bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-01-2020

B-log: 11 t/m 17 januari 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 08:04Vrijdag 17 januari: Opening expositie Water (door Kunst-Zinnig-Brein) in het Watermuseum, Arnhem + Mangrove in Gigant
Zeven uur op. Een half uur later ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend lunchen we en begin van de middag zitten we in de bus naar Arnhem. Eerst wat rondkijken in de stad en dan lopen we naar het Watermuseum. We kunnen gelijk meehelpen met wat praktische zaken. Vanaf half vier komt het bezoek binnen. Ank opent de middag, vervolgens zijn er verschillende sprekers: Sophia en Marian vertellen over hoe zij het werken bij Kunst-Zinnig-Brein ervaren. Aansluitend verricht de wethouder de openingshandeling door het logo van KZB uit te tekenen. Er is redelijk wat belangstelling en de expositie zelf oogt grote waardering. Tegen zes uur brengt een collega ons naar huis. Mooie middag! De Vrouw gaat gelijk door naar een etentje. Ik maak wat voor mijzelf: kastanjechampignons bakken met bosui, paprika en courgette en die voorzie ik van een fikse hoeveelheid parmesan. Kwart over acht wandel ik naar de poptempel. Het bandje Silhouette mag het voorprogramma verzorgen. Niet dat er veel volk is: als het honderdvijftig man is, is het veel. Het geluid is belabberd. Eén brij waarin ik nauwelijks de verschillende instrumenten kan onderscheiden. De zang is uit balans (of vals, dat kan natuurlijk ook), er is een gitaar te veel en de drums klinken als kartonnen dozen. Ik houd mijn hart vast voor het hoofdprogramma. Echter, zo gauw Mangrove de eerste tonen speelt, weet ik dat het goed zit. Mooi in balans, niet te hard, warm zelfs. Naast wat oude bekende stukken krijgen we ook drie nieuwe, subtiel aan elkaar geplakt en lekker lang. Veel dynamiek, soms wat fragmentarisch, maar altijd verrassend en met een heleboel mooie passages erin. Het mooiste stuk heeft de band bewaard voor de laatste toegift. Dan is het bijna twaalf uur en moet ik naar huis, want ik zak zo ongeveer in elkaar van de slaap.
Muziek vandaag: The Shutov Assembly (Brian Eno), The Drop (Brian Eno), Still Life (Talking) (Pat Metheny Group), Memories Are New (Supersister), Five Miles Out (Mike Oldfield), Tascam Tapes (DeWolff)Donderdag 16 januari:
Slapen gaat redelijk. Wakker worden en opstaan ook. Lekker wat werk op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Half zes weer thuis. De Vrouw serveert een schotel van kip, courgette, peper en sperziebonen en een salade van komkommer, bosui en tomaat. Smakelijk. Uitgebreid natafelen. Na de afwas bel ik Onze Vader. Het gaat goed met hem. Hij wacht op uitslagen van (bloed)onderzoeken en zijn gebit werkt weer mee. Zaterdagmiddag bezoek ik hem. Webstek, lezen en luisteren. Op tijd (lees: tien uur) weer slapen.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), The Divine Abstract (Charlie Cawood), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)Woensdag 15 januari:
Half acht op. Beter geslapen. Koffie. Geen werk bij de Kap, wel een en ander voor Kunst-Zinnig-Brein. Koffie met De Vrouw. Ik wandel naar de biowinkel. Meer koffie met De Vrouw. Ik maak een lunch: een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en rode paprika, met bacon & eggs. Dat smaakt. Afwas. De Vrouw gaat naar haar werk. Ik doe nog een en ander meer voor Kunst-Zinnig-Brein, loop naar een supermarkt voor een kleinigheid, lees en luister. Half zes maak ik avondeten. De Vrouw is er om half zeven. Aan tafel. De pot schaft spliterwtenpasta met paprika, spek, postelein en knoflookkaassaus, met ernaast een salade van bosui, komkommer, rode kool, kaki en blauwe bes. Zeer smakelijk. Het is zo op. Afwasje. Hardlopen gaat goed. Webstek, lezen, luisteren en nog voor tien uur naar bed.
Muziek vandaag: More Music For Films (Brian Eno), The Pearl (Brian Eno & Harold Budd), Cabo Verde (Cesaria Évora), Tascam Tapes (DeWolff), First Circle (Pat Metheny Group), Make Me Young, etc (Thumpermonkey), Birds Of Passage (Karfagen), La Fenice (Keith Jarrett)Dinsdag 14 januari:
Opgewekt, merk ik. Mooi. Buiten regent het stort. Op de werkplek doe ik weer veel en van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en half zes ben ik thuis. De Zoon is er een half uur later. De Vrouw serveert een schotel van varkensvlees en Chinese kool met een salade van komkommer en wortel. We praten gedrieën bij. Afwasje, afval. Dan webstek, lezen en luisteren en op tijd weer slapen.
Muziek vandaag: QE2 (Mike Oldfield), Spiral Staircase (Sweet Okay Supersister), Rejoicing (Pat Metheny with Charlie Haden & Billy Higgins)Maandag 13 januari:
Niet zo heel goed geslapen. Gierende tinnitus. Opvallend, want de laatste weken ben ik me hem nauwelijks bewust geweest. Eenmaal bezig valt het allemaal mee. Op de werkplek van alles. Niet gruwelijk veel, maar voldoende om de dag mee te vullen. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Half zes thuis. Eerst maar eens hardlopen. Dat gaat lastig, maar ik red het, ondanks de ferme tegenwind op de laatste helft. Thuis maak ik soep heet, smeer er boterhammen met gezouten boter bij, eet het op en doe een afwasje. Webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten en om tien uur lig ik alweer in bed.
Muziek vandaag: Tascam Tapes (DeWolff), Tascam Tapes (DeWolff), The Divine Abstract (Charlie Cawood), The Divine Abstract (Charlie Cawood)Zondag 12 januari:
Voor acht uur ben ik buiten om mijn ronde hard te lopen. Het gaat aardig en ik neem de wat langere route. Op het laatst is de tegenwind wel erg lastig. Thuis nog even in bed. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er voor een uur voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Plastic naar container. Vervolgens bereid ik vast avondeten voor. Een enorme soep van broccoli en aardpeer. Ook maak ik een tomatenlinzensalade voor De Vrouw voor morgen. Dan wat lezen in de PROG die vrijdag binnen kwam. Kwart voor zes maak ik het avondeten af. Eerst eten we de soep, vervolgens venkel uit de oven met lamsfilet en een salade van bosui, rode kool, komkommer, blauwe bes en framboos. Natafelen. Dan afwas, webstek, lezen en luisteren. En om tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Platinum (Mike Oldfield), Szikra (Amsterdam Klezmer Band & Söndörgö), het vierde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Saudades (Nana Vasconcelos), A Drop Of Light (All Traps On Earth), Magic Machine (An Endless Sporadic), het plaatje dat met de PROG mee kwamZaterdag 11 januari:
Zeven uur op. Koffie, webstek, lezen. Tegen negen uur wandel ik naar de markt. Erna ga ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijke klussen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er rond een uur voor lunch. Het is heel goed gegaan, de afgelopen week, de eerste in zijn nieuwe baan. Leuk team, leuke werkzaamheden, enzovoorts. Mooi. Afwasje. Dan fiets ik naar twee supermarkten voor de laatste zaken. Erna lopen De Vrouw en ik het centrum in om in wat zaken te kijken naar een grote reiskoffer; de twee vorigen hebben tijdens de twee afgelopen zomervakantiereizen de geest gegeven, vandaar. Zowaar, we vinden er eentje in een mooie prijsklasse. Nog even wat van de krant lezen. Dan ga ik avondeten maken. Niet moeilijk. Ik vul de overgebleven salade van gisteren aan met bosui, komkommer, rode kool, blauwe bessen en frambozen. Ook maak ik knoflookyoghurtmayo en bak ik aardappelen en lamsshoarma. Dit alles zet ik op tafel en eten we grotendeels op. Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren. Half elf maar weer.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), Incantations (Mike Oldfield), Viena (Värttinä), Pour l’Amour des Chiens (The Bonzo Dog Doo-Dah Band), Mystery Disc (Frank Zappa), One Night In Europe (Unitopia), Blurring Into Motion (Charlie Cawood)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment