bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-01-2020

B-log: 25 t/m 31 januari 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 21:36Vrijdag 31 januari:
Kwart over zeven op. Koffie. Drie kwartier later heb ik de werklaptob open. Ik verwerk foto’s van gisterenmiddag en schrijf een eerste opzet voor een artikel. Daarnaast is er nog allerlei onderhandenwerk. Niet erg. Zo vordert de ochtend gestaag. Koffie met De Vrouw. Pas na half twee lunchen we. Erna een kleine afwas en ik loop naar een supermarkt in het centrum voor wat kleinigheden om het avondeten te kunnen bereiden. Dan weer verder aan het werk. Vijf uur heb ik de werklaptob dichtgeklapt. Ik lees de krant en ga dan het avondeten maken. Eerst een salade van bosui, komkommer, bleekselderij, rode paprika en kerstomaat, dan witlof met ham en kaas in de oven, en ten slotte rundertartaar bakken. We eten het op. De afwas is niet groot. Buiten regent het, dus morgenochtend ga ik mijn ronde hardlopen. Ik werk de webstek bij, stuur mail aan Aad en Gigant dat ik veel interesse heb voor hun vacature (vrijwillige) coördinator bij Theater WirWar maar tijdsproblemen voor in de komende periode edoch als zij niemand weten te vinden dat ze mij mogen vragen, lees en luister tot een uur of half elf.
Muziek vandaag: het zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet), The Road To You (Pat Metheny Group), We Like It Here (Snarky Puppy), Crime Of The Century (Supertramp), To Another Horizon (Gandalf), Endless (Fjieri), Massive Hollowness (Mangrove), The Last Puff (Spooky Tooth), het eerste plaatje uit de doos Body Of Work 1978-1988 (Godley & Creme), Believe It (The New Tony Williams Lifetime), Somnium (Jacco Gardner)Donderdag 30 januari:
Als ik om kwart over vijf wakker ben, bekijken we de arm van De Vrouw. Die is beduidend rustiger, het gebied waar de wondroos zit is duidelijk niet groter geworden en de ergste roodheid is er vanaf. Dat betekent dat ik naar het werk kan gaan. Dat doe ik dan ook. Vanmorgen is het kalm met wat noodzakelijke kleine klussen; in de middag ben ik in een andere locatie om indrukken op te doen en foto’s te maken van een grote bijeenkomst. Morgen mag ik er een sfeerverslag van maken, vandaar. Leukste onderdeel vanmiddag is een voorstelling door theatergroep Speels Collectief, bestaande uit twee theaterdocenten, studenten van de hogeschool en vooral mensen met een zorgachtergrond. Half zes weer thuis. Ik warm het eten van gisteren en eergisteren op en vul de salade aan. We eten nu alles op. Dan een klein afwasje. Vervolgens werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Julian Barnes’ hoogst vermakelijke boek over de gynaecoloog Samuel Pozzi is uit; nu dan beginnen in de nieuwe (!) Herman Brusselmans Bloed spuwen naar de hematoloog. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Ceremony (Spooky Tooth & Pierre Henry), Hidden Details (Soft Machine), Visions (Gandalf)Woensdag 29 januari:
Zeven uur op. Een half uur later heb ik de werklaptob open. Tien uur loop ik naar de biowinkel voor wat boodschappen voor vandaag. Meer koffie en verder werken. Ook wat huishoudelijks. De Vrouw is wat op; het gaat en de koorts is al gezakt, maar ze is nog veel moe. Lunch met DeVrouw. Na de afwas weer verder aan het werk. Halverwege de middag loop ik nog naar een supermarkt hier in het centrum voor wat kleinigheden voor De Vrouw. Kwart voor vijf klap ik de werklaptob dicht. Krant. Dan maak ik avondeten voor twee: spekjes bakken, zuurkool erbij, karwijzaad, grote witte bonen met wat vocht en klaar. Ook vul ik de overgebleven salade van gisteren wat aan en braad ik rundersaucijzen. Aan tafel. De Vrouw eet wat, maar niet veel. Wat overblijft, is voor morgen. Niet erg, scheelt dan koken. Ik was af, breng afval naar de containers en ga een ronde hardlopen. Het is koud en het waait nogal, maar al lopende merk ik er niet veel van. Thuis werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Om tien uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Royal Albert Hall (Eels), Easy Come, Easy Go (Marianne Faithful), At Folsom Prison (Johnny Cash), At San Quentin (Johnny Cash), Spooky Two (Spooky Tooth), Journey To An Imaginary Land (Gandalf)Dinsdag 28 januari: met Kunst-Zinnig-Brein naar het Nursing Congres
De wekker gaat iets na vijf uur. Wat ik vermoedde blijkt waar: De Vrouw is niet in orde, heeft waarschijnlijk weer wondroos (in haar oedeemarm). We doen de noodzakelijke dingen en ze gaat veel rust nemen, voelt zich ook erg beroerd. Ik wandel om half acht naar een afgesproken plek aan de rand van het centrum. Daar pikken Ank en Annette me op. We rijden naar een congrescentrum in Ede. Daar treffen we al enkele kunstenaars. In heel korte tijd – we zijn geroutineerd ondertussen – hebben we de mini-expositie opgebouwd op ons kleine podium. In de grote schouwburgzaal zit vijfhonderd man en drie van de kunstenaars mogen op het podium hun ervaringsverhaal vertellen. Het zijn drie heel verschillende mensen met drie heel verschillende verhalen, dus dat laat mooi zien hoe verschillend hersenletsel kan zijn. In de pauzemomenten krijgen we redelijk wat aanloop en de belangstelling is groot. Als de theepauze klaar is en de bezoekers naar hun laatste informatieronde gaan, breken we af. Het is in heel korte tijd gepiept. Om kwart over vier ben ik thuis. De Vrouw is vanmiddag naar de huisarts geweest en de wondroos heeft inderdaad goed doorgezet. Gelukkig had ze vanmorgen al medicatie ingenomen, ze is er op tijd bij. Is het donderdag niet beter, dan moet ze naar het ziekenhuis (voor infuus). Ze is er echt goed ziek van en gaat weer slapen. Ik haal haar medicijnen bij de apotheek en loop dan naar een supermarkt voor wat kleinigheden. Dan maak ik avondeten. De Zoon is er iets na zes uur. We eten een goed gevulde chili (rundergehakt, ui, prei, knoflook, peper, paprika, aduki- en kidneybonen, tomaten. Ernaast een salade van bosui, bleekselderij, rode kool, komkommer en blauwe bes. Het smaakt. Afwas. Dan webstekken, lezen en luisteren. De Vrouw is een half uurtje op. We praten wat bij en dan gaat ze weer naar bed. Een uurtje later, om half elf, ga ik zelf ook slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), It’s All About (Spooky Tooth), David Byrne’s American Utopia – On Broadway (David Byrne), Blurring Into Motion (Charlie Cawood)Maandag 27 januari:
Opgewekt. In alle rust op gang. Niet heel goed geslapen, overigens. Op de werkplek ligt een en ander en dat pak ik op. Ik doe er ook nog wat mee. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Erna werk ik nog wat verder. Half zes thuis. (Wat een avonturen weer.) Eerst een ronde hardlopen; dat gaat goed. Als ik onder de douche vandaan kom, regent het buiten fiks. Eten maken: spaghetti koken, kastanjechampignons bakken, bosui erbij, courgette, gekookte pasta en pesto en op een bord met een boel parmesan eroverheen. Zeer goed. Kleine afwas. Dan webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten en om tien uur ga ik toch weer slapen.
Muziek vandaag: Scream (Ozzy Osbourne), Silhouettes (Klaus Schulze)Zondag 26 januari:
Kwart over zeven uit bed. Mijn ronde hardlopen gaat goed, ik neem zelfs de wat langere route. Thuis nog even in bed. Koffie met De Vrouw. Ik bereid vast avondeten voor: een pruttelpot van sucade, ui, knoflook, paprika en tomaten. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas, stofzuig, was. Dan wandel ik naar een supermarkt in het centrum om sla te kopen. De Vrouw is met De Zoon naar de bioscoop. Ik lees en luister. Ook schrijf ik een stukje over mijzelf voor een aankondiging van het optreden van Bas, Willem en ik in Gigant op zondagmiddag 9 februari, vandaag over twee weken. Er blijken al tien kaarten (10!) te zijn verkocht. De Vrouw is er rond zes uur weer. Een kwartier later zitten we aan tafel. We eten de pruttelpot, met brood en gezouten boter, plus het restant salade van gisteren. Smaakt en vult goed. Afwasje. Dan webstek en lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Café Atlantico (Cesária Évora), Skuggsjá (Ivar Bjornsson & Einar Selvik), Refugee (Refugee), MIS (Mexican Institute of Sound), FZ:OZ (Frank Zappa), Tascam Tapes (DeWolff )Zaterdag 25 januari:
Pas om kwart over acht wakker. Goed geslapen, dat wel. Een uurtje later ben ik op de markt voor groente en fruit. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel voor de weekendboodschappen. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er iets naar twaalven voor lunch. Afwasje, huishoudelijks en vervolgens loop ik langs het kanaal naar een supermarkt voor de laatste dingen. Krant. De Vrouw gaat ergens met iemand thee drinken. Ik lees en luister. Zes uur begin ik met avondeten maken: eerst een salade van bosui, komkommer, rode kool, peer, blauwe bes en braam. De Vrouw is er om kwart over zes weer. Dan bak ik aardappelen en een mooie steak d’Avignon. We eten het op. Kleine afwas. Dan webstek, lezen (in Julian Barnes’ De man in de rode mantel) en luisteren. Half elf weer slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), The Difference Machine (Big Big Train), Discovery (Mike Oldfield), The Killing Fields – Original Film Soundtrack (Mike Oldfield), Tardigrades Will Inherit The Earth (The Mute Gods), Everything Is Healing Nicely (Frank Zappa), The Bride Said No (Nad Sylvan)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment