bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-02-2020

B-log: 29 februari t/m 6 maart 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 18:36Vrijdag 6 maart: De Vrouw is jarig
Ik ben om half zeven op. Nog geen drie kwartier later is het buiten droog en loop ik mijn ronde hard. Veel wind, het gaat niet gemakkelijk, maar ik red het. Thuis nog een uurtje terug in bed. Gefeliciteerd met je verjaardag, schat. Dan op. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat boodschapjes doen; ik haal brood bij de Turkse bakker. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Na de afwas stap ik op de fiets. Ik haal het groentepakket en rijd door naar een supermarkt voor wat grote dingen voor de ontvangst van vanavond. Thuis de krant. Op tijd de keuken in. Ik maak humus voor vanavond, een salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel en olijven, plus een curry van chipolataworst, rode ui, knoflook, peper, aubergine en tomaten. De curry en salade eten we goed, smaakt voortreffelijk. Afwas. Dan werk ik de webstek bij en lees ik nog. Vanaf acht uur komt er bezoek binnen. Heidi en Auke zijn er, Marja en Robert. Het is aangenaam, er staan hapjes en drankjes. Later op de avond vind ik het wat rumoerig en omdat ik moe ben, komt dat allemaal sterker binnen en daarvan word ik nog vermoeider en nou ja. Niet erg. Kwart over twaalf zijn we weer alleen en ga ik naar bed.
Muziek vandaag: La Fenice (Keith Jarrett), Live At The NCH (The Gloaming), Retsis Repus (The Supersister Project), Rosetta (Vangelis), Fortuna (Amsterdam Klezmer Band)Donderdag 5 maart:
Niet zo heel goed geslapen. Ik ben ruim voor de wekker wakker, val dan weer weg en dezelfde wekker wekt me ruw uit diepe slaap. Het duurt even voordat ik op gang ben. Op de werkplek is het rustiger en kan ik veel doen en wegwerken. Lang niet alles. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag ook weer veel, maar niet alles. Onderweg naar huis overvallen me steken van hoofdpijn. Half zes thuis. De Vrouw serveert aardappelsoep. We eten het meeste op en praten bij. Afwas. Dan webstek, krant, lezen en luisteren. Iets na tien uur slapen. Zeer moe.
Muziek vandaag: Joe’s Xmasage (Frank Zappa), Cat Food (King Crimson), Brother Where You Bound (Supertramp), Fifth (Soft Machine)Woensdag 4 maart:
Wat onregelmatig geslapen. Half zeven echt wakker en dus op. Eerst maar eens een ronde hardlopen. Even lijkt het te regenen, maar eenmaal buiten blijkt dat niet zo te zijn. Lopen lukt goed. Thuis lezen. Koffie met De Vrouw. Dan wandel ik door de zon naar de biowinkel voor wat boodschappen. Meer koffie met De Vrouw. Ook lunch. Afwasje. De Vrouw gaat naar haar werk. Ik begin met het verslag van het gesprek dat we vrijdag met haar leidinggevenden hadden. Ook loop ik naar een supermarkt voor sla. Dan weer verder. Ook lezen. Tegen zes uur maak ik eten voor mijzelf. Eerst pasta koken, dan bosuien bakken, kastanjechampignons, courgette, kerstomaatjes, pasta erbij en parmesan eroverheen. Goede hap. Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten en om tien uur ga ik maar eens slapen.
Muziek vandaag: Siwan – Nahnou Houm (Jon Balke), Chronicles Of Man (Rick Wakeman), … Famous Last Words … (Supertramp), Brian Davison’s Every Which Way (Brian Davison’s Every Which Way), het zesde en zevende plaatje (Bataclan Live 1973) uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Tago Mago (Can), Air Cut (Curved Air), We Live Here (Pat Metheny Group), On The Way To Two (Kenny Wheeler & John Tailor)Dinsdag 3 maart:
Redelijk geslapen. Bij vlagen. Op de werkplek van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. In de middag ook van alles. Half zes thuis. De Vrouw serveert de tweede schaal lasagne die ik zaterdagavond maakte en De Zoon helpt mee met opeten. Dat lukt. De Zoon vertelt dat hij donderdag zijn beëdiging bij Staatsbosbeheer meemaakt. Leuk. Beetje spannend, ook wel. Afwasje. Dan webstek, lezen en luisteren en iets na tien uur naar bed. Spektakel is het niet.
Muziek vandaag: From This Place (Pat Metheny), Gatecrashin’ (Erik Vloeimans), In Amazonia (Peter Hammill & Isildur’s Bane)Maandag 2 maart:
Beetje onrustig geslapen. Tijdens het tandenpoetsen loopt er bloed in de wasbak. Nu heb ik wel eens vaker dat het tandvlees bloedt, maar dit is heviger. Als ik in de spiegel kijk, zie ik een forse neusbloeding. Lekker dan. Gelukkig is het ook snel weer gestelpt. Op naar de werkplek. Daar kan ik in de ochtend veel wegwerken. In de middag sta ik in een kraam bij een inspiratiemarkt. Zes uur thuis. Doodmoe. Even zitten. Dan eten maken. Veel te maken is er niet; er is nog een ruime hoeveelheid gnocchi van gisterenavond over. Die warm en eet ik op. Klein afwasje. Webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er om half tien. Bijpraten en om tien uur lig ik maar weer in bed.
Muziek vandaag: Scream (Ozzy Osbourne), het surroundgedeelte van Emerson Lake & Palmer (Emerson Lake & Palmer), Lunatic Soul II (Lunatic Soul), Impressions (Lunatic Soul)Zondag 1 maart:
Half acht op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Ik loop naar een supermarkt in het centrum voor sla. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje, stofzuig, planten dompelen. Dan breng ik afval weg en loop ik een rondje langs kanaal en de Grift en door het Wilhelmina- en Oranjepark. Er is regen verwacht, maar vooralsnog is het prachtig weer. Eind van de middag gaat De Vrouw naar het werk. Ik ga een ronde hardlopen. Stevige tegenwind die erg vermoeiend is, maar het lukt. Thuis avondeten maken: verse gnocchi koken, rode ui en oestzwam bakken, snijbiet erbij, roomkaas en kokosmelk, ten slotte de gekookte gnocchi. Uitstekend. Erbij komt het kleine restant salade van gisteren. Afwas en opnieuw afval. Dan webstek, lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Siwan – Amina Alaoui (John Balke), BTTB (Ryuichi Sakamoto), 2 (The Gloaming), English Weather (allerlei), Is That So? (John McLaughlin with Shankar Mahadevan & Zakir Hussain), Profiles (Nick Mason & Rick Fenn), White Of The Eye (Nick Mason & Rick Fenn)Zaterdag 29 februari:
Half zeven wakker en op. Mijn ronde hardlopen gaat moeizaam door de fikse wind, maar het lukt. Voor negen uur ben ik op de markt voor groente en fruit. Ook loop ik door de zon naar de bioslager en biowinkel. Koffie en notentaart met De Vrouw. Vervolgens wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt voor de laatste dingen van vandaag. Meer koffie. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje. Dan ruimen we een boel zakelijk papierwerk op en leggen de documenten voor de belastingaangifte opzij. Beetje lezen. Op tijd ga ik avondeten maken. Mijn lasagne van rundergehakt, ui, paprika, aubergine en tomaten gaat even duren. Bechamelsaus eroverheen. Erbij een salade van bosui, komkommer, feta, zwarte olijven en bramen. Ik maak een tweede schaal lasagne voor dinsdag (als De Zoon komt eten). Afwas. Dan webstek, lezen en luisteren. Half elf weer fijn geweest.
Muziek vandaag: Fortuna (Amsterdam Klezmer Band), het vijfde plaatje (BBC Sessions and Edinburg Live) van de doos Love From The Planet Gong (Gong), Thousand Knives Of (Ryuichi Sakamoto), Phantasmagoria (Curved Air), Nick Mason’s Fictitious Sports (Nick Mason)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment