bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-09-2019

B-log: 28 september t/m 4 oktober 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 10:00Vrijdag 4 oktober: Harderwijk
Kwart voor zeven uit bed. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is droog en het lopen lukt me zeer goed. Koffie met De Vrouw. Elf uur pakken we de bus naar Harderwijk. Daar wandelen we door de oude winkelstraatjes en langs het water. Aanvankelijk is het regenachtig, maar na een uurtje is en blijft het droog. We drinken koffie en eten taart, we lunchen met vis en gaan dan via het station naar een multifunctioneel wijkcentrum. Kunst-Zinnig-Brein opent eind van de middag een nieuwe expositie hier. Een lokale wethouder is er om de openingshandeling te verrichten. Er is veel belangstelling en de bezoekers zijn onder de indruk. Dat is terecht, want het werk van het collectief blijft geweldig. Half zes lopen we terug naar het station en om zes uur zitten we in een bus terug naar Apeldoorn. In een eetcafé bij het Marktplein eten we. De gnocchi met basilicumsaus, gorgonzola, biet en groene asperge is werkelijk fenomenaal. We hebben verschillende nagerechtjes en om negen uur gaan we naar huis. Daar werk ik de webstek bij en rond kwart over tien lig ik in bed.
Muziek vandaag: Sea Airs (Rick Wakeman), Night Airs (Rick Wakeman), Immigrance (Snarky Puppy), X (Peter Hammill)Donderdag 3 oktober:
Bijzondere dag vandaag. Ik sta heel opgeruimd op, terwijl ik gisterenavond laat toch behoorlijk angstig was. Vanmorgen vroeg sta ik in een andere locatie, waar een minisymposium plaatsvindt over de ouder wordende cliënt. Ik heb het organisatorische deel voor mijn rekening genomen en alles blijkt uitstekend te verlopen. Dat is fijn. Wel geen tijd en gelegenheid om tussen de middag buiten te wandelen. Ik maak foto’s, beantwoord vragen, help met techniek en veel praktische zaken, kortom: als ik om vijf uur in de bus zit, ben ik bekaf. Rond zes uur thuis. De Vrouw heeft het restant curry van gisteren opgewarmd, het restant salade uit de koelkast gehaald en kipvleugels onder de grill gelegd. We eten het op en praten bij. Ik was af, doe iets met afval en ga dan de webstek bijwerken en lezen en luisteren. Tien uur is het wel gedaan.
Muziek vandaag: Wall Street Voodoo (Roine Stolt), New Frontier (The Steve Howe Trio)Woensdag 2 oktober:
Half zeven op. Ik wil al wat werk doen voor de Kap, maar kan niet inloggen. Iets met een ander account en een wachtwoord. Nou ja. Half negen ben ik in kantoor en niet veel later weet ik het op te lossen, met behulp van een paar handige collega’s. Ook spreek ik de directeur, aan wie ik vanmorgen vroeg een uitgebreide mail heb gestuurd over mijn ideeën van detachering in 2020 en mijn uiteindelijke keuze: ik ga het niet doen. Ze heeft alle begrip en we gaan op de huidige voet verder, met mogelijk iets meer uren in de week dan de 2 à 3 die ik nu werk. Pas om half twaalf wandel ik via de biowinkel terug naar huis. Koffie met De Vrouw. Ze heeft de verpleegkundige in het ziekenhuis gebeld met het verhaal dat de wond gisteren weer open was en heviger bloedde dan eerder. Advies is om de jodiumgaasjes te stoppen en rustig te bekijken hoe het verder geneest; waarschijnlijk zijn het onderhuidse bloeduitstortingen, dat komt voor. We lunchen, ik was af en dan wandelen we naar een winkel om ons nieuwe servies aan te schaffen. Barst, hebben ze van de grote borden één in de kleur die we willen hebben te kort en van de ontbijtborden maar liefst twee. Die moeten we dus in een ander filiaal zien te scoren. Gaat lukken, maar niet vandaag. We brengen alles naar huis, daar was ik het af en vervolgens loop ik nog naar een supermarkt voor een kleinigheid. Thuis lees ik de krant en log ik in op de twee werkplekken. Alles oké. Dan is het vijf uur en maak ik avondeten: een salade van bosui, komkommer, radicchio, peer en kerstomaat, met broccoligroenterijst en een gele curry van biefreepjes, rode ui, peper, paprika en pastinaak. Zes uur staat alles op tafel en eten we het grotendeels op. De rest is voor morgen. De afwas is niet groot. Ik werk de webstek bij en lees en luister en ga om tien uur weer naar bed. Goh.
Muziek vandaag: Continuum III – Construct (Bass Communion), Irish Heartbeat (Van Morrison & The Chieftains), het achtste en negende plaatje – het concert uit Roanne 1973 – uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Dinsdag 1 oktober:
Diep geslapen, maar wel ’s nachts een uur wakker geweest. De eerste vijf minuten op doet het licht veel pijn in mijn ogen. Buiten regent het. Op de werkplek ligt heel veel. Dat doe ik. Ook spreek ik een collega die me antwoord kan geven op de vraag of ik het jaar 2020 gedetacheerd zou kunnen naar de Kap. Technisch is dat geen probleem, vraag is alleen of ik over een jaar meer zekerheid krijg van die organisatie en wat ik precies zoek. Precies, dat wat ik zoek ga ik niet krijgen. Tussen de middag is het droog en wandel ik door het bos. In de middag ligt er nog veel meer en dat doe ik ook. Ik krijg het nog af ook. Kwart voor zes thuis. De Zoon is er een kwartiertje later en dan regent het stort. De Vrouw serveert een nasischotel. Die eten we op. De fruitsalade na afloop ook. Voor de afwas regent het nog steeds; als de afwas klaar is, is het droog. Ik ga mijn ronde hardlopen en die lukt vrij fijn. Nog geen vijf minuten nadat ik weer binnen ben, regent het hard. Ik werk de webstek bij en lees en luister en iets na tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Out Louder (Medeski Scofield Martin & Wood), The Unbendable Sleep (Rikard Sjöblom)Maandag 30 september:
Het kost moeite wakker te worden. Goed geslapen, dat wel. Op de werkplek van alles. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Het is bewolkt en dreigend en pas de laatste vijftig meter naar kantoor regent het. In de middag van alles. Als ik naar huis ga, schijnt de zon. Half zes thuis. De Vrouw bakt shoarma en aardappelen en heeft een salade gemaakt. Ik mag de knoflookyoghurtmayosaus in elkander schroeven. We eten alles op. Er is ook nog fruitsalade van aardbei, braam en framboos. Ik was af en lees dan de krant. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Tien uur is september voorbij.
Muziek vandaag: A Life In Yes – The Chris Squire Tribute (allerlei), The Beard Is Out There … Live (Spock’s Beard), het plaatje dat met de PROG mee kwamZondag 29 september:
Half acht uit bed. Koffie, lezen en luisteren. Tien uur nog meer koffie met De Vrouw en anderhalf uur later nóg meer, met wondverzorging. Heel smakelijk. Gelukkig lijkt de wond weer wat rustiger, al is hij nog wel rood en zijn er drie ‘gaatjes’. De Zoon is er iets na half een voor lunch. En vinyl. Na de afwas en stofzuig wandelen De Vrouw en ik door de lichte regen het centrum in, naar een winkel op zoek naar nieuw servies. We hebben de afgelopen tijd redelijk rond gekeken en dat wat we nu zien, lijkt het te worden. Alleen: cadeaubonnen niet bij ons. Woensdag weer, dus. Ik loop door naar een supermarkt voor wat boodschapjes voor De Vrouw morgen en overmorgen. Thuis vinyl en luisteren en lezen. Het avondeten is gemakkelijk: ik doe een naan in de oven, kook broccolirijst, zet een restant salade van gisteren op tafel en warm twee stoofpotten op: één stroganoff van de bioslager en een curry die ik zelf woensdag maakte. Het nagerecht is het restant fruitsalade van gisteren. Afwas en dan is het te nat buiten om te gaan lopen. Ik werk de webstek bij, lees (de PROG uit) en luister en zorg ervoor dat ik om tien uur in bed lig.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), The Deform Variations (Adam Holzman), Santa Milonga (Melingo), Cavaleiro Selvagem Aqui Te Sigo (Mariana Aydar), What Heat (Bokanté & Metropole Orkest), verschillende 45-toerenplaatjes uit onze verzameling (zie Twitterberichten hieronder), Depth Of Field (Kaprekar’s Constant), het zesde en zevende plaatje – het concert in Bataclan, Parijs 1973 – uit de doos Love From Planet Gong (Gong), Dead Magic (Anna von Hausswolff), New Frontier (The Steve Howe Trio)Zaterdag 28 september:
Half acht loop ik buiten mijn ronde hard. Het is niet heel koud. Lopen gaat aanvankelijk stroef, maar uiteindelijk red ik het goed zonder extra pauzes. Om negen uur ben ik op de markt voor fruit, daarna loop ik ook naar de bioslager en biowinkel voor de weekendboodschappen. Thuis help ik De Vrouw met de wondverzorging. We gaan week vijf in en het is nog hard nodig. Toch is het vanmorgen rustiger dan gisterenavond. Zwager staat plots op de stoep met de twee Neven. Koffie, dus. Half twaalf is het weer rustig en een half uur later is De Zoon er voor lunch. Vinyl. Erna afwas en was. De Vrouw en ik wandelen naar buiten en bezoeken een winkel. Op de terugweg regent het en dus brengen we de rest van de middag binnen door. Vinyl. Ik maak avondeten: venkel uit de oven, lamsfilet, een salade van bosui, koolrabi, komkommer, radicchio en peer, plus een fruitsalade van ananas, aardbei, braam en framboos. Afwas en afval. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Half elf bedtijd.
Muziek vandaag: New Frontier (The Steve Howe Trio), verschillende 45-toerenplaatjes uit onze verzameling (zie Twitterberichten hieronder), het vierde plaatje – het album Shamal – uit de doos Love From Planet Gong (Gong), Playground Psychotics (Frank Zappa), het vijfde plaatje – de BBC-radiosessions en live Edinburgh uit 1973 – uit de doos Love From Planet Gong (Gong)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment