bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-09-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – zaterdag 28 september 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 19:02bazbo 0798: The Charlie Daniels Band – The Devil Went Down To Georgia
JAAAA! Daar is-ie. Ik was dertien toen deze op radio te horen en bij Toppop te zien was. Ik vond het geweldig en vroeg de single aan de Sint. Op 5 december 1979 kreeg ik ‘m ook nog! De Europese versie van de single, welteverstaan. De A-kant draaide ik natuurlijk regelmatig, maar de grote verrassing vond ik op de achterkant van het plaatje. Pas een paar jaar later realiseerde ik mij dat dit stuk, Rainbow Ride, dichter bij de prog/symfo ligt dan de countryrock van het titellied. Meer dan dertig jaar niet gehoord, dit. Geweldig!

0798bazbo 0797: Godert van Colmjon & Jan Lemaire – Zuiderzeeballade
Inderdaad. Dit hebben we ook. Ik niet. Moet van De Vrouw zijn. Dit is een mono opname uit 1960, mensen.

0797bazbo 0796: Het Cocktailtrio – Kangoeroe
Deze kocht De Vrouw, niet eens zo heel lang geleden, op een rommelmarkt of platenbeurs. Had iets met haar jeugd te maken. Nooit gedraaid. Nu wel. Blijft een geweldig liedke. Uit 1961, haar geboortejaar. Ook nog eens. Op de B-kant staat O Annemie. Ook al zo’n klapper.

0976bazbo 0795: Dot Dot Dash + Waiting For The Sun / Rosie
Uitgave ter gelegenheid van RSD 2018. Kreeg ik dus bij mijn aankoop op 21 april van dat jaar. Nooit gedraaid. Rood vinyl. Op de ene kant, Side A, staan twee nummers, de rocker Dot Dot Dash en het korte minimale Waiting For The Sun (geen Doors-cover). Op de andere kant, Side 1, het mooie Rosie. Leuk om een keer te draaien. Dat wel.

0795bazbo 0794: Dennie Christian – Guust Flater en de Marsupilami
Deze is van mijn zus. Schaamteloos meegejat toen ik het ouderlijk huis verliet. Net zoals de gehele singlesverzameling van mijn ouders, overigens. Ik heb meer plaatjes van mijn oudste broer en jongere zus. Maar nee, dan deze. In 1978 hoorde je dit veel op de radio. Mijn zus (toen elf) moest deze per se hebben en ze kreeg hem inderdaad (ik meen van de Sint). Geloof me, B-kant Dannies Danklied is nog veel erger. Er is ook een Duitsche versie, daar heet hij Tom Tolpatsch und der Marsupilami. Je verzint het niet.

0794bazbo 0793: Chubby Checker with ZZ and the Masks – Cato From Volendam / Stoppin’ In Las Vegas
Lieve help, hoe komen we hier nu weer aan. De bak 101 halen, 100 halen, ben ik bang. Nooit gedraaid of gehoord. Nu dus wel. Om je te bescheuren. Bij nader inzien is de samenwerking tussen Chubby Checker en ZZ & De Maskers niet eens zo heel gek. Deze single komt uit 1965. Goed jaar. Op Discogs ontdek ik dat er slechts twee versies van deze single zijn. Wij hebben een Nederlandsche (goh) en die levert wel tientallen euro’s op. Het titelnummer vind ik niks an, maar de B-kant maakt veel goed. Hij klinkt ook nog eens zeer goed. Leuke ontdekking!

0793bazbo 0792: The Cats – The End Of The Show
Deze komt uit mijn ouderlijk huis. Hij is niet van mij, maar van mijn broer of mijn zus. Geen idee meer precies. En waarom al helemaal niet. Nooit veel gedraaid, neem het van mij aan. Nu ik het terug hoor, vind ik het niet eens zo erg. Dit nummer komt toch uit de nadagen van de groep? Was het niet zo dat kort hierna de band uit elkaar ging of dat Piet solo ging? Op de B-kant staat Irish. We hebben een Nederlandse versie van deze single uit 1980. Lollig: in het YouTube filmpje hieronder zie je het hoesje van de Duitsche versie:

0792bazbo 0791: David Bowie – Sound And Vision
Kijk. Hoor. Deze heb ik een jaar of wat geleden gekocht op een platenbeurs in Utrecht. Denk ik. Ik herinner mij de single bij Toppop in 1977. Toen was ik twaalf jaar jong en vond ik hem al geweldig. Wat een geweldig intro en die gast zingt maar een klein beetje, helemaal aan het eind. Pas heel veel later heb ik me meer in Bowie verdiept en kocht ik zijn beste werk (1967-1980) op cd. Ik heb een Duitsche versie van de single uit april van 1977. Levert zo vijftien neuro op. Volgens mij heb ik ‘m die jaar of wat geleden gekocht in een bak van 11 voor de prijs van 10 of dergelijke. Op de B-kant staat A New Career In A New Town. Beide stukken komen van meesterwerk Low.

0791bazbo 0790 – Mies Bouwman – Mies Bouwman vertelt …
Flexidisc. Aangeboden door Vloeibaar Dreft. In 1976. Ja. Echt waar.

0790
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment