bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-09-2019

B-log: 14 t/m 20 september 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 07:22Vrijdag 20 september:
Wakker ben ik rond kwart voor zes. Ik sta op ook. Koffie en eenvoudig ontbijt. En wat werkzaamheden voor de Kap. Even na half zeven ga ik mijn ronde hardlopen. Het is nog donker en fris, bijna koud. Maar lopen gaat lekker en ik heb bijna geen korte extra wandelpauze nodig. Als ik terug ben, is het licht. Kwart over acht wandel ik naar de Kap. Daar doe ik wat werk, overleg ik en rond tien uur loop ik via de biowinkel en bioslager naar huis. Het is zonnig en mooi. Koffie met De Vrouw op de galerij. De Vrouw heeft contact gehad met de verpleegkundige. Haar huid reageert nogal hevig op de plakrand van de speciale gaaspleister en wat nu? Ze knipt de plakrand eraf, legt er een gaasje en vervolgens een compres over. Daar heeft ze geen hulp meer bij nodig. Wel is de wond nog steeds open. Inmiddels kan ze weer zelf de steunkous om haar arm aantrekken en dat betekent dat ze zich bij de thuishulp heeft afgemeld. Huishoudelijke dingen en lunch. Daarna is het wachten. Vanmiddag komt er een monteur om heel snel internet te installeren (voelt u het?), ergens tussen twaalf en vier. Ik zit op de galerij in de zon op hem te wachten. Hij is er om half vier en is met tien minuten weer weg. Dan ga ik het groentepakket ophalen. Vervolgens maak ik avondeten. Mooie pastasaus van rundergehakt, ui, peper, paprika, snijbiet en tomaten, kikkererwtenpasta en daarnaast een fikse salade van bosui, komkommer, gele paprika en banaan. Een uur van te voren app ik De Zoon dat we om zes uur eten. Om zes uur heeft hij nog niet gereageerd. Tien minuten later belt hij. Hij had een nieuwe televisie gekocht en heeft die nu geïnstalleerd, maar hij past niet op zijn televisiekastje. Hij staat nu met een van zijn begeleiders in een halve meubelwinkel en wat of hij moet doen? Een half uur later komt er een foto van zijn nieuwe televisiekastje en zijn televisie. Ondertussen hebben we zelf al gegeten. Ik was af. Onze buren komen vanavond op visite. Altijd leuk. Bijpraten, verhalen, lachen. Half twaalf zijn we weer alleen en ga ik slapen.
Muziek vandaag: geenDonderdag 19 september: negenentwintig jaar getrouwd
Van harte, schat. Ja, mijn verhaal staat online. In alle stilte, vroegte en donkerte sta ik op en ga ik naar de werkplek. Daar is het wat saai. Ik doe veel, maar schiet niet op. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. Ook in de middag van alles, maar geen progressie. Wel vermoeidheid. Vijf uur thuis. De Vrouw maakt eenvoudig avondeten. Ze bakt aardappelen en geitenkaasmedaillons en serveert daar een sla bij. Toe is er een kaasplankje en de bonbons die ik heb meegenomen. We tafelen uitgebreid na. Ook was ik af. Daarna tafelen we meer na. Ten slotte werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Nog voor half elf ga ik slapen, want ik ben nog steeds vermoeid.
Muziek vandaag: You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 6 (Frank Zappa), Long Wave (Jeff Lynne)Woensdag 18 september: met Kunst-Zinnig-Brein naar het Nursing Congres in Zwolle
De wekker gaat ‘normale’ tijd: 05.15 uur. Twee uur later ga ik de deur uit. Ik heb dan al allerlei werk voor de Kap gedaan. Ik wandel echter naar de Deventerstraat. Daar pikt Ank me op en we rijden gedrieën naar een hotel net boven Zwolle. Daar vindt het Nursing Congres plaats en Kunst-Zinnig-Brein is weer van de partij. We krijgen een plek in de centrale zaal, daarbuiten is het nogal druk en vol en lawaaierig, vandaar. Lange, maar goede dag. Boeiende sprekers (Manu Keirse en Erik Scherder zijn er), ontvangst en verzorging door de congresorganisatie is uitstekend en de faciliteiten van het hotel zijn ook goed. Pas om half zes zijn we weer ingeladen en via Oene en de wijk Zevenhuizen rijden we terug. Ik ben om half zeven thuis. De Vrouw heeft het eten gemaakt: een schotel van paprika, ui, broccoli en ei uit de oven, daarnaast een fikse salade en biefstukken. We praten uitgebreid bij en om acht uur is de afwas klaar. Even met Onze Vader bellen om te horen hoe het gaat (goed) en dan werk ik webstekken bij en lees en luister ik en om tien is weer tijd.
Muziek vandaag: Apollo: Soundtracks & Atmospheres (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno), Uninvisible (Medeski Martin & Wood), From Silence To Somewhere (Wobbler)Dinsdag 17 september:
Klein beetje beter geslapen. Vanmorgen op de werkplek fiets ik (elektrisch) naar een andere werkplek voor een overleg. En weer terug. Ik doe werkzaamheden. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag doe ik werkzaamheden, maar het schiet niet op. Vijf uur thuis. Daar maak ik avondeten. Linzenpenne koken, spek bakken, ui erbij, champignons, spitskool, later knoflookkaas en amandelroom en de gekookte penne. Het restant salade van gisteren erbij op tafel. De Zoon is er om kwart over zes en we eten alles op. Afwas en daarna hardlopen. Gaat fijn, ook is het fris buiten. Als ik thuis ben, is het bijna donker. Ik werk de webstek bij en ga lezen en luisteren en om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Agusa (Agusa), A Drop Of Light (All Traps On Earth)Maandag 16 september:
Fikse file op de weg. Daardoor ben ik een half uur later op de werkplek. Daar ga ik aan de slag. Iets na twaalven rijd ik met twee collega’s naar Apeldoorn, om daar bij het theater de mogelijkheden te bespreken om theater Wirwar naar onze organisatie te halen. Kwart over twee ben ik thuis. Krant. Iets na drie uur gaan we naar de bushalte en half vier zijn we in het ziekenhuis. De wond van De Vrouw ziet er op zich goed uit, het heelt nu aardig, maar toch gaat het niet zo voorspoedig als verwacht. De komende week moet er nog wat meer aan wondverzorging gedaan (een bepaald soort gaas erop). Daar staat tegenover dat De Vrouw wat meer mag bewegen met haar arm, maar ze moet wel goed in de gaten houden wat goed voelt. Het weggesneden weefsel is onderzocht en daarin zijn geen bijzonderheden of alarmerende zaken aangetroffen. Dat is mooi. We zijn om half vijf weer thuis. Ik ga avondeten maken. Het restant risotto van gisteren schuif ik de oven in. Daarnaast bak ik ui, paprika, peper en courgette en braad ik varkensprocureurslapjes. Ook heb ik een salade gemaakt van bosui, koolrabi, komkommer, druif en rozijn. De boel smaakt goed. Om half zeven is de afwas klaar en vervang ik filters in mijn gehoorondersteuning. Eerste keer. Ik hoor gelijk weer beter. Dus iedere zes weken is wel zo ongeveer aan te raden. Ik werk de webstek bij en die van Kunst-Zinnig-Brein en lees en luister. Tien uur ga ik een poging doen om te slapen. Vannacht lukte het niet echt goed, dus ik houd mijn hart vast vast.
Muziek vandaag: The Light (Spock’s Beard), A Spark In The Aether – The Music That Died Alone – volume two (The Tangent), het vierde plaatje, Modern Masquerades, uit de doos Wise As Wisdom – The Dawn Albums 1973-1975 (Fruupp)Zondag 15 september:
Kwart over zeven wakker. Koffie. Webstek. Krant. Halverwege de ochtend zorgdingen voor De Vrouw. Wond ziet er veel rustiger en beter uit. ‘Gat’ lijkt dicht te groeien. Koffie met De Vrouw. Vinyl. Huishoudelijk gedoe. Koffie met De Vrouw op het balkon. Daar is het heel zonnig. De Zoon is er om een uur voor de lunch. Na de afwas meer huishoudelijk gedoe. Ik wandel door het zonnige weer naar een supermarkt in het centrum. Erna loop ik ook nog langs het kanaal naar een andere supermarkt. Het is aangenaam, maar niet langer zonnig, eerder grijs en dreigend. Ik lees op het balkon. Kwart over vijf maak ik avondeten. Een risotto met rode ui, champignons en spitskool. Daarnaast grill ik lamskoteletten. Ik zet de salade van eergisteren en het restant knoflookmayoyoghurtsaus op tafel. Klaar. Het smaakt. Na de afwas doe ik wat zorgdingen voor De Vrouw. Ziet de wond er nu nóg rustiger en beter uit? Ja. Dan ga ik hardlopen. Even lijkt het of ik kramp heb, maar ik ren door en het gaat niet slecht. Korte extra wandelpauze. Half acht werk ik de webstek bij en ook lees en luister ik. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Ambient 4 – On Land (Brian Eno), Live at the NCH (The Gloaming), Ladilikan (Trio Da Kali & Kronos Quartet), Baile Bucanero (Ondatropica), verschillende 45-toerenplaatjes (zie Twitterberichten hieronder), het derde plaatje, The Prince Of Heaven’s Eyes, uit de doos Wise As Wisdom – The Dawn Albums 1973-1975 (Fruupp), Somnium (Jacco Gardner) Zaterdag 14 september: kleinkinderendag
Kwart voor zeven ben ik wakker en sta ik op. Een uur later help ik De Vrouw met wat zorgdingen. Half negen loop ik naar buiten. Mijn Zus haalt me op en we rijden naar Ede. Daar ontmoeten we alle (behalve twee) kleinkinderen van oma en opa Langereis. Bij Edwin drinken we koffie en eten we gebak; vervolgens rijden we naar Otterlo. Een huifkartocht staat op het programma en het is prachtig zonnig en zacht weer. We rijden door bos, veld, heide en door het ‘centrum’ van Otterlo. Op de heide pauzeren en lunchen we. Wij niet alleen, tientallen wespen ook. Tegen half twee zijn we weer terug in Ede, dit keer in de tuin van Stephan. Er is een hapje en een drankje en veel gesprek. Half vijf rijden de Zus en ik weer terug naar Apeldoorn. Met De Vrouw is het goed gegaan vandaag; De Zoon is geweest en verder was het rustig. We wandelen samen het centrum in en we vinden een eetcafé voor een hapje eten. Mijn vegetarische burger is uitstekend, maar de akoestiek in het restaurant niet; het is er kaal en hoog en vol met mensen en iedereen schreeuwt. Nou ja. Kwart voor negen zijn we weer thuis. Ik doe weer wat wondverzorging en werk de webstek bij en lees Brusselmans’ hilarische tachtigste roman uit en luister en nog voor half elf lig ik weer in bed.
Muziek vandaag: Ambient 2 – The Plateaux Of Mirror (Brian Eno & Harold Budd), The Concrete Twin (Mick Karn)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment