bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-07-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – woensdag 3 juli 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 15:43bazbo 0689: Various – Formula 30
Deze plaat uit 1983 is van mij. Ik kocht deze Britse verzamelaar op 23 oktober 1987, omdat er eigenlijk allemaal nummers op staan die ik ooit eens wilde hebben zonder dat ik de gehele elpee ervan wilde kopen. Want wat een klappers staan erop. De vier stukken van The Stones zijn aardig en voldoende Rolling om in huis te hebben. Roxy Music was voor mij wel een reden om later zo goed als het complete oeuvre aan te schaffen. The Who ook. Verder leuk: Zombies, Free. Bachman Turner Overdrive, Procol Harum, Thunderclap Newman, The Moody Blues. Absoluut het einde: Blondie.

0689bazbo 0688: Various – Break Out
Ik denk dat deze plaat van De Vrouw is, maar zeker weten doe ik dat niet. Nee, de jaren tachtig zijn niet mijn favoriete decennium als het om de muziek gaat. In die tijd zelf kocht ik al voornamelijk platen van de voorliggende twee decennia. Deze Nederlandsche Arcade verzamelelpee uit 1983 staat vol met hits van toen. Ik moet zeggen: ik vind er niet veel aan. En de vrouwen zagen er bespottelijk uit, ook nog ’s een keer.

0688bazbo 0687: Various – Disco On 33 – 28 Superhits Of The Superstars
Je houdt je hart vast voor het moment dat de beschaving uit 1981 ooit eens wordt opgegraven. De oorsprong van de dance moet hier ergens liggen. Disco bestond natuurlijk al, maar op deze langspeelplaat heeft een of andere psychisch gestoorde allerlei hits uit de sixties (Bridge Over Troubled Water! Eleanor Rigby! Cottonfields! I’m A Believer!) op een monotone discodreun gemixt, hetgeen tot een vomitorisch resultaat leidt. De psychisch gestoorde heet Peter Brussée. Vraag is of er ook ooit maar iemand is geweest die dit op zijn feestje heeft gedraaid. Waarom ik het in de kast heb staan is een minstens even groot raadsel. Vermoed dat dit een erfenis is uit de verzameling van een ander. Gelukkig niet te vinden op YouTube.

0687bazbo 0686: Various – Wereldsterren Zingen Wereldhits
Nederlandsche plaat uit 1982, vol meuk van artiesten als Sheena Easton, Shirley Bassey, Cliff Richard, The Beach Boys, Don McClean, Crystal Gale en anderen. Ik vrees dat deze van De Vrouw is. Het allerergste is A Song Of Joy van ene Al Martino: Ludwig draait zich om in zijn graf, doof als hij is.

0686
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment