bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-09-2019

B-log: 7 t/m 13 september 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 20:56Vrijdag 13 september:
Dat belooft wat. Pas om kwart over zeven wakker en op. Koffie. Rond acht uur heb ik de werklaptob aan. Ik ga nog aan het werk ook. Tussendoor wat zorgtaken voor De Vrouw. De wond lijkt er al wat rustiger uit te zien. Begin van de middag lunchen we. De Vrouw gaat naar de bioscoop. Ik was af en loop naar de biowinkel en bioslager voor de weekendboodschappen en voor de aankomende week. De rest van de middag werk ik verder. Tegen vijf uur doe ik de werklaptob uit. Ik maak avondeten. De Zoon heeft zich voor vanavond afgemeld. Heel moeilijk doe ik niet. Ik vul de van gisteren overgebleven salade aan, bak aardappelen en biefstukken. De knoflookyoghurtmayosaus er bij en: klaar. Het is zo op. De afwas is zo weg. Het afval is zo naar de containers. Ik ga een ronde hardlopen. Lang niet gedaan, lijkt het. Het gaat heel aardig; slechts een extra wandelpauze nodig. Thuis werk ik de webstek bij en lees en luister ik en even voor half elf ga ik maar weer eens slapen. Geen rampen, vandaag. Dat valt dan weer mee.
Muziek vandaag: Ambient 1: Music For Airports (Brian Eno), Music For Films (Brian Eno), het bonusplaatje dat mee kwam met Planetary Overload – Part 1: Loss (United Progressive Fraternity), Wasteland (Riverside), Woyaya (Osibisa), 4 1/2 (Steven Wilson), Zëss (Magma), The Dropper (Medeski Martin & Wood), Armchair Theatre (Jeff Lynne), Three Part Species (Mick Karn), het tweede plaatje Seven Secrets uit de doos Wise As Wisdom – The Dawn Albums 1973-1975 (Fruupp), Skuggsjá (Ivar Bjornsson & Einar Selvik)Donderdag 12 september:
Kwart over zes op. Twee uur later zitten we bij de buurman in de auto en zijn we onderweg naar het ziekenhuis. Daar controle door de verpleegkundige. De wond is nog open, er moet wondvocht en meer uit. Dat betekent extra wondverzorging. En maandagmiddag nogmaals ter controle. O. De buurman haalt ons ook weer op. Thuis koffie. Ik heb de werklaptob open en ga aan de slag. Half elf wandelen we even naar de biomarkt en daar kopen we kaas. Inmiddels is de regen weg en schijnt de zon fijn. Thuis verder met werk. Ook nog meer koffie. Begin van de middag lunchen we. Na het miniafwasje ga ik verder met werken. Het schiet leuk op. Kwart voor vijf sluit ik af. Dan ga ik het immens moeilijke avondeten bereiden. Ik zet de pan met Mexicaanse soep op het vuur en verwarm die. Een half uur later eten we de pan leeg. Weinig afwas. We verzorgen de wond van De Vrouw. Die lijkt er nog weer slechter uit te zien: roder en nog meer bloedverlies. Zorgelijk. Goed in de gaten houden en anders morgen toch maar weer contact met de verpleegkundige. Ik werk de webstek bij en lees en luister. Niet heel lang na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: BTTB (Ryuichi Sakamoto), Loophole (Sketch Show), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Combustication (Medeski Martin & Wood), Shimmer Into Nature (Ed Wynne), Circus (Circus), You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 6 (Frank Zappa), Planetary Overload – Part 1: Loss (United Progressive Fraternity)Woensdag 11 september:
Zeven uur ben ik wakker en sta ik op. De Vrouw is een uurtje later; ik doe wat zorgdingen en dan gaat zij weer naar bed. Zelf wandel ik na half negen naar de Kap. Daar doe ik kort enige werkzaamheden en na tienen loop ik via de biowinkel terug naar huis. Koffie en nog wat werk voor de Kap. Eind van de morgen ga ik naar de apotheek in de straat; de wond van De Vrouw heeft nog wat verzorging nodig en er ontbreekt verbandmateriaal. Thuis breng ik dat aan. We lunchen. Afwasje. Dan ga ik allerlei (achterstallig) werk voor de website van Kunst-Zinnig-Brein doen. Half vier loop ik nog naar een supermarkt in het centrum. Het regent mot. Thuis wat lezen en luisteren. Half vijf nog op de fiets naar De Zoon. Ons koffieapparaat is overleden en hij heeft er nog eentje (een oude van ons) die hij niet gebruikt. Half zes ben ik weer terug en maak ik avondeten. De pruttelpot van zondag en dinsdag gaat nog een keer op het vuur. Ik bak er vis bij en maak een salade van bosui, koolrabi, komkommer en mais. Dat eten we op. De afwas is niet groot. Ik verzorg de wond van De Vrouw; het is echt weer open en er lijkt een fiks gat te zitten. Morgenochtend gaan we voor controle naar het ziekenhuis, dus dan kunnen we het voorleggen. De rest van de avond werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Half elf ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Lead Us Not Into Temptation – Music from the film Young Adam (David Byrne), Monochrome (Daniel Cavanagh), Steps Ahead (Steps Ahead), de twee bonusplaatjes die mee kwamen met Orchestral Favorites (40th Anniversary Edition) (Frank Zappa), Jetlag (PFM) Dinsdag 10 september:
Koud vanmorgen. Hoe koud, dat weet ik niet. Op de werkplek krijg ik het warm van het vele werk. Ik ontvang app van De Vrouw. De wond lekt meer en ruikt niet fris. Wat te doen? Even bellen met de verpleegkundige, lijkt me. Een uur later is ze al onderweg naar het ziekenhuis om ernaar te laten kijken. Met dank aan de superbuurman die haar even brengt en haalt. Hechttape is verwijderd en vanaf nu behandelen met jodium en toch goed afdekken. O. Tussen de middag wandel ik door bos en geen zon. In de middag weer het vele werk. Toch om vijf uur thuis. En dan heb ik op de terugweg ook nog De tafel (Herman Brusselmans) gekocht. Ik warm de Mexicaanse soep op die ik zondag maakte, vul hem aan met mais en paprika en rode bonen. De Zoon is er voor half zeven en we eten de fiks gevulde pan zeker half leeg. Erna was ik af, help ik De Vrouw met wat zorgdingen en lees ik de krant. Ook werk ik de webstek bij en lees en luister ik tot het bijna half elf is. O, en in de krant lees ik vanavond dat het vanmorgen drie graden boven nul was.
Muziek vandaag: Refugee (Refugee), Chocolate Kings (PFM), Perfect Beings II (Perfect Beings)Maandag 9 september:
Alles wel? Alles wel. Alles wel, maar goed. Op de werkplek vandaag weer veel. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag ook weer veel. Ik red het. Voel me wat onrustig, maar niet overdreven opgejaagd. Er moet veel, maar er hoeft weinig. Half zes thuis. Eten maken. Ik vul de pruttelpot van gisteren aan met paksoy en tomaten. Ernaast bak ik varkensdingen (weet ik ook veel) en zet ik het restant salade van gisteren. We tafelen uitgebreid en dat is mooi. Ik was ook uitgebreid af en breng afval naar containers. Na half acht ga ik de webstek bijwerken en lezen en luisteren en dan is het wel weer tien uur en ben ik zeer moe en ga ik slapen. Alles wel, wel.
Muziek vandaag: Lead Us Not Into Temptation – Music from the film Young Adam (David Byrne), The World Became The World (PFM), Future Legends (Fruupp)Zondag 8 september:
Zeven uur uit bed. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is fris, maar al lopende merk ik daar niets van. Doodstil op straat en ik loop lekker. Thuis wat zorgen voor De Vrouw, wat huishoudelijke dingen en dan is er koffie. Terwijl De Vrouw wat koffiebezoek heeft van haar werk, bereid ik vast avondeten van dinsdag voor. Jaja. Ook lees ik in de zon op de galerij. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Daarna nog wat huishoudelijkheden en vervolgens wandel ik even naar buiten, het centrum in. Ik bezoek de expositie Offshore met overweldigende foto’s van Menno Mulder. Op de terugweg ga ik een supermarkt binnen. Thuis heel even zitten en dan maak ik het eten van vandaag: een tajine van lamsboutlappen met ui, paprika, gele courgette en kerstomaatjes. Terwijl die pruttelt werk ik verder aan het avondeten voor dinsdag. Half zes gaan we aan tafel. Naast de lamstajine heb ik een salade van bosui, komkommer, koolrabi en mais. Ook leg ik er Arabisch brood naast. De pruttelpot is verrekte goed, zeg. Het nagerecht is het overblijfsel dinomeloen met aardbei van gisteren. De afwas is nog snel gedaan ook en ik heb ruim tijd en gelegenheid om de webstek bij te werken en te lezen en te luisteren en om tien uur ga ik naar bed. Vandaag is het 8-9-10 en dus negen jaar geleden dat Aar en Jolande trouwden en dat Aar vijftig jaar werd. Van harte gefeliciteerd!
Muziek vandaag: Manga (Mayra Andrade), Léro-Léro (Luísa Maita), Szikra (Amsterdam Klezmer Band & Söndörgö), Before And After Science (Brian Eno), Live & Outta Sight II (DeWolff), More Better Different (Mick Karn)Zaterdag 7 september:
Kwart over zeven op. Koffie en krant. Iets voor negenen wandel ik naar de biowinkel. Zowaar, de zon schijnt. Op de terugweg pak ik de bioslager mee. Thuis koffie met De Vrouw en wat kleine zorgdingen. Dan lopen we samen naar de markt voor fruit. Thuis weer koffie. De Zoon is er om half twee voor de lunch. Afwasje is snel klaar. Tussendoor doe ik was en verschoon ik het bed. Dan lees en luister ik wat. Ik vermaak me prima met Grand Hotel Europa. Eind van de middag maak ik avondeten. Niet moeilijk: het kleine restant van de Marokkaanse schotel van woensdag warm ik op, ik bak aardappelen en biefstuk, plus ik maak een fruitsalade van dinomeloen en aardbei. Dat laten we ons smaken. Weer afwas en afval. Dan is het tijd om de webstek bij te werken. Ook lees en luister ik weer en om half elf ga ik maar weer eens slapen.
Muziek vandaag: The Gloaming (The Gloaming), 2 (The Gloaming), Gallery Of Dreams – Live (Gandalf), het plaatje dat mee kwam met de PROG, Make A Jazz Noise Here (Frank Zappa), Photos Of Ghosts (PFM)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment