bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-08-2019

B-log: 24 t/m 30 augustus 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 07:19Vrijdag 30 augustus:
Zowaar. Redelijk geslapen. Iets voor zeven uur uit bed. Koffie, beetje werken. Rond acht uur appt De Vrouw uit het ziekenhuis. De arts is al geweest en ze mag naar huis. Ik pak de bus van negen uur en als ik haar kamer binnen kom, is ze bijna klaar met aankleden. We pakken de koffer in en gaan naar de uitgang. Vijf minuten later komt De Zoon ons ophalen met de auto. Half elf zitten we op het balkon aan de koffie. Daarna gaat De Vrouw rusten. Ik zet de was aan, wandel naar een supermarkt in het centrum en daarna nog naar eentje langs het kanaal. Net als we aan het lunchen zijn, komt het eerste ziekenbezoek binnen: Jaap is er en even later ook Henk en Christine. Leuk! De Vrouw vindt het fijn. Het vermoeit haar wel, dat zien we en anderhalf uur later zijn we weer alleen. Niet lang: de buurvrouw loopt ook even binnen. Ook leuk. Tussendoor verricht ik nog allerlei werkzaamheden. Rond half vijf kan De Vrouw eindelijk echt rusten. Ik rond het werk af en om half zes is het klaar. Dan maak ik avondeten. De Zoon is er om half zeven en ik serveer een flinke chili met veel groenten erin en ernaast een salade van bosui, komkommer, augurk en druiven. Alles op! Ik was af, vouw de was en ga dan op het balkon iets lezen. Kwart voor negen is het echt te donker en binnen werk ik de webstek bij. Nog heel even iets lezen en rond half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Here Come The Warm Jets (Brian Eno)Donderdag 29 augustus:
Zes uur wakker en op. Toe maar. Iets met gespannen en niet goed kunnen slapen. Nog geen uur later heb ik wat werkzaamheden voor de Kap gedaan en loop ik buiten mijn ronde hard. Het is koel en ik loop de regenroute (omdat het vannacht nat is geweest). Geen extra wandelpauzes nodig. Thuis nog even in bed. Dan echt op en koffie, plus werkzaamheden voor Arnhem. Ook vinyl. De Vrouw pakt haar spullen voor haar verblijf in het ziekenhuis. Kwart over elf verlaten we het huis. Met de bus reizen we naar het ziekenhuis. Twaalf uur heeft De Vrouw zich geïnstalleerd in operatiejas op een bed. Nu is het wachten. Iets voor half twee haalt een verpleegster haar op. We nemen afscheid en ik loop naar de bushalte. Drie minuten later arriveert die en nog weer tien minuten later ben ik thuis. Eerst een lunch, dan nog wat werkzaamheden voor Arnhem. Ik verwacht dat de arts om vier uur gaat bellen. Dat doet hij niet. Pas om half zes krijg ik telefoon. Van de verpleging op de afdeling: De Vrouw ligt al bij hen. Oké. Ik stap op de fiets en een half uurtje later ben ik er. De Vrouw is nog even wat warrig, verder heeft ze extra zuurstof en een heleboel pijnstilling. Verder lijkt de operatie goed verlopen. Morgen pas spreken we de arts en weten we of ze naar huis kan. In de loop van de avond gaat het steeds beter. Ze eet en drinkt, is vrolijk en alert en gaat (bijna) zelfstandig naar de wc. Marja is er ook een half uurtje. Ik neem om half negen afscheid en fiets naar huis. Daar informeer ik Onze Vader (de rest hadden we al via app gedaan) en maak ik het restant pastaschotel van gisteren warm. Ik werk de webstek bij en lees en luister nog iets. Rond elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), diverse 45-toerenplaatjes uit de verzameling van mijn ouders (zie Twitterberichten hieronder), Empath (Devin Townshend), The Mick Karn Collector’s Edition (Mick Karn)Woensdag 28 augustus:
Ik ben om zes uur wakker. Niet zo heel goed geslapen. Het was warm en benauwd en er is natuurlijk nog veel meer. Om half negen heb ik al veel werk voor Arnhem en de Kap gedaan. Ik stap op de fiets en rijd naar de Kap. Daar drink ik koffie met collega’s en spreek ik directeur Erna. Eerst hebben we het over een artikel dat ik aan het schrijven ben en aan het eind zegt ze dat ze nog iets met mij wil bespreken. Ik houd mijn hart vast. Ze vraagt in hoeverre ik vast zit aan mijn andere baan en vertelt dat er mogelijk een boel uren voor mij vrijkomen in de rol die voorheen ook voor haar vervulde en vraagt of ik daarover wil nadenken. Natuurlijk wil ik daarover nadenken, maar ik vertel ook dat ik drie jaar geleden haar vacature van directiesecretaresse heb afgewezen omdat ik dat niet meer wil. Ik vraag aan haar of ze de komende tijd goed wil formuleren wat ze precies voor iemand nodig heeft en of het aantal uren ruim én zeker (in de toekomst) is. Verder vertel ik haar dat ik het gaaf vindt dat ze aan me denkt en dat dit nu al de derde keer in tien jaar is dat ze me vraagt om na te denken of ik voor haar wil werken. Ook leg ik uit dat haar vraag komt in een wat roerige periode, gezien de operatie van De Vrouw en de situatie van haar Zus. Van echt werken komt het in de Kap niet meer, want om kwart voor tien moet ik alweer verder fietsen. Nu naar een nieuwe woonwijk in Apeldoorn Noord; daar woont mijn leidinggevende en ik tref daar mijn hele team om de baby van de leidinggevende te bewonderen. Het is een heel mooi meisje en we praten lekker bij in de schaduw in de tuin. Half twaalf fiets ik naar het centrum terug. Bij de biowinkel koop ik wat boodschapjes en dan ga ik naar huis. Lunch met De Vrouw. Ik vertel van vanmorgen en we staan beiden verbaasd over wat er toch allemaal in het leven voorbijkomt. Na het afwasje lees ik de krant op het balkon. De Vrouw krijgt telefoon van het ziekenhuis. Morgen om twaalf uur moet ze zich melden. Ik wandel het centrum in naar een supermarkt en haal nog wat laatste dingen. Nog wat lezen op het balkon en dan is het tijd om avondeten te maken. Eerst een salade van bosui, komkommer, zongedroogde paprika en eikenbladsla. Dan een schotel van ui, zoete aardappel, courgette, peper, knoflook, kikkererwtenpenne, kerstomaat en groene pesto. Ten slotte bak ik mooie biefstukken. We eten het op. Nagerecht is het laatste beetje fruitsalade. De afwas is niet heel groot. Ik lees op het balkon tot het te donker is, dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik nog iets en het laatste kwartier breng ik door op het balkon en dan ben ik heel moe en wil ik slapen en dat ga ik dan ook doen. Wat een dag.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Hydrophonia (Roine Stolt)Dinsdag 27 augustus:
Kwart over zes ben ik uit bed. Drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het gaat heel aardig; ik neem de langere route en ik heb pas laat in de route de wandelpauze nodig. Wel is het al heel warm. Thuis koffie en dan doe ik de werklaptob open. Een uur later heb ik allerlei werkzaamheden die ik vandaag per se had willen doen al gedaan. Tien uur gaan we de deur uit en dik een uur later zijn we in Voorthuizen bij de Zus van De Vrouw. Het gaat echt niet goed. Ze is wakker, maar kan haar ogen niet open houden, ze eet weinig tot niets, ze praat bijna niet en kan alleen maar liggen in het bed in de woonkamer. We maken even contact, maar lang lukt haar niet. In de tuin spreken we met de Zwager en de Nicht en lunchen we. Kwart voor twee hebben we de bus terug. We realiseren ons dat het waarschijnlijk de laatste keer is dat we haar hebben gezien. Verdrietig, maar we zijn ook blij dat we het hebben gedaan. In Apeldoorn stappen we uit, eten ergens ijs en doen nog een klein boodschapje. Ik lees de krant op het balkon en maak dan avondeten. Half zes eten we een schotel van runderreepjes, rode ui, prei en paprika in garam massala met ernaast een restant salade van gisteren. Erna komt de fruitsalade op tafel: galiameloen, aardbei, braam en blauwe bes. Daarna komt de afwas en het afval dat naar de containers mag. Half zeven zitten we op de fiets en we rijden naar het huis van De Zoon. Daar spreken we hem en zijn twee begeleiders. We kunnen vertellen wat we belangrijk vinden en maken wat afspraken over de voortgang. Kwart voor negen zijn we weer terug. Ik lees iets op het balkon, werk dan de webstek bij en lees nog meer op het balkon tot het bijna half elf is en ik ga slapen.
Muziek vandaag: Piano Odyssey (Rick Wakeman), diverse 45-toerenplaatjes uit de verzameling van mijn ouders (zie Twitterberichten hieronder)Maandag 26 augustus:
Niet zo heel goed geslapen, maar toch maakt de wekker me wakker. Het belooft weer warm te zijn vandaag. Op de werkplek is het aanvankelijk redelijk koel, maar in de middag wordt het heet. Halverwege de ochtend appt De Vrouw dat het heel slecht gaat met haar Zus; verwachting is dat het nu snel gaat. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. In de middag organiseer ik dat ik morgen thuis werk (dat had ik al geregeld voor donderdag en vrijdag). Tussendoor verricht ik nog werkzaamheden ook. Op de terugweg koop ik in de muziekwinkel kaarten voor Supersister Project op zaterdag 5 december. Half zes ben ik thuis. Eerst even uitrusten en lezen (de PROG uit, bijvoorbeeld), dan maak ik een fikse salade voor bij de ovenschotel die ik gisteren al heb gemaakt. De Vrouw is er om kwart voor acht. We eten de Turkse gehaktschotel met snijbiet, de salade van bosui, radijs, komkommer en jonge bladsla, plus na het laatste beetje fruitsalade van galiameloen, cantaloupemeloen, aardbei, braam en blauwe bes. Ik was af en De Vrouw organiseert dat we morgenochtend nog even naar haar Zus kunnen. Dan heb ik nog een uur om de webstek bij te werken, iets te luisteren en te lezen. Nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: de cd uit de set Present To The Highest Pudding – Robert Jan Stips plays Supersister (Robert Jan Stips), Live & Outta Sight II (DeWolff)Zondag 25 augustus:
De wekker van De Vrouw gaat om kwart voor zeven. Ik ben ook wakker en ga uit bed. Koffie vergeet ik. Ik eet iets en ga dan een ronde hardlopen. Nu is het nog koel. Lopen gaat heel fijn. Ik kies de langere route en ik kom een heel eind voordat ik een korte wandelpauze houd. Net als ik thuis kom, gaat De Vrouw naar haar werk. Uniek voor een zondag, maar vandaag is het even zo. Koffie, webstek, de was, andere klusjes in huis. De Zoon is er om half twee voor lunch. Erna was ik af en stofzuig ik, vervolgens loop ik het centrum in om in een supermarkt nog wat kleinigheidjes te halen. Dan lees ik iets op het balkon. Rond half vijf ga ik het avondeten (ook voor dinsdag) maken. De Vrouw is er even voor half zes en niet veel later eten we gegrilde kippenbouten met een schotel van rode ui, paprika en romanesco. Het nagerecht is wat ijs met een fruitsalade van galiameloen, cantaloupemeloen, aardbei, braam en blauwe bes. Na de afwas vouw ik de was. Ik lees op het balkon. Half negen werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Het laatste kwartier zit ik nog op het balkon in het donker en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Zëss (Magma), Polytown (David Torn, Mick Karn & Terry Bozzio), Ten Seconds (Ten Seconds), Currents (Tame Impala),Zaterdag 24 augustus:
Zeven uur wakker en uit bed. Koffie, webstek. Negen uur wandel ik naar de markt voor fruit. Koffie met De Vrouw op het balkon. Zij gaat iets voor tien uur de deur uit, op bezoek bij haar Zus. Ik loop naar de bioslager en winkel voor boodschappen, doe vervolgens wat huishoudelijkheden en lees in de PROG (die dinsdag binnen kwam) op het balkon. De Zoon is er om half een voor een lunch. Na de afwas stap ik op de fiets. Via een supermarkt rijd ik naar Onze Vader. Het gaat goed met hem; natuurlijk is hij weer wat mopperig dat hij nergens meer komt en niemand meer ziet, maar als ik de juiste vragen stel, dan weet hij weer veel (nieuws) te vertellen. Na een uurtje is mijn Zus er ook. Het wordt nog een heel aardig tweede uurtje. Als De Zus weer weg is, sta ik ook op. Half zes ben ik thuis. Ik maak het avondeten: een fruitsalade van galiameloen, aardbei, braam en blauwe bes, vervolgens een salade van bosui, radijs, komkommer, kerstomaat en geroosterde pompoenpitten. De Vrouw is er om half zeven. Eerst bijpraten: het gaat echt niet goed met haar Zus. Ze slaapt veel, is verward, heeft bijna geen energie meer en kan nauwelijks meer bewegen. Ik bak hamburgers en we gaan aan tafel om alles op te eten. Dat doen we dan ook. De afwas is klein en ik breng afval naar de container. Dan lees ik de krant op het balkon. Negen uur is het te donker om buiten te lezen. Ik werk de webstek bij en lees binnen nog iets verder. Half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Discreet Music (Brian Eno), Ends (Giancarlo Erra), het eerste plaatje van You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 4 (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment