bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-11-2019

B-log: 16 t/m 22 november 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 07:57Vrijdag 22 november:
Zeven uur op. Drie kwartier later heb ik de werklaptob aan. Later in de ochtend koffie met De Vrouw. Tussendoor zoeken we online een nieuwe cd-speler uit en morgen kan ik die ergens afhalen. Half een gaat De Vrouw naar de bioscoop. Ik lunch en werk verder. Tussendoor lees ik de krant van gisteren. Half vijf doe ik de werklaptob dicht. Drie kwartier later stappen we op de fiets en rijden we naar De Zoon. Hij heeft chili voor ons gekookt. Uitstekend! Dat smaakt naar meer. Zelf is hij redelijk ontspannen en dat is wel bijzonder voor hem als we op bezoek zijn. Na afloop was ik voor hem af en rond half acht zijn we weer terug. Ik werk de webstek bij, lees en luister en even na tien uur is de dag van vandaag niet meer de dag van vandaag.
Muziek vandaag: Pie Jesu (Robert Fripp), Love Cannot Bear – Soundscapes – Live in the USA (Robert Fripp), A Different Time (John Medeski), Sidelong (Ui), True Stories – The Complete Soundtrack (David Byrne), Live (Gotan Project), Love You To Bits (no-man), Blackfield II (Blackfield), Book Of Romance And Dust (Exit North), het zesde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus), First Utterance (Comus), Frank Zappa Plays The Music Of Frank Zappa- A Memorial Tribute (Frank Zappa)Donderdag 21 november:
Veel op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. In de middag weer veel. Niet af, morgen verder. Op de terugweg haal ik in de muziekwinkel de net verschenen Love You To Bits (no-man). Half zes thuis. Daar tref ik een vermoeide Vrouw. Of ik wil koken. Geen probleem, zo blijf ik zelf ook lekker bezig. Het voorbereidende werk is al gedaan. Chorizo bakken, ui erbij, paprika en spruiten. Dan in ovenschaal, cambozola eroverheen en in de oven. In de tussentijd bak ik hamburgers. Vervolgens zet ik het op tafel en eten we het op. Onze cd-speler is kaduuk. Iets met de motor van de lade. Ik kan dus de nieuwe aankoop niet draaien. Maar ik heb een blurayspeler en daarin kan het ook. Geen probleem, dus. Morgen of overmorgen eens op zoek naar een nieuwe speler. Hoe lang heb ik deze nu al? Een jaar of tien, vijftien? Afwas, webstek. lezen en luisteren. Nieuws van Zappanale: Dweezil is er weer, plus Camembert en John McLaughlin. Niet ver na tien uur slapen.
Muziek vandaag: Love You To Bits (no-man), het vijfde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus), de twee bonusplaatjes die mee kwamen met Refugee (Refugee)Woensdag 20 november:
Zeven uur wakker. Goed geslapen, wel. Koffie. Wat werk voor de Kap. Iets na half negen ben ik daar in kantoor. Ik doe een paar dingen. Er zijn ontwikkelingen. Doordat ik de baan niet heb aangenomen, is er een vacature van grafisch ontwerper en communicatiemedewerker. In december ga ik in gesprek over wat mijn bijdrage in de naaste toekomst kan zijn. Ben benieuwd; het blijft een mooie organisatie om bij betrokken te zijn. Kwart voor tien wandel ik via de biowinkel naar huis. Koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje. De Vrouw gaat om half een naar het werk. Ik werk de webstek van KZB bij, hoor en zie muziek. Half vijf ga ik een ronde hardlopen. Het is koud en mistig, maar lopen gaat goed. Thuis maak ik avondeten voor mijzelf. Fussili met gebakken kastanjechampignons, ui, paprika, pesto en pastinaak. Boel parmesan eroverheen. Als alles op en opgeruimd is (zo veel is het niet), werk ik de webstek bij en lees en luister ik. De Vrouw is er om half negen. Bijpraten, verder lezen en op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: The Gates Of Paradise (Robert Fripp), Heaven Taste (no-man), Blackfield (Blackfield), Sun Of Goldfinger (David Torn, Tim Berne & Ches Smith), Smokin’ At The Half Note (Wes Montgomery & Wynton Kelly Trio), Four & More (Miles Davis), Waiting For Miracles (The Flower Kings), het vierde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus), Coexistence (Patrick Moraz & Syrinx)Dinsdag 19 november:
Beter geslapen. Op de werkplek veel. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag weer veel. Minder last van verkoudheid, maar eind van de dag wel vermoeid. Half zes thuis. De Vrouw serveert een ovenschotel vol wortel, knolselderij, prei en aardappel, met kipburgers ernaast. De Zoon helpt mee-eten. Afwas. Webstek, lezen, luisteren. Zeer moe, voor tien uur in bed.
Muziek vandaag: Refugee (Refugee), Munich 2016 (Keith Jarrett)Maandag 18 november:
De verkoudheid is niet fijn. Niet goed geslapen ook. Toch sta ik goed op. Op de werkplek is het rustig en kan ik veel doen. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en lichte regen. In de middag doe ik ook veel. Half zes thuis. Het is te nat om te gaan hardlopen, dus maak ik avondeten: ik bak de aubergineschotel van gisteren op en ernaast zet ik het restant salade van gisteren. Afwas. Dan werk ik de webstek bij en lees ik. De Vrouw is er om half negen. We kletsen bij. Ik ben om tien uur heel moe.
Muziek vandaag: Munich 2016 (Keith Jarrett), het derde plaatje uit de doos Torrid Zone (Nucleus), Walkover (Jukka Eskola)Zondag 17 november:
Zeven uur op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Koud, maar droog en ik kies de langere route. Lopen gaat heel goed en ik heb geen enkele extra wandelpauze nodig. Thuis nog even in bed. Dan koffie met De Vrouw. En vinyl. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er rond een uur of een. We lunchen. Erna helpt De Vrouw De Zoon met wat zaken rondom zorgverzekering. Ik was af, hang de was op en stofzuig. Vervolgens help ik De Zoon met wat zaken rondom zijn nieuwe baan, die in januari gaat starten. Vervolgens wandel ik een rondje door het centrum. Op de meeste plekken zijn de sporen van de Sinterklaasintocht uitgewist. Het is rustig, bijna stil in de stad. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst warm ik de soep van donderdag op. Die eten we op. Daarna maak ik een schotel van ui, peper, knoflook, aubergine, veldsla en pistachenoten. Op tafel zet ik er een salade van bosui, rode ui, komkommer, kerstomaat en appel naast. We eten de boel op. Afwas en afval. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik nog iets en uiteindelijk is het weer tien uur.
Muziek vandaag: November Suite – Soundscapes – Live in Green Park Station 1996 (Robert Fripp), verschillende 45-toerenplaatjes uit onze verzameling singles (zie Twitterberichten hieronder), Snow Live (Spock’s Beard), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 16 november: landelijke intocht Sinterklaas in Apeldoorn
Goed geslapen, ondanks dat ik nu echt verkouden word: loopneus, keelpijn. Voor half acht op. Een uur later wandel ik tussen de betonnen roadblocks door naar de markt. Dat lukt niet heel goed. Het Raadhuisplein zit al heel erg op slot; ik moet wat omlopen. Niet erg. Erna loop ik via de bioslager naar de biosuper. Tien uur weer terug. Op de parkeerplaats achter het appartementencomplex staan meerdere ME-bussen en zeker tien politiebussen en arrestantenwagens. Voor de deur is inmiddels een onneembare vesting ontstaan. De marechaussee is er en rond het middaguur zien we de eerste betogers ook langskomen; die krijgen vakkundige begeleiding van politie. De sfeer lijkt rustig en gemoedelijk. De Zoon is er rond kwart over twaalf. We zien de intocht van Sinterklaas op televisie (en dat is vreemd want het gebeurt allemaal hier enkele honderden meters vandaan). Tussendoor lunchen we. Kwart over een is het afgelopen en was ik af. Eerste indruk is dat het rustig is verlopen en dat de organisatie zo ongeveer perfect was. De Vrouw en ik stappen op de fiets en rijden naar Onze Vader. Het gaat redelijk met hem, al zit hij in een wat mopperige modus; hij heeft wat tegenslag met gebit, verder naderen er weer wat onderzoeken en ja, de Kerst komt er ook aan. We weten hem een weinig op te beuren en rond half vijf fietsen we weer terug. In de straat is alles weer bijna de oude. Ik maak avondeten: de beroemde schotel van spek, zuurkool, karwij en witte bonen, met een rookworst ernaast. Ernaast ook een salade van bosui, komkommer, kaki en appel. Fijn voer. Afwas. Alles is vroeg opgeruimd. Webstek, lezen, luisteren. Nog voor half elf slaap ik. Vandaag overigens zes jaar geleden, maar niet aan gedacht.
Muziek vandaag: That Which Passes – 1995 Soundscapes – Live Volume 3 (Robert Fripp), Spacelines (Nodens Ictus), From Out Of Nowhere (Jeff Lynne’s ELO), Läther (Frank Zappa), The Things You See (Allan Holdsworth & Gordon Beck)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment