bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-10-2019

B-log: 26 oktober t/m 1 november 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 19:06Vrijdag 1 november:
Weer niet goed geslapen. Kwart voor acht loop ik buiten. Het is heel koud, maar lopen gaat prima, het maakt mijn volle hoofd mooi leeg. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik door lichte regen langs het kanaal naar een supermarkt. Thuis lunch. Door wat minder lichte regen loop ik een eindje om het groentepakket op te halen. Lezen. Rond vier uur zijn Peter en Inge er. We kletsen bij en wandelen begin van de avond naar een restaurant vlakbij. Daar kletsen we nog meer bij en eten voortreffelijk: gebakken peer, doradefilet en hazenootparfait. Tien uur nemen we afscheid en zijn we weer thuis. Een half uur later slaap ik.
Muziek vandaag: The Astounding Eyes Of Rita (Anouar Brahem), Desert Crossroads (Etran Finatawa), El Revancha Del Tango (Gotan Project), Clean American Version (promo) (Frank Zappa)Donderdag 31 oktober:
Niet zo heel goed geslapen. Wel sta ik goed op; nauwelijks last van zwaarte in de kop. Op de werkplek fijn bezig. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. Ook in de middag fijn bezig. Malle dag, ik ga heel lang door: voor mij de laatste avond voor het project dat ik twee jaar lang heb ondersteund. Ik hoop het vanavond af te sluiten. Pas om tien uur klaar en dus half twaalf thuis. Geen doen.
Muziek vandaag: geenWoensdag 30 oktober: De Zoon 27
De Zoon wordt vandaag 27 jaar jong. Van harte gefeliciteerd, mijn kind. En nog vele jaren. Zes uur op. De Vrouw volgt niet ver achter mij. Zij vertrekt om kwart over zeven naar haar werk. Ik ga een uur later en heb dan al veel werk verzet. Na een uurtje werk bij de Kap wandel ik via de biowinkel door de zon en de oktoberkou terug naar huis. Koffie, nog wat verder werken, ook aan de webstek van Kunst-Zinnig-Brein, lunch. De Vrouw is er om half drie en hoeft dan niet meer weg. Eind van de middag loop ik nog door het centrum naar een supermarkt voor wat dingen en dan maak ik avondeten. Een risotto met pompoen en kastanjechampignons, een salade van bosui, komkommer, tomaat, radicchio en kaki, een schotel van runderchipolata met ui en paprika. Boel parmesan ernaast. Goed gelukt, al zeg ik het zelf. Natafelen, afwas, afval. Dan bel ik Onze Vader. Hij heeft veel te vertellen. Binnenkort moet hij nog een endoscopie ter controle. Verder hoor ik vooral dat mensen om hem heen ouder worden, het moeilijk hebben of wegvallen. Volgende week bel ik hem weer en in het erop volgende weekend wil ik hem opzoeken. Ik werk de webstek bij, lees (de PROG is uit) en luister en ga weer heel op tijd slapen.
Muziek vandaag: Le Voyage De Sahar (Anouar Brahem), Live at Castlefest 2017 (Heilung), Iho (Maria Kalaniemi), Gulag Orkestar (Beirut), het derde en vierde plaatje uit de doos Stormwatch – The 40th Anniversary … Force 10 Edition (Jethro Tull), het plaatje dat met de PROG mee kwamDinsdag 29 oktober:
Weer koud. Toch snel op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag ook van alles. Op de terugweg, als ik uit de bus stap bij het station, overvalt me een vlaag van angst. Er is er weer een. Het maakt me gelijk zeer moe. Half zes thuis. De Vrouw is het avondeten begonnen, ik maak het af door de runderschnitzels te bakken. De Zoon is er kwart over zes en helpt mee opeten. Dat lukt. Ik was af en ga dan hardlopen. Buiten fris, maar ik blijf rennen, dus heb ik er geen last van. Het gaat lekker en ik kom goed thuis. Webstek, lezen, luisteren, nog voor tien uur in bed.
Muziek vandaag: Octane (Special Edition) (Spock’s Beard)Maandag 28 oktober:
Koud. De bus is laat. In Arnhem haal ik net de overstap. Denk ik. Daar moet ik ook nog bijna vijftien minuten wachten. In de kou. Op de werkplek is het warm. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. Fris. In de middag werk ik verder. Half zes thuis. Ik maak avondeten: kastanjechampignons bakken, bosuitje erbij en vervolgens een laatste restant van de lamsstoof van gisteren. Druiven toe. Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren. De Vrouw is thuis van haar werk om kwart over negen. Bijpraten. Slapen om tien uur.
Muziek vandaag: The Desaturating Seven (Primus), de eerste twee plaatjes uit de doos Stormwatch … The 40th Anniversary Force 10 Edition (Jethro Tull), Ends (Giancarlo Erra)Zondag 27 oktober:
Zeven uur op. Redelijk geslapen. Klokken een uur terug, koffie, webstek, krant. Meer koffie met De Vrouw. Dan gaan we een rondje wandelen: via het Oranjepark langs het Sportfondsenbad dat momenteel gesloopt wordt en dwars door het centrum weer terug. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik lees in de PROG die gisteren binnen kwam. Kwart voor vier begin ik met het avondeten: een tajine van lam, ui, prei, paprika, knoflook en tomaat. Ik schuif het restantje puree van aardappel en bataat in de oven en zet de overgebleven spitskoolsalade op tafel. Kwart voor zes is alles klaar. De boel smaakt uitstekend. Een fruitsalade van aardbei en mango toe. Afwas. Dan ga ik hardlopen. Het is koud, maar lopen gaat uitstekend. Ik moet een korte stop houden, want er zit een kleine egel op de straat tussen het gevallen blad. Blijft een bijzonder aangezicht. Thuis werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Tien uur is het weekend voorbij.
Muziek vandaag: Astrakan Café (Anouar Brahem Trio), Le Pas Du Chat Noir (Anouar Brahem), Accordeon Tribe (Accordeon Tribe), Grand Tour (Big Big Train), het vierde – de repetities – plaatje uit de doos Halloween ’73 (Frank Zappa), Shamal (Gong)Zaterdag 26 oktober: Geert & Kitty 25 jaar getrouwd
Half zeven op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is zacht, maar het waait nogal. Niet erg. Lopen gaat goed en ik heb zowaar geen extra pauze nodig. Naar de markt voor fruit, groenten en vis. Aansluitend naar de bioslager en -winkel. De Vrouw is vanmorgen even werken. Ik lees en luister. Eind van de ochtend is Ze terug. Eén uur is De Zoon er voor lunch. Om drie uur is hij weer terug. Nu met de auto. We rijden naar Eindhoven. We zijn mooi op tijd, denken nog een uurtje te hebben om iets mee te krijgen van de Dutch Design Week. Als we na wat zoeken (rondje binnenstad) op een terrein komen waar mogelijk iets te aanschouwen is, ontdekken we dat een toegangskaart noodzakelijk is. Dus niet. Dan naar het etablissement waar Broer en Schoonzus hun vijfentwintigjarig huwelijk vieren. Het is een wielercafé. Allerlei leuke lui, familie en vrienden van de jubilarissen en prettige gesprekken. Ook prima eten. Akoestiek is niet heel fijn en voor mij is het wat te lawaaierig en dus vermoeiend. Edoch: geen groot probleem. Na tien uur rijden we weer terug en nog voor twaalf uur zijn we thuis.
Muziek vandaag: Archipelago (Hidden Orchestra), New Frontier (The Steve Howe Trio), La Boutique Fantastique (La Boutique Fantastique)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment