bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-08-2019

B-log: 17 t/m 23 augustus 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 07:56Vrijdag 23 augustus:
Kwart over zes wakker en op. Kwart voor acht gaan we de deur uit en lopen we naar het station. Een uurtje later zijn we in Deventer bij onze financieel adviseur. We organiseren iets wat we gaan doen om over dertien jaar meer ‘rendement’ te hebben van ons spaargeld en dat kunnen we dan weer gebruiken als aanvulling op onze oudedagvoorziening. (Leuk scrabblewoord: ‘oudedagvoorziening’, de spellingscontrole keurt het nog goed ook, dit in tegenstelling tot het woord ‘scrabblewoord’; blijkt dat dat met een hoofdletter moet – logisch, als je er bij stilstaat.) Op de terugweg naar het station lopen we een enkele winkel in en rond het middaguur zijn we weer terug in het zo majestueuze Apeldoorn. Op een terras in het centrum lunchen we. Erna ga ik op de fiets het groentepakket ophalen en doe ik wat kleine boodschappen in een supermarkt (die eerder altijd een mooi assortiment biologisch spul had; welnu, dat assortiment is plots heel veel kleiner). Inmiddels is het buiten heel warm geworden. Op het balkon lees ik The Big Note (Charles Ulrich) uit. Wat een geweldig en enorm grondige studie van de Zappa-elpees is het, zeg. Ik weet niet hoe veel feiten voor mij nieuw zijn; vooral de uiteenzettingen over de allereerste platen (1966-1969) zijn uitgebreid en interessant en ik heb inmiddels weer heel veel zin om veel van Zappa’s werk te draaien. Zes uur trekken we geen jas aan, maar wel de deur achter ons dicht. Ik loop naar een restaurant aan de andere kant van het centrum; De Vrouw gaat op de fiets. We ontmoeten Robert en Marja en eten allerlei tapas: mooie smaken, veel verhalen en gezelligheid. Kwart over tien zitten we nog buiten op het terras en nemen we afscheid. Ik wandel terug naar huis. Daar kletsen we nog wat na en iets na elf uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Piano Portraits (Rick Wakeman)Donderdag 22 augustus:
Toch weer wat minder goed geslapen. Vooral de laatste uren van de nacht ben ik veel wakker. Als ik dan net wat ben ingeslapen, gaat de wekker. Op de werkplek vandaag weer fijn aan de slag en ik krijg nog veel af ook. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Het is mooi weer weer. In de middag krijg ik nog meer werk af. Zes uur thuis. De Vrouw serveert een schotel van runderreepjes met veel groente. We praten fiks bij. Erna was ik af en bel ik Onze Vader. Het gaat goed met hem, zegt hij. Zaterdagmiddag ga ik bij hem op bezoek om bij te kletsen. Vervolgens ga ik een ronde hardlopen. Het is warm en het gaat niet heel goed, maar met wat wandelen tussendoor is het fijn te doen. Als ik door een park ren, kom ik langs een bankje waarop en waarnaast een drietal grijzige zwerverige mannen zit. Eentje zegt: ‘Hallo.’ Ik zeg bij het passeren: ‘Hai.’ Een ander roept: ‘Todd Rundgren, man! Dat is Todd Rundgren!’ Genoeg om de rest van de rentocht me rot te lachen. Thuis lees ik op het balkon en als het donker is werk ik binnen de webstek bij en lees ik nog wat tot het tien uur is geweest.
Muziek vandaag: The Tooth Mother (Mick Karn)Woensdag 21 augustus:
Beter geslapen. Pas om zeven uur echt wakker. Anderhalf uur later heb ik al wat werkzaamheden voor de Kap gedaan en nog weer een kwartiertje later ben ik ter plaatse. Kwart over elf heb ik er veel gedaan en nog een overleg gevoerd ook. Via de biowinkel wandel ik door de zon terug. Gelukkig tref ik De Vrouw nog even; niet veel later gaat zij naar haar werk. Ik lees, lunch, wandel naar een supermarkt voor kleinigheidjes, lees en werk nog wat voor de Kap. Kwart over vijf is dat klaar. Ik maak eten voor mijzelf. Er zijn nog een paar kastanjechampignons, er is bosui, courgette en paprika en er is parmesan. Appeltje, eitje. Al komt er aan het gerecht geen appel en ei te pas. De afwas van vandaag is ook een eitje. Ik werk de webstek bij, inclusief wat archiveringswerk, lees en luister. Eerst op het balkon, als het te donker wordt ga ik naar binnen. De Vrouw is er om half negen en ik ga slapen om tien uur.
Muziek vandaag: A Meeting Of Spirits (Gary Husband), Zëss (Magma), Flying Teapot (Gong), The Bell (iamthemorning), 50 Live (Yes), Live at WOMAD 1985 (Nusrat Fateh Ali Khan and Party), Cloud About Mercury (David Torn)Dinsdag 20 augustus:
Opnieuw niet zo goed geslapen. Nare dromen maken me een paar keer wakker. Verder alles oké. Op de werkplek meer van hetzelfde: de vakantierust tiert welig. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag vakantierust. De stadsbus is laat; ik mis de aansluiting met de streekbus en die streekbus is ook weer laat. Pas even voor half zeven ben ik thuis. De Zoon komt vlak na mij binnen en De Vrouw serveert een ovenschotel van kip met spek en groente. Toe is er het restant fruitsalade van cantaloupe en aardbeien en alles gaat op. De afwas is te overzien en erna ga ik hardlopen. Het gaat redelijk, maar ik ben nog niet op het oude niveau (lees: niveau nihil). Op het balkon lees ik onder andere de krant en om negen uur ga ik naar binnen, want het is donker. Daar werk ik de webstek bij, lees ik nog een stukje en luister ik tot het kwart over tien is.
Muziek vandaag: Manifesto Of An Alchemist (Roine Stolt’s The Flower Kings)Maandag 19 augustus:
Niet zo heel goed geslapen, maar ik sta goed op. Op de werkplek van alles te doen. Niet dat ik het doe. Niet dat ik niets doe, maar ik doe niet alles. Graag laat ik ook iets over aan een ander. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon, ook al waait het af en toe fors en zijn de luchten bij vlagen donker. In de middag doe ik ook van alles, maar niet alles. Half zes thuis. Ik maak eenvoudig avondeten: kastanjechampignons bakken, courgette en aubergine erbij en dan de tomatensaus van donderdagavond eroverheen. Boel kaas erbij en het is een uitstekend maal. De afwas is zo gedaan. Ik werk de webstek bij, inclusief wat archiefwerk, en lees op het balkon. Negen uur is het donker en ik lees verder in de woonkamer. De Vrouw is er om tien uur nog niet en ik ga naar bed. Was dit een beetje blog?
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de doos Consequences (Lol Creme & Kevin Godley), The Universe Also Collapses (Gong), Bestial Cluster (Mick Karn), Spectrum (Billy Cobham)Zondag 18 augustus:
Pas om kwart voor acht wakker en op. Koffie, webstek, lezen. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon is er om kwart over een voor de lunch. Ha, hij snapt geen bal van de muziek die we draaien: de wat cabaretesque plaatjes uit de singeltjesverzameling van mijn ouders en dan vooral liedjes van Wim Sonneveld, waaronder Katootje en De kat van Ome Willem. Na de lunch volgt afwas en stofzuigen. Vervolgens lees ik op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: de beroemde groentetorentjes uit de oven, een salade van bosui, radijs, koolrabi en komkommer, plus biefstuk met knoflookyoghurtmayo. Na de afwas ga ik hardlopen. Dat gaat niet zo goed. Al snel moet ik wandelpauze houden. Ook zit er een of andere zenuw dwars; niet dat het pijnlijk is, maar onprettig is het wel. Nou ja. Thuis weer webstek en luisteren en om tien uur kan ik gaan slapen.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt), Another Green World (Brian Eno), diverse 45-toerenplaatjes uit de verzameling van mijn ouders (zie Twitterberichten hieronder), Desolation Rose (The Flower Kings)Zaterdag 17 augustus 2019: naar Gouda
Ik ben om kwart voor zeven op. Koffie en wat webstek archivering. Half negen wandel ik naar de markt voor groente en fruit. Koffie met De Vrouw. Kwart voor elf gaan we naar het station en daar hebben we een rechtstreekse trein die om 12.16 uur aankomt in Gouda. Aar pikt ons op en even later begroet Jolande ons in hun huis. We spenderen een mooie middag aldaar, met veel goed bijpraten, fijn eten en leuke lolligheden. Kwart voor zeven hebben we de trein weer terug. We eten in het restaurant tegenover ons appartementencomplex (dat een week geleden heropend is). Negen uur zijn we thuis. Ik lees de krant, werk de webstek bij en lees en luister en om half elf is het allemaal weer gedaan voor vandaag.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), More Than Just A Seagull (Gandalf), het vierde plaatje uit de doos Consequences (Lol Creme & Kevin Godley)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment