bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-02-2020

B-log: 15 t/m 21 februari 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 17:04Vrijdag 21 februari:
Half zeven op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Het is fris. Lopen gaat niet heel soepel. Ik merk dat ik moe ben. Toch loop ik door en red ik het. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat naar de huisarts (beetje vreemde blauwe vinger plots, gisterenavond). Ik rond wat werkzaken en telefoon af. Dan luisteren en lezen. Meer koffie met De Vrouw. Kleine lunch. We hebben de trein van kwart voor twee naar Deventer. Bij het hoofdgebouw van de werkgever van De Vrouw spreken we de bedrijfsarts. Die adviseert dat De Vrouw haar werkzaamheden weer gaat hervatten onder dezelfde voorwaarden als ze hiervoor haar dagen en werkzaamheden had gepland. Dat is mogelijk niet wat haar leidinggevende graag ziet, maar daarover zullen we dan verder in gesprek moeten gaan. Vier uur zijn we weer terug in Apeldoorn. Ik loop door om het groentepakket op te halen. Thuis maak ik avondeten: een goed gevulde groentesoep van ui, champignon, spek, wortel, prei, groene kool, linzen en rookworst. Afwasje. Vervolgens gaan we op bezoek bij onze buren. We praten bij en het is een hoogst aangename avond. Half twaalf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Country Airs (Rick Wakeman), Sleepwalking (Mariana Semkina), From This Place (Pat Metheny), Olias Of Sunhillow (Jon Anderson), La Candida Viva (Totó la Momposina y sus Tambores)Donderdag 20 februari:
Slapen gaat redelijk. Op de werkplek ligt van alles om te doen en dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ook van alles om te doen. Op de terugweg ren ik de muziekwinkel in. Er zijn twee bestellingen binnen: From This Place (Pat Metheny) en de bluray At The Royal Albert Hall (Camel). Half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van runderreepjes en veel groente, met een salade van komkommer, bosui, tomaat. We tafelen lang na. Afwasje. Dan webstek en lees en luister ik.
Muziek vandaag: From This Place (Pat Metheny), Sleepwalking (Mariana Semkina)Woensdag 19 februari:
Half zeven op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Hm, ik heb een keer overgeslagen en dat merk ik gelijk. Toch gaat het redelijk. Op tijd op de ochtend wandel ik naar een supermarkt en de biowinkel voor wat boodschappen. Koffie en nog meer koffie met De Vrouw. We lunchen op tijd. De Vrouw gaat vanmiddag naar de bioscoop. Ik werk de webstek bij en ga om half drie naar de bushalte. Half vier ben ik het filmhuis in Arnhem. Met collega’s uit de hele organisatie zien we de film Hors Normes, een mooie en indrukwekkende rolprent over twee mannen die in een Franse stad een kleine zorgorganisatie voor ernstig autistische mensen en werkloze jongeren runnen en die door buiten de lijntjes te kleuren veel weten te bereiken. Aanrader. Na afloop praten we na en ik ga met twee collega’s nog ergens een hapje eten. Resultaat: pas om kwart voor tien thuis. De Vrouw was ook pas om acht uur thuis. We praten kort bij en ik lig toch nog om tien uur in bed.
Muziek vandaag: The Heritage Suite (Rick Wakeman), Warm Winter (Memories Of Machines), Pacantó (Totó La Momposina), Is That So? (John McLaughlin with Shankar Mahadevan & Zakir Hussain)Dinsdag 18 februari:
Om kwart over tien lig ik weer in bed. In de avond heb ik dan de webstek bijgewerkt, gelezen en geluisterd. Op het laatste nippertje ging de jaarvergadering van de Vereniging van Eigenaren van ons appartementencomplex niet door. De afwas was snel gedaan. De Vrouw serveerde een hutspot van ui, aardappel, wortel en capucijner, met een gehaktbalachtig iets. De Zoon was er iets na half zes. Zelf was ik een kwartier eerder thuis. Ik kon met een collega mee terugrijden tot Beekbergen en daar een vroegere bus pakken. Het was een volle middag op het werk. Tussen de middag wandelde ik door het bos. In de ochtend was er ook al van alles. Tegenwoordig is het licht als ik op de werkplek aankom. Redelijk geslapen, dat wel.
Muziek vandaag: Skylarking (XTC), het vierde plaatje (Shamal) uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Is That So? (John McLaughlin with Shankar Mahadevan & Zakir Hussain)Maandag 17 februari:
Redelijk geslapen, al ben ik een paar keer wakker. Op de werkplek in alle rust flink aan de bak. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag zelf weer veel te doen. Half zes thuis. De Vrouw heeft het eten al klaar: een ovenschotel van gebakken groenten en ei, plus een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en kikkererwt. Zeer smakelijk. Afwasje en afval. Vroeg klaar. Dan webstek, lezen en luisteren. Ruim voor tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Is That So? (John McLaughlin with Shankar Mahadevan & Zakir Hussain), The Ludwigsburg Concert (Lyle Mays Quartet), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)Zondag 16 februari:
Half acht wakker en op. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. Elf uur lopen we de deur uit naar het station. In Deventer stappen we uit en lopen we naar de boekhandel. Met de kunstenaars van Kunst-Zinnig-Brein houden we een korte ‘finissage’ van de mini-expositie. Er is veel belangstelling. De eigenaar van de boekhandel spreekt en ook de contactpersoon van het Science Café en KOP-festival in Deventer. Na afloop trekken we alle schilderijen van de muur. Vervolgens gaan we met Ank, Bob, Annette en Paul in een nabijgelegen gelegenheid lunchen. Kwart voor vier zijn we weer thuis. Ik bewerk foto’s en de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Dan maak ik avondeten. Niet moeilijk: een salade van bosui, paarse wortel, komkommer, kerstomaat en appel, plus ik bak aardappelen en lamsshoarma. Yoghurtbosbestoetje. Afwas. Inmiddels regent het buiten stort en sla ik mijn ronde hardlopen over. Webstek. Lezen (de PROG uit) en luisteren. Tien uur is het weekend voorbij.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), Ocean Sounds (iamthemorning), Fortuna (Amsterdam Klezmer Band), het derde plaatje (You) uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Clock Unwound (Gentle Knife), Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina)Zaterdag 15 februari:
Kwart voor zeven op. Drie kwartier later loop ik een ronde hard. Dat gaat goed. Het is niet heel koud en er is wat tegenwind, maar ik merk er niets van. Op de markt koop ik groente en fruit. Dan loop ik naar de bioslager en biowinkel. Erna nog even naar een andere supermarkt. Koffie en notentaart met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Ik was af en breng afval weg. Dan lees ik de kranten van gisteren en vandaag. Ook werk ik de webstek bij. Tegen half zes ga ik avondeten maken. Eerst prepareer ik groentetorentjes en die zet ik in de oven. Ik bak bavettesteaks, zet de salade die nog over is op tafel en we kunnen eten. Zeer smakelijk. Nog een yoghurttoetje met frambozen. Dan een afwas. Webstek, lezen en luisteren. Half elf slapen.
Muziek vandaag: Fortuna (Amsterdam Klezmer Band), Joe’s Corsage (Frank Zappa), Breakfast In America (Supertramp), Live at Apollo (Yes featuring Anderson Rabin & Wakeman), het tweede plaatje (Angels Egg) uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Sum Of Erda (Guranfoe), Gentle Knife (Gentle Knife), Listening To Pictures (Jon Hassell)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment