bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-04-2020

B-log: 11 t/m 17 april 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 05:16Vrijdag 17 april: zelfisolatie dag 36
Ik slaap bij vlagen. Zeven uur wakker. Drie kwartier later loop ik een ronde hard. Tegenwind, beetje kramp, toch loop ik de ronde uit. Thuis nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw op de galerij. Veel zon. Ik loop naar een supermarkt voor een paar kleinigheden. Meer koffie met De Vrouw op de zonnige galerij. Lunch en afwasje. Dan wandel ik een rondje en haal het groentepakket op. Lezen op de galerij. Tegen vijf uur maak ik avondeten: een Mexicaanse schotel. Ik bak runderreepjes, ui erbij, knoflook, peper, paprika, courgette, tomatenpuree en rode bonen. Erbij komt een salade van bosui, komkommer, koolrabi en appel. De boel smaakt goed. Afwas en afval. Ik handel wat mail af, lees en luister. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Survival & Other Stories (Jon Anderson), Adolescent Sex (Japan), Better Late Than Never (Anderson Ponty Band), Lumen (Jansen & Barbieri), Sleepwalking (Marjana Semkina)Donderdag 16 april: zelfisolatie dag 35
Zeven uur heb ik de werklaptob aan de praat. Veel overleg vanmorgen, doodmoe word ik ervan. Tussendoor even koffie op de galerij in de zon. Dan weer verder met telefoon, overleg. Meer koffie, nu met De Vrouw, op de galerij. Dan weer overleg. Pas om half twee lunch met De Vrouw. Klein afwasje. Kort rondje door het Amaliapark. Vervolgens weer een overleg. Tussendoor iets ordenen en dan weer een overleg. Pas om vijf uur doe ik de werklaptob uit. Pfff, lange en intensieve dag. Ben er nog doodvermoeider van. Krant. De Vrouw serveert een prachtige kliekendis: de groenterijstschotel van dinsdag, de zuurkoolschotel van gisteren en de salade van gisteren. De griesmeelpudding is van vandaag. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat nog goed met hem, al is hij wat verkouden en heeft hij daarom een afspraak met zijn oogarts afgezegd. Hij komt nu niet buiten en het is allemaal wat saai, maar hij redt het goed. Ik werk de webstekken bij, lees en luister en lig voor tien uur al in bed van vermoeidheid.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), The Living Tree (Jon Anderson & Rick Wakeman), Baile Bucanero (Ondatrópica), The Living Tree – In Concert – Part One (Jon Anderson & Rick Wakeman), The Way Up (Pat Metheny Group), Folkesange (Myrkur)Woensdag 15 april: zelfisolatie dag 34
Wakker om half zes. Een uur later loop ik buiten mijn ronde hard. Het is erg koud en er staat wat wind; lopen gaat lastig, maar het lukt goed. Thuis webstekken. Negen uur hebben we contact met onze financieel adviseur en vullen we onze belastingaangifte 2019 in. Het gaat niet heel soepel online, maar we redden het. Het ziet ernaar uit dat we dit keer een aardig bedrag terugkrijgen en dat komt doordat we wat zorgkosten hebben gemaakt in 2019. Na drie kwartier zijn we klaar en ruimen we alle papieren op. Dan loop ik door de zon en de ochtendkou naar de biowinkel. Op de terugweg is het al veel minder koud en op de galerij is het zelfs zo aangenaam dat De Vrouw en ik daar koffie drinken. Niet veel later lunchen we. Afwasje. Afval. Dan ga ik op de galerij lezen in Brieven (J.R.R. Tolkien). Vijf uur maak ik avondeten: een salade van spitskool, mandarijn, bieslook, appel en rozijn, met de beroemde schotel van spek, zuurkool, karwijzaad en witte bonen. Erbij braad ik rundersaucijzen. Het is zeer lekker en er blijft nog wat voor morgen over. Een nagerecht is er ook: de pompoenhazelnotencake die De Vrouw vorige week maakte, met vruchtenjam en ernaast vruchtenkefir. Afwas. We zien de persconferentie van de minister-president en zijn knecht en de boodschap is dat er nog niet zo veel nieuws is, maar dat we nog twee weken zo door moeten gaan. Daar hadden we al op gerekend. Ik werk de webstek bij (dank Aar voor het overzetten van de ene server in Frankfurt naar de andere in Nürnburg), lees en luister en ga rond tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: From Me To You (Jon Anderson), Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), Live From La La Land (Jon Anderson), Playing In A Room With People (Jansen Barbieri & Karn)Dinsdag 14 april: zelfisolatie dag 33
Zes uur wakker en op. Koffie. Een uurtje later heb ik de werklaptob open en ben ik aan het werk. Wat overleg, wat voorbereiden, wat uitwerken, het kan allemaal rustig aan. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Ondertussen heb ik een probleem met de verbinding met het werknetwerk. Dan maar een rondje wandelen buiten. Pas om drie uur kan ik weer verder werken. Vijf uur doe ik alles uit. Krant. De Zoon is er even voor half zeven. De Vrouw serveert loempia’s met een schotel van kip, doperwten, snijbonen en rijst in kerrie. Zeer smakelijk. Afwasje. Dan zoeken we de documenten bijeen die we morgenochtend nodig hebben bij de belastingaangifte. Ten slotte werk ik de webstek bij, lees en luister ik en om tien uur ben ik zeer moe.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), Watching The Flags That Fly (Jon Anderson), The Lost Tapes Of Opio (Jon Anderson), Strange Cargo (William Orbit), Strange Cargo 2 (William Orbit), Strange Cargo III (William Orbit), Binaural In Boston (Jon Anderson),Maandag 13 april: zelfisolatie dag 32
We gaan week vijf in. Om half acht loop ik mijn ronde hard. De Vrouw is naar haar werk. Buiten is het vrij koud en er staat een straffe (tegenwind); toch lukt lopen goed. Thuis ruim ik was op, werk ik de webstekken bij en lees en luister ik. Koffie. Van alles ter ontspanning. Meer koffie. Plus lunch. Na een miniafwasje ga ik buiten een rondje lopen. Thuis verder lezen. De Vrouw is er weer om half vijf. We praten bij. Dan leg ik kipvleugels onder de grill en twintig minuten later schuif ik de ovenschaal met regenboogwortelstoemp en die met de gorgonzola-eieren in tomatensaus in de oven. Tegen zes uur zitten we dan aan tafel en eten we alles op. Natafelen. Afwas. Dan werk ik webstekken bij, lees en luister ik. Tien uur weer slapen. Nee, het went niet.
Muziek vandaag: de sampler die mee kwam met de doos The Lost Tapes (Jon Anderson), Interview (Jon Anderson), The Mother’s Day Concert (Jon Anderson), Abolition Of The Royal Familia (The Orb), Searching For The Songs (Jon Anderson), From This Place (Pat Metheny), Live In Sheffield 1980 (Jon Anderson with The New Life Band), Theme Of Secrets (Eddie Jobson)Zondag 12 april: zelfisolatie dag 31
Iets na zeven uur wakker en op. Koffie. Rond half tien ga ik buiten op de galerij in de zon lezen. Koffie met De Vrouw op de galerij. Het is rustig op straat en we gaan een rondje lopen. In het Oranjepark staan tulpen op hun laatste dagen. Thuis meer koffie op de galerij. De Zoon is er om een uur voor paaslunch. Afwasje, stofzuig. Dan lees ik op de galerij. Eind van de middag maak ik het avondeten: de traditionele gorgonzola-eieren in tomatensaus, met een salade van bosui, komkommer, peer en augurk, plus ik bak biefstukken. De Zoon is er om half zeven weer en helpt mee met opeten. De Vrouw heeft nagerecht: caramelijs met haar pompoenrozijnenhazelnootcake. Afwas, afval. Dan is het al bijna acht uur. Webstek, lezen en luisteren en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), Dream Theory In Malaya (Jon Hassell), The More You Know (Jon Anderson), State Of Independence (Jon Anderson), The Dub Room Special (Frank Zappa), Folkesange (Myrkur)Zaterdag 11 april: zelfisolatie dag 30
Zes uur op. Nog geen uur later ga ik een ronde hardlopen. Daarna wandel ik naar de markt voor fruit en groente. Vervolgens ga ik naar de bioslager en biowinkel voor paasboodschappen. Koffie met De Vrouw op de galerij. We zwaaien naar mijn Jongste Broer, die vandaag vijftig jaar wordt. Lezen op de galerij. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. De Zoon is er om een uur voor lunch binnen. Afwasje. Dan lezen op de galerij. Pas om kwart voor vijf is het koeler en ga ik binnen avondeten maken. Paar aardappels, halve knolselderij, paar regenboogwortels, ui aan de kook. Ondertussen salade maken van bosui, miniromasla, komkommer, kerstomaat en peer. Ook braad ik een varkenshaas. Na twintig minuten koken stamp ik de groente en hebben we regenboogwortelstoemp. Aan tafel. Het smaakt wonderwel. Kefir met frambozen als nagerecht. Afwas, afval. Dan is het half acht, werk ik de webstek bij en lees en luister ik. Half elf slapen.
Muziek vandaag: Earthmotherearth (Jon Anderson), Abolition Of The Royal Familia (The Orb), Vernal Equinox (Jon Hassell)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment