bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-10-2019

B-log: 5 t/m 11 oktober 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 07:22Vrijdag 11 oktober:
Zeven uur wakker. Nog redelijk geslapen ook. Eerst eens wat werk voor de Kap doen. Dat lukt. Dan gaat de werklaptob open en ga ik verder aan de slag. De Vrouw luncht buiten de deur. Ik eenvoudig. In de middag krijg ik veel van een grote maar achterstallige klus klaar. Half vijf sluit ik alles af. Even de krant lezen en ondertussen warmt de schotel van gisteren op. Ook maak ik er een goede salade bij, van bosui, radicchio, appel, bleekselderij en veldsla. We eten alles op. De afwas is heel klein. Ik ga lezen en luisteren en de webstek bijwerken en lezen en luisteren en half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), Small Craft On A Milk Sea (Brian Eno with Jon Hopkins & Leo Abrahams), The Yellow Shark (Frank Zappa), Nick ’n Neal Live In Europe (Nick D’Virgilio & Neal Morse), Third Degree (Flying Colors), In Amazonia (Peter Hammill & Isildur’s Bane), The Bell (iamthemorging), The Elements – 2019 Tour Box (King Crimson)Donderdag 10 oktober:
Goed geslapen zelfs. Alles voorspoedig. Ook op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Half zes thuis. De Vrouw serveert een ovenschotel van aardappelpuree, koolraap, spek en kastanjechampignons. Zeer smakelijk. Weinig afwas. Vroeg ben ik klaar. Krant. Dan webstek, lezen en luisteren. Tien uur maar weer.
Muziek vandaag: het elfde en twaalfde plaatje – het concert uit Londen, 1975 – uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Scenes From The Flood (Bryan Beller)Woensdag 9 oktober:
Kwart voor zeven op. Zonder wekker. Anderhalf uur later heb ik al wat werkzaamheden voor de Kap gedaan. Half negen ben ik in kantoor voor koffie en nog wat meer klussen en half tien wandel ik weer terug naar huis. Het is fris, maar droog en De Vrouw en ik fietsen naar het ziekenhuis. De verpleegkundige bekijkt nog maar eens de wond. Die is nog altijd niet dicht en het lijkt erop dat er nog wat meer onderhuidse hechtingen naar buiten gaan komen. Langzaam werk weer opbouwen zou kunnen; in ieder geval over twee weken weer terug ter controle. Op de terugweg fiets ik langs de biowinkel. Begin van de middag zijn we weer thuis en lunchen we. Ik was af en doe nog werk voor de Kap. Als dat klaar is, loop ik het centrum in voor een rondje en nog een boodschapje. Krant. Op tijd maak ik avondeten. Ik warm de saus van gisteren op, kook koolraap en bak kebabs. Kwart over vijf zet ik het op tafel, samen met de salade van gisteren. Afwas. Half zeven gaan we naar een zaaltje in de buurt. Het regent stort, maar dat is niet erg. In het zaaltje krijgen we de bouwplannen gepresenteerd van het complex dat bij ons op de hoek van de straat gaat komen. Het is nogal een blok en ondanks dat we er zelf waarschijnlijk helemaal niets van merken of last van hebben, hebben we wel wat vragen. Ik ben om half acht weer thuis; De Vrouw gaat ergens op bezoek. Nog steeds veel te nat om een ronde hard te lopen. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: The Drop (Brian Eno), Açaí (Aline de Lima), La Semilla Escondida (Sergent Garcia), Juice (Medeski Martin & Wood), Third Degree (Flying Colors)Dinsdag 8 oktober:
Beter opgestaan. Lichte regen. Op de werkvloer van alles. Ik schiet op en werk veel weg. Tussen de middag wandel ik door bos en paddenstoelen. In de middag schiet ik nog meer op. Half zes thuis. De Vrouw heeft de pastasaus (met tomaten, mangold en verse rookworst) al klaar; ik maak salade (bosui, komkommer, radicchio, bleekselderij, appel, veldsla). De Zoon is er om kwart over zes. Tijdens de maaltijd vertelt hij zo tussen neus en lippen door dat hij gisteren niet een, maar twee belangstellingsgesprekken voor een nieuwe baan heeft gevoerd. Welja. Het stemt hoopvol: als hij bij een nieuwe werkgever een jaarcontract krijgt (32 uur!) en na dat jaar mag hij blijven is het voor onbepaalde tijd; krijgt hij geen verlenging van zijn contract, dan mag hij bij het UWV aankloppen (nu niet, want: ‘Je hebt toch werk? Dus doen we niets voor je.’) Afwas. Bijpraten met De Vrouw. Dan krant lezen, webstek en lezen en luisteren. Tien uur maar weer.
Muziek vandaag: Scenes From The Flood (Bryan Beller), The Rules Have Changed (3.2)Maandag 7 oktober:
Goed geslapen, maar ik sta lastig op. Veel pijn aan mijn ogen. Na tien minuten gaat het. Buiten is het heel koud en ik heb een heel dik wintervest onder mijn jasje. Op de werkplek veel te doen wat vorige week is blijven liggen. Ik doe het. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en paddenstoelen. In de middag nog meer werk. Vijf uur thuis. De Vrouw doet de voorbereidingen van het avondeten; ik maak het af: een Thaise rode curry van ui, paprika, peper, courgette en rookworst. Erbij een salade. Het is snel klaar en snel op en de afwas is ook snel gedaan. Het is nog droog, dus ik ga hardlopen. Ook dat gaat snel. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik tot tien uur.
Muziek vandaag: Third Degree (Flying Colors), Ride The Tiger (Greg Lake & Geoff Downes)

Alles kan kapot (2008)Zondag 6 oktober:
Half zeven wakker en op. Een uur later loop ik mijn ronde hard. Het is droog en koud, maar als ik loop merk ik daar niet veel van. Omdat de weg ook droog is, kies ik voor de langere droge route. Het gaat lekker. Thuis nog even in bed. Dan op en koffie. Foto’s van donderdag en vrijdag bijwerken. Meer koffie met De Vrouw. Ik doe de voorbereidingen voor het avondeten: een stoof van sucadelappen gaat aan. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Ik was af en stofzuig en ga dan nog naar een supermarkt om lunch voor De Vrouw voor morgen te halen. Weer thuis werk ik de webstek van Kunst-Zinnig-Brein bij en dan maak ik het avondeten af. Naast de rundertajine van sucade, tomaten en paprika maak ik een stamppot van aardappel, bataat en bataviasla. Op tafel zet ik ook het restant salade van gisteren erbij. We eten de boel op. De tajine is verrekte goed gelukt, al zeg ik het zelf. Nagerecht is een fruitsalade van aardbei met framboos. De afwas is nog redelijk snel klaar ook. Ik werk de webstek bij, maak de fotoklussen af, lees en luister en voor ik het weet is het weer tien uur.
Muziek vandaag: Country Airs (re-recorded version) (Rick Wakeman), Alina (Arvo Pärt), Wrong Way Up (Brian Eno & John Cale), Foxlight (Iarla Ó Lionáird), In Case The World Changes Its Mind – Live (Medeski Scofield Martin & Wood), Runaljod – Gap Var Ginnunga (Wardruna)Zaterdag 5 oktober:
Zeven uur wakker. Anderhalf uur later ga ik op weg. Buiten is het heel zonnig. Ik loop een stuk en haal het groentepakket op. Vervolgens ga ik naar de markt voor fruit en daarna naar de bioslager en biowinkel. Half elf heb ik alles binnen. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Na afwas stappen we op de fiets. De Vrouw gaat naar een kledingzaak; ik fiets naar een winkelcentrum in onze oude woonwijk en koop de ontbrekende borden van ons servies. Omdat ik er toch ben, doe ik nog wat (voorraad)boodschappen bij een supermarkt. Dan ontmoet ik De Vrouw weer bij een ander winkelcentrum. Samen rijden we naar Heidi en Auke. Heidi viert vandaag haar verjaardag. We ontmoeten allerlei oude en nieuwere bekenden en kletsen lekker bij. Half zeven fietsen we weer naar huis. Het is de gehele dag mooi maar fris weer geweest. Ik maak avondeten: ik zet gevulde portabello’s in de oven, maak een salade van bosui, koolrabi, bleekselderij, radicchio, komkommer en kerstomaat, bak spek met rode ui, peper, kastanjechampignons en paprika. Dit alles zet ik nog op tafel ook. We eten het op. Nagerecht is een fruitsalade van aardbei en framboos. Dan is er een afwas en ten slotte ga ik lezen en luisteren en de webstek bijwerken en rond kwart over tien ga ik maar weer eens slapen.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke), Arrebol (Aline de Lima), Sin Fronteras (Sergent Garcia), Ahead Of Their Time (Frank Zappa), het tiende plaatje – het concert in Hyde Park, London 1974 – uit de doos Love From The Planet Gong (Gong)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment