bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-04-2020

B-log: 18 t/m 24 april 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 07:32Vrijdag 24 april: zelfisolatie dag 43
Kwart over zes op. Een uur later heb ik de werklaptob aan en ben ik aan het werk. Tien uur koffie met De Vrouw op de zonnige galerij. Het is warm! Voor wat betreft de werkzaamheden schiet ik echt enorm op. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. En weer verder met werk. Dan lunch, afwasje en rondje wandelen. Ik loop via een supermarkt langs het kanaal. Geen telefoon bij me, dus ook geen foto’s ervan. Thuis weer volop aan de slag; werk heel veel kleine klussen die de afgelopen weken zijn blijven liggen weg. Half vijf vind ik het weekend. Krant op het balkon. Nieuw nieuws van De Zoon: door zijn app niet alleen aan de leidinggevende te sturen maar ook aan de projectleider, en doordat de leidinggevende van het vrijwilligerswerk ook een invloedrijk persoon is, mag De Zoon vanaf dinsdag weer naar het vrijwilligerswerk! Zorgje minder. Dan avondeten maken: een saus van gehakt, ui, peper, paprika, courgette en tomaten. Ook kook ik kikkererwtenpenne. Ik zet het restant salade van gisteren op tafel, rasp een boel kaas en serveer de pasta met de saus. Die smaakt goed. De Vrouw snijdt de laatste stukken cake en die vormen samen met vlierbessenjam en bessensiroop het nagerecht. Afwas. Dan lees ik nog op het zonnige balkon. Half acht naar binnen. Webstek bijwerken en vervolgens lezen en luisteren en dan is het tien uur geweest en tijd om weer te gaan slapen.
Muziek vandaag: When Loud Weather Buffeted Naoshima (David Sylvian), Axiom (Archive), Restriction (Archive), The Unquiet Sky (Arena), het derde en vierde plaatje uit de set Script For A Jester’s Tear (2020 Deluxe Edition) (Marillion), Wudn (Arf), 008 (Arf), White City (Pete Townshend), Terms Of Em-Barr-Ass-Ment (Flat Earth Society), Soyuz (Gazpacho)Donderdag 23 april: zelfisolatie dag 42
Mijn ronde hard loop ik om zes uur. Een uur later heb ik de werklaptob open en ga ik aan het werk. Kwart voor tien heb ik de bus naar Arnhem. Vanaf het station wandel ik een stuk in westelijke richting, vlak langs de Rijn. Om elf uur ben ik bij de collega die na vandaag met zwangerschapsverlof is. Het hele team is er. We drinken koffie in de tuin (op ruim anderhalve meter afstand), geven cadeaus, praten bij en het is goed. Na twaalf uur gaan we weer. Ik heb rond een uur een bus vanaf het Centraal Station en vijfendertig minuten later ben ik thuis. De Zoon heeft wat administratieve dingen met De Vrouw gedaan en vertrekt net. Ik lunch snel en ga dan weer aan het werk. Half vijf doe ik de werklaptob weer dicht. Ik maak wat appteksten voor De Zoon, die hij kan sturen naar zijn werkgever en naar zijn begeleiders. Krant op het balkon. De Vrouw serveert vooraf pompoenwortelsoep, met daarna lamsshoarma met gepofte aardappel en een salade. Best smakelijk. Afwas is nog redelijk snel gedaan. Ik bel Onze Vader. Hij is vandaag weer naar de oogarts gegaan. Zijn zicht gaat achteruit, maar volgens de arts minder snel dan hij zelf inschat; er is echter niets aan te doen. Verder gaat het redelijk met hem; ik heb het idee dat hij vooral graag zijn verhaal vertelt en dat laat ik hem dan ook doen. Ik lees nog wat op het balkon. Iets voor acht uur is daar de zon weg en ga ik naar binnen. Er is bericht van De Zoon: werkgever moet huidige maatregelen handhaven, dus: geen vrijwilligerswerk. Dat is balen. Webstek, lezen en luisteren. Dan slapen. Lange dag…
Muziek vandaag: Londinium (Archive), With Us Until You’re Dead (Archive), Wazoo (Frank Zappa), de eerste twee plaatjes van de set Script For A Jester’s Tear (2020 Deluxe Edition) (Marillion), Vernal Equinox (Jon Hassell)Woensdag 22 april: zelfisolatie dag 41
Het is kwart voor zeven als ik echt wakker ben. Koffie, webstek. Twitterberichten insluiten lukt nog niet; hoop dat Aar kan ontdekken wat daar mis gaat. Koffie met De Vrouw. Tien uur wandel ik door de zon en wind naar de biowinkel. Ik kijk of het op de galerij is uit te houden. Er is wat wind, maar het is zonnig, het kan net. Koffie. Later een lunch met De Vrouw. Na een klein afwasje loop ik langs het kanaal naar een supermarkt. Op straat lijkt het erg druk en ik vind het beangstigend. Thuis maak ik mail aan het aannemersbedrijf dat onze badkamer en toilet heeft gerenoveerd; er is wat onderhoud dat gedaan moet en vandaag zag ik de bus van het bedrijf in de buurt staan. Inmiddels is de zon van de galerij weg. Op het balkon lees ik Brieven (J.R.R. Tolkien) uit. Half zes ga ik avondeten maken. Ik bak schijfjes runderworst, ui erbij, peper, paksoi, tandoorikruiden en zwarte bonen. Ondertussen heb ik een salade gemaakt van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. We eten alles op. Kleine afwas. Lezen op het balkon. Half acht naar binnen. Daar webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), 666 (Aphrodites Child), In The Hot Seat (2017 2cd remaster) (Emerson Lake & Palmer)Dinsdag 21 april: zelfisolatie dag 40
Ik loop mijn ronde hard en doe om zeven uur de werklaptob weer aan. Buiten is het al zonnig aan het worden. Toch aan de slag. Vanmorgen een paar korte overleggen; de rest van de dag kan ik allerlei achterstallig onderhoud plegen. Twee maal koffie met De Vrouw op de galerij. Daar waait het nogal. Lunch met De Vrouw. Aansluitend was ik het kleine beetje af en wandel ik een ronde. Rest van de middag weer verder met bijwerken. Half vijf doe ik de boel dicht. Krant op het balkon. De Zoon is er iets na zessen. De Vrouw serveert de beroemde schotel van spaghetti met spek en kastanjechampignons en roomkaassaus, dit keer ook met snijbonen erin. Ernaast een salade van komkommer, koolrabi en kikkererwten. Een nagerecht is er ook: De Vrouw heeft vandaag cake met banaan en peer gebakken, eroverheen ligt vlierbessenjam en ernaast staat caramelijs. De Zoon vertelt dat het hem niet zo goed lukt om zijn dagstructuur voort te zetten nu hij al vier weken thuis is, veel zakelijks wat hij moet doen komt hij niet aan toe of heeft hij geen zin in. Hij mist de structuur en wat sturing. We proberen wat met hem mee te denken en de komende dagen gaan we daarmee verder. Op televisie zien we de personferentie van de minister-president en zijn knecht. Voor ons verandert er tot zeker 20 mei niets: zo veel mogelijk thuis blijven, thuis werken, alleen naar de winkel, anderhalve meter afstand houden, zo min mogelijk reizen, enzovoorts. Evenementen kunnen niet doorgaan tot 1 september. Ik handel nog wat mail af, werk de webstek bij, lees en luister. Om iets na tien uur is het weer voorbij met vandaag.
Muziek vandaag: Day Trip (Pat Metheny with Christian McBride & Antonio Sanchez), An Evening Of Yes Music Plus (Anderson Bruford Wakeman & Howe), Obscure Alternatives (Japan), Rejoice! I’m Dead! (Gong)

https://twitter.com/balangereis/status/1252671018256171010?s=20Maandag 20 april: zelfisolatie dag 39
Ik heb de werklaptob om zeven uur open en ga aan het werk. Tien uur koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Verder aan het werk. Er ligt veel en ik schiet niet heel op. Half twaalf koffie. Ook overleg. Tussendoor snel een boterham eten. Dan verder met overleg. Even een rondje buiten door de zon lopen. En weer door met uitwerken. Vijf uur doe ik de werklaptob dicht. Krant. Vervolgens avondeten maken. Niet moeilijk: een puree van wortelpeterselie en aardappel, plus de salade van gisteren aanvullen met komkommer en spitskool. Ook maak ik de pruttelpot van gisteren warm en ik doe daar het restant bonenschotel van vrijdag doorheen. Klaar. Smaakt uitstekend. Ik was af en ga dan lezen op het balkon. Acht uur naar binnen, want de zon is weg. Webstek, lezen en luisteren. Aar belt halverwege de avond. Hij is bezig geweest met de webstek, die is nu helemaal veilig. Er kan af en toe nog iets haperen, dus als u iets vreemd merkt, dan kan dat komeSSDFOSDFSEKR. We praten even ouderwets bij en als deze hele thuiszitcrisis voorbij is, dan zoeken we hem zeker snel op. Tien uur weer.
Muziek vandaag: Metheny / Mehldau (Pet Metheny & Brad Mehldau), Anderson Bruford Wakeman & Howe (2010 2cd remaster) (Anderson Bruford Wakeman & Howe), dot (Karmakanic), Nexus (Virgil & Steve Howe), Something/Anything? (Todd Rundgren), Molok (Gazpacho), I See You (Gong)Zondag 19 april: zelfisolatie dag 38
Ik loop om half acht een ronde hard. Het is zonnig en niet heel koud. Lopen gaat prima. Thuis nog even in bed. Dan op en koffie met De Vrouw op de galerij. We lopen een rondje door de zon langs het kanaal. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje, stofzuig. Ik ga op de galerij lezen. De Vrouw hangt de pedicure uit. Halverwege de middag zet ik een runderpruttelpot met ui, courgette en tomaten op. Verder lezen op de galerij. Om vier uur is de zon daar echt weg en wordt het er kil. Ik verhuis naar binnen en even later naar het balkon. De runderstoofpot is rond kwart voor zes klaar. Ik serveer hem met Turks brood en een salade van bosui, koolrabi, komkommer en peer. Afwas. Verder lezen op het balkon in de zon. Half acht ga ik de webstek bijwerken, lezen en luisteren en om tien uur vertrek ik naar bed.
Muziek vandaag: Big Science (Laurie Anderson), Third Degree (Flying Colors)

https://twitter.com/balangereis/status/1251932122702655491?s=20Zaterdag 18 april: zelfisolatie dag 37
Half zeven. Koffie. Half negen ben ik op de markt voor fruit. Het is er zowaar rustig. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. Buiten is het zonnig, maar nog erg kil. Half elf heb ik mijn weekendboodschappen gedaan. Koffie met De Vrouw. Ik kijk of het op de galerij aangenaam is. Niet echt. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. We praten bij; het gaat goed met hem. Afwasje. Dan lijkt het op de galerij toch aangenaam en ik ga er zitten lezen. Tegen een uur of vier is de zon toch echt weg en wordt het fris. Naar binnen, dus. Iets na vijf uur ga ik avondeten maken. Echt zaterdageten: ik bak aardappelen, maak een salade van bosui, komkommer, koolrabi en appel en bak bavettesteaks. Verse aardbeien vormen het nagerecht. Afwas. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), La Ballata Du Piedi Volanti (Fulvia), de niet eerder verschenen stukken uit de doos The Return Of The Manticore (Emerson Lake & Palmer), Invention Of Knowledge (Jon Anderson & Roine Stolt), The Ludwigsburg Concert (Lyle Mays Quartet),

https://twitter.com/balangereis/status/1251574033117786112?s=20
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment