bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-01-2020

B-log: 1 t/m 3 januari 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 09:34Vrijdag 3 januari:
Pas om kwart over zeven wakker. Drie kwartier later heb ik de werklaptob weer open. En voort. Koffie met De Vrouw. Dan wissel ik werkzaamheden af met wat (opruim)klussen in huis. Meer koffie met De Vrouw. En nog meer werkzaamheden en (kerstopruim)klussen in huis. Lunch met De Vrouw. Dan afwas, de kerstspullen weer naar de kelder brengen en wat verder met werk. Op nieuw kan ik het vandaag rustig aan doen met werken. Om half vier sluit ik de werklaptob af. Een uurtje later ga ik het avondeten voorbereiden. Dit keer een schotel waarin ik een boel groente verwerk die op moet. Rundergehakt bakken, ui erbij, knoflook, peper, prei en paarse bataat. Beetje bouillon, Italiaanse kruiden en tien minuten garden. Ernaast komt een salade van rode kool, komkommer, to aar, bladsla en peer. De Zoon komt niet mee-eten, dus houden we iets over. De afwas is snel klaar. Webstek, lezen, luisteren en kwart over tien naar bed.
Muziek vandaag: Construct III (Bass Communion), Pat Metheny Group (Pat Metheny Group), New Chautauqua (Pat Metheny), American Garage (Pat Metheny Group), Live in London – Under The Bridge (Lifesigns), Love And Endings (no-man), Cucamonga (Frank Zappa), Tadpoles (Bonzo Dog Band), To The Highest Bidder (Supersister), Courting The Widow (Nad Sylvan)Donderdag 2 januari:
Zeven uur loop ik op straat mijn ronde hard. Het gaat soepel, ondanks kou en wat tegenwind. Om acht uur heb ik de werklaptob open en kan ik aan de slag. Heel veel is er niet, dus kan ik het kalm aan doen. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik naar een biomarkt om kaas en een brood te halen. Het is waterkoud en vochtig. Thuis weer even verder. Lunch met De Vrouw. Afwasje en naar een supermarkt om een kleinigheid. Dan thuis weer wat verder aan het werk. Kwart over vier doe ik de werklaptob uit. Even lezen. De Vrouw serveert eerst het laatste beetje bamisoep (zonder bami) en vervolgens een schotel van kip en groenten in kerrie. Beetje natafelen. De afwas is snel gedaan. Dan bel ik Onze Vader om hem een heel goed, gelukkig en gezond nieuw jaar te wensen. We hebben het over hoe belangrijk gezondheid kan zijn; dat hebben we zelf aan den lijve ervaren. ‘Er valt niet veel te leren in dit leven, maar dit is dan een uitzondering,’ is mijn gevolgtrekking. Vrolijk hangen we op. Verder gaat het goed. Webstek. Lezen. De verhalen van Biesheuvel blijven briljant van waanzinnigheid; hoe meeslepend hij kan schrijven over zijn depressieve, angstige en krankzinnige buien, mag ik daar jaloers op zijn? Luisteren. Een weinig na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet), Bright Size Life (Pat Metheny), Watercolours (Pat Metheny), About Time (Steve Winwood), Stormwatch (40th Anniversary Force 10 Edition) (Jethro Tull), het eerste plaatje van Over The Years (Graham Nash), The Prince Of Heaven’s Eyes (Fruupp), Modern Masquerades (Fruupp), 1.001 Centigrades – Magma 2 (Magma), het tweede plaatje van Over The Years (Graham Nash)Woensdag 1 januari: nieuwjaarsdag
Half negen wakker. Koffie. Webstek. Lezen. Buiten is het stil. Koffie en oliebollen met De Vrouw. Langzaam beginnen we met de voorbereidingen voor het eten van vanavond. Zo pluk ik bladselderij en snijd ik prei. Meer koffie met De Vrouw. Lezen en luisteren. Rond half vier zetten we nog meer spullen klaar. Plonia is er, Robert en Marja. Onze Buren. De Zoon, Richard en Ellen. Heidi en later is Auke er ook. Een heel goed, gelukkig en gezond nieuw jaar, beste mensen. We serveren hapjes en bamisoep. Het is een tijdje gezellig. Vanaf een uur of zeven gaat het bezoek in etappes weer weg. Acht uur zijn we alleen en een uurtje later is het huis weer aan kant. Webstek, luisteren en om kwart over tien ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), BTTB (Ryuichi Sakamoto), Blackfield V (Blackfield), Wembley Or Bust (Jeff Lynne’s ELO), Stripped (Damian Wilson & Adam Wakeman), We Like It Here (Snarky Puppy), What Heat (Bokanté & Metropole Orkest), Hommage à Eberhard Weber (allerlei)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment