bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

31-01-2020

B-log: 1 t/m 7 februari 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 20:03Vrijdag 7 februari:
Bij vlagen slaap ik goed, bij andere vlagen niet. Toch pas om half acht op. Drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het is koud, maar zonnig. Ik loop de langere route en die gaat me redelijk af. De Vrouw gaat vanmorgen nogmaals naar de dokter om onderzoeksmateriaal af te leveren (lees: urine). Ik wil dingen doen voor Kunst-Zinnig-Brein en daarvoor inloggen op mijn werkaccount, maar het lukt niet. Maandag dus weer. Webstekdingen. Analoog werk. Koffie met De Vrouw. Bijpraten. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik haal het groentepakket. Het is mooi zonnig. Dan loop ik het centrum in, koop twee broeken en wat voor het avondeten. Dat avondeten maak ik rond vijf uur. Eerst een salade van bosui, bleekselderij, komkommer en peer. Dan een curry van chipolata, ui, knoflook, pompoen en veldsla. Als we aan tafel zitten, blijkt die curry mooi pittig en verkoelt die salade ook mooi. Afwas. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Half elf weer.
Muziek vandaag: Garden Of Dreams (Gandalf), Sunfighter (Paul Kanter & Grace Slick), Words Are All We Have (Fjieri), Even In The Quietest Moments (Supertramp), het vierde plaatje uit de doos Body Of Work 1978-1988 (Godley & Creme), Culcha Vulcha (Snarky Puppy), Garden Of Dreams – Live In Concert (Gandalf), Planets + Persona (Richard Barbieri), het eerste plaatje uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream)Donderdag 6 februari:
Koud, vriesweer, mistig. Heel veel te doen op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag nog steeds heel veel te doen. Ik krijg nog niet de helft af. Maandag verder. Half zes thuis. De Vrouw heeft aardappelen gebakken, tonijnloempia (!) uit de oven en een salade gemonteerd van bosui, komkommer, koolrabi en kerstomaat. Smaakt allemaal uitstekend. Vandaag kreeg ze de uitslag van urine-onderzoek: waarschijnlijk is er weer blaasontsteking aan de gang. Morgen verder onderzoek. Afwasje. Dan bel ik Onze Vader. Het gaat goed met hem: hij maakt zich zorgen over zijn verjaardag volgende week. Wie komt er en wat moet er in huis komen? ‘Maar er komt niemand,’ zegt hij erachteraan. Vervolgens somt hij een aardig rijtje op. Ik bied hem aan om de dag ervoor hem te helpen met de boodschappen, maar dat mag (natuurlijk) niet. Hoogst geamuseerd hang ik op. Krant. Webstekken. Lezen. Luisteren. Half elf.
Muziek vandaag: Brian Davison’s Every Which Way (Brian Davison’s Every Which Way), Party Animals (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Zëss – Le Jour Du Néant (Magma)Woensdag 5 februari:
Kwart over zeven op. Koffie en wat webstekdingen. Dan wandel ik door de zon naar de biowinkel voor wat kleine boodschappen. De Vrouw gaat naar de huisarts voor wat onderzoeken. Ik handel mail af, poets de plee en doe allerlei. Lunch. Rond een uur is Ank er en gaan we naar Gigant. Daar hebben we een gesprek met de directeur en de medewerker maatschappelijke verbinding. Samen met de verbinder van MEE spreken we over de toekomst van Kunst-Zinnig-Brein, hoe we die toekomst zoeken in de samenwerking en de mogelijkheden van de betrokken organisaties aan tafel. Iedereen is het erover eens dat het product van KZB een mooie is en we maken vervolgafspraken. Zelf mogen we ook verder aan de bak: nog meer verbinding zoeken bij betrokken organisaties en een ploeg vrijwilligers werven die gaat coördineren. Mooi. Thuis even de krant lezen, dan avondeten maken: een salade van bosui, komkommer, appel en kerstomaat, een schotel van ui, knoflook, paprika, pastinaak en courgette, plus een champignon-kaasburger. Het smaakt ook nog. Afwasje, afval. Dan webstekken en lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Corridor (Steve Jansen), Tenk Om Noen Ser Deg (Det Skandalose Orkester), No Har De Laget Skandale Igjen! (Det Skandalose Orkester), The Bell (iamthemorning), de dvd-a Halloween (Frank Zappa), Sylva (Snarky Puppy & Metropole Orkest), Crossover (David Cross & Peter Banks)Dinsdag 4 februari:
Niet zo heel goed geslapen, toch opgewekt. Volle dag op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos. Half zes thuis. Met De Vrouw gaat het redelijk goed; ze is vandaag naar een fysiotherapeut gegaan en loopt nu met een ‘lossere’ mouw om haar arm. Ik zie een bericht via Instagram van een mij onbekend iemand, maar bij nadere beschouwing blijkt het ‘een van mijn kinderen’ uit de tijd van de kindervakantieweek uit de begin jaren negentig. Ha, ze is inmiddels ook de veertig gepasseerd en zag mij bij een aankondiging door Gigant (waar ik zondag optreed). We hebben even berichtenverkeer. Leuk. Ik maak avondeten: de soep had ik grotendeels al klaar, nog aanvullen met de koolraap die ik zondag kookte en met een rookworst. Samen met de Chinese kool, wortel en spek is het een goed gevulde soep geworden. De Zoon is er even na zessen en we eten de pan grotendeels leeg. De Vrouw gaat oppassen op de Neven. Ik was af en loop mijn ronde hard. Dat gaat heel gemakkelijk; het is ook fijn weer om te lopen. Webstek, lezen en luisteren en om half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Brian Davison’s Every Which Way (Brian Davison’s Every Which Way), Retrospektïw III (Magma), The Divine Abstract (Charlie Cawood)Maandag 3 februari:
Opgewekt. Op de werkplek zit ik zo ongeveer alleen. Ziekte, thuiswerken, ze laten me allemaal in de steek. De geplande lunch met collega’s gaat ook al niet door. Dan niet. Waar haal ik eten vandaan? Ik vind wel wat. Zelf heb ik een boel fruit bij me. In de middag vooral verder met veel dingen. Op tijd naar huis. Daar bijpraten. Het gaat redelijk goed met De Vrouw. Ze is wat fitter en morgen gaat ze naar fysiotherapeut. Er is mail. Wat blijkt? Theater WirWar had al aan mij gedacht en wilde contact opnemen. Ik was ze net voor. Nog altijd weet ik niet goed wat de klus precies behelst en wat ze van mij verwachten, maar daar kom ik achter tijdens een overleg (pas) op maandag 6 april. Ben benieuwd. Eten maken: ik warm de witlof van vrijdag en de koolraap van eergisteren op, vul de salade van gisteren aan met frambozen en bak carpacciosticks. Ook maak ik vast de basis voor een fiks gevulde soep voor morgen. De dis van vandaag maken we op. Afwasje. Dan mails afhandelen, fotowerk voor Kunst-Zinnig-Brein doen, lezen en luisteren. Tien uur weer voorbij, allemaal.
Muziek vandaag: More Than Just A Seagull (Gandalf), Brian Davison’s Every Which Way (Brian Davison’s Every Which Way), Retrospektïw I+II (Magma)Zondag 2 februari: (palindroomdag 02022020)
Half acht. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Bijpraten. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje, stofzuig. Dan nog wat lezen. Rond vier uur wandel ik naar een café, waar Auke een expositie opent. Er is mooi veel volk en zijn werk is nog alleraardigst om naar te kijken ook. Na wat bekenden te hebben begroet en zijn materiaal te hebben bekenen, ga ik weer naar huis. Daar maak ik avondeten: een fruitsalade van mango, aardbei en framboos, lamsshoarma met knoflookyoghurtmayo en ten slotte een schotel van spek, ui, koolraap en knoflookkruidenroomkaassaus. De boel smaakt goed. De afwas is niet groot en ik breng papier en plastic naar containers. Dan is het even droog, dus kan ik mooi een ronde hardlopen. Het waait flink, maar het is niet koud en ik loop goed. Net als ik terug ben, gaat het weer fiks regenen. Webstek, luisteren en ik lees Brusselmans’ zeer geestige boek uit.
Muziek vandaag: Construct III (Bass Communion), The Extinct Suite (Steve Jansen), Rated PG (Peter Gabriel), Magic Theatre (Gandalf), Crisis? What Crisis? (Supertramp), Past The Evening Sun (Ring Van Möbius), Attahk (Magma), het derde plaatje uit de doos Body Of Work 1978-1988 (Godley & Creme), Tascam Tapes (DeWolff)

_

Zaterdag 1 februari:
Kwart voor zeven op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het gaat heel aardig. Op eenderde gaat het lichtjes regenen en op tweederde is de lichte regen weer voorbij. Kwart over negen sta ik op de markt om groente en fruit te halen. Aansluitend loop ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Erna een afwasje. Dan wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt voor de laatste dingen. Krant. Kwart over vijf maak ik avondeten: ik vul de salade van gisteren aan met bosui, bleekselderij en kerstomaat. Dan bak ik oesterzammen, rode ui, knoflook, prei, paprika en courgette met wat kruiden. Ten slotte bak ik kogelbiefstukken. Dit eten we op. Afwasje. Webstek, mail, lezen en luisteren. Half elf.
Muziek vandaag: The Sun Will Dance In Its Twilight Hour (Wilson & Wakeman), Greatest Hits Live (Steve Winwood), 3 (The Gloaming), Üdü Wüdü (Magma), Atheists And Believers (The Mute Gods), The Regal Bastard (Nad Sylvan), het tweede plaatje uit de doos Body Of Work 1978-1988 (Godley & Creme)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment