bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-10-2019

B-log: 12 t/m 18 oktober 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 18:32Vrijdag 18 oktober:
Iets na half zes wakker en op. Drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het is niet heel koud, wel donker en droog. Lopen gaat prima, ondanks dat ik een paar keer heb overgeslagen. Thuis nog even wat voorbereidend werk voor de Kap. Half negen ben ik in kantoor. Ik ontmoet collega’s en om tien uur interview ik een collega van een andere organisatie voor een artikel in het halfjaarlijkse magazine van onze organisatie. Twaalf uur ben ik weer thuis. Niet heel veel later arriveert Clint. Hij heeft de afgelopen dagen hier in Apeldoorn gewerkt bij de EK indoor wielrennen en komt nu bij ons lunchen. Leuk! We praten aardig bij en het is goed om elkaar in een heel andere situatie te spreken dan feest, concert of festival. Na twee uur vertrekt hij weer. Ik was af en ga dan het groentepakket ophalen. Thuis hebben we opnieuw bezoek: Zwager en de Twee Neven. Leuk, maar wel intensief. Merk dat ik doodmoe ben als ze na een uurtje vertrekken. Ik werk mijn aantekeningen van vanmorgen verder uit en om half zes ga ik het avondeten maken. Moeilijk is het niet. De pompoensoep en de salade heeft De Vrouw vanmorgen gemaakt en is overgebleven van de lunch van vandaag; ik bak slechts kipburgers erbij. Opnieuw afwas en ik breng afval naar containers. Dan lees ik de krant, werk ik de webstek bij en lees en luister ik tot een uur of half elf.
Muziek vandaag: Depth Of Field (Kaprekar’s Constant), Angel’s Egg (Gong), The Nature Of Connections (Arve Henriksen)Donderdag 17 oktober:
Ook weer iets beter geslapen. Op de werkplek zeer veel. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag nog meer. Aan het eind moet ik alles gehaast opruimen om de bus te halen. Niet fijn. Maakt dat ik alles onaf ervaar. Half zes thuis. Zeer moe. De Vrouw serveert een ovenschotel van pompoen met rode ui, met een stoemp van aardappel met gebakken spek. Tomaatjes ernaast. Mooi. Afwas. Plots te nat om te gaan hardlopen. Ik lees de krant, werk de webstekken bij. Lees, luister, tien uur.
Muziek vandaag: Scenes From The Flood (Bryan Beller), Flying Teapot (Gong), Skald (Wardruna)Woensdag 16 oktober:
Slapen gaat iets beter. Half zeven op. Om kwart over acht wandel ik naar de Kap. Ik heb dan al allerlei werkzaamheden gedaan. In kantoor ben ik snel klaar; even na half tien loop ik via de biowinkel weer terug naar huis. Koffie met De Vrouw. Daarna lunch. Afwas. Ik ga weer terug naar de Kap; nu in de hoedanigheid van ondersteuner van Kunst-Zinnig-Brein. Kunstenaar Robert maakt kennis met de redactie van het tweejarige magazine van de organisatie, waarvoor hij in juni een stripverhaal tekende. Voor de komende nummers gaat hij ook strips maken. Na een uurtje is het gesprek klaar en bespreken Ank en ik wat zaken voor de naaste toekomst. Half vijf pas thuis. Even zitten, dan avondeten maken. De Vrouw is er om half zes. Een rode curry van prei, paprika en kikkererwten. Lamsshoarma. Een salade van bieten en ei met een dressing van knoflook, citroen, honing, walnoten en olie. Zeer goed. De afwas snel klaar. Dan werk ik de webstek (ook die van Kunst-Zinnig-Brein) bij, lees en luister ik. Tien uur maar weer.
Muziek vandaag: Reflections (Brian Eno), Civilization Phaze III (Frank Zappa), Modern Masquerades (Fruupp)Dinsdag 15 oktober:
Minder bar slecht geslapen. Verder wel oké. Op de werkplek ook. Tussen de middag wandel ik door bos. Na de middag ook oké. Half zes thuis. De Zoon is er een half uur later. De Vrouw heeft bamisoep gemaakt en die eten we op. IJs toe. Nogal afwas. Maar oké. Dan werk ik webstek bij, lees ik en luister ik en o ja, vandaag viert FOK! dat ze twintig jaar oud is en ik ben er al bijna dertien jaar bij en heb voor de gelegenheid een column geschreven.
Muziek vandaag: There & Here – ‘From The Vaults’ Series Volume 4 (Spock’s Beard), The Prince Of Heaven’s Eyes (Fruupp)Maandag 14 oktober:
Bar slecht geslapen. Geen idee waarom. Is het volle maan of zo? Toch sta ik goed op. Op de werkplek kan ik veel doen en veel ook niet. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Het is nog zeer aangenaam weer. In de middag doe ik ook veel en veel ook weer niet. Half zes thuis. Ik zet de oven aan. De Vrouw is er om kwart voor zes. Ze is vandaag voor het eerst weer gaan werken. De wond is opnieuw open, op twee nieuwe plekken, maar verder ging het goed (zucht). Ik haal het eten uit de oven en zet de salade van gisteren ernaast. Wat uit de oven komt is het restant vis van gisteren en in een andere schaal het restant stoemp van gisteren, aangevuld met de curry van vrijdag en enkele gekookte bieten. De combinatie ziet er niet uit, maar smaakt voortreffelijk. De afwas is snel gedaan. Dan doe ik iets online wat al een tijdje lag te wachten, werk de webstek bij en lees en luister. Tien uur maar weer.
Muziek vandaag: Tago Mago (Can), Seven Secrets (Fruupp)Zondag 13 oktober:
Half acht op. Koffie en van alles. Ook lezen. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon is er twaalf uur voor lunch. Die nuttigen we. Erna was ik af. Dan ga ik naar buiten. Met De Zoon naar de bouwmarkt voor een baal isolatieplaten. Thuis de buitenkast isoleren. Ik houd zeven van de acht isolatieplaten over. Stofzuigen. Dan wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt voor kleingheden. Buiten is het aangenaam, warm zelfs. Thuis even zitten op de galerij en het balkon. Avondeten maken. Salade van bosui, bleekselderij, radicchio, peer en veldsla. Saus van uien en tomaten. Victoriabaars in ovenschaal. Saus eroverheen. Twintig minuten in de oven. Ondertussen kook ik aardappelen en bataten en maak daar een puree van. Alles op tafel. Veel op. Aardbeien toe. Afwas. Afval naar container. Dan is het zeven uur geweest en ga ik een ronde hardlopen. Het is donker, maar nog steeds erg warm buiten. Lopen gaat heel redelijk. Kleine pauze nodig. Aan het eind begint het te regenen. Als ik thuis ben, regent het stort. Ik werk de webstek bij, lees en luister tot tien uur.
Muziek vandaag: Neroli (Brian Eno), diverse 45-toerenplaatjes (zie YouTubeberichten hieronder), Maldito Tango (Melingo), Future Legends (Fruupp), Runaljod – Ragnaror (Wardruna)Zaterdag 12 oktober:
Pas om kwart over acht echt wakker. Buiten nog steeds regenachtig, dus weer niet hardlopen. Dan maar de markt op voor vis en fruit. Vervolgens de bioslager en biowinkel. De Zoon is er half een voor lunch. Na de afwas trotseer ik de nattigheid en ik fiets naar een bouwmarkt om isolatiemateriaal te bekijken. Ik wil de buitenkast nog van binnen isoleren, vandaar. Er is wel het een en ander te verkrijgen, maar dat krijg ik op de fiets niet mee. Morgen met De Zoon dan maar. Op de terugweg is het iets droger en ik rijd via een supermarkt naar huis. Krant. De Vrouw gaat naar de bioscoop. Ik doe allerlei kleinigheden, luister (surround) en begin met het avondeten. De Vrouw is er om half zes weer. Ik serveer een Thaise groene groentecurry van kastanjechampignon, ui, bosui, peper, knoflook, paprika, courgette en gemengde bonen. Erbij bak ik entrecote. Ook zet ik het restant salade van gisteren op tafel. We eten alles op. De afwas is snel klaar. Ik lees en luister en werk de webstek bij en lees en luister verder. Half elf lig ik weer in bed.
Muziek vandaag: The Shutov Assembly (Brian Eno), surround mixes van This Was (Jethro Tull) en Stand Up (Jethro Tull), V (Spock’s Beard), Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin), Runaljod – Yggdrasil (Wardruna)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment