bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-11-2019

B-log: 9 t/m 15 november 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 20:08Vrijdag 15 november:
Kwart over zes uit bed. Drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het is koud, maar lopen gaat goed. Krant en anders lezen. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt. In het centrum zijn de voorbereidingen voor de landelijke intocht van Sinterklaas in volle gang. Ik zie nogal wat veiligheidsvoorzorgsmaatregelen. Meer koffie met De Vrouw. Rond het middaguur lopen we een klein rondje door het centrum om her en der te kijken en we belanden in een gelegenheid waar we lunchen: salade geitenkaas voor mij. We krijgen een pepernotenparfait met caramel toe en met de kok bespreken we de mogelijkheden voor een (uitgestelde) kerstlunch met de schoonfamilie. Dan weer naar huis. Wat lezen en eind van de middag maak ik avondeten. Ik poets de visschotel van gisteren wat op en vul de salade van eergisteren wat aan. Het is uitstekend. Kleine afwas. Ik werk de webstek bij, lees en luister en slaap weer op tijd. Half elf.
Muziek vandaag: A Blessing Of Tears – 1995 Soundscapes – Volume Two – Live in California (Robert Fripp), Lunático (Gotan Project), Cruel Destino (Titina), Aman Iman (Tinariwen), Lifesigns (Lifesigns), het elfde en twaalfde plaatje – het concert in Londen 1975 – uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), het tweede plaatje uit de doos Torrid Zone (Nucleus), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)Donderdag 14 november:
Ook vandaag op de werkplek veel. Maar nu wel pauze. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag wordt het wat later. De stadsbus is ook later en de streekbus ook. Half zeven thuis. Nogal tamelijk heel moe. De Vrouw heeft een bietensoep en een schotel van vis in tomatengroentesaus. Best aardig. Het natafelen is nog aardiger. Pas om half negen is de afwas gedaan. Ik bel Onze Vader. Hij vertelt wat ik al weet en we spreken af dat we hem zaterdagmiddag even opzoeken. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ben om tien uur wel zo’n beetje klaar met de energie voor vandaag.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Torrid Zone (Nucleus)

Woensdag 13 november:
Pas om zeven uur wakker. Drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het gaat moeizaam, maar ik red het goed. Even voor negen ben ik in de Kap. Daar doe ik wat kleine klusjes en anderhalf uur later ga ik via de biowinkel naar huis. Koffie en lunch met De Vrouw. Dan afwas. De Vrouw gaat naar het werk. Ik doe wat huishoudelijke kleinigheden en loop door de regen naar een supermarkt voor sla en groente. Dan vind ik thuis rust. Eind van de middag maak ik avondeten: ik bak ui, paprika, courgette en maak een salade van bosui, komkommer, tomaat en kaki. Lekkâh. Klein afwasje. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. De Vrouw is terug om half negen. Bijpraten, verder luisteren en lezen en om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: From Out Of Nowhere (Jeff Lynne’s ELO), de dvd die mee kwam met We Like It Here (Snarky Puppy), Waiting For Miracles (The Flower Kings), Patrick Moraz (Patrick Moraz), Flowermix (no-man), A Secret Life (D’Agostino/Foxx/Jansen)Dinsdag 12 november: Theater WirWar
Lange en weer heel volle dag op de werkplek. Weer geen pauze. In de middag ben ik in een andere locatie. In de theaterzaal ontvang ik de theatergroep WirWar. Aad is erbij. We bouwen op en rond vier uur stromen de bezoekers binnen. Voorstelling De hoofdzaak, gespeeld door acteurs die allen ooit hersenletsel hebben opgelopen, maakt grote indruk. Ik zie hem voor de tweede keer en hij raakt me ook voor de tweede keer. Aan het eind is er een nagesprek met de zaal. Zeven uur is alles opgeruimd en sluit ik het gebouw af. Dan loop ik naar het station. Pas om kwart over acht thuis. De Vrouw is een avond weg. Ik maak de wortelbataatsoep heet die zij gisteren heeft gemaakt. Dan werk ik de webstek bij, luister nog iets en nog voor tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: Coexistence (Patrick Moraz & Syrinx)Maandag 11 november:
Volle dag op de werkplek. Niet erg. Maar geen pauze. Half zes thuis. Ik maak avondeten: bak kastanjechampignons, bosui, paprika en postelein. Kaas erover en de salade van gisteren ernaast. Goede hap. Dan werk ik de webstek bij en lees en luister ik. De Vrouw is er om negen uur. Bijkletsen. De Zoon heeft Zijn vragen gesteld aan zijn mogelijk nieuwe werkgever en alles lijkt heel positief. Mooi. Tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: From Out Of Nowhere (Jeff Lynne’s ELO), Waiting For Miracles (The Flower Kings), We Like It Here (Snarky Puppy)Zondag 10 november:
Half acht pas wakker. Koffie. Ik lees. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. Nog meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Na afwas en stofzuig loop ik naar buiten voor een boodschapje. Het is zonnig maar koud. Bij onze plaatselijke poptempel koop ik kaarten voor twee optredens in 2020. Thuis lees ik. Op tijd maak ik avondeten. Een salade van bosui, komkommer, spitskool, kerstomaat en mozzarella. Dan een schotel van ui, knoflook, paprika, zoete aardappel, geraspte wortel en postelein. Erbij bak ik Franse varkensfiletlapjes. Aardbeien toe. Smaakt goed. De afwas is vroeg klaar. Ik ga een ronde hardlopen. Koud, maar het lukt prima. Thuis werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Tien uur maar weer.
Muziek vandaag: 1999 (Robert Fripp), Radiophonics – 1995 Soundscapes Volume 1 – Live in Argentina (Robert Fripp), Manhattan Intermezzo (Jeffrey Biegel & Brown University Orchestra), verschillende 45-toerenplaatjes (zie Twitterberichten hieronder), Manifesto Of An Alchemist (Roine Stolt’s The Flower King), Pretending 2 Run (Tiles)Zaterdag 9 november:
Kwart over acht ren ik mijn ronde. Het is koud en lopen gaat redelijk. Erna wandel ik naar de markt voor vis, groente en fruit. Vervolgens loop ik naar de biowinkel en bioslager. Ik bel Onze Vader of we vanmiddag even langs kunnen. Hij krijgt visite, dus volgend weekend. Ondertussen gaat het redelijk met hem, al is hij wat gespannen vanwege een nieuwe (controle-)endoscopie aanstaande dinsdag en wederom een probleem met zijn gebit. Koffie met De Vrouw. Krant. De Zoon is er om half een. We lunchen. Afwas. Ik lees in De naam van de roos (Umberto Eco) en ben net als bijna dertig jaar geleden zeer onder de indruk van de atmosfeer. Half zes maak ik avondeten: een groene curry van ui, peper, knoflook en mangold. Daarna bak ik lamsshoarma. Op tafel staat de salade van gisteren en de knoflookyogurtmayosaus. De curry is mooi heet, maar niet te. Toe is er fruit: cherimoya, aardbei en kaki. De afwas is snel gedaan. Ik werk de webstek bij, lees en luister verder. En mocht het een verrassing zijn: half elf ga ik maar weer eens slapen.
Muziek vandaag: Copland – Appalachian Spring (Leonard Bernstein), Flowermouth (no-man), Out In The Sun (Patrick Moraz), The Slow Rust Of Forgotten Machinery (The Tangent), het tiende plaatje – het concert in Hyde Park, London, 1974 – uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Live at Rockpalast (Steve Hillage), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment