bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-04-2020

B-log: 4 t/m 10 april 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 18:29



Vrijdag 10 april: zelfisolatie dag 29
Kwart over zes wakker en op. Koffie. Zeven uur heb ik de werklaptob aan. Er liggen wat taken en die handel ik kalm af. Koffie met De Vrouw op de zonnige galerij. Verder werken. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. Verder werken. Lunch met De Vrouw. Ik heb last van mijn maag, voel me niet goed, wat warrig in het hoofd. Nog iets verder werken. Dan sluit ik alles af en loop ik buiten een rondje. Thuis even lezen. Dan maak ik avondeten. Niet heel moeilijk. Spek bakken, ui, wortel, spitskool, bouillon eroverheen en vijftien minuten koken. Dan rookworst en bosui erbij en klaar is de groentesoep. Croutons en brood erbij. De Vrouw heeft vandaag een pompoencake met hazelnoten en rozijnen gebakken. Daar eten we iets van als nagerecht, met een klodder perenjam erbij. De afwas is heel klein. Ik werk de webstek bij, lees en luister. Erg op tijd ga ik slapen. Nog voor tien uur. Ik ben heel moe. De vierde week van isolatie is voorbij.
Muziek vandaag: Angels Embrace (Jon Anderson), Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), Time (Steve Howe), Hidden (Jungle By Night), Points Of Order (Bill Laswell), Spirit (Caroline Lavelle), Abolition Of The Royal Familia (The Orb), Folkesange (Myrkur), Ends (Giancarlo Erra)



Donderdag 9 april: zelfisolatie dag 28
Voor zes uur loop ik buiten mijn ronde hard. Het is vrij zacht en windstil. Tien voor zeven loop ik de deur uit om de bus naar de werkplek te pakken. Wat ik niet goed heb uitgezocht, is of de bus wel de gebruikelijke dienstregeling rijdt. Nee, dus. Pas om half negen ben ik op de werkplek. Daar doe ik wat noodzakelijke dingen, eind van de ochtend wat overleg. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en zon. Veel voorzichtig voorjaarsgroen. Halverwege de middag ga ik weer terug naar huis. Vier uur ben ik daar. Bijpraten met De Vrouw. Zij gaat avondeten maken en serveert een ovenschotel van ui, pompoen, spitskool, chorizo en ei, met een salade ernaast. Toe is er griesmeelpudding. De afwas is snel gedaan. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed met hem, al vindt hij het allemaal wat saai worden en merkt hij dat het met lopen minder gaat. We spreken elkaar snel weer. Ik werk de webstek bij, lees en luister en ga iets na tien uur naar bed.
Muziek vandaag: Abolition Of The Royal Familia (The Orb), Folkesange (Myrkur), Vernal Equinox (Jon Hassell)



Woensdag 8 april: zelfisolatie dag 27
Voor zeven uur wakker en op. Koffie. Lezen. Half tien wandel ik naar de biowinkel. De zon schijnt en het is al heel aangenaam. Ik heb dan ook geen jas aan. Koffie met De Vrouw op de galerij. Verder lezen. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. Half een lunchen we. Half twee vertrekt De Vrouw naar haar werk. Ik lees op de galerij, maar ga ook even buiten een rondje wandelen. Half zes maak ik avondeten: een risotto met kastanjechampignons, ui, twee kleuren wortel en parmesan. Dit eet ik op (goh). Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. Half tien is De Vrouw thuis van het werk. We praten bij en een half uur later ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Deseo (Jon Anderson), Romantic Warrior (Return To Forever), Change We Must (Jon Anderson), Black Moon (2017 remaster met het bonusplaatje Live At The Royal Albert Hall) (Emerson Lake & Palmer), One Quiet Night (Pat Metheny)



Dinsdag 7 april: zelfisolatie dag 26
Om zeven uur heb ik mijn ronde al hard gelopen en ben ik aan het werk. Lopen gaat weer zeer goed. Groot oorverdovend concert van vogelgeluiden. Het weer is zacht. Ik ga aan de slag. Er ligt nog van alles en in alle rust kan ik veel afhandelen. Kwart voor acht is het buiten ogenschijnlijk plots heel mistig. Raar. Tussendoor neem ik af en toe pauze, want het getuur naar het laptobscherm en de telefoon en het aandachtig luisteren naar de stemmen doorelkaar tijdens het beeldbellen, maakt me doodmoe. Buiten schijnt de zon weer flink. Rond een uur of een lunchen De Vrouw en ik. Afwasje. Dan nog wat werken. Tussendoor even naar buiten, de zon in. Iets na half vijf doe ik de werklaptob dicht. Donderdag verder. Krant. De Zoon is laat. Om half zeven kunnen we aan tafel. De Vrouw serveert een schotel van gehakt, ui, rozijn, paprika en kikkererwten, met daarnaast een salade van bosui, komkommer, koolrabi, appel en tomaat. Zeer smakelijk weer. Afwas. We zien de persconferentie van de minister-president en een van zijn knechten: we moeten zo door blijven gaan, zeker nog drie weken tot 28 april en hoe het daarna gaat is allerminst zeker. O. Ik werk de webstek bij, lees de aanhangsels bij In de ban van de ring (J.R.R. Tolkien) uit en luister. Iets na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de set The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Animation (Jon Anderson), San Patricio (The Chieftains), A Portrait Of Jon Larsen (Jon Larsen), In The City Of Angels (Jon Anderson), Sensuál (Trinta), Buffalo (Frank Zappa)



Maandag 6 april: zelfisolatie dag 25
Zes uur op. Koffie. Zeven uur heb ik de werklaptob aan en ga ik aan het werk. Half tien koffie met De Vrouw op de zonnige galerij en weer verder. Overleg, afspraken, geregel. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. Het is warm. Verder werken. Dan lunch. Begin van de middag gaat De Vrouw naar het werk. Ik heb een eerste overleg met de werkgroep van Theater Wirwar. Ik stel me voor en mag de coördinator gaan zijn. De werkgroep vergadert eens per kwartaal, maar er is al in geen half jaar een overleg geweest en ik merk dat de boel wat stil ligt. We merken ook dat de spelers graag iets doen nu elkaar lijfelijk ontmoeten niet mogelijk is. Maar online kan er misschien wel wat? Over twee weken hebben we een korte tussensessie. Ik wandel even naar buiten. Warm daar. Thuis weer verder. Om half vijf doe ik de werklaptob uit. Ik lees de krant. Rond zes uur ga ik avondeten maken: ik bak kastanjechampignons, paprika en courgette, roer daar wat spliterwtenpasta van gisteren doorheen, plus een restant rode pesto, wat peper en zout en klaar. Zeer smakelijk. Ik was het weinige af en ga dan de webstek bijwerken. Ook lees ik De terugkeer van de koning (J.R.R. Tolkien) uit en luister ik. Tien uur ga ik naar bed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), Homo Erraticus (Ian Anderson), Olias Of Sunhillow (Jon Anderson), M. (Jansen Barbieri & Karn), Dead Magic (Anna von Hausswolff), Song Of Seven (Jon Anderson), Live In The US (Karmakanic), Fourth World Vol. 1: Possible Musics (Jon Hassell)



Zondag 5 april: zelfisolatie dag 24
Kwart voor zeven op. Nog geen uur later loop ik mijn ronde hard. Koud, maar lopen gaat weer prima. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. Lezen op de galerij. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje. Stofzuig. Ik wandel langs het kanaal naar een supermarkt. Het is heel zonnig en zacht (twintig graden) en ik heb mijn jas niet aan. Ik koop eieren, komkommer en sap. Thuis verder lezen. Om half zes ga ik avondeten maken. Oven voorverwarmen op 180 graden. Een tomatensaus maken van ui, restje romasla, tomaten en Italiaanse kruiden. Dan leg ik stukken victoriabaars in een ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen. Afgedekt een half uur in de oven. In de tussentijd maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en mango. Ook kook ik spliterwtenpasta. Rond half zeven zet ik alles op tafel. Er blijft voldoende over wat De Vrouw morgen kan meenemen naar haar werk. Ik was af. Dan werk ik de webstek bij en ga ik lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Tapestries (Rick Wakeman & Adam Wakeman), A Sort Of Homecoming (Anathema), After The Exhibition (The Wrong Object), The Optimist (Anathema), Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina)



Zaterdag 4 april: zelfisolatie dag 23
Kwart voor zeven op. Half negen loop ik naar de markt. De kramen staan ver uit elkaar, op het Raadhuisplein is de bloemenmarkt, het is er nog niet druk. Behalve bij mijn biogroentekraam, dan. Enig geduld is vereist. Geen probleem. Als ik mijn groente en fruit thuis heb gebracht, loop ik naar de bioslager en biowinkel. Ook daar heel rustig. Kwart over tien heb ik mijn weekendboodschappen gedaan. Koffie met De Vrouw. Dan haal ik de terrasstoelen uit de schuur en ik zet ze op de galerij. De zon schijnt en het is zowaar heel aangenaam. Het liefst zouden we nu naar buiten, het park of het bos in gaan, maar de omstandigheden zijn er niet naar; we willen anderen en onszelf niet besmetten met het virus, dus houden we ons aan de maatregelen en dringende adviezen: we blijven thuis. Koffie en lezen op de galerij. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Klein afwasje. Dan verder lezen op de galerij. Het tweede deel van In de ban van de ring (J.R.R. Tolkien) is ook al uit. Verder. Iets voor half zes ga ik avondeten maken. Ik kook witlofstronken, wikkel die in plakken ham, leg ze in een ovenschaal en leg er plakken geitenkaas overheen. Ondertussen heb ik ook de salade van gisteren aangevuld met koolrabi en mango. Ik bak steaks avignon en we kunnen aan tafel. Een eenvoudige doch zeer voedzame maaltijd. Er is kefiryoghurt met blauwe bessen na. En een afwas. Ook breng ik wat afval naar containers. Om zeven uur is alle werk gedaan. Webstek, lezen en luisteren. Nog voor half elf lig ik weer in bed.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Romance Of The Victorian Age (Rick Wakeman & Adam Wakeman), Universal (Anathema), Aardvark (Kensington Market), Distant Satellites (Anathema), Depth Of Field (Kaprekar’s Constant)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment