bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-03-2020

B-log: 28 maart t/m 3 april 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:58Vrijdag 3 april: zelfisolatie dag 22
Kwart voor zes wakker. Een uur later loop ik mijn ronde hard. Wederom gaat het soepel. Thuis nog een uur terug naar bed. Lezen. Koffie met De Vrouw. We stappen op de fiets en rijden naar een winkelcentrum in een buitenwijk. In een warenhuis kopen we nieuwe elektrische tandenborstels; de accu van onze huidige is aan z’n eind. Via een supermarkt rijden we terug. Thuis koffie en lunch en een afwasje van niks. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. In een warenhuis in het centrum koop ik een voorraad ondergoed en sokken. Lezen, luisteren. Dan maak ik avondeten. Even werk, maar niet heel moeilijk. Aardappel en knolselderij schillen, in stukken en twintig minuten koken. Onderwijl salade maken van bosui, komkommer, kerstomaat en appel. Ik was raapstelen. Ook begin ik rundersaucijzen te braden. Ik snijd de schone raapstelen. Dan stamp ik de aardappel en knolselderij, doe er ruim peper en zout bij, plus de raapstelen. Aan tafel. Met dijonmosterd. Zeer goed. Niet heel veel afwas. Op tijd kan ik de webstek bijwerken, lezen en luisteren. Zo om half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Falling Deeper (Anathema), Past The Evening Sun (Ring Van Möbius), het zesde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Weather Systems (Anathema), Fate Outsmarts Desire (Kaprekar’s Constant)Donderdag 2 april: zelfisolatie dag 21
De werklaptob heb ik om zeven uur open. Er ligt een en ander en ik kan rustig aan het werk. Dat doe ik dan ook. Wat overleg, wat uitwerken. Koffie met De Vrouw. Verder werken. Meer koffie met De Vrouw. Nog verder werken. Lunch met De Vrouw. Verder werken. Afwas. Verder werken. Rondje lopen langs het kanaal. Verder werken. Vier uur doe ik de werklaptob uit en heb ik weekend. Ik lees de krant. De Vrouw serveert een schotel van rundvleesreepjes, bosui, kastanjechampignons en courgette, met ernaast een ovenschotel met groene asperges, tomaat en kaas. Zeer smakelijk. Klein afwasje. Dan bel ik Onze Vader. Hij is opgewekt, vol verhalen en ik bel hem volgende week weer. Dan werk ik webstekken bij en lees en luister ik. Iets na tien uur rest me niets anders dan te gaan slapen.
Muziek vandaag: de eerste, tweede en derde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), earthmotherearth (Jon Anderson), We’re Here Because We’re Here (Anathema), Works Volume 2 (2017 remaster) (Emerson Lake & Palmer), het vijfde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Hindsight (Anathema), Sleepwalking (Marjana Semkina)Woensdag 1 april: zelfisolatie dag 20
Nog voor zeven uur loop ik buiten mijn ronde hard. Geen grap. Koud, maar lopen gaat weer soepel. Thuis webstekken. Lezen. Koffie met De Vrouw. Half elf wandel ik naar de biowinkel. Meer koffie met De Vrouw. Ook lunch. Contact met Ank over de webstek van Kunst-Zinnig-Brein en online exposities. Na de afwas stappen De Vrouw en ik op de fiets. We rijden naar het park achter paleis Het Loo. Daar wandelen we rond. Er is niemand, behalve wij dan. Om kwart over vier zijn we weer terug. Ik loop nog even naar de supermarkt voor een kleinigheid. Dan lees ik de krant en vervolgens ga ik avondeten maken. Niet moeilijk. Het restant salade van maandag zet ik op tafel, het restant curry van maandag vul ik aan met bonen en kookroom en warm ik op. Ik bak rundertartaartjes en we kunnen aan tafel. Veel natafelen. Ook is er een nagerecht: griesmeelpudding. Klein afwasje. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: _ism (Jansen Barbieri Karn), het eerste plaatje (Judgement) uit de doos Fine Days 1999-2004 (Anathema), The Promise Ring (Jon Anderson), Ma Ya (Habib Koité & Bamada), het eerste plaatje (A Fine Day To Exit) uit de doos Fine Days 1999-2004 (Anathema), het vierde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), het derde plaatje (A Natural Disaster) uit de doos Fine Days 1999-2004 (Anathema)Dinsdag 31 maart: zelfisolatie dag 19
Om zeven uur heb ik de werklaptob aan de praat en ga ik aan de slag. In het begin is het niet heel druk, maar iets later in de ochtend heb ik wat overleggen en dan is er weer volop te doen. Koffie met De Vrouw, later lunch met De Vrouw. En terug naar overleg en uitwerken. Halverwege de middag pas doe ik het afwasje. Dan maak ik de allerlei dingen voor vandaag af en om kwart over vier sluit ik de werklaptob. Krant. De Zoon is er om kwart over zes voor het avondeten. De Vrouw serveert taco’s met gehakt in salsasaus, met ernaast rauwkost, guacamole en kaas. Allemaal prima. Ik was af. Dan zien we de persconferentie waarin de minister-president aankondigt dat de huidige maatregelen (zo veel mogelijk binnen blijven, thuiswerken, anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren, horeca en contactberoepen gesloten, enzovoorts) nog zeker vier weken van kracht blijven tot en met 28 april. Het land, de wereld ligt zo goed als plat. Ik ga de webstek bijwerken, lezen en luisteren. Om tien uur weer slapen. Volle werkdag; ik ben er ook echt moe van.
Muziek vandaag: Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet), The Deform Variations (Adam Holzman), Chemsi (Hijaz), Release (Amsterdam Percussion Group), The Ghosts Of Pripyat (Steve Rothery), Magic Machine (An Endless Sporadic), het tweede plaatje uit de set Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon), het derde plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), Irritant (Schnauser), Ends (Giancarlo Erra)Maandag 30 maart: zelfisolatie dag 18
Het is nog heel donker als ik om zes uur mijn ronde ga hardlopen. Koud is het ook, maar dat is niet erg. Integendeel, ik loop er wat harder door. Het gaat gemakkelijk vanmorgen. Kwart over zeven heb ik de werklaptob open en ga ik aan de slag. Wat afspraken, wat beeldbeloverleggen, wat voorbereiden. Niet heel druk, maar wel een paar dingen om te doen. Ik doe het rustig aan. Tussendoor nog twee keer koffie. Om half een een eenvoudige lunch met De Vrouw. In de middag verder. Tegen vier uur doe ik de boel uit. Krant. Rond vijf uur maak ik avondeten. Niet moeilijk, maar weer eens. Een salade van rode ui, komkommer, radijs, tomaat en appel, een curry van ui, witte kool, knoflook, peper, wortel en linzen, plus kogelbiefstuk. We zijn vroeg klaar met eten. De afwas is niet eens heel groot. Ik werk de webstekken van Kunst-Zinnig-Brein en mijzelf bij, lees en luister. Om tien uur is de dag voorbij…
Muziek vandaag: Changing Hands (Jansen Barbieri & Takemura), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), Echo Street (Amplifier), Film Cuts (The Chieftains), Works volume 1 (Emerson Lake & Palmer), Trippin’ With Dr. Faustus (Amplifier), Speaking Of Now (Pat Metheny Group), het tweede plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), het eerste plaatje uit de set Raindances – The Transatlantic Recordings 1973-1975 (Gryphon)Zondag 29 maart: zelfisolatie dag 17
Slapen bij vlagen. Half acht nieuwe tijd ben ik wakker en sta ik op. Koffie, mails afhandelen, webstek. Koffie met De Vrouw. Erna maken we een wandeling door het Amalia-, Beek- en Oranjepark. Het is koud, het waait flink en blij vlagen sneeuwt en hagelt het. Welja. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur (de zon schijnt inmiddels) voor lunch. Afwasje. Dan ontspannen. Ik lees en luister. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg kipvleugels in een ovenschaal en zet die in de hete oven. Dan vul ik het kleine beetje salade van gisteren aan met radijs, komkommer en kerstomaat. Ten slotte bak ik kastanjechampignons, ui, paprika en courgette met Italiaanse kruiden. Het smaakt voortreffelijk. Afwasje. Afval. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Cenotaph (Bass Communion). Other Worlds In A Small Room (Jansen & Barbieri), Brothers And Sisters (The Allman Brothers Band), If Paradise Is Half As Nice (Amen Corner), Little Earthquakes (Tori Amos), Winter (Tori Amos), Réponse Incongrue à l’Inéluctable (Lazuli), Toltec (Jon Anderson), Proteine For Everyone (Schnauser), The Octopus (Amplifier), Crossroads (David Cross & Peter Banks)Zaterdag 28 maart: zelfisolatie dag 16
Kwart voor zes ben ik toch echt wakker en sta ik op. Een uur later loop ik buiten mijn ronde hard. Het is erg koud en in het begin is de tegenwind fiks, maar lopen gaat goed, ook al ben ik aan het eind doodop. Laat dat nou de bedoeling zijn. Kwart voor negen loop ik naar de markt voor fruit. Erna ga ik naar de bioslager en biowinkel. Het is stil op de straten en in de winkels, maar de zon schijnt mooi. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Na de afwas stappen De Vrouw en ik op de fiets. We rijden een stukje naar een groot park aan de rand van de stad. Daar is zo goed als niemand. We wandelen een rondje om de karpervijver heen (geen karper te zien) en fietsen dan rustig weer terug. Krant. Kwart over vijf ga ik avondeten maken. Eerst een restje aardappeltjes koken. Ondertussen maak ik knoflookyoghurtmayo en een salade van bosui, radijs, komkommer, kerstomaat en peer. Ik warm de wortelpompoensoep van gisteren op. Eén keer raden wat het voorgerecht is. Dan bak ik de aardappeltjes en lamsfiletlappen. Het smaakt goed. Afwas maar weer. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Zo rond half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Angels Embrace (Jon Anderson), En Avant Doute (Lazuli), Santiago (The Chieftains), Eat A Peach (The Allman Brothers Band), Esperanza (Manu Chao), het eerste plaatje uit de doos The Hot Rats Sessions (Frank Zappa), 666 (Aphrodite’s Child), Blurring Into Motion (Charlie Cawood)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment