bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-12-2019

B-log: 14 t/m 20 december 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 08:14Vrijdag 20 december:
Kwart over zes wakker en op. Koffie. Dan aan het werk. Half negen zitten we op de fiets en rijden we naar het ziekenhuis. Controle bij de chirurg. Na tien minuten weer buiten. Behandeling afgerond; De Vrouw is uit zorg. Alles oké. De Vrouw blijft in het ziekenhuis. Niet omdat er wat gaande is, maar om er een cliënt van haar op te vangen. Ik rijd naar huis en wandel vervolgens naar de Klap, eh de Kap. Ik heb een gesprek met Erna. Er komt een vervanger voor de huidige officemanager, die deels ook taken van mij gaat doen. De komende tijd gaat ze met de huidige bezetting kijken hoe het gaat. ‘Het zal het dus rustig qua uren, reken op nul zijn.’ Alleen bij speciale klussen weet ze me te vinden. Ik had er rekening mee gehouden. Jammer, maar het is een consequentie van mijn keuze om niet voor haar te gaan werken. Bovendien ga ik komend jaar weer extra werken in Arnhem omdat een collega met zwangerschapsverlof gaat. Kwart voor elf ben ik thuis. Weer aan het werk. Een uurtje later lopen we naar het station en reizen we per trein naar Deventer. Ons financiële mannetje helpt ons met de voorlopige belastingaanslag voor 2020 zodanig, dat we aan het eind van dat belastingjaar wat terug zullen krijgen. Op de terugweg ontbijten we in een tent op de Brink. Half vier zijn we weer thuis. Ik haal het groentepakket op. Dan weer aan het werk. Zes uur is alles voor vandaag af. Het avondeten is vandaag gemakkelijk. De Vrouw heeft gisterenavond pompoensoep gemaakt en die warm ik op. Vervolgens warm ik het laatste restje tortellini op en bak ik tartaartjes. Op. Natafelen duurt lang. De afwas niet. Webstek, luisteren, lezen. Op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: Construct III (Bass Communion), Silhouettes (Klaus Schulze), Peaches En Regalia (RSDBF19 EP) (Frank Zappa), Arc Of A Diver (Steve Winwood), Returning Jesus (2cd Deluxe Remastered) (no-man)Donderdag 19 december:
Fijn, alles. Oponthoud bij de bus. Er komen ‘vreemde’ bussen door de straat, bussen die normaal daar niet rijden. In Arnhem haal ik de aansluiting nog wel. Op de werkplek zie ik een nieuwsbericht: plofkraak in Apeldoorn. Blijkt in het pand van de Kap te zijn. Al snel weet ik dat het kantoor van de organisatie niet beschadigd, maar ook vandaag niet toegankelijk is. Op mijn werkplek verzet ik werk. Geen pauze. Half drie zit ik in de bus naar huis. Op de terugweg duik ik de muziekwinkel in Arnhem in. Mijn bestelling is binnen: de 6cd-doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa). En ik zie de RSDBF19 EP Peaches En Regalia (Frank Zappa). Mijn bankpas zegt dat ik geen saldo heb. Wat is dat nu? Ik mag nog naar een dichtbijgelegen pinautomaat om het daar te proberen, maar ook daar geen saldo (en het ding is niet eens geplofkraakt). Ik heb voldoende contanten om de vinyl EP mee te nemen; de doos is voor maandag. Vier uur thuis. Daar de tas(sen) neerkwakken en vervolgens loop ik naar een eet- en drinkgelegenheid in het stationsgebouw voor de eindejaarsbijeenkomst van de Kap. Het is een mooie afsluiting van het jaar met leuke collega’s en veel warme gesprekken. Het eten is ook alleraardigst. Acht uur ga ik weer naar huis. Bijpraten met De Vrouw. Dan de krant, de webstek, wat lezen en luisteren en kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Mythology (Solution)Woensdag 18 december:
Vrolijk op. Veel oponthoud verwacht op de weg, maar het valt enorm mee. Ik ben de normale tijd op de werkplek. Daar is het stil, rustig en ik kan veel doen. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag is het rustig om me heen en doe ik veel. Vijf uur thuis. Gelijk mijn ronde hardlopen. Gaat niet heel lekker, maar ik red het. Ik warm de tortellini van maandag op, ietwat aangevuld met gepureerde tomaten. Veel parmesan eroverheen en lekkâh. Afwasje, rest van de planten in het water, webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen. Bijpraten, verder lezen en luisteren. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Waiting For Miracles (The Flower Kings), het tweede plaatje uit de set Mythology (Solution)Dinsdag 17 december:
Kwart over zeven wakker en op. Niet naar het werk, vandaag. Morgen. Koffie. Lezen. Kwart over negen wandel ik door de zon naar de biowinkel voor een paar kleinigheden. Thuis koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Na het afwasje ga ik naar de mondhygiëniste. Zij zet de doorverwijzing (in overleg met de tandarts) door. Ben benieuwd. Op de terugweg loop ik via een supermarkt en langs het kanaal. Thuis de krant. Op tijd begin ik met het avondeten. Eerst een stoemp van aardappel, paarse bataat, uien en groene kool, die in een ovenschaal met kaas en in de oven. Ik braad gehaktballen en maak een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en kaki. De Zoon is er kwart voor zes. We eten de boel op. De Zoon heeft vandaag zijn arbeidsvoorwaardengesprek bij Staatsbosbeheer gehad. Er zijn nog wat zaken die hij moet regelen en navragen (met het UWV). Het was verstandig geweest als er iemand met hem mee was geweest, maar daar hebben hij en wij niet aan gedacht. Na het eten zoeken we contact met zijn begeleiding om daar wat uit te zetten. De Vrouw gaat naar een bijeenkomst ergens. Ik dompel de planten, werk de webstek bij, lees en luister. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Munich 2016 (Keith Jarrett), Philip Glass – Piano Works (Víkingur Ólafsson), Welcome To My DNA (Blackfield), Blackfield IV (Blackfield), The Slow Rust Of Forgotten Machinery (The Tangent), het eerste plaatje van de set Mythology (Solution)Maandag 16 december:
Redelijk geslapen. Alles verloopt soepel, vanmorgen. Zelfs haal ik de aansluiting met de bussen, ondanks oponthoud. Op de werkplek van alles weer. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en lichte regen. Ook in de middag van alles weer, maar nog niet af. Woensdag verder. Half zes thuis. Het is mooi droog en de verwachting is dat er de komende uren en dag regen komt, dus ga ik een ronde hardlopen. Dat gaat goed. Thuis maak ik eten voor mijzelf voor twee keer: tofu krokant bakken, prei erbij, bimi, paprika, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden. Inmiddels heeft de tortelini gekookt en die voeg ik toe. Hoop parmesan eroverheen en hoe eenvoudig kan een goede hap voedsel zijn. De rest in een pannetje voor woensdag. Ik was af, werk de webstek bij, lees de krant en luister. De Vrouw is er om half negen. Bijpraten, verder lezen en luisteren en gewoon om tien uur slapen.
Muziek vandaag: No Pussyfooting (2008 expanded en remastered 2cd) (Fripp & Eno)Zondag 15 december:
Pas om kwart over acht wakker en op. Drie kwartier later ren ik door zon en wind. Hardlopen gaat moeizaam door de tegenwind, maar uiteindelijk gaat het fijn. Thuis krant en koffie. En vinyl. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Erna huishoudelijks. Halverwege de middag wandelen we even naar buiten, onder andere naar een restaurant waar we met de Schoonfamilie gaan lunchen over twee weken. We bevestigen onze optie en drinken er thee. Dan gauw weer naar huis, want het dreigt hard te gaan regenen. We komen droog over. Iets lezen, dan ga ik avondeten maken. Eerst kook ik paarse aardappelen en knolselderij, dan prepareer ik een grote schaal aardbeien en een salade van bosui, komkommer en kerstomaat, vervolgens bak ik de aardappelen, knolselderij en bimi en ten slotte bak ik er lamsshoarma naast. Zeer smakelijk, allemaal. De afwas is snel gedaan, ik breng groen afval weg en reinig de keuken. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister tot het tien uur is.
Muziek vandaag: The Köln Concert (Keith Jarrett), verschillende 45-toerenplaatjes uit onze verzameling (zie Twitterberichten hieronder), The Bell (iamthemorning), Now We Have Light (Sanguine Hum), Knot (Nits), Blurring Into Motion (Charlie Cawood)Zaterdag 14 december:
Zeven uur echt wakker en op. Koffie. Half negen wandel ik naar de markt voor groente en fruit. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. Tien uur weer terug. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat bij De Zoon thuis een en ander uitzoeken. Daarna komen zij gezamenlijk lunchen. Na de afwas wandelen De Vrouw en ik het centrum in. Er is ‘feest’ in een straat, ter gelegenheid van de heropening na ingrijpende renovatie. Het feest bestaat uit zes kraampjes. Binnen in een winkel voor hobbymaterialen staat Ellert-Jan (die we kennen van Kunst-Zinnig-Brein) te schilderen. We maken een praatje en een paar foto’s en zijn dan weer weg. In een andere winkelstraat is een winterfeest aan de gang en dat feest is nauwelijks groter. Snel zijn we weer thuis. Ik stap op de fiets, rijd naar mijn oude woonwijk en ga bij Onze Vader op bezoek. Hij is nog net zo opgewekt als van de week aan de telefoon. Het gaat redelijk goed met hem, er is even wat rust. Wel blijft hij wat mopperig over dat hij slecht ziet en niet meer kan autorijden. Het is ook wel ingrijpend, maar ik kan hem er niet overheen helpen. Luisteren, dat kan ik wel. Als ik na anderhalf uur terug ga fietsen, is het net even droog. Na driehonderd meter is het niet meer droog. Echt niet. Iets met bakken en hemel. Gelukkig heb ik de wind enorm mee. Thuis even zitten, dan maak ik avondeten. Ik kook spruiten, monteer een knoflookyoghurtmayosaus, maak een fruitsalade van aardbei en kaki, een ‘gewone’ salade van bosui, komkommer, tomaat en het kleine restje salade van gisteren, vervolgens bak ik ui, spek en knolselderij, waaraan ik ten slotte de gekookte spruiten toevoeg en uiteindelijk bak ik nog biefstukken ook. We eten het op en tafelen na. De afwas is te overzien. Ik werk de webstek bij en lees en luister. Half elf ga ik maar weer slapen.
Muziek vandaag: Concerts (Keith Jarrett), Transcendental – Daniil Trifonov plays Franz Liszt (Daniil Trifonov), het plaatje dat met de PROG mee kwam, Do Nothing Till You Hear From Me (The Mute Gods), Zëss (Magma)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment