bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

02-11-2019

B-log: 2 t/m 8 november 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 08:52Vrijdag 8 november:
En weer heel aardig geslapen. Om kwart over acht heb ik al werk voor de Kap en voor Arnhem gedaan. Ik loop naar de Kap, drink daar koffie en heb kort overleg en om tien uur ga ik weer terug naar huis. Daar werk ik verder voor Arnhem. Koffie met De Vrouw. Rond half twee lunch met De Vrouw. Na de afwas weer fiks verder met werk. Kwart voor vijf klap ik de werklaptob dicht. Krant. Dan maak ik avondeten. Fikse pastasaus van rundergehakt, uien, paprika, peper, courgette en tomaten. Spaghetti erbij. Salade van bosui, rode ui, komkommer, spitskool en kaki. De Zoon is er rond kwart over zes. Hij heeft vandaag meegedraaid met een ploeg bij Staatsbosbeheer om eens te kijken of het wat is. Zeer enthousiast is hij en als hij maandag positief reageert, heeft hij een andere baan. Klinkt mooi! Afwas. Dan webstek en lezen (Palin’s reisverslag naar Noord-Korea vind ik zeer onderhoudend maar veel te kort) en luisteren en half elf slapen.
Muziek vandaag: Evening Star (Fripp & Eno), The Essential Fripp & Eno (Fripp & Eno), Inspiración-Espiración (Gotan Project), The Flying Club Cup (Beirut), The Gloaming (The Gloaming), The First Twenty Years (Spock’s Beard), The Lost Episodes (Frank Zappa), het achtste en negende plaatje – het concert in Roanne, 1973 – uit de doos Love From The Planet Gong (Gong)Donderdag 7 november:
Wederom goed geslapen. Op de werkplek zeer veel. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en regen. In de middag ook zeer veel. Heel veel af. Meer nog niet. Morgen verder. Kwart voor vijf tref ik De Vrouw in het centrum van Arnhem. Zij heeft vanmiddag allerlei galeries en winkels bezocht. We drinken iets bij het filmhuis en lopen dan naar een Indiaas restaurant. Samosa, hete auberginecurry met pershwarinaan en mangoijs neem ik tot me. Dan lopen we door naar het station. Kwart voor negen thuis. Krant, webstek, luisteren. Half elf slaap ik.
Muziek vandaag: South Of Reality (The Claypool Lennon Delirium)Woensdag 6 november:
Goed geslapen. Kwart over zes op. Koffie. Als ik om half negen buiten ben, heb ik al veel werk voor de Kap gedaan. Half negen heb ik er nog meer gedaan en wandel ik terug via de biowinkel. Koffie en lunch met De Vrouw. Zij gaat om half een naar het werk. Ik verricht nog wat werkzaamheden, zie dan een muziekfilm en ga rond kwart voor vijf mijn ronde hardlopen. Dat lukt prima. Thuis maak ik avondeten. Ik zet het beetje groentetaart van gisteren in de oven, bak champignons, doe daar rode ui en een half potje bruine bonen bij, wat restant amandelroom en een beetje geraspte kaas en heb een goede hap. Na de afwas werk ik de webstek bij, lees in Noord-Korea dagboek (Michael Palin) en luister. De Vrouw is er om half negen. We praten bij en om tien uur is deze dag voorbij.
Muziek vandaag: Continuum – Construct III (Bass Communion), Riverhead (Ulver), de bluray die mee kwam met Genesis Revisited: Band & Orchestra – Live at the Royal Festival Hall (Steve Hackett), het vijfde plaatje uit de doos Consequences (Godley & Creme), The Oblivion Particle (Spock’s Beard), het vierde plaatje – de rehearsals – van de doos Halloween ’73 (Frank Zappa)Dinsdag 5 november:
En weer redelijk geslapen. Opgewekt. Op de werkplek zeer veel te doen en dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door bos en heel lichte regen. Ook in de middag zelf zeer veel te doen en dat doe ik. Half zes thuis. De Vrouw vertelt dat haar wond weer open is en ze dus weer allerlei zorg toepast; we zitten pas in week tien. De Zoon is er een half uur later ook. De Vrouw serveert een hartige taart van ui, spek, wortel, courgette, pompoen en ei uit de oven, met een salade van spitskool, komkommer, paprika en tomaat. Afwas en afval. Dan webstek, lezen en luisteren. Tien uur.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje – het concert in de Bataclan, Paris 1973 – uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Crosswinds (Billy Cobham)Maandag 4 november:
Aardig geslapen. Opgewekt. Op de werkplek doe ik van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag ook van alles. Op de terugweg koop ik op het station North Korea dagboek (Michael Palin). De streekbus is laat en heeft veel oponthoud. Zes uur thuis. Te laat en te nat om te gaan hardlopen. Ik maak avondeten. Heel moeilijk is dat niet. Ik zet het ovenschaaltje met de resterende knolselderijpuree van gisteren in de oven, bak champignons, bosui en paprika, bestrooi alles met kaas en ga eten. Na de afwas werk ik de webstek bij, lees en luister ik. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten, verder lezen en luisteren en om tien uur ga ik maar weer eens slapen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de doos Consequences (Godley & Creme), Brief Nocturnes And Dreamless Sleep (Special Edition) (Spock’s Beard), Spectrum (Billy Cobham)Zondag 3 november:
Even na zeven op. Een uur later loop ik buiten mijn ronde hard. Het gaat niet goed. Al snel heb ik allerlei kramp in mijn benen. Wel drie keer moet ik tussendoor wandelpauze houden. Niet erg. Thuis nog even in bed. Koffie met De Vrouw. En vinyl. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Erna lees ik in zomerlicht, en dan komt de nacht (Jón Kalman Stefánsson). Vijf uur ga ik eten maken. Knolselderijpuree met cajungehaktballen en knoflookyoghurtmayo en een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en mozzarella. Toe is er cherimoya met een fruitsalade van kaki en aardbei. Alles mooi gelukt, al zeg ik het zelf. In de avond werk ik de webstek bij, lees en luister ik en om tien uur?
Muziek vandaag: Blue Maqams (Anouar Brahem with Dave Holland, Jack DeJohnette & Django Bates), allerlei 45-toerenplaatjes uit onze verzameling (zie Twitterberichten hieronder), de tweede show uit de doos Halloween ’73 (Frank Zappa), The Story Of I (Patrick Moraz), de eerste drie plaatjes uit de doos Consequences (Godley & Creme),Zaterdag 2 november:
Beter geslapen. Half acht op. Kwart over negen wandel ik naar de markt. Het regent. Erna loop ik door naar de bioslager en biosuper. Het is droog en de zon schijnt. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen. Ik lees Een jongensleven (Stephen Fry) uit. Eind van de middag is De Zoon er. We lopen naar een restaurant vlakbij het Marktplein. Daar eten we ter gelegenheid van de verjaardag van De Zoon, afgelopen woensdag. Het is niet verkeerd eten, maar de bediening door de zeker acht jongelui is chaotisch. Acht uur zijn we weer thuis. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga om half elf maar eens slapen.
Muziek vandaag: Souvenance (Anouar Brahem), Pelao (La Chiva Gantiva), El Carretero (Guillermo Portabales), de eerste show uit de doos Halloween ’73 (Frank Zappa), Lovesighs – An Entertainment (no-man), Loveblows & Lovecries – A Confession (no-man), het vijfde plaatje – de BBC-recordings – uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Monolith Of Phobos (The Claypool Lennon Delirium)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment