bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-10-2019

B-log: 19 t/m 25 oktober 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 19:50Vrijdag 25 oktober:
Half zeven op. Koffie. Een uurtje later heb ik de werklaptob open en ben ik aan de slag. Gaat lekker. Tussendoor koffie met De Vrouw. Rond half een een lunch. Erna de korte afwas en even het centrum in om ergens een verjaardagskaart te kopen. Dan weer volop verder. Kwart voor vijf is het klaar en doe ik de laptob uit. Eten maken. Een puree van zoete aardappel en enkele gewone. Een salade van spitskool, mandarijn en rozijn. Een roerbak van prei, shiitake, rookworst en veldsla. Smaakt goed. Natafelen. Afwas. Afval. Dan werk ik de webstek bij, luister en lees ik. Half elf slapen.
Muziek vandaag: het vierde, vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), El Gaucho (Müller & Makaroff), Yesterday And Today (allerlei), Harry’s Bar (Gordon Haskell), de tweede show uit de doos Halloween ’73 (Frank Zappa), Genesis Revisited Band & Orchestra: Live at the Festival Hall (Steve Hackett), Depth Of Field (Kaprekar’s Constant)Donderdag 24 oktober:
Ook vandaag veel op de werkplek, maar ik krijg ook veel af. De Vrouw appt: ze heeft kaarten weten te bemachtigen voor Steven Wilson op 25 september in Oberhausen. Tour langs grote stadions, ik houd mijn hart vast, maar ben toch benieuwd. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Het is bewolkt, maar zeer zacht. Ook in de middag veel en veel af. Veel ook niet af en dat gaan we morgen doen. Op de terugweg vlieg ik de muziekwinkel binnen en daar bemachtig ik mijn doos Halloween ’73 (Frank Zappa). Wat vertraging met de bus, dus pas zes uur thuis. In de doos dit keer niet alleen een masker, maar ook een set Frankensteinhandschoenen. Geinig, maar totaal overbodig en die doos: waar laat ik die, nu ik kleiner ben gaan wonen? De Vrouw serveert lamsfiletlappen met een schotel van ui, shiitake, bataat en kikkererwten, plus een goed gevulde salade. Aardbeien na. Ik was af, werk de webstek bij, lees en luister en ga even na tien uur slapen.
Muziek vandaag: de eerste show uit de doos Halloween ’73 (Frank Zappa), Zess (Magma)Woensdag 23 oktober:
Half zeven op. Koffie. Werk voor de Kap. Half negen ben ik daar. Nog meer koffie en nog meer werk. Tien uur wandel ik via de biowinkel naar huis. Met De Vrouw op de fiets (door natte mist) naar het ziekenhuis. Daar nog geen vijf minuten bij de verpleegkundige binnen. Eindelijk lijkt de wond echt rustig en dicht. Afgelopen dagen was dat nog niet zo. Nog even voorzichtig aan doen en dan langzaam in gewoner doen zien te raken. Eerstvolgende afspraak (tenzij er opnieuw complicaties zijn) is op 20 december bij de chirurg. Om twaalf uur zijn we weer thuis. Koffie en lunch. De Vrouw gaat daarna naar het werk; ik wandel naar een supermarkt en langs het kanaal weer terug. Thuis werk ik nog wat verder en om vijf uur ga ik een ronde hardlopen. Het lukt redelijk, al heb ik een korte wandelpauze vlak voor het einde nodig. Ik maak eten voor mijzelve: een omelet gevuld met bosui, paprika, courgette, meer niet. Boel parmesan eroverheen. Zeer fijn. Afwas. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. De Vrouw is om acht uur terug. En ik? Ik lig om tien uur weer in bed.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Snow (Limited Edition) (Spock’s Beard), The Desaturating Seven (Primus), You (Gong),Dinsdag 22 oktober:
Veel op de werkplek, maar ik red het prima. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag veel. Niet erg. Veel vertraging ook op de terugweg. Kwart over zes thuis. De Vrouw serveert een ouderwetse pilav en De Zoon is er om te helpen alles op te eten. Niet dat het lukt. Er is nagerecht van pudding met aardbeien en frambozen. Dat lukt wel. Na de afwas regelen we wat zaken in de ondersteuning van De Zoon. Dan werk ik de webstek bij en lees ik. Nog voor half elf weer in bed.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de set Stormwatch – The 40th Anniversary … Force 10 Edition (Jethro Tull)Maandag 21 oktober:
Alles redelijk wel, vanmorgen. Niet helemaal stabiel, maar toch redelijk wel. Op de werkplek weet ik veel te werken. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Het is grijs en grauw, maar mooi herfstweer. Ook in de middag veel werken. Half zes thuis. Nog geen kwartier later loop ik buiten een ronde hard. Rustig, fijn. De gebruikelijke route is halverwege ergens opgebroken, dus moet ik via omwegen. Niet erg. Thuis maak ik eten voor mijzelf. Kastanjechampignons bakken, bosuien, minipaprika, een little gem erbij. Peper en zout en … klaar. Smaakt en vult goed. Kleine afwas. Webstek en die van Kunst-Zinnig-Brein bijwerken, dan lezen en luisteren. Tien uur is De Vrouw thuis. Ik zeg hallo en gedag en welterusten.
Muziek vandaag: The Desaturiating Seven (Primus), de eerste twee plaatjes uit de set Stormwatch – The 40th Anniversary … Force 10 Edition (Jethro Tull)Zondag 20 oktober:
Kwart over zeven wakker en op. Niet zo heel veel geslapen, maar het gaat. Acht uur ren ik buiten. Het is koud, maar lopen gaat heel goed, dus merk ik er niet van. Thuis nog even in bed. Dan koffie met De Vrouw. De Zoon is er laat, pas om half twee, voor lunch. Ik heb al gestofzuigd en De Vrouw doet de snelle afwas erna. De Zoon rijdt ons eerst naar Zwager voor het feest ter gelegenheid van de tweede verjaardag van de jongste Neef. Daar is het vol en wordt het nog voller. Mooi om te zien. We zijn er een uurtje en rijden dan verder naar de verjaardag van Robert in Radio Kootwijk. Daar is het minder vol, maar ik merk dat de luide gesprekken mijn hoofd wel vol maken. Marja heeft eten gemaakt. Kwart over acht zijn we weer thuis. Even zitten. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik en nog voor tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Cheating The Polygraph (Gavin Harrison), It Is And It Isn’t (Gordon Haskell), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Zaterdag 19 oktober:
Half acht pas op. Koffie. Een uurtje later wandel ik naar de markt voor fruit en groente. Het is regenachtig, maar dat is niet erg. Vervolgens loop ik naar de bioslager en biowinkel. Nu regent het nogal hard. Ook niet erg. Thuis koffie met De Vrouw. En vinyl. Half twaalf lopen we het centrum in. In een boekhandel kopen we cadeautjes – en ik gooi snel Een jongensleven (Stephen Fry) op de toonbank erbij – en dan betreden we een nabijgelegen winkel annex eetgelegenheid. Jaap viert zijn zestigste verjaardag en heeft ons en nog een stel uitgenodigd om het samen te vieren met een high tea. We krijgen mooie hapjes, drinken fijne thee, voeren prettige gesprekken en hebben het nog gezellig ook. Half drie staan we weer buiten. Het is droog en zelfs zonnig af en toe. Ik fiets nog naar een supermarkt voor een kleinigheid. Dan lees ik de krant en horen we vinyl. Half zes ga ik een eenvoudig avondeten maken: ik zet de salade van gisteren nog een keer op tafel, bak aardappels en serveer een rundergehaktschijf die is omwikkeld met spek en entrecote. Toe is er nog een fruitsalade van aardbei en framboos. De afwas is vrij snel klaar. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Half elf is het weer fijntjes geweest.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), verschillende 45-toerenplaatjes (zie Twitterberichten hieronder), Strictly Commercial – The Best Of Frank Zappa (Frank Zappa), Tago Mago (Can), Third Degree (Flying Colors), The Height Of The Reels (Arve Henriksen)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment