bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-12-2019

B-log: 7 t/m 13 december 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 13:35Vrijdag 13 december:
Niet zo heel goed geslapen. Half zeven uit bed. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Eerst lijkt het heel lichtjes te regenen, maar na een paar stappen is het droog. Lopen gaat fijn. Het is nog erg donker en doodstil op straat. Als ik bijna weer thuis ben, begint het weer te regenen en harder ook. Werkzaamheden voor de Kap. Koffie met De Vrouw. De boom naar binnen. Meer koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend loop ik naar de Kap. De afspraak die ik met Erna heb, blijkt niet door te gaan; volgende week wel. Nou ja. Terug naar huis. Daar lunch met De Vrouw. Vervolgens ga ik het groentepakket ophalen. Het regent nogal, maar ik heb er geen last van. Erna loop ik naar wat winkels, op zoek naar passende kerstlampjes voor in onze (wel kleine) boom. Ik vind ze. Ik breng de lampjes aan. De Vrouw doet traditiegetrouw de rest. Ik bereid het avondeten voor: ik kook schijven aardappel, zoete aardappel en knolselderij, die doe ik in een ovenschaal en bedek ik met de overgebleven saus van gisteren, plus een boel kaas. Dat zet ik in de oven. Ernaast maak ik een salade van bosui, komkommer, augurk, peer, walnoten en rozijnen. De Zoon is er iets voor half zeven en gedrieën eten we alles op. De Zoon heeft van de week voor het laatst op zijn oude vertrouwde plek gewerkt. Komende week heeft hij bij zijn nieuwe werkgever nog een arbeidsvoorwaardengesprek. Volgens mij heeft hij er veel zin in. Daarnaast zijn wij trots op hem. Ik was af, werk de webstek bij, lees, luister en om half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Construct III (Bass Communion), The Sad Machinery Of Spring (Tin Hat), Rated PG (Peter Gabriel), Strictly Genteel – A Classical Introduction To Frank Zappa (Frank Zappa), Memories Are New (Supersister), ((speak)) (no-man), Truth Decay (Adam Holzman)Donderdag 12 december:
Redelijk geslapen. De eerste anderhalf uur niet zo goed, later ging het beter. Als de wekker gaat, ben ik moeilijk wakker. Eenmaal op, gaat het prima, zoals altijd. Op de werkplek lekker veel. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ook weer veel. Vijf uur thuis. Dat is op tijd. De Vrouw serveert een schotel van courgettespaghetti met een saus van vegetarisch gehakt, ui, prei, paprika en tomaat. Zeer smakelijk. Zeven uur nemen we de buren mee naar de informele vergadering van de Vereniging Van Eigenaren van ons appartementencomplex. We krijgen uitleg over de stand van zaken en plannen een formeel overleg halverwege februari. Negen uur zijn we weer thuis. Napraten, nog de webstek bijwerken en iets luisteren. Half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag het derde plaatje uit de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream)Woensdag 11 december:
Kwart over zes wakker en op. Buiten regent het nog(al), dus helaas ga ik niet hardlopen. Jammer, want ik wil graag. Dan maar koffie en werkzaamheden vandaag voorbereiden. Kwart over acht wandel ik naar de Kap. Ik doe er kort werkzaamheden en loop dan via de biowinkel naar huis. Koffie met De Vrouw. Die vertrekt eind van de ochtend naar een lunch met oud-collega’s. Ik doe nog wat werk en lunch. Afwasje. Dan loop ik een rondje door het centrum (post, boodschapje) en fiets ik een rondje op zoek naar een kleine kerstboom in een pot. Het lukt. De boom staat op het balkon. Ik lees de krant en ga dan avondeten maken. Salade van gisteren is er nog. Ik bak groenten: ui, knoflook, prei, paprika en courgette en geef die een fikse Marokkaanse snit door middel van ras-el-hanout en kokosmelk. Ernaast roerbak ik een vismix van kabeljauw en zalm. Dit zet ik op tafel en eten we op. Natafelen. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed met hem; hij klinkt opgewekt, een stuk beter dan een paar weken geleden. Nog altijd sukkelt hij met zijn gebit, maar verder is er rust en vertelt hij weer ouderwets over allerlei dingen. Het doet me goed. Zaterdagmiddag fiets ik bij hem aan en praten we verder. Ik handel nog wat kleinigheden voor de Kap af. Webstek. Lezen. Luisteren. Slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), Knot (Nits), The Universe Also Collapses (Gong), het tweede plaatje uit de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), Blurring Into Motion (Charlie Cawood)Dinsdag 10 december:
Oponthoud. Niet op de snelweg, maar op het station in Arnhem. De bus komt gewoon niet. Er stopt na bijna veertig minuten een bus met een heel ander nummer op het perronnetje; er stappen een heleboel mensen uit en als de bus weer wegrijdt, verandert het nummer in de 9 die ik moet hebben. Fijn is dat. Ondertussen staat er een enorme meute te wachten. Na nog eens een half uur is de meute een heuse menigte geworden. Eindelijk komt de bus. Anderhalf uur later dan gepland sta ik op de werkplek. Ondertussen schommelt mijn stemming nogal; vrolijke en neerslachtige gedachten wisselen elkaar in rap tempo af. Geen idee hoe het komt. Met dat ik bezig ben, heb ik er geen tijd voor. Dus is het zaak om bezig te blijven. Dat lukt. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag ook veel. Half zes thuis. Een half uur later is De Zoon er ook. De Vrouw serveert een ovenschotel van spek, ui, aardappel en kaas, met ernaast hamburgers plus een salade van bosui, komkommer, tomaat en kaki. Zeer smakelijk. Ik was af. Dan is het buiten nat en ga ik niet hardlopen. Webstek, lezen (de PROG uit), luisteren en op tijd slapen.
Muziek vandaag: Blurring Into Motion (Charlie Cawood), Knot (Nits), Ends (Giancarlo Erra)Maandag 9 december:
Redelijk geslapen. Het gaat goed. Veel oponthoud op de weg. Iets met een vrachtwagen vol stoeptegels. De stoeptegels liggen op het asfalt. Als ik op het station sta te wachten, overvalt me een vlaag van nostalgie en angst. Niet lang. Op de werkplek van alles, waaronder een overleg samen met Ank met een locatie van de organisatie over samenwerking. Voorlopig is er voor ons niet zo veel te halen, maar we zullen zien. Ik ga niet buiten wandelen. In de middag doe ik ook weer van alles. Half zes thuis. Ik maak eten voor mijzelf: spaghetti met ui, paprika, courgette en rode pesto. Niet erg. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er na half negen. Bijpraten. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Knot (Nits), Blurring Into Motion (Charlie Cawood), Niittoaika (Uzva), Return To Ommadawn (Mike Oldfield)Zondag 8 december:
Pas om kwart voor negen op. Lang én goed geslapen. Koffie en webstekken. Koffie met De Vrouw. Vinyl. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er iets na enen en we lunchen. Erna was ik af en stofzuig ik. Erna wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt. Thuis lees ik een uurtje in de PROG die woensdag binnen kwam. Dan maak ik avondeten. Ik braad een varkenshaas, vul het restant salade van gisteren aan en maak een groentecurry van ui, peper, prei, paprika en een restje little gemsla. Dat zet ik op tafel. We eten het op en tafelen na. Ik was af. Het is gelukkig de gehele middag al droog, dus kan ik mijn ronde gaan hardlopen. Wel waait het flink en als ik die wind dan tegen heb, is het niet gemakkelijk, maar uiteindelijk loop ik toch lekker. Thuis werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Tien uur is het tot rust komen afgelopen en ga ik slapen.
Muziek vandaag: Dark Intervals (Keith Jarrett), Tammikuinen Tammela (Uzva), verschillende 45-toerenplaatjes uit onze verzameling (zie Twitterberichten hieronder), Disque Debs International – An Island Story: Biguine, Afro Latin & Musique Antillaise 1960-1972 (allerlei), Manga (Mayra Andrade), Third Degree (Flying Colors), Earth Is Sleeping (Judy Dyble)Zaterdag 7 december:
Kwart voor acht op. Buiten regent het stort, dus sla ik mijn ronde hardlopen over. Koffie. Kwart over negen loop ik naar de markt voor vis en fruit en naar de bakker in de straat voor brood. Regen. Daarna ga ik naar de bioslager en biowinkel. Nu is het droog. Half elf terug. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er na twaalven voor lunch. Kwart voor een vertrekken De Zoon en De Vrouw naar de bioscoop. Ik was af, werk de webstekken van Kunst-Zinnig-Brein en mijzelf bij en doe de was. Rond vier uur ga ik het avondeten voorbereiden. De Vrouw is rond half vijf terug. Een half uur later serveer ik de schotel van spek, rundergehakt, rode ui, knoflook, peper, knolselderij en boerenkool, met een salade van bosui, komkommer, kerstomaat, appel en kaki. Zeer goed gelukt, al zeg ik het zelf. Natafelen en afwas. Kwart over zes gaat De Vrouw oppassen bij de Neven. Ik werk de webstek bij en zie een muziekdvd. Ook lees ik de krant. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Country Airs (Rick Wakeman), From The House Of Arts (iamthemorning), Have I Offended Someone? (Frank Zappa), Empath (Devin Townsend), Retsis Repus (Supersister Project), At Home (Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca), de dvd die mee kwam met Present To The Highest Pudding (Robert-Jan Stips), Failure In Wonderland (Monika Roscher Bigband)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment