bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-11-2019

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – zondag 3 november 2019

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 15:14bazbo 0826: Lipps, Inc. – Funkytown
Whoopeee! Deze kocht ik op 7 juli 1980. Het was toen een megahit in Nederland. Vooral het basloopje en het orgeltje vond ik schitterend. Ik kon er bij mijn klasgenoten echt mee aankomen. De achterkant All Night Dancing was ook aardig, maar niet zo bijzonder als het titelnummer. Ik heb de Nederlandsche single die in 1979 verscheen. Toen waren hits langere tijd te horen op de radio en het stond op 7 juli 1980 nog in de top 30. Een week of twee later hoorde ik voor het eerst Emerson Lake & Palmer en veranderde mijn muziekwereld compleet.

0826bazbo 0825: De Leger Des Heils Zangers o.l.v. kapitein W.F. Palstra – ‘k Wil Graag ’t Verhaal Vertellen
Kan het erger? Ja, het kan erger. Zo erg, dat het weer alleraardigst is. Ook van deze is de herkomst in onze verzameling totaal onduidelijk. Ik vermoed ooit gekregen in een stapel ‘kijk maar wat je ermee doet’ en behouden vanwege de malligheid ervan. Op de achterkant staat Mijn Ziel Wordt Beschermd. Een zin met een lijdende vorm; als tekstschrijver gaan alle toeters, bellen en alarmen bij mij af. Het plaatje is niet te vinden op Discogs en 45cat. Wel op Youtube.

0825bazbo 0824: James Last – Biscaya
Lieve help, waar en wanneer heb ik deze nou ook weer meegejat? De deun is vooral oerbekend in de wereld van piratenzender Veronica. Het is niet helemaal duidelijk welke versie uit 1981 ik hier draai, maar wat kan mij het bommen. Op de B-kant staat Verlorener Sommer, ook al zo’n trekzakstuk.

0824bazbo 0823: John Lamers – Roosmarie
‘Is dit van mij?’ vraagt De Vrouw. ‘Dit is van mij, hè? Ik kan me alleen niet herinneren het ooit eerder te hebben gehoord.’ Hoe we er anders aan moeten zijn gekomen, weet ik ook niet. Het originele hoesje ontbreekt; er zit een papieren hoesje met een gat erin omheen en erop staan afbeeldingen van klassieke platen als Sgt. Pepper, Saucerful Of Secrets en Ogdens Nut Gone. Op de achterkant van het plaatje uit 1968 staat Waar Ken Ik Jou Van … ? en ik moet zeggen dat ik betere openingszinnen heb gehoord.

0823bazbo 0822: Kiss – I Was Made For Lovin’ You
Over klassiekers gesproken. Deze pikten we op tijdens een bezoek aan een rommelmarkt, ergens en ooit. Op de B-zijde staat Hard Times, een rechttoerechtaanstampende rocker en de reden waarom ik verder geen Kiss in mijn verzameling heb. Dit is een Amerikaanse ’19-Bestway pressing’ van de single uit 1979, wat het dan ook moge betekenen.

0822bazbo 0821: The Kinks – Sunny Afternoon
Klassiekertje, behorende bij de categorie Mooiste Liedjes Ooit. Hoe ik hieraan kom, weet ik niet meer. Iets met beurs, rommelmarkt, ooit. Op de tweede zijde staat I’m Not Like Everybody Else. Ook leuk, maar minder klassiekertje en behorende bij de categorie Mooiste Liedjes Ooit dan het titellied. We hebben hier een Nederlandsche versie uit 1966 van de single, de variant met de oranje hoes en de ‘4-prong pushout’.

0821
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment