bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

29-08-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – donderdag 29 augustus 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 14:23bazbo 0768: Tsjaikovsky – De Notenkrakersuite
Daar is-ie weer. Fijne stukjes muziek uit een van de bekendere balletten van Peter Iljitsj. Maar liefst vijf delen uit De Notenkraker staan erop: de ouverture, de mars, de trepak, de Chinese dans en de bloemenwals. Niet voor niets klassiek. Deze EP komt uit 1962. Heerlijk en klinkt nog altijd heel goed, ook al draaiden we deze in onze kindertijd compleet grijs. Niet vreemd dat ik deze later, toen ik achttien was, ook op elpee kocht.

0768bazbo 0767: Johann Strauss – Die Fledermaus
Operettekoning Strauss laat hier de stembanden van het Koor Van De Hessische Radio trillen en de instrumenten van het Orkest Van De Hessische Radio schallen. Uitgave uit 1961. Niet eens zo heel erg, ware het niet dat het hier ‘hoogtepunten’ uit de operette betreft en we niet weten welke ‘hoogtepunten’ dat dan zijn. En als dit de hoogtepunten zijn, nou laat dan maar. Volgende. Deze draaiden we vroeger dus nooit op de jongensslaapkamer.

0767bazbo 0766: Mendelsohn – Midzomernachtsdroom
Beterdere koek, ook uit 1962. De Wienersymphoniker speelt deze ouverture en het is niet eens gek. Wel gek dat ik halverwege het stuk het plaatje moet omdraaien. Evenzo niet grappig is de verkeerd gespelde achternaam van Felix op de hoes en op het etiket.

0766

bazbo 0765: Beethoven – Ode An Die Freude
Margriet Discotheek vervolgd. Dit grootse koorstuk van Ludvig klinkt op dit singletje uit 1962 wat iel en kwelerig. De Vrouw propt haar oren dicht. Elisabeth Hoengen (alt), Otto Wiener (bas), Wilma Lipp (sopraan), Julius Patzak (tenor) en Der Singverein Der Gesellschaft Der Musikfreunde onder leiding van Jascha Horenstein zullen er heus wel wat van kunnen, maar ik hoor het niet. Dan is het Vienna Pro Musica Orchestra stukken beter, ware het niet dat Elisabeth Hoengen (alt), Otto Wiener (bas), Wilma Lipp (sopraan), Julius Patzak (tenor) en Der Singverein Der Gesellschaft Der Musikfreunde onder leiding van Jascha Horenstein erdoorheen zitten te zingen. Alle Menschen Werden Brüder, het zal. Made in France.

0765
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment