bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-03-2020

B-log: 21 t/m 27 maart 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 07:32Vrijdag 27 maart: zelfisolatie dag 15
Om zes uur ben ik echt wakker en sta ik op. Drie kwartier later heb ik de werklaptob open en ga ik aan de slag. Vandaag ligt er niet heel veel urgents, dus ik ruim voornamelijk op en doe allerlei achterstalligs. De Vrouw gaat om half negen naar haar werk. Ik sluit af om kwart over negen. Onze Schoonmaakster komt om half tien en dan wil ik de deur uit zijn om haar maar niet te besmetten. Ik maak een rustige en lange wandeling door de zon. Zo loop ik over de Loolaan naar de Naald en ga dan de wijk Berg & Bos in. Ik kom door een stukje bos, langs het Boschbad en uiteindelijk bij de begraafplaats uit. Dan terug. De Schoonmaakster is weer weg en ik ben tweeënhalf uur onderweg geweest. Lunch en verder werken. De Vrouw is om half vier weer terug. Bijkletsen. Dan gaat ze een pakket ergens ophalen. Ik lees de krant en ga avondeten maken. Ui bakken, knoflook erbij, flespompoen, wortel, liter water. Aan de kook, bouillon erbij, na vijftien minuten pureren. Blokjes flespompoen en witte kool erbij, kaneel en cayennepeper, nogmaals vijftien minuten koken. Ondertussen spekjes bakken en rookworst snijden. Na de vijftien minuten het vlees erin en even doorwarmen. Aan tafel! De Vrouw is ondertussen al lang thuis. De soep smaakt goed. Afwasje. Dan werk ik de webstekken bij, lees en luister ik. Zo iets na tien uur is het bedtijd.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), Vignettes (Rick & Adam Wakeman), Beginnings (The Allman Brothers Band), At Fillmore East (The Allman Brothers Band), Permanent Damage (GTO’s), The Rotters Club (Hatfield And The North), Wasteland (Riverside), de twee plaatjes uit de doos Box (Can), The Divine Abstract (Charlie Cawood)Donderdag 26 maart: zelfisolatie dag 14
De wekker gaat weer op de gebruikelijke tijd. Achterlijk vroeg, dus. Om zes uur loop ik buiten mijn ronde hard. Het is koud, maar lopen gaat prima. Zeven uur heb ik de werklaptob aan en ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Om half elf wandel ik even naar buiten. Op de biomarkt koop ik kaas en brood. Dan weer verder. Koffie met De Vrouw. Rond half een een lunch. De Vrouw gaat naar buiten voor boodschappen en dergelijke. Afwas. Weer verder. Ik krijg plots een e-learning over vitale functies. Of ik die wil doen, zodat ik vrij snel in locaties in de zorg aan het werk kan, mocht dat nodig zijn. Nu heb ik nooit echt in de zorg gewerkt en dit gaat over voorbehouden risicovolle verpleegkundige handelingen, dus dit is vast een foutje. Maar de e-learning blijkt niet heel moeilijk en ik rond hem af met eenvoldoende. Kwart over vier doe ik de werklaptob uit. Morgen verder. Krant. Dan maak ik avondeten. Uiteindelijk staat op tafel: het restant salade van gisteren, een ovenschaal vol ballen van zoete aardappel, de overgebleven spliterwtenpasta met gehaktballen en tomatensaus, gebraden Duitsche biefstuk, plus witlofbootjes met rode paprika en gorgonzola. Nu maken we alles echt op. Afwas. Afval. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed met hem. Hij kwam al niet zo heel veel meer buiten, maar nu nog minder. Hij redt zich goed, gaat eens in de drie dagen zijn boodschappen doen. Vol verbazing vertelt hij over hoe het er nu aan toe gaat in de supermarkt: verplicht met karretje, een beperkt aantal klanten in de winkel, overal afstand bewaren, enzovoorts. Gelukkig is hij zelf nog steeds gezond. Vervolgens werk ik de webstek bij, ga ik lezen en luisteren en iets na tien uur sluit ik de dag af.
Muziek vandaag: Continuum II (Steven Wilson & Dirk Serries), A Map Of The World (Pat Metheny), Change We Must (Jon Anderson), Elevenses (Daevid Allen), Not The Weapon But The Hand (Steve Hogarth & Richard Barbieri), Arc Light (Steve Hogarth & Richard Barbieri), Hatfield And The North (Hatfield And The North), Welcome Back, My Friends, To The Show That Never Ends – Ladies And Gentlemen (Emerson Lake & Palmer), Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina)Woensdag 25 maart: zelfisolatie dag 13
Half zeven wakker. Op. Koffie. Webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Lezen. Rond een uur of tien loop ik naar de biowinkel voor wat spulletjes. Het is uitgestorven op straat en in de winkel ook. Aansluitend loop ik naar een andere supermarkt in het centrum voor sla en salades. Ook daar zeer rustig en veel voorzorgsmaatregelen om het virus zo min mogelijk te verspreiden. Thuis is De Zoon er ook; hij vult samen met De Vrouw zijn belastingaangifte in. Koffie. Lezen. Om half twee zijn we weer met zijn tweeën en lunchen we. Afwasje. Ik ga naar buiten, de zon in. Na een korte wandeling langs het kanaal kom ik bij een supermarkt en koop daar de laatste dingetjes. Ook hier doodstil en veel voorzorgsmaatregelen. Niet erg. Thuis lees ik De hobbit (J.R.R. Tolkien) uit en doe ik nog meer aan de webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Half zes maak ik avondeten. Eerst braad ik gehaktballen. Daaromheen maak ik een saus van ui, knoflook, paprika, courgette en tomaten. Vervolgens prepareer ik een salade van bosui, komkommer, augurk en peer. Ik kook spliterwtenpasta. Ten slotte rasp ik parmesan. Dit alles zet ik op tafel. We eten. Het smaakt voortreffelijk. Er blijft wel wat over. Afwas. Dan krant, webstek, lezen en luisteren. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Continuum I (Steven Wilson & Dirk Serries), The Long Black Veil (The Chieftains), Bananamoon Obscura 1&2 (Daevid Allen), QuAUDIOPHILIAc (Frank Zappa), Slope (Steve Jansen), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio)Dinsdag 24 maart: zelfisolatie dag 12
De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Heel vroeg dus. Om zes uur loop ik buiten mijn ronde hard. De zon komt op en het is erg koud. Toch loop ik heel goed. Om tien over zeven heb ik de werklaptob al open en ga ik langzaam aan de slag. Ook telefonisch overleg met beeldbellen lukt me; ik heb de vergadering georganiseerd en het lukt heel aardig. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Eenvoudige lunch met De Vrouw. Afwasje zonder De Vrouw. In de middag nog wat verder werken. Vier uur sluit ik de laptob af. Krant. Lezen. De Zoon is er om kwart voor zes. De Vrouw serveert een schotel van witte kool, peper en roomkaas, met een salade van komkommer, bosui en tomaat, plus daarnaast gebraden rundersaucijs. Smakelijk. Gesprek aan tafel aangenaam. Dan afwas. Niet veel. Ik werk de webstek bij, lees en luister. Iets na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Marco Polo (Nicola Alesini & Pier Luigi Andreoni), Jim Hall/Pat Metheny (Jim Hall & Pat Metheny), 73 Days At Sea (Andy Jackson), Wakafrika (Manu Dibango), A Drop Of Light (All Traps On Earth), Bananamoon (Daevid Allen), Stone To Flesh (Jansen & Barbieri), A Scarcity Of Miracles (Jakszyk, Fripp & Collins), Shimmer Into Nature (Ed Wynne), Trance-Fusion (Frank Zappa), Party Animals (Eric Vloeimans’ Gatecrash), Is That So? (John McLaughlin with Shankar Mahadevan & Zakir Hussain)Maandag 23 maart: zelfisolatie dag 11
Zes uur wakker. Een uur later heb ik de werklaptob open en ga ik aan het werk. Het is niet heel druk. Ik doe in alle rust dingen die ik moet doen. Ook wat telefonisch overleg. Koffie met De Vrouw. Lunch ook met De Vrouw. Afwasje. Om twee uur gaat De Vrouw naar het werk. Ik werk ook nog even. Om kwart voor drie loop ik even naar buiten en maak een wandeling door de Parkenbuurt. Het is tenslotte erg mooi weer, zonnig. Op straat is het zeer stil. De afgelopen dagen zagen we veel berichten op het nieuws dat mensen massaal de adviezen om afstand te houden en niet naar drukke plekken te gaan negeerden, maar hier valt het mee. Thuis nog even iets werken. Om half vijf doe ik de werklaptob dicht. Morgen verder. Krant. Avondeten maken is niet moeilijk. Ik heb nog een restant Turkse gehaktschotel met spinazie van gisteren. Die warm ik op in de oven. Er is ook een klein restant salade van gisteren. Die eet ik erbij. Afwasje. Nieuws: veel maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt, dus evenementen en concerten afgeblazen, dat blijft nog tot 1 juni. Oei. Dan webstek, lezen en luisteren en om tien uur ga ik slapen. De Vrouw heeft een late dienst.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), Stories Across Borders (Jansen & Barbieri), Beginning To Melt (Jansen, Barbieri & Karn), Dance Party In The Balkans (Alaska In Winter), Deseo (Jon Anderson), Signal To Noise (Andy Jackson), Moonchild – A Deep Journey Into The Poetry And Music Of Greg Lake (Annie Barbazza & Max Repetti), de surround-disc van Brain Salad Surgery (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Fifth (Soft Machine), Grace For Drowning (Steven Wilson)Zondag 22 maart: zelfisolatie dag 10
Op om half zeven. Een uur later loop ik mijn ronde hard. Het is koud en er staat veel wind, maar de zon schijnt en ik loop prima. Niemand op straat. Thuis weer terug in bed. Om tien uur koffie en krant. Koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Het is even de vraag of het nog wel verstandig is dat hij ons komt opzoeken. De berichten over het virus zijn beangstigend: steeds meer besmettingen en overledenen. Vandaag blijven we binnen. Na de afwas breng ik alleen wat vuilnis weg. Het is prachtig weer en het is verleidelijk, maar we doen het niet. In plaats daarvan lees en luister ik. Rond half zes maak ik avondeten: de Turkse gehaktschotel met spinazie en ei uit de oven. Ernaast een salade van bosui, bladsla, komkommer en appel. Afwasje. Dan webstek en verder met lezen en luisteren. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), The Seven Wonders Of The World (Rick Wakeman), Agusa (Agusa), Clandestino (Manu Chao), Music For Piano And Drums (Moraz & Bruford), Dienda (Coco Malabar), New Frontier (Steve Howe Trio), het tweede plaatje uit Brain Salad Surgery (Deluxe Edition) (Emerson Lake & Palmer), Tender Extinction (Steve Jansen)Zaterdag 21 maart: zelfisolatie dag 9
Half zeven op. Koffie, nieuws, webstek. Even voor negen loop ik naar de markt voor fruit en groente. Daarna ga ik naar de bioslager en de biowinkel. Koffie met De Vrouw. We wassen de inbetweens in de woonkamer. Ik haal brood en börek bij de Turkse bakkerij in de straat. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er iets na een uur voor lunch. Afwasje. Dan lezen en webstek. Half zes ga ik avondeten maken. Eerst de oven voorverwarmen. Dan kook ik stronken witlof en maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat en peer. Vervolgens rol ik de gekookte witlof in ham, leg ze in een ovenschaal en drapeer daar plakken belgen kaas overheen. De ovenschaal zet ik in de oven en ten slotte bak ik steaks Avignon. We eten het op. Natafelen. Afwas. Afval. Was vouwen. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het eerste en tweede plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), In The City Of Angels (Jon Anderson), Nemako (Farafina), Balkan Beats Volume 3 (allerlei), Imaginary Day (Pat Metheny Group), Live – Struggle For Life (After Crying), The Sea Within (The Sea Within), het eerste plaatje (de originele mix) van Brain Salad Surgery (Emerson Lake & Palmer), A Secret Life (D’Agostino/Foxx/Jansen)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment