bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-07-2019

B-log: 27 juli t/m 2 augustus 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 20:12Vrijdag 2 augustus:
Half zeven op. Drie kwartier later ben ik aan het werk voor de Kap. Niet veel later heb ik de werklaptop aan, maar die doe ik snel weer uit. Geen verbinding. Geen zin in gedoe. Op de pc ga ik verder, daar lukt het wel. Voor twaalf uur heb ik heel veel gedaan, zo’n beetje alles wat ik vandaag in ieder geval af wilde hebben. Koffie met De Vrouw. Ook vinyl. Rond een uur of een lunchen we. Daarna neemt De Vrouw even bezit van de computer. Ik was af. Buiten regent het stort. Halverwege de middag gaat De Vrouw naar buiten om wat boodschapjes en regeldingen te doen. Ik log weer in en maak mijn werk voor vandaag af. Half vijf sluit ik de boel af. Dan eten maken. Eerst maar eens een galiameloen snijden. Dan een salade maken van bosui, radijs, komkommer en kerstomaat. Vervolgens spek bakken, rode ui erbij, gele courgette en fijn gesneden groene snijbiet, met knoflookroomkaas, zodat er een saus ontstaat. Ten slotte bak ik kogelbiefstukken. We eten de boel op. De afwas is snel klaar. Het afval wegbrengen naar de containers ook. Ik werk de webstek bij, luister en lees tot het donker wordt. Dan zit ik nog wat op het balkon en ik ga nog voor elf uur naar bed. Ik merk dat het nog niet oké is met de stemming, maar het is oké.
Muziek vandaag: Apollo: Atmospheres & Soundtracks (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno), Continuum – Construct III (Bass Communion), Beroemde Ouvertures (Detroit Sympony Orchestra), Jubileum Concert 90 jaar Philips (various), Bolero – Espana (various), Danse Infernale – Estancia (various), The Road Back Home (The Flower Kings)Donderdag 1 augustus:
Wederom kalm op de werkplek. Ik doe er veel en ook niets. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. In de middag doe ik veel en ook niets. Kwart over vijf thuis. De Vrouw is vanmiddag en vanavond uit. Eerst even uitblazen, dan maak ik eten voor mijzelf. Kastanjechampignons bakken, bosui erbij, peper en courgette, plus de overgebleven noedels van eergisteren. Wat kaas eroverheen: klaar. Fikse hap. Daarna een miniafwasje. Ik werk de webstek bij en ga dan op het balkon lezen. Half elf slapen.
Muziek vandaag: The Late Show – Live 1978 (Andrew Gold), Scintilla (Nosound)Woensdag 31 juli:
De zus is jarig. Van harte gefeliciteerd. Half zeven op. Twee uur later heb ik al veel werk voor de Kap gedaan; ik ben weer aardig bij. Toch loop ik er naartoe, drink er koffie en herschrijf een artikel dat een ander had aangeleverd. Nu nog kijken of het bevalt; dan kan het vrijdag weg en ben ik de deadline ruim voor. Iets na tienen wandel ik via de biowinkel terug. Is het koud? Nee, maar lang niet meer zo warm als de afgelopen week. Lekker fris. Koffie met De Vrouw op het balkon. De Vrouw is naar de dokter geweest wegens problemen met haar voet, waardoor lopen nog krampachtiger en moeilijker gaat. Hielspoor. Nou dat weer. Na een eenvoudige lunch gaat ze om half een werken. Ik was af en ga dan bij een supermarkt in het centrum nog een boodschapje doen en koop in de boekenwinkel (van de boekenbon die ik van Onze Vader voor mijn verjaardag kreeg) het werk Grand Hotel Europa (Ilja Leonard Pfeiffer). Ik lees goede dingen over dit werk en ben benieuwd of ik zijn stijl kan waarderen. De rest van de middag doe ik rustig aan. Eind van de middag – na een fikse regenbui – ga ik een ronde hardlopen. Aanvankelijk lijkt het lekker koel, ik neem de regenroute en na een moeizame start gaat het redelijk. Halverwege blijkt het toch erg benauwd, moet ik een wandelpauze nemen en uiteindelijk ben ik doodop. Toch fijn. Ik maak avondeten. Drie gangen. Eerst het restant van de tomatensoep van gisteren. Dan bak ik bosui, een hele klop rode eikenbladsla en drie eieren tot een ferme omelet. Ten slotte is er een fruitsalade van pruim, braam en rode bes. Klein afwasje. Dan werk ik de webstek verder bij, lees en luister ik. Half negen is De Vrouw thuis. We praten bij, ik lees nog wat en om tien uur ga ik weer naar bed.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Retrospektïw I-II (Magma), Attahk (Magma), Live at WOMAD 1985 (Nusrat Fateh Ali Khan and Party), Retrospektïw III (Magma)Dinsdag 30 juli:
Vanmorgen in de bus, gebeurt het me weer eens. Ik ben in een nostalgische gedachtenstroom, krijg even een rilling en daar is-ie: een paniekbui en angstaanval van jewelste. Ik haal diep adem, weet wat ik moet doen en even later kan ik voort. Op de werkplek kom ik ’s morgens niet tot heel veel, maar het is rustig en stil en niet erg. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag ben ik wel in staat van allerlei werk te verzetten en dat doe ik dan ook. Vijf uur thuis. Een uur later is De Zoon er ook. De Vrouw serveert een verse tomatensoep en een schotel van runderreepjes, bonen, uien en andere groente en noedels. Ernaast een komkommersalade. De afwas lijkt groot, maar blijkt in de praktijk mee te vallen. Erna werk ik de webstek bij, stuur ik Ali Askin mijn Zappanalefoto’s zodat hij ze kan gebruiken op zijn website en Facebookpagina, doe nog heel iets voor de Kap en ga vervolgens lezen en luisteren. Half elf blijk ik wel doodmoe en ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Late Show – Live 1978 (Andrew Gold)Maandag 29 juli:
Zo. De wekker gaat om kwart over vijf. Alles verloopt voorspoedig en ik ben ruim op tijd op de werkplek. Het is er heel stil, dus ik kan in alle rust bijpraten, inlezen, opruimen en de boel klaar maken voor het echte werk (morgen). Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. Om vijf uur thuis. Het lijkt niet zo heel warm, dus ga ik gelijk hardlopen. Ik heb me vergist. Na vijf minuten blijkt het zeer benauwd. Ik kies de schaduwroute die iets korter is en moet een paar korte wandelpauzes nemen. Niet erg. Thuis maak ik avondeten voor mijzelf: Ik bak kastanjechampignons met bosui en courgette en doe daar een restje kikkererwten en een ander restje spliterwtenpasta bij. Boel parmesan eroverheen. Er is ook nog restant nagerecht van gisteren. Ook fijn. Dan werk ik de webstek bij en vervolgens ga ik lezen en luisteren. De Vrouw is thuis om negen uur. Bijpraten en om tien uur ga ik weer naar bed.
Muziek vandaag: Live at WOMAD 1985 (Nusrat Fateh Ali Khan and Party), Apollo: Atmospheres & Soundtracks (Extended reissue) (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno)Zondag 28 juli:
Vraag me niet waarom, maar ik ben om half zes wakker en op. Nog geen uur later ben ik aan het hardlopen. Het lukt me heel goed. Het is fris in het begin en ik ben weer op mijn ‘oude’ niveau. Geen korte schaduwroute of extra wandelpauzes nodig. Aan het eind is het wel weer erg warm, maar ik houd het goed vol. Thuis plaats ik een uitgebreide selectie van de vakantiefoto’s op de webstek. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ze verzorgt mijn twee gehavende teennagels. Nog meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Ik was af, stofzuig en stap dan op de fiets. Gedurende anderhalf uur ben ik bij Onze Vader. Het gaat goed met hem, hij zit fijn op zijn praatstoel en ik hoef maar een paar voorzetjes te geven en hij vertelt. Mooi. Thuis maak ik avondeten. Eerst een fruitsalade van watermeloen en aardbei, die we aan tafel aanvullen met druif en rode bes. Dan een salade van bosui, komkommer, radijs, kerstomaat, pompoen- en pijnboompitten. Vervolgens bak ik ui, rode ui, puntpaprika, courgette en geblancheerde groene asperges. Ten slotte bak ik twee lamsfiletlappen. We eten de boel op. Dan was ik af en breng ik afval naar containers. Wat lezen op het balkon. Webstek, meer lezen en luisteren en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), No Har De Laget Skandale Igjen! (Det Skandaløse Orkester), het derde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream)Zaterdag 27 juli:
Half zeven op. Koffie. Verder met fotobestanden een naam geven. Kwart voor negen wandel ik naar de markt voor fruit en brood. Aansluitend ga ik naar de biowinkel en bioslager. Kwart over tien ben ik klaar met boodschappen. Koffie op het balkon met De Vrouw. Ook maak ik de fotoklus af. De Zoon is er na een uur voor een lunch. Na de afwas doen De Vrouw en De Zoon een boodschap; ik lees op het balkon. Half vier wandel ik langs het kanaal naar het nieuwe huis van Richard en Ellen; De Vrouw en De Zoon gaan op de fiets. We zitten buiten op het terras; het is er heel warm en er zijn heel veel mensen. Leuk. Half zes vertrek ik. De Vrouw blijft er eten. Ik haal nog een kleinigheid bij een supermarkt en ga dan naar huis. Ik maak een eenvoudig maal voor mijzelve: ik bak kastanjechampignons, bosui, een puntpaprika en courgette en bestrooi die met parmesan. Zeer goed. Ik heb nog een nagerecht ook: een fruitsalade van watermeloen, aardbei en rode bes. Ondertussen heeft de computer een update en die duurt bijna twee uur. Niet erg. Ik lees op het balkon en begin in The Big Note (Charles Ulrich). Half elf ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: At Lincoln Cathedral (Rick Wakeman), Preludes To A Century (Rick Wakeman), The Adventures Of Zodd Zundgren (The Ed Palermo Big Band), Attahk (Magma)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment