bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-01-2020

B-log: 18 t/m 24 januari 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 12:38Vrijdag 24 januari:
Half zeven op. Niet zo heel goed geslapen. Een ronde hardlopen doet me goed. Koffie met De Vrouw. Tien uur staan we op het station. Onze trein rijdt niet. Twintig minuten later is er een andere. In Deventer stappen we uit en lopen we naar de mooie boekhandel. Even later zijn Ank, Bob en Annette er ook. Vanmorgen richten we een mini-expositie (voor Kunst-Zinnig-Brein) in, in een mooie hoek op de tweede verdieping: ‘Salon de Praam’. We zijn met een fikse delegatie, dus mijn taak bestaat voornamelijk uit foto’s maken en wat assisterende dingen. Na twee uren zijn we klaar en lunchen we gevijven in een nabijgelegen eetgelegenheid. Erna nemen we afscheid. We wandelen nog wat door het centrum van Deventer (op zoek naar de zaak waar ik in juni mijn mooie jasje kocht, maar die kunnen we niet meer vinden) en gaan dan terug naar huis. Daar zijn we om drie uur. Ik loop door en haal het groentepakket op. Thuis even uitblazen. Dan lopen we naar het nieuwe kantoor van onze energieleverancier, hier niet ver vandaan. We spreken een paar bekenden en gaan dan weer terug. Ik maak avondeten: een salade van bosui, bleekselderij, rode kool, komkommer en kaki, met een schotel van runderreepjes, ui, peper, knoflook, prei, paprika en tandoorikruiden. Dit eten we op. Kleine afwas. Dan lees ik de krant, werk ik de webstekken bij en lees (Bob Zappa’s boek uit) en luister ik. Half elf.
Muziek vandaag: Prelude To A Century (Rick Wakeman), Party Animals (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Auri (Auri)Donderdag 23 januari:
Weer alles onder controle vanmorgen. In alle rust doe ik van alles op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. In de middag ook kalm, maar werk ik door. Half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van rundergehaktballen met ui, paarse peen en Chinese kool, met ernaast een salade van komkommer en kerstomaat. Alleraardigst. Afwas, afval. Dan wat lezen en luisteren. Ook webstek, vervolgens verder lezen en luisteren en kwart over tien naar het bed.
Muziek vandaag: Knot (Nits), Secret Story (Pat Metheny), The Divine Abstract (Charlie Cawood)Woensdag 22 januari:
Zeven uur op. Mijn ronde hardlopen gaat goed, ondanks kou. Koffie met De Vrouw. Ik wandel naar de biowinkel. Meer koffie met De Vrouw. Dan maak ik lunch. Voor De Vrouw bak ik de laatste lamsburger en warm ik de tomatenpompoensaus op. Zelf eet ik brood met biet en geitenkaas. De Vrouw gaat naar haar werk. Afwas. Webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Muziekfilm kijken. Zes uur maak ik avondeten. Kastanjechampignons bakken, bosui en courgette erbij en dan het laatste restje tomatenpompoensaus eroverheen. Parmesan! Klein afwasje. Krant. Webstek. Lezen. Luisteren. De eerste pagina’s van Frankie & Bobby: Growing Up Zappa (Bob Zappa) zijn veelbelovend. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Reflection (Brian Eno), Visor Fran Vinden (Sofia Karlsson), Party Animals (Eric Vloeimans’ Gatecrash), de bluray Reflectors Of Light (Big Big Train), Magma Live (Magma), Crises (Mike Oldfield), Crossover (David Cross & Peter Banks)Dinsdag 21 januari:
Weer van alles in orde. Ook op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag eveneens van alles te doen. Half zes thuis. De Vrouw heeft al gegeten en of ik de rest wil koken. Welja. De Vrouw gaat dan een halve avond weg, iets met een bijeenkomst van haar werk. O. Tortelini koken. Ui, paprika, peper en dumplingpompoen bakken, tomatenblokjes erbij, opkruiden en laten inkoken. Lamsburgers bakken. Alles op tafel zetten. De Zoon is dan binnen. We eten. Erna was ik af. Webstek, krant, lezen en luisteren. In The Court Of King Crimson (Sid Smith) uit; een gaaf werk dat vele bekende en onbekende wetenswaardigheden over de band bevat. De Vrouw is er rond negen uur weer. Bijpraten. Na tien uur slapen.
Muziek vandaag: het zesde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Question And Answer (Pat Metheny with Dave Holland & Roy Haynes), Crossover (David Cross & Peter Banks)Maandag 20 januari:
Blauwe maandag. Als ik blauw zie, is het van de kou. Verder alles oké. Ook op de werkplek. Lege agenda, dus in alle rust de hoogst noodzakelijke dingen doen en allerlei andere dingen in nog lager tempo. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Half zes thuis. Ik maak avondeten: bak kastanjechampignons, bosui en paprika en daaroverheen geklutste eieren. De hierdoor ontstane gevulde omelet is prachtig. Klein afwasje, papierafval en dan lees ik de krant. Webstek, lezen, luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten en voor tien uur slapen.
Muziek vandaag: Crossover (David Cross & Peter Banks), Party Animals (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Wurdah Ïttah (Magma)Zondag 19 januari:
Kwart over acht pas wakker. Koffie. Webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend wandelen we door de zon een rondje om het centrum en door het Oranjepark. Thuis meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Dan lezen en luisteren. Tegen vijf uur ga ik avondeten maken. Witlof uit de oven. Een curry van ui, paprika, courgette en dumplingpompoen. Een salade van bosui, rode kool, komkommer en kaki. Schouderkarbonade. Er blijft voldoende over voor De Vrouw voor morgen op haar werk. Afwas. Rondje hardlopen gaat fijn. Webstek, lezen en luisteren. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Neroli (Brian Eno), Northlands (Tony Patterson & Brendan Eyre), Retsis Repus (Supersister Projekt), Supertramp (Supertramp), Indelibly Stamped (Supertramp), Sweet Smoke Live (Sweet Smoke), Köhntarkösz (Magma), Letter From Home (Pat Metheny Group)Zaterdag 18 januari:
Kwart over zeven wakker en op. Na ontbijtje ga ik een ronde hardlopen. Het gaat redelijk goed en is voorbij voordat ik het weet. Naar de markt voor groente en fruit. Daarna naar de bioslager en biosuper voor de weekendboodschappen. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat ergens lunchen. Ik loop nog even naar een super voor wat laatstigheden. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje. Dan fiets ik naar Onze Vader. Hij is opgewekt en zit ouderwets op zijn vertelstoel over dagelijkse dingen. Ouderwets fijn, dus. Na vijf uur ben ik weer thuis. Even zitten en dan avondeten maken. Eenvoudig: een kikkererwtentomatencurry met bavetsteaks. Erbij het restant salade van woensdag. De afwas is snel klaar. Dan ga ik foto’s bewerken van gisteren, werk ik webstekken bij, lees en luister ik. Half elf naar bed.
Muziek vandaag: Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra), Son Of Cheep Thrills (Frank Zappa), Supersisterious (Supersister), Mekanïk Destruktïw Kommandöh (Magma), Just A Poke + Darness To Light (Sweet Smoke)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment