bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-03-2020

B-log: 7 t/m 13 maart 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 08:17Vrijdag 13 maart: zelfisolatie dag 1
Kwart voor zeven op. Koffie. Half acht heb ik de werklaptob open en ga ik aan de slag. Koffie met De Vrouw. Het werk schiet op. Er is veel. Lunch met De Vrouw. Afwas. De Vrouw gaat naar haar werk voor een vervolggesprek op dat van twee weken geleden. Ik werk gestaag door. Tussendoor loop ik even naar Gigant; ik heb een kaart voor het concert van morgenavond en nu heel Gigant is gesloten vanwege het coronavirus ben ik benieuwd of het concert op een andere dag gaat plaatsvinden of dat ik mijn geld ga terugkrijgen. Gigant zit hermetisch op slot, ook de horeca, dus loop ik weer terug zonder antwoord op mijn vraag. Thuis nog even aan het werk. Om half vijf doe ik de werklaptob dicht. Krant. Dan ga ik avondeten maken. Eenvoudig. Eerst een knoflookyoghurtmayosaus. Dan een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en aardbei. Vervolgens een kerriecurry van ui, pastinaak en aubergine. Ten slotte bak ik kogelbiefstukken. Dit alles eten we op. Afwas. Gaan we nog op vakantie in de week van 20 april? Laten we het proberen; mogelijk kunnen we van alles annuleren als het toch niet door kan gaan. Lezen. Het prachtboek Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers is uit. Prachttaal, prachtzinnen, prachtig, prachtig. Webstek, luisteren. Half elf slapen.
Muziek vandaag: Soil Festivities (Vangelis), Chariots Of Fire (Vangelis), Beyond The Missouri Sky (Pat Metheny & Charlie Haden), Brother Where You Bound (Supertramp), Topographic Drama (Yes), het tweede plaatje (Flags) uit de doos Temples Of Joy (Moraz & Bruford), Hyper (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Pictures At An Exhibition (Emerson Lake & Palmer), A Drop Of Light (All Traps On Earth)Donderdag 12 maart:
Heel op tijd op de werkplek. Veel, heel veel te doen, maar ik doe het rustig aan. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. In de middag veel overleg. Op de terugweg ren ik de muziekwinkel in en koop The Lost Demos EP (Jon Anderson & The Warriors) en kaarten voor het concert van Nits op 8 mei. Half zes thuis. De Vrouw is ook net thuis en serveert twee pizza’s: een met zalm en courgette en een met tonijn en olijf. Goed. Bijpraten. Klein afwasje. Ik bel Onze Vader. Als ik vraag hoe het met hem gaat, antwoordt hij: ‘Kloterig, allemaal.’ Als ik doorvraag blijkt hij weer lekkage aan de dakkapel te hebben (maar die is gestopt) en omdat de bus naar de kapper te vroeg was, miste hij deze en moest hij lopen (maar was hij toch nog ruim op tijd). Verder alles oké. Daarnaast vraagt hij zich af in hoeverre alle coronamaatregelen ook voor hem gelden. Zaterdagmiddag ga ik naar hem toe. Met zijn conditie en vitaliteit durf ik dat wel aan. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga nog voor half elf weer slapen.
Muziek vandaag: The Lost Demos EP (Jon Anderson & The Warriors), het eerste plaatje (Music For Piano And Drums) uit de doos Temples Of Joy (Moraz & Bruford), Crystal Machine (Tim Blake), Clearlight Symphony (Cyrille Verdeaux)Woensdag 11 maart:
Redelijk geslapen. Om kwart over zeven uit bed. Koffie. De Vrouw gaat voor acht uur de deur uit voor het allerlaatste bezoek aan de radioloog in Deventer. Ze is nu tien jaar onder controle geweest. Ik lees en luister. Iets voor tienen loop ik door de zon naar de biowinkel. Als ik om half elf terug ben, is De Vrouw ook weer thuis. Koffie met De Vrouw. Tegen het middaguur een lunch. De Vrouw gaat half een naar haar werk. Ik werk webstekken bij, maak een document voor het vervolggesprek dat De Vrouw vrijdag met haar leidinggevenden heeft en ga aan het eind van de middag een ronde hardlopen. Het gaat redelijk, ondanks veel tegenwind en een korte wandelpauze bijna aan het eind. Als ik thuis ben, maak ik avondeten. Niet moeilijk: De Vrouw heeft een bak pasta in de diepvries gevonden en heeft de helft ervan meegenomen naar het werk; de andere helft warm ik op. Boel parmesan eroverheen en klaar. Het smaakt nog ook. De afwas is heel klein. Dan werk ik de webstek bij en ga ik lezen en luisteren. De Vrouw is er om half negen. Bijpraten en om tien uur ga ik weer naar bed.
Muziek vandaag: Munich 2016 (Keith Jarrett), Rated PG (Peter Gabriel), Tarkus (Emerson Lake & Palmer), You Make Me Young, Etc (Thumpermonkey), Apricity (Syd Arthur), het tiende plaatje (London, Hyde Park, 1974) uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Imaginary Diseases (Frank Zappa), Quartet (Pat Metheny Group), Sleepwalking (Mariana Semkina)Dinsdag 10 maart:
Weer redelijk geslapen. Rust in het hoofd. Op de werkplek veel. Tussen de middag wandel ik door bos en regen. Ook in de middag veel. Vijf uur al thuis. Krant. De Zoon is er om kwart voor zes voor het avondeten. De Vrouw serveert stroganoffhamburgers met gebakken aardappelen en een salade van bosui, witlof, appel en mandarijn. Afwas. Zeven uur lopen we samen met de buren naar een nabijgelegen gelegenheid. Hier vindt de algemene ledenvergadering van de vereniging van eigenaren van ons appartementencomplex plaats. Interessant. Veel inbreng, zowel van verhuurders als van jonge kopers. De vereniging is gezond en de leden zijn kritisch, dus dat zit wel goed. Half tien zijn we weer thuis. Even napraten. Dan kort de webstek bijwerken en iets luisteren. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Ends (Giancarlo Erra)Maandag 9 maart:
De wekker haalt me uit heel diepe slaap. Eerder vannacht ben ik een paar keer wakker geweest. Op gang komen duurt even. Niet erg. Dan is het goed. De bus doet ook even op zich wachten. Later op de werkplek, dus. Op de werkplek doe ik redelijk veel. tussen de middag wandel ik door veld en bos. Af en toe schijnt de zon ook nog. Ook in de middag doe ik redelijk veel. Toch blijft er ook nog veel liggen. Dat is voor morgen. Half zes thuis. In de kop is het aardig kalm. Toch ga ik een ronde hardlopen. Het gaat moeizaam en ik moet mijzelf een wandelpauze gunnen, maar uiteindelijk is de kop nog leger dan leeg en dat is de bedoeling. Het avondeten is eenvoudig: in een ovenschaal zit de ratatouille van gisteren en de madrascurry van vrijdagavond en die gaat de oven in. Erbij een geroosterde halve pide van vrijdagavond. Ferme hap. Kleine afwas. Dan werk ik de webstek bij en lees ik (in Brouwers’ Cliënt E. Busken) en sta ik opnieuw versteld van zijn mooie taal en giftige personage en ik luister. De Vrouw is er om negen uur. Bijpraten. Nog heel iets luisteren en om tien uur slapen. Als het lukt.
Muziek vandaag: Fifth (Soft Machine), Brother Where You Bound (Supertramp), Silhouettes (Klaus Schulze)Zondag 8 maart:
Beter geslapen. Half zeven op. Drie kwartier later loop ik buiten mijn ronde hard. Het is zonnig, maar er staat een fikse (tegen)wind. Ik kies ook nog eens de langere route en moet ergens bijna aan het eind een wandelpauze nemen. Niet erg. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. Lezen. Hoofd nog vol lawaai en allerlei gedachten door elkander heen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er rond een uur voor lunch. Afwas. Stofzuigen. Dan breng ik afval weg en loop ik door de miezerregen naar een supermarkt voor een tweetal kleinigheden. De Vrouw is naar de bioscoop. Ik werk de webstek bij, lees in de PROG die gisteren binnen kwam en luister. De Vrouw is rond vijf uur terug. Ik maak avondeten. Oven verwarmen op 200 graden. Courgette, aubergine en tomaat in dunne plakken snijden, een laagje tomatenpuree in een ovenschaal, de plakken groente erover rangschikken, peper, zout, tijm en olie eroverheen en drie kwartier in de oven: ratatouille. De laatste vijftien minuten gaat er een tweede schaal de oven in; deze is gevuld met gegaarde kipvleugels. Inmiddels is De Vrouw weer terug. We kunnen aan tafel en de boel smaakt uitstekend. Afwas, afval. Dan webstek, lezen (de PROG uit, toe maar) en luisteren en om tien uur weer slapen. Het is rustiger in het hoofd.
Muziek vandaag: 1492 (Vangelis), 3 (The Gloaming), Emigrantski Ragamuffin (Rotfront), Tarkus (Emerson Lake & Palmer), Memories Are New (Supersister), het achtste en negende plaatje (Live Roanne, France) uit de doos Love From The Planet Gong (Gong), Walking On A Flashlight Beam (Lunatic Soul)Zaterdag 7 maart:
Niet zo heel goed geslapen. Om zeven uur ga ik uit bed. Ik doe een deel van de afwas. Dan koffie en webstek. Vervolgens nog een deel van de afwas. Kwart voor negen loop ik naar buiten. De zon schijnt. Op de markt koop ik groente en fruit. Erna wandel ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw. Vervolgens ga ik naar de boekwinkel en ik koop – in het kader van de Boekenweek – Cliënt E. Busken (Jeroen Brouwers) en het boekenweekessay Generaal zonder leger (Özcan Akyol). Ik krijg het boekenweekgeschenk Leon & Juliette (Annejet van de Zijl) erbij. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor de lunch. Erna fiets ik met De Zoon naar een elektronicazaak om met hem te kijken naar een baardtrimmer. Die vinden we. Ik neem hem mee naar huis om hem op te laden en uit te testen. Lezen. Half zes is De Zoon er weer. We proberen de trimmer uit. Vervolgens lopen we met z’n drietjes naar een restaurant. De Zoon trakteert De Vrouw op een etentje. In het eetcafé is het erg druk en ook zeer lawaaiig. Het eten is zeer goed (geitenkaas met gebakken peer, een pita met gegrilde groenten en zoeteaardappelfrieten), maar het geluid is voor mij helemaal niet prettig. Als we om negen uur weer thuis zijn, ben ik dan ook zeer moe. Een uur later lig ik in bed.
Muziek vandaag: Blade Runner (Vangelis), Pacific Coast Highway (Christopher Franke), Narcotango 2 (Carlos Libedinsky), Black Sea (XTC), The Tascam Tapes (DeWolff), Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment