bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-12-2019

B-log: 28 t/m 31 december 2019

Filed under: B-log 2019 — bazbo @ 20:28Dinsdag 31 december: oudjaar
Pas om half acht echt wakker. Niet dat ik goed geslapen heb. Bij vlagen. Koffie met De Vrouw. Dan een ronde hardlopen. Half tien heb ik de werklaptob open. Veel is er niet, dus ik doe het rustig aan. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Begin van de middag wandel ik door de zon naar de biowinkel voor de laatste dingentjses. Dan nog even op de werklaptob kijken en de laatste klusjes wegwerken. Tegen half vier doe ik de laptob uit. Ik lees de krant en ga dan het avondeten voorbereiden. Eerst kook ik witlof kort. Dan maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat, veldsla en rode kool. De stronkjes witlof rol ik in ham, leg ik in een ovenschaal en beleg ik met plakken kaas. Die ovenschaal zet ik in de hete oven. Tegen zes uur bak ik aardappelen en hamburgers. Ondertussen trekt buiten de mist op. Het was de afgelopen dagen rustig, maar nu hoor ik buiten niets anders dan knalvuurwerk. De Zoon is er iets voor half zeven en we kunnen aan tafel. Ik ga hier niet vertellen wat we eten. U leest maar terug. De afwas is te overzien. De Zoon en De Vrouw kijken televisie; ik vind het lawaai en ga in de eetkamer zitten. Webstek. Lezen. Luisteren. De Zoon gaat naar vrienden. Kwart voor twaalf wandelen we naar het Marktplein. Daar is het aftelfeest (laat me raden: tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee en zo verder tot nul) met grandioze vuurwerkshow die volgens de belofte twintig minuten gaat duren. En dat doet hij. Er staat niet eens veel volk op het plein. Wel een of andere plaatjesdraaier die verschrikkelijk veel lawaai maakt. Even na half een zijn we weer thuis. We praten wat en om kwart over een ga ik slapen.
Hoe was het jaar? Mooie dingen gezien en gehoord (Brussel, Luxemburg, Hamburg, Oostende (2x), Stuttgart, Valkenburg, Schwerin, Bad Doberan, Heerlen), geen nieuwe baan maar De Zoon wel, een paar goede mensen ons ontvallen (Roelof, Adnan, Gerda), De Vrouw goed hersteld van zware operatie, ik hoor beter en weet de balans steeds beter te vinden en te behouden. Kortom: weer rijker geworden.
Muziek vandaag: Live at the NCH (The Gloaming), Strange Circles (Bokanté), Miss Balanço (Clara Moreno), Depth Of Field (Kaprekar’s Constant), Nine Lives (Steve Winwood), Future Legends (Fruupp), Seven Secrets (Fruupp), The Doughnut In Granny’s Greenhouse (The Bonzo Dog Band), Invention Of Knowledge (Jon Anderson & Roine Stolt)Maandag 30 december:
De bus is weer laat! Of zou sinds 15 december de dienstregeling toch anders zijn? Op de werkplek kijk ik het na en weet ik het zeker. Voortaan dus tien minuten eerder op. Op de werkplek is het doodstil. Dan kan ik mooi opruimen en opschieten. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. En zon. Ook in de middag doe ik iets. Niet veel. Ik ga iets eerder weg. Morgen verder. Half vijf thuis. Even uitblazen. Niet dat het nodig is, maar toch. Dan maak ik eten. Ik bak kastanjechampignons en voeg daar het restant van de schotel van vrijdagavond aan toe. Afwas. Webstek. Krant. Luisteren. De Vrouw is er om half negen. Bijpraten. Verder luisteren. Bedtijd.
Muziek vandaag: Gorilla (The Bonzo Dog Doo-Dah Band), Schoolyard Ghosts (no-man), Fate Outsmarts Desire (Kaprekar’s Constant), Blurring Into Motion (Charlie Cawood)Zondag 29 december:
Zeven uur op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is koud, het vriest, maar al lopende merk ik daar weinig tot niets van. Dat lopen gaat lekker, overigens. Thuis nog even terug in bed. Dan echt op. Krant. Koffie met De Vrouw. Even na twaalf uur komt het bezoek binnen: Luuk, Fieke, Nico, Henk, Christine en Hendrie. We drinken gezamenlijk koffie en wandelen kwart over een naar het restaurant dat we hebben gereserveerd. Hier nuttigen we onze (verlate) kerstlunch. Voor mij de uitstekende vegetarische variant: bietencarpaccio met geitenkaas en walnoten, portabello gevuld met brie en spinazie met daarnaast truffelrisotto, en ten slotte oreo-ijs met karamelsaus. Iedereen is enthousiast over de kookkunsten en we tafelen nog lang na. Na vijf uur thuis. Ik was de koffievaat af, werk de webstek bij en lees en luister. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: The Köln Concert (Keith Jarrett), Cheap Thrills (Frank Zappa), Refugees Of The Heart (Steve Winwood), The Great Adventure (The Neal Morse Band), Ex Tenebris (White Willow)Zaterdag 28 december:
Kwart over zeven op. Koffie. Rond negen uur wandel ik naar de markt. Koffie met De Vrouw. Dan loop ik naar de biosuper en bioslager. Meer koffie met De Vrouw. En vinyl. De Zoon is er om kwart over een voor de lunch. Na de afwas fietsen De Vrouw en ik naar een tuincentrum ergens en kopen we voor een prikkie een kunstkerstboom, waar we de komende twintig jaar mee gaan doen. Als we terug komen, is het donker. Even uitblazen, dan gaat De Vrouw eten maken: een schotel van ui, doperwten, sperziebonen, ham en rijst, die uitstekend smaak. Ernaast staat de van gisteren overgebleven salade. De afwas is snel klaar. Webstek. Lezen en luisteren. Kwart voor elf.
Muziek vandaag: Concerts (Keith Jarrett), Sea Airs (Rick Wakeman), allerlei 45-toerenplaatjes uit onze verzameling (zie Twitterberichten hieronder), het zesde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Crossroads (Southern Empire), Ends (Giancarlo Erra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment