bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-08-2019

B-log: 3 t/m 9 augustus 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 15:12Vrijdag 9 augustus:
Ik ben om zes uur al goed wakker en ga uit bed. Een uurtje later loop ik mijn ronde hard. Het is fijn weer om te lopen en het lukt uitstekend. Thuis lees ik wat en ik orden de 7″ singles die we in huis hebben. Ik maak twee stapels: eentje met de plaatjes die ik van mijn ouders heb ingepikt en eentje met de singles die De Vrouw en ik zelf ooit kochten, aangevuld met een paar plaatjes uit mijn ouderlijk huis (ik denk dat ze van mijn Zus zijn). Halverwege de ochtend begin ik met het afspelen van de verzameling van mijn ouders. Er zit leuk spul bij! Koffie met De Vrouw op het balkon. Later ook lunch, zij het niet op het balkon, maar aan de eettafel. Na de afwas haal ik het groentepakket. Het regent licht en als ik op de fiets zit, regent het stort. Twee minuten en dan is het bijna droog. Aansluitend rijd ik nog naar een supermarkt. In de namiddag is Zwager op bezoek met de Twee Neven. Mooi spul. Rond vijf uur zijn ze weg en is de storm voorbij. Ik maak avondeten: een fikse chili met adukibonen en de spekbonen die De Vrouw gisteren wel had geblancheerd, maar vergeten was te gebruiken. Erbij komt een sla van bosui, radijs, komkommer en zwarte olijf. De Zoon is er iets na zes uur en een half uur later is alles bijna op. Ik was af, werk de webstek bij en lees dan nog korte tijd op het balkon. Weer voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Extinction Suite (Steve Jansen), veel vinylsingletjes uit de verzameling van mijn ouders (zie de twitterberichten hieronder), Tour Kaputt (The Flower Kings)Donderdag 8 augustus:
Niet goed geslapen. Wat is er gaande? De komende operatieve ingreep van De Vrouw? Mogelijk. Als ik op ben, lukt alles wonderwel. Op de werkplek is het opnieuw rustig en dus doe ik veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Een lange werkdag vandaag; pas even voor zeven ben ik thuis. De Vrouw serveert een schotel van kip, ui, paprika en courgette, maar zonder snijbonen. Die is ze vergeten. Ze staan nog geblancheerd en al in een pannetje op het fornuis. Wat is er gaande? De komende operatieve ingreep van De Vrouw? Mogelijk. Er is een salade van bosui, komkommer en kerstomaat. En een afwas. Die is snel klaar. Ik werk de webstek bij en ga dan op het balkon lezen. Iets na tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: At The Edge Of Light (Steve Hackett)Woensdag 7 augustus:
Vandaag ben ik om kwart over zes wakker. Twee uur later heb ik al wat werk voor de Kap gedaan. Ik wandel ernaartoe. Het is er stil en rustig en vakantie en ik doe er nog wat meer. Op de terugweg wandel ik langs de biowinkel voor wat boodschapjes. Thuis koffie met De Vrouw, dan de krant op het balkon en vervolgens lunch met De Vrouw. Die Vrouw gaat dan naar haar werk. Ik was af en stap dan ook op de fiets. Bij de audicien schaf ik het setje gehoorondersteuning aan dat ik nu al vier weken achter mijn oren draag. Het is een heel bedrag, maar ik weet hoe zeer het me nu helpt en wat het me oplevert. Thuis nog wat werken. Rond zessen maak ik avondeten: gebakken kastanjechampignons met prei, courgette en paprika. Kaas eroverheen. Nagerecht is het laatste beetje fruitsalade van gisteren. Ik werk de webstek bij en luister. Vanaf acht uur lees ik op het balkon. De Vrouw is er rond negen uur en een uurtje later ga ik alweer naar bed.
Muziek vandaag: Apollo: Atmospheres & Soundtracks (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno), 50 Live (Yes), In Amazonia (Isildur’s Bane & Peter Hammill), Live at WOMAD 1985 (Nurat Fateh Ali Khan), Allow Yourself (Nosound)Dinsdag 6 augustus:
Half zeven wakker en op. Koffie. Al vlot ben ik aan het werk. Dat werk onderbreek ik om kwart voor tien. Dan fietsen De Vrouw en ik naar het ziekenhuis voor een paar gesprekken ter voorbereiding van een ingreep die De Vrouw gaat ondergaan, gepland in september. Als we wat doorvragen naar de precieze datum, weet een alleraardigste verpleegkundige bij het secretariaat de geplande datum los te peuteren: donderdag 29 augustus. Dat is snel. We fietsen terug. De Vrouw gaat nog wat boodschappen doen; ik ga wat verder met werk. Als De Vrouw terug is, lunchen we samen. Verder met werk. En wat vinyl; oude dikke platen in het tien inch formaat. Nooit gedraaid en er zit prachtig spul bij. Vijf uur rond ik het werk af. De Vrouw gaat eten maken; ik lees op het balkon. Zes uur is De Zoon er om bamisoep te eten. Die eten we op. Na de afwas ga ik hardlopen. Ik kies de langere route en die valt tegen. Op tweederde ben ik niet alleen doodop, ook is het benauwd. Ik neem een enkele wandelpauze en ga verder. Het valt niet mee en dat is niet erg. Thuis werk ik de webstek bij en lees en luister ik, het laatste deel van de avond op het balkon en nog voor half elf lig ik weer in bed.
Muziek vandaag: Apollo: Atmospheres & Soundtracks (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno), Broadway The Hard Way (Frank Zappa), Les and Mary (Part 1) (Les and Mary), Noro Morales and his piano (Noro Morales), Eight Famous Tangos (Boris Sambek and his Concert Orchestra), For Your Romantic Mood (allerlei), No Har De Laget Skandale Igjen! (Det Skandalose Orkester), Tenk Om Noen Ser Deg (Det Skandalose Orkester), Flying Teapot (Gong), The Bell (iamthemorning)Maandag 5 augustus:
Lijkt de sombere periode voorbij? Lijkt het? Volgens mij is het zo. Ik voel me weer luchtig, opgelucht en opgeruimd. Op de werkvloer weet ik daadwerkelijk allerlei werk te verzetten, ondanks dat het er weer rustig is. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. Ook in de middag weer werk. Vijf uur thuis. Ik maak avondeten: kastanjechampignons bakken, bosui erbij, paprika en courgette, de rest venkel van zaterdag erdoorheen en een boel kaas erover. Afwas snel kaar, afval gauw weg en dan ga ik de webstek bijwerken. De Vrouw is op tijd thuis: half acht al. We praten bij, daarna ga ik verder met de webstek en ik lees en luister nog wat en om tien uur lig ik maar weer eens tussen de lakens.
Muziek vandaag: Flying Teapot (Gong), The Bell (iamthemorning), 50 Live (Yes)Zondag 4 augustus:
Niet te geloven. Ik ben om half zeven echt wakker en ga dus uit bed. Eerst maar eens koffie en wat webstekdingen, dan lezen op het balkon. Koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Erna was ik af, stofzuig ik en ga ik wat vergeten boodschapjes doen. In de namiddag zitten we op het balkon. De Vrouw vraagt of ik de mail van Zappanale heb gelezen. Nee, nog niet. Volgend jaar komt misschien Mike Keneally. Oei. We hadden ons voorgenomen dat afgelopen keer de laatste keer voor ons zou zijn. Zo liepen we er ook rond. Nu begint het weer te kriebelen. Sterker nog: we kunnen vooraf aan het festival nog wel een mooie stad in de buurt bezoeken. Nou ja. Ik maak avondeten. Niet moeilijk: spek bakken, ui erbij, peper, hoop spinazie uit het groentepakket en roomkaas. Dan tartaar en Duitse biefstuk bakken. Salade van gisteren, fruitsalade van gisteren: klaar. We eten alles op. Ik was af en wil mijn ronde gaan hardlopen. De Vrouw is treinreizen aan het bekijken (die laat er geen gras over groeien) en praat tegen mij aan. Ik doe mijn hoorondersteuning uit en schrik enorm hoe slecht ik hoor (en hoe zeer ik al gewend ben aan de ondersteuning). Alles is dof en ik kan bijna niets van wat ze zegt verstaan. Het grijpt me erg aan. Snel naar buiten. Het is vandaag warm en ik hoop dat het nu wat afgekoeld is. Dat is het niet. Het is benauwd. Toch loop ik redelijk. De Vrouw gaat vanavond met wat collega’s ergens iets drinken. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga om tien uur maar weer slapen.
Muziek vandaag: het tweede, derde en vierde plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), het tweede plaatje van Looking On (Deluxe Edition) (The Move)Zaterdag 3 augustus:
Half zeven wakker en op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is perfect loopweer, niet te warm en lekker fris. Het gaat dan ook heel fijn; ik hoef geen extra wandelpauzes te nemen en loop goed door. Thuis nog heel even in bed. Dan definitief op. Ik wandel naar een bank om een rekening op te zeggen, bezoek de markt voor fruit en vis en vervolgens loop ik ook nog naar de biowinkel en -slager. Koffie met De Vrouw op het balkon. Twaalf uur is De Zoon er voor lunch. De Vrouw en De Zoon gaan iets na half een naar de bioscoop. Ik was af, doe wat aan de webstek, doe de was en lees de krant. Eind van de middag is De Vrouw weer terug. Ik maak avondeten: eerst een fruitsalade van galiameloen, aardbei, braam en framboos. Ook monteer ik een knoflookyoghurtmayosaus. Dan een salade van bosui, radijs, doperwt, kerstomaat en feta. Ik kook plakken venkel en die gaan vervolgens de oven in met een dressing van balsamico en olijfolie. Ten slotte bak ik lamsshoarma. Alles smaakt heel goed en is zo op. De afwas is snel klaar. Ik werk de webstek bij, lees en luister. De laatste drie kwartier breng ik door op het balkon (omdat het in de kamer te donker is) en nog voor half elf lig ik weer in bed.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), Live at WOMAD 1985 (Nusrat Fateh Ali Khan), At Home (Fatoumata Djawara & Roberto Fonseca), het eerste plaatje van Looking On (Deluxe Edition) (The Move), het plaatje dat mee kwam met de PROG

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment