bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-08-2019

B-log: 31 augustus t/m 6 september 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 06:38Vrijdag 6 september:
Half zeven wakker en op. Drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het gaat heel goed; geen extra wandelpauzes nodig. Thuis koffie met De Vrouw. Ook help ik De Vrouw met wat zorgdingen. Dan wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt. Rond half elf meer koffie met De Vrouw en een eenvoudige lunch. Half twaalf haalt De Zoon ons op. Opnieuw rijden we naar Voorthuizen. In hetzelfde zaaltje als woensdagavond vindt de uitvaartplechtigheid van De Zus plaats. We zijn er op tijd. Ik help vanmiddag mee de kist naar voren en naar het graf te dragen. Het is een rustige en stemmige bijeenkomst, met muziek en tekst. Daarna rijden we in colonne naar de begraafplaats. Daar nemen we definitief afscheid En ook weer terug naar het zaaltje. Velen zijn meegekomen om nog te condoleren, een drankje te drinken of na te praten. Kwart over vier zitten we weer in de auto. Ik ben doodmoe. De Zoon gaat thuis eten. Ik wandel naar buiten om het groentepakket op te halen. Wij gaan niet thuis eten. We lopen het centrum in en bij een Indiaas restaurant vinden we een tafel. Ik eet samosa en gebakken groenten in currysaus met peshawarinaan. Zeer goed. Het restaurant is echter nogal vol en de vele achtergrondgeluiden maken het er niet gemakkelijk op. Een nagerecht is er niet, maar ik drink Indiase groene thee. Kwart over negen zijn we thuis. Nog heel even de webstek bijwerken en wat lezen en luisteren en om half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Rosetta (Vangelis), het eerste plaatje uit de set Orchestral Favorites (40th Anniversary Edition), Each Path A Remix (Mick Karn)Donderdag 5 september:
Ik slaap best goed. Als de wekker afgaat om kwart over vijf, ben ik zelfs heel diep in slaap. Wakker worden is dan moeilijk. Toch lukt het. Op de werkplek doe ik veel. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag doe ik veel op de werkplek. Half zes ben ik thuis. Even bijpraten en de krant lezen. Dan maak ik avondeten. Een salade van bosui, komkommer, tomaten en feta. Een Italiaanse schotel van ui, kastanjechampignons, peper, paprika, courgette en spinazie. Een rundersaucijs. Dit eten we op. We tafelen na. Ik was af. Dan heb ik wat tijd en gelegenheid om de webstek bij te werken en te lezen en te luisteren. Kwart over tienHalf elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het tweede bonusplaatje Live at Newcastle City Hall van Refugee (2019 remaster) (Refugee), het derde plaatje The Prince Of Heaven’s Eyes en het vierde plaatje Modern Masquerades uit de doos Wise As Wisdom – The Dawn Albums 1973-1975 (Fruupp)Woensdag 4 september:
Half zeven wakker en op. Twee uur later heb ik al veel werkzaamheden voor de Kap gedaan en wandel ik naar het kantoor. Daar rond ik wat af en een uurtje later ga ik via de biowinkel terug naar huis. Koffie met De Vrouw. Dan wat zorgdingen en een lunch. De Vrouw gaat rusten en ik loop naar een supermarkt in het centrum. Vervolgens ontspan ik zelf ook wat. Vier uur al ga ik avondeten maken. Eerst monteer ik een salade van bosui, komkommer, gedroogde paprika en kerstomaat. Dan maak ik een schotel van ras-el-hanout, ui, peper, knoflook, kikkererwten, wortelen, abrikozen en rookworst. Vijf uur eten we het allemaal op. Zes uur gaan we de deur uit. De Zoon haalt ons op en we rijden naar een gelegenheid in Voorthuizen. Vanaf zeven uur komen daar veel mensen de naaste familie van de Zus van De Vrouw condoleren. Fijn dat er zo veel bezoek is. Klinkt raar, maar het is een prettige bijeenkomst en om half negen zitten we weer in de auto terug. Thuis wat napraten, heel even de webstek bijwerken en nog iets luisteren en dan is het tien uur.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), het eerste bonusplaatje BBC Radio One In Concert van Refugee (2019 remaster) (Refugee), Gallery Of Dreams (Gandalf), het tweede plaatje Seven Secrets uit de doos Wise As Wisdom – The Dawn Albums 1973-1975 (Fruupp)Dinsdag 3 september:
Redelijker geslapen. Op tijd op de werkplek en daar weer als een razende aan de slag. Tussen de middag geen gelegenheid om naar buiten te gaan. In de middag weer als een razende verder en ik ga wat eerder weg. Vijf uur thuis. De Vrouw is vandaag met Schoonzus op stap geweest om een bloemstuk voor morgen te regelen en nu rust ze uit. Ik maak avondeten: een fruitsalade van aardbei en braam, een salade van bosui, komkommer, radijs en kerstomaat, een groenteschotel van ui, knoflook, bataat, peper, paprika en courgette, plus ik bak varkensscnitzels. Ook warm ik het restje pasta en kerriesaus van gisteren op. De Zoon is er om kwart over zes en we gaan aan tafel. We maken plannen voor morgenavond. Dan was ik de fikse afwas af. Ik lees, luister, werk de webstek bij en ga om kwart voor elf slapen.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje uit de set Orchestral Favorites (40th Anniversary Edition) (Frank Zappa), Refugee (Refugee)Maandag 2 september:
Redelijk geslapen, paar keer wakker geweest en de wekker wekt genadeloos om 05.15 uur. Op tijd op de werkplek. Daar van alles te doen, beetje hectisch. Ondertussen allerlei appjes van De Vrouw. De thuiszorg is om tien uur geweest en alles is naar tevredenheid gegaan. Fijn. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag allerlei hectiek en dingen door elkaar. Maakt dat ik wat opgejaagd ben, maar het lukt. Op de terugweg vlieg ik de muziekwinkel in en koop de nieuwe Zappa. Half zes thuis. De Vrouw is op bed. Ik kook eten: een salade van bosui, radijs, komkommer en kerstomaat, daarnaast kikkererwtenlinzenbasilicumravioli en een kerriesaus met rode ui, kastanjechampignons en groene eikenbladsla, plus ten slotte runderbiefstukken. Dit smaakt uitstekend en eten we op. Dan maken we online een advertentie namens de broers, zus en schoonfamilie voor de Barnevelder krant van morgen. Het lukt vrij vlotjes. Ik was af en breng afval naar de container. Even voor half negen zet ik het eerste plaatje van Orchestral Favorites (40th Anniversary Edition) aan. Allemensen, wat klinkt dit geweldig, zeg. Erna werk ik de webstek bij en lees en luister ik nog een klein beetje en iets na tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van Orchestral Favorites (40th Anniversary Edition) (Frank Zappa), het eerste plaatje Future Legends uit de doos Wise As Wisdom – The Dawn Recordings 1973-1975 (Fruupp)Zondag 1 september:
Pas om kwart over acht wakker en op. De Vrouw is dan net even uit bed geweest. Koffie, webstek, lezen. De Vrouw is er om negen uur uit. Ze gaat douchen en doe wat zorgtaken. Koffie met De Vrouw. Ook vinyl. De Vrouw belt met een thuiszorgorganisatie en we horen dat er morgen iemand om tien uur komt voor de eerste afspraak. Mooi. De komende zes weken heeft De Vrouw wat hulp nodig op de drie dagen dat ik naar Arnhem ben. Fijn dat het zo kan. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De 45-toerenverzameling van mijn ouders hebben we nu gedraaid; nu staat er nog een rij singles van onszelf. De Zoon is er om een uur voor lunch. We hebben contact met Zwager of we vanmiddag afscheid kunnen nemen van de Zus. Het kan. Ik was af, stofzuig en loop nog naar een supermarkt voor wat boodschappen. Half vier haalt De Zoon ons op en we rijden naar Voorthuizen. We kunnen nog niet naar binnen, want de uitvaartondernemer is binnen. Geen probleem, dan wachten we even. Na half vijf kunnen we erbij. De Zus ligt er mooi bij. We nemen afscheid en spreken de Zwager en Nicht en Neef. Ze vertellen dat de broers en zus deze dagen nog op bezoek kunnen komen, daarnaast niet. Woensdagavond is de condoleance en vrijdag de uitvaart. Rond zes uur rijden we terug. Met z’n drieën dineren we in het Arabische restaurant bij ons tegenover. Het is er opnieuw lekker druk en het is mooi om te zien hoe leuk de (nieuwe) zaak loopt. Bovendien is het eten zeer smakelijk. Half acht zijn we weer thuis. Ik bouw de koelkast om, zodat De Vrouw morgen de dingen die ze nodig heeft goed kan pakken zonder boven haar macht te hoeven tillen. Ik lees op het balkon tot het kwart voor negen (en te donker is). Dan bel ik Onze Vader om hem op de hoogte te brengen van hoe het met De Vrouw gaat en het overlijden van haar Zus. Vervolgens werk ik de webstek bij en lees en luister ik tot tien uur. Dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: het zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Arvo Pärt – Complete Music For Violin And Piano And For Piano Solo (Ursula Schoch & Marcel Worms), diverse 45-toerenplaatjes uit de verzameling van mijn ouders (zie de Twitterberichten hieronder), Front End Lifter (Yohimbe Brothers)Zaterdag 31 augustus:
Kwart voor zes wakker. De Vrouw gaat uit bed om pillen in te nemen. Terwijl ze ook even de krant van gisteren leest, krijgt ze telefoon. Het is de Zwager. Om half vijf is De Zus overleden. Kwart voor zeven ga ik uit bed. Het is heerlijk fris in huis, bijna koud. Ik ga een ronde hardlopen. Dat lukt heel goed. Geen extra wandelpauze nodig, weer. Het is redelijk koel nog. Thuis koffie met De Vrouw en ik help haar met verzorging. Rond half tien loop ik naar de markt voor vis en fruit; aansluitend ga ik naar de bioslager en biowinkel. Als ik thuis kom, is de buurvrouw nog even kort op ziekenbezoek. Na een half uurtje zijn we weer alleen. Meer koffie op het balkon. De Zoon is er rond een uur voor lunch. Ik was af en ga afval wegbrengen en wat te drinken halen bij een supermarkt. Als ik terug kom, is het half drie en ligt De Vrouw op bed. Ik lees de krant, handel wat mail af en rond half zes begin ik aan het avondeten. Dat maakt De Vrouw wakker. Half zeven zitten we aan tafel. Ik heb lamsfiletlappen gebraden, een schotel gemaakt van gebakken rode aardappelen, spek en spekbonen, plus een yoghurtmayoknoflooksaus gemonteerd. Het nagerecht bestaat uit aardbeien met bramen. Na de afwas lees ik op het balkon. Kwart over acht komt Heidi op bezoek. We kletsen mooi bij. Buiten barst onweer en plensregen los. Anderhalf uur later zijn we weer alleen. Ik werk de webstek bij en lees en luister nog. Rond elf uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Each Eye A Path (Mick Karn)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment