bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-02-2020

B-log: 22 t/m 28 februari 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 08:13Vrijdag 28 februari:
Half zeven wakker en op. Drie kwartier later heb ik de werklaptob open en ben ik aan de slag. Negen uur fietsen De Vrouw en ik door kou en zon naar een locatie van haar werk. We hebben een gesprek met twee leidinggevenden en het lukt om een boel misverstanden uit de weg te helpen. Dat lucht op. Elf uur ben ik weer thuis en terug aan het werk. Koffie met De Vrouw. Later ook lunch met De Vrouw. Afwasje en weer aan het werk. Kwart over vier klap ik de werklaptob weer dicht. Krant. Dan maak ik avondeten met restanten uit de koelkast en met boodschappen die De Vrouw heeft gedaan. Eerst een guacamole van avocado en rode ui. Dan een vulling van spek, ui, knoflook, peper, courgette en rode bonen. Ik warm bietenwraps op en rasp restanten kaas. Op tafel zet ik een gemakkelijke salade. We eten (bijna) alles op. Afwasje van niks. Buiten regent het inmiddels stevig. Morgenochtend hardlopen, dus. Webstek, lezen, luisteren. Op tijd (lees: tien uur) slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), Sacrament (White Willow), 50 Live (Yes), Hiraeth (Lion Shepherd), Lunatic Soul (Lunatic Soul), Emerson Lake & Palmer (Emerson Lake & Palmer), Zëss – Le Jour Du Néant (Magma)Donderdag 27 februari:
Ik hoef niet heel vroeg op te staan, maar doe het toch. Als ik om zeven uur de deur uitga, heb ik al een half uur gewerkt. Ik reis naar een locatie waar ik tien jaar geleden en langer nog wel eens kwam. Een paar bekenden van toen ontmoet ik er, maar ik heb er een overleg. Om half elf ben ik terug op mijn vertrouwde werkplek in Arnhem. Daar ligt veel. Geen wandelpauze. In plaats daarvan doe ik veel, maar niet alles. Dat is voor morgen en volgende week. Half zes thuis. De Vrouw serveert het kleine restant van mijn curry van gisteren, aangevuld met kip uit de oven. Het smaakt. Afwasje. Dan de webstek, lezen en luisteren. Ik ben weer erg vermoeid en ondanks dat ik morgen niet heel vroeg hoef op te staan, ga ik wel vroeg naar bed. Tien uur, dus.
Muziek vandaag: Party Animals (Eric Vloeimans’ Gatecrash), I Can See Your House From Here (Pat Metheny & John Scofield)Woensdag 26 februari:
Pas om half acht wakker en op. Koffie. Tien uur gaan we de deur uit. Het regent. Ik loop naar een supermarkt en aansluitend de biowinkel. Op de terugweg schijnt de zon. Thuis koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Ook lunch. En afwas. In de middag doe ik een paar huishoudelijke dingetjes en lees ik De Movo Tapes (A.F.Th.) uit. Eind van de middag maak ik avondeten. Een salade van bosui, komkommer, Griekse kaas en zwarte olijven. Een curry Madras van ui, knoflook, peper, groene kool, aubergine en tomaten. Een tartaar. We eten het op. Afwas. Dan ga ik hardlopen. Het gaat moeizaam, maar langzaam ook steeds beter. Webstek, lezen en luisteren. Tien uur weer.
Muziek vandaag: Warp (Jon Balke), The Best Of Frank Zappa (Frank Zappa), Paris (Supertramp), The Magic Of The Chieftains (The Chieftains), Insurgentes (Steven Wilson), Fly From Here – Return Trip (Yes), Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina), Second Album (Curved Air), Sleepwalking (Mariana Semkina)Dinsdag 25 februari:
Op de werkplek veel. Misschien te veel. Ik kan me moeilijk concentreren. Maakt dat het me niet lukt om heel productief te zijn, maar ik doe mijn best en doe veel kleine dingen. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag ook veel. Ik ben vermoeid, heb sinds tijden weer echt last van hevige tinnitus. Half zes thuis. De Vrouw serveert bamisoep en De Zoon is er even na zessen om mee te eten. We praten goed bij en de stemming is luchtig. Afwas. Dan webstek, lezen en luisteren. Nog voor tien uur ga ik slapen, nog steeds zeer vermoeid.
Muziek vandaag: Lighthouse (iamthemorning), From This Place (Pat Metheny), het bonusplaatje van Air Conditioning (Curved Air)Maandag 24 februari:
Redelijk geslapen. Het hoofd is rustiger. Op de werkplek vandaag niet zo heel rustig. Veel te doen, dat wel. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en lichte regen. Ook in de middag niet rustig. Half zes thuis. De Vrouw serveert een schotel van spitskool met chipolata en het restant van de schorseneren van zaterdag, plus een salade van bosui, komkommer, tomaat en paprika. Bijpraten. Afwassen. Dan is het buiten te nat om te gaan hardlopen, dus sla ik over. Krant, lezen, luisteren, webstek. Tien uur is het gedaan.
Muziek vandaag: de rest van het plaatje dat met de PROG mee kwam, 10.000 Knives Of (Ruyuichi Sakamoto), Air Conditioning (Curved Air)Zondag 23 februari:
Zeven uur op. Een dik half uur later ga ik een ronde hardlopen. Even lijkt de regen wat minder, maar na vijf minuten lijkt dat al niet meer. Het regent plens. Gelukkig is het niet heel erg koud, dus loop ik rustig door. Wel kom ik doornat thuis. Daar nog een uurtje in bed. Koffie met De Vrouw. Ik bereid het avondeten vast voor: een lamsstoof met snijbiet en tomaten die de rest van de ochtend pruttelt. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Ik serveer pompoenbroodjes uit de oven en bacon and eggs. Afwasje en stofzuig. Dan doe ik het rustig aan en kijk de muziekbluray At The Royal Albert Hall (Camel), opgenomen in september 2018, drie maanden nadat wij de band hadden gezien. Setlijst identiek en geluid ook heel goed, beeld prima en dus een mooie herinnering. Eind van de middag warm ik de pruttelpot weer op en vul ik het restant van de salade van gisteren aan met bosui, komkommer en appel. We eten de boel op en die boel smaakt nog ook. Afwas en afval. Webstek, lezen en luisteren en om tien uur ben ik redelijk uitgerust en kan ik gaan slapen.
Muziek vandaag: From This Place (Pat Metheny), Live (The Chieftains), Sum Of Erda (Guranfoe), Now We Have Light (Sanguin Hum), Merry Christmas, Mrs. Lawrence (Ryuichi Sakamoto), Sleepwalking (Mariana Semkina)Zaterdag 22 februari:
Half acht op. Koffie. Eerst door regen naar de markt, vervolgens naar de bioslager en biowinkel. Regen is inmiddels gestopt; stevige wind is gebleven. Dan koffie met De Vrouw. Zwager staat op de stoep met de jongste Neef. Even bijkletsen, dan gaan ze weer. Ik stap op de fiets en rijd naar twee supermarkten. De Zoon is er om kwart over een voor lunch. Hij vertelt dat zijn verwarmingsketel al twee dagen niet werkt en dus in de kou en zonder warm water zit. O. We vragen wat door (uiteindelijk: staat er een noodnummer op de ketel?) en het enige advies is dat hij dat noodnummer belt. Afwas. Ik lees de krant en op tijd ga ik avondeten maken: schorseneren koken, een blauwekaassaus, een salade van bladsla, peer en gebakken paneer, met biefstukken. Aardbeien vormen het nagerecht. Opnieuw afwas. De Zoon laat weten dat de monteur langs is geweest en alles weer werkt. Kijk. We lopen naar het filmhuis en zien daar de korte animatiefilm Mind My Mind, die een verhelderende blik werpt op de wereld in het brein van iemand met autisme. In het café drinken we iets en dan ben ik te moe om nog veel activiteiten te ondernemen, dus gaan we naar huis. Daar lees ik, werk ik de webstek bij en luister ik nog iets. Kwart over tien ga ik toch echt slapen.
Muziek vandaag: Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina), Fortuna (Amsterdam Klezmer Band), Belighted (iamthemorning), Joe’s Domage (Frank Zappa), een stukje van het plaatje dat met de PROG mee kwam

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment