bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

09-08-2019

B-log: 10 t/m 16 augustus 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 19:56Vrijdag 16 augustus:
Pas om zeven uur wakker. Ik was moe. Veertig minuten later heb ik de werklaptob aan. Het werkt. Dat was een vorige keer niet het geval. Wat ik verwachtte te moeten doen om de boel werkend te krijgen, hoef ik niet te doen. Wat heb ik de afgelopen dagen dan gedaan met die werklaptob waardoor het nu wel zou kunnen werken? Een wachtwoord gewijzigd, dat zal het zijn. Ik werk. Half elf loop ik naar de biowinkel voor de weekendboodschappen. Thuis koffie met De Vrouw. En vinyl. En notentaart. Verder met werken. Lunch, afwas en werk verder. In de middag wandel ik naar een supermarkt voor de laatste kleine dingetjes. Verder werken en om half vijf sluit ik de werklaptob af. Even zitten en na een half uurtje ga ik het avondeten maken. De Zoon is er om zes uur en ik serveer venkel uit de oven, een salade van bosui, koolrabi, radijs, tomaat, augurk en olijf, plus een schotel van varkenssaucijs, rode ui, peper, courgette en tandoori. Smaakt allemaal zeer goed en gaat op. Toe is er allerlei ijs. Na de afwas ga ik een ronde hardlopen. Het lukt aardig, al moet ik nog een pauze houden. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik en rond half elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: BTTB (Ryuichi Sakamoto), Warp (Jon Balke), Magic Theatre (Gandalf), verschillende 45-toerenplaatjes uit de verzameling van mijn ouders (zie de Twitterberichten hieronder), de eerste drie plaatjes uit de doos Consequences (Lol Creme & Kevin Godley)Donderdag 15 augustus:
Donker. Donker is het als ik op tijd opsta. Het belooft een donkere dag. Buiten, dan. Met mijzelf is het minder zwaar. Op de werkplek van alles. Tussen de middag gun ik mijzelf niet eens tijd en gelegenheid om de regen in te gaan. Gewoon verder en meer. Half zes thuis. De Vrouw serveert vis met tomatensaus en salade en ben moe en ik was het weinige af. Vervolgens werk ik de webstek bij en lees en luister ik binnen tot kwart over tien, want buiten is het donker.
Muziek vandaag: You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 3 (Frank Zappa), To Another Horizon (Gandalf)Woensdag 14 augustus:
Ik ben om kwart over zes wakker en sta op. Eerst koffie, wat gepruts aan de webstek en enkele werkzaamheden voor de Kap. Kwart over acht wandel ik naar de Kap. Daar spreek ik collega’s en doe ik wat werk. Kwart over tien wandel ik er weg. Ik loop via de biowinkel naar huis. Koffie met De Vrouw op het balkon. Lezen. De Vrouw gaat om half een naar het werk. Ik doe nog wat archiverend werk voor de webstek en loop tussendoor naar een supermarkt voor sla en kleine dingetjes. Half vijf ga ik een ronde hardlopen. Het gaat aardig, al moet ik wel een korte pauze houden. Het zal komen doordat ik niet ’s morgens vroeg loop (dan gaat het echt veel beter) en doordat ik mijn ritme van om de dag heb doorbroken. Niet erg, want ik bouw het snel weer op. Thuis maak ik eten voor mijzelve: kastanjechampignons bakken, bosui erbij, paprika, courgette, beetje oregano, peper en zout en smullen. Pure smaken. De afwas van vandaag is klein. Ik werk de webstek bij en lees en luister. Rond acht uur ga ik op het balkon zitten lezen. De Vrouw is er om half negen. We praten uitgebreid bij, we eten notentaart en hebben het goed en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Seraphim (Paul Sutin & Steve Howe), Voyagers (Steve Howe & Paul Sutin), Zëss (Magma), The Bell (iamthemorning), Son Of Goldfinger (David Torn, Tim Berne & Ches Smith), A I R (Frode Haltli), Dreams Of Reason Produce Monsters (Mick Karn), Visions (Gandalf)Dinsdag 13 augustus:
Geen wekker, toch om zes uur op. Ik werk al een uurtje voor Arnhem. Acht uur zitten we op de fiets en rijden we naar het ziekenhuis. Op bezoek bij de reumatologe. Ik ben in de veronderstelling dat ik spuiten ga krijgen in meerdere vingers en heb me op een zeer pijnlijke behandeling voorbereid. De dokter bestudeert mijn vingers nogmaals en constateert alleen in mijn rechterpink zo’n zwelling van het gewrichtweefsel. Op de overige vingers is het te weinig of is het wat slijtage. De ene spuit die ik krijg doet niet eens heel zeer. Vijf minuten later staan we weer buiten en rijden we terug naar huis. De Vrouw gaat op bezoek bij haar Zus. Ik zet de computer weer aan en doe – vooral rustig met mijn pink – wat werkzaamheden. Ook is er eenvoudige lunch en een klein afwasje. In de middag werk ik verder, maar nu begint de druk op en de pijn in mijn pink nadrukkelijk te worden. Au, mijn klauw. Af en toe pauze, dus. De Vrouw is om vier uur weer terug en een half uurtje later sluit ik het werk af. Ik lees op het balkon. Zes uur is De Zoon er voor het avondeten. De Vrouw serveert een schotel van ui, spek, paprika, spekbonen en tomaten, naast een varkensschnitzel en het restant salade van gisteren. Het laatste beetje fruit van gisteren is het nagerecht. De afwas kost niet eens veel tijd. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga rond kwart over tien weer slapen.
Muziek vandaag: Sylvian/Czukay (David Sylvian & Holger Czukay), Journey To An Imaginary Land (Gandalf), het derde, vierde en vijfde plaatje uit de doos Consequences (Godley & Creme), Flying Teapot (Gandalf), Zëss (Magma), Banks Of Eden (The Flower Kings), Fate Outsmarts Desire (Kaprekar’s Constant)Maandag 12 augustus:
Zowaar, deze ochtend verloopt voorspoedig. Op de werkplek start de nieuwe collega en het is een goede inwerkdag. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. Ook in de middag verder. Half zes thuis. Ik maak avondeten: een fruitsalade van mango, aardbei, framboos en braam, een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en feta, een groenteschotel van rode ui, peper, paprika en courgette, een filetlapje. De Vrouw zou om zeven uur thuis zijn, maar meldt dat ze later is. Ik eet mijn warme eten al wel vast. Acht uur is De Vrouw thuis. Ik eet salade en samen eten we de fruitsalade. De afwas is om negen uur klaar en dan werk ik de webstek bij en luister en lees ik nog iets. Rond kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Zëss (Magma), de eerste twee plaatjes uit de doos Consequences (Godley & Creme)Zondag 11 augustus:
Half zeven wakker en uit bed. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is heerlijk weer en lopen gaat fijn. Thuis nog even in bed. Dan koffie met De Vrouw op het balkon. Vinyl ook. De Zoon is er iets na twaalf uur voor lunch. Ik was af, stofzuig, handel mail af en lees op het balkon. Eind van de middag loop ik nog een rondje buiten. Ik maak avondeten. Helemaal niet moeilijk: het is kliekendag. De chili van vrijdag stop ik in twee helften paprika en zet ik in de oven, ik warm de kalfsstoof van gisteren op, zet het restje salade en het overgebleven Arabisch brood op tafel en eten maar. Het nagerecht is het fikse restant fruitsalade van gisteren. De afwas is te overzien. Ik werk de webstek bij, lees en luister en het zo weer tien uur.
Muziek vandaag: Sivan – Hahnou Houm (Jon Balke), verschillende 7″ singles uit de verzameling van mijn ouders (zie de Twitterberichten hieronder), The Best Band You Never Heard In Your Life (Frank Zappa)Zaterdag 10 augustus:
Zeven uur wakker en op. Koffie, wat webstek. Kwart voor negen wandel ik naar de markt voor fruit en groente. Aansluitend ga ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw op het balkon. Het waait nogal en af en toe is er plensregen, maar verder is het heerlijk. Ook vinyl. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Ik was af, De Vrouw gaat een boodschap doen, ik lees de krant op het balkon. Ook zet ik een pruttelpot van kalfsvlees, uien, rode eikenbladsla en tomaten aan. Aan de overkant viert een Turks restaurant een heropening na opknapbeurt. Buiten is voor de gelegenheid een terras en een discjockey die knalhard muziek draait. Het galmt nogal door de straat. Nogal wat volk is eropaf gekomen en zowel binnen als buiten zit het vol. Er is ook live muziek met veel samenzang; mooi om te zien hoe ze een feestje weten te bouwen. Pas na een uurtje is er politie en gaat het wat zachter. Het feestje gaat gewoon door. Ik maak een fruitsalade van mango, aardbei, braam en framboos. Ook monteer ik een salade van bosui, komkommer, radijs en zwarte olijf. Ik zet alles op tafel met Arabisch brood erbij. Smaakt goed. Afwas is niet groot en het afval is snel naar de containers. Ik lees op het balkon. Rond half negen werk ik de webstek bij en luister ik nog wat. Als het heel donker is, ga ik weer op het balkon zitten. Het feestje aan de overkant duurt nog even. Half elf is het weer als ik ga slapen.
Muziek vandaag: Corridor (Steve Jansen), verschillende 7″ singles uit de verzameling van mijn ouders (zie Twitterberichten hieronder), The Bell (iamthemorning)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment