bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-04-2020

B-log: 25 april t/m 1 mei 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 18:37Vrijdag 1 mei: zelfisolatie dag 50
Mijn ronde hard loop ik om zes uur. Ik heb niet zo goed geslapen. Het lopen gaat echter prima, ondanks dat ik in het begin veel te hard ga (wind mee). Het is niet heel koud; uitstekend loopweer, dus. Zeven uur heb ik de werklaptob weer open en ben ik aan het werk. Ik weet veel weg te werken. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat naar buiten. Ik lunch. Afwasje en daarna wandel ik ook naar buiten om het groentepakket op te halen. Thuis nog heel iets werken en om vier uur doe ik de werklaptob dicht. Krant. Webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Ik maak avondeten. Niet heel moeiljk. Ik vul het restant salade van woensdag aan met komkommer en bosui en kerstomaat. Dan maak ik een minestrone van rode ui, prei, knoflook, peper, paprika, witlof, bonenkiemen en een krop eikenbladsla. Ook bak ik Duitsche biefstukken en warm ik het restant bietenrisotto van woensdag op. Knoflookyoghurtmayo en parmesan op tafel en klaar. We eten alles op en het bevalt uitstekend. Natafelen. Afwas is niet groot. Afval dat ik naar de containers breng niet veel. Ik heb nog veel tijd om de webstek bij te werken en om te lezen en te luisteren. Even na tien uur is het bedtijd.
Muziek vandaag: async (Ryuichi Sakamoto), Fantasia – Live in Tokyo (Asia), Out Of Sinc (Dave Sinclair), Fantasia – Live in Tokyo (Asia), Nu-Med (Balkan Beat Box), Fatou (Fatoumata Diawara), When We Are Death (Hexvessel), Man It Feels Like Space Again (Pond), Metal Fatigue (Allan Holdsworth with i.o.u.), Atavachron (Allan Holdsworth), King Biscuit Flower Hour (Emerson Lake & Palmer)Donderdag 30 april: zelfisolatie dag 49
Zes uur op. Drie kwartier later ben ik aan het werk. Aanvankelijk lijkt het een rustige dag, maar er is allerlei overleg en tussendoor komt er steeds meer binnen. Koffie zonder De Vrouw. Koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Overleg met de financiële man, want er bestaat een mogelijkheid dat we de hypotheek oversluiten en onze maandlasten drastisch terug kunnen brengen (onder de €100). We denken erover na en laten het hem zsm weten. Dan loop ik even naar buiten; ik krijg het idee dat ik een plank word. Vervolgens weer overleg en om kwart voor vijf doe ik de werklaptob dicht. Drie kwartier serveert De Vrouw een schotel van groenterijst met paprika en ui en chorizo, met ananas ernaast. Smaakt voortreffelijk. De afwas is klein. Ik bel Onze Vader. Hij klinkt opgewekt en dat is hij ook. We praten weer bij, gelukkig weinig bijzonderheden en tot de volgende keer. Webstekken, lezen en luisteren tot tien uur.
Muziek vandaag: het vierde en het vijfde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), Live at the Town & Country Club (Asia), Capture Light (John Holden), Balkan Beat Box (Balkan Beat Box), het zesde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), i.o.u. (Allan Holdsworth), Road Games (Allan Holdsworth), Orchestrion (Pat Metheny)Woensdag 29 april: zelfisolatie dag 48
Half zeven wakker. De Vrouw is al enige tijd op; zij gaat rond half acht naar het werk. Ik loop om kwart over zeven mijn ronde hard. Het is donker, grijs en af en toe is er flinterregen, maar het is niet erg. Lopen lukt niet zo heel goed, geen idee waarom, ik moet op tweederde een wandelpauze houden, maar daarna gaat het stukken beter. Thuis webstek, deel van de bluray kijken die met een cdbox mee kwam, eind van de ochtend wandel ik naar de biowinkel. Dan de bluray verder kijken en lunchen. In de middag wandel ik naar een supermarkt hier in het centrum en het valt me op hoe druk het is op straat. Steeds meer mensen houden zich niet meer aan de maatregel ‘zo veel mogelijk thuis blijven’. Thuis poets ik de plee en kook ik bieten. De Vrouw is er weer om half vijf. Bijpraten. Dan maak ik avondeten: een risotto met ui, kastanjechampignons, rode biet en parmesan, plus een salade van bosui, komkommer, ananas en blauwe bes. Ook bak ik pulledporkburgers en maak ik een knoflookyoghurtmayo. Zo, is me dat even smakelijk. Afwas. Dan even lezen in de zon op het balkon. Als de zon weg is, werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), de bluray die mee kwam met Script For A Jester’s Tear (2020 Deluxe Edition) (Marillion), Now – Live in Nottingham (Asia), Gentlemen Take Polaroids (Japan), het derde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr)Dinsdag 28 april: zelfisolatie dag 47
De werklaptob is open om zeven uur. Er is weer van alles. De eerste twee uur kan ik veel op orde brengen. Dan een paar overleggen. Koffie met De Vrouw. Buiten is de zon weg; het regent. Binnen werk ik. Meer koffie met De Vrouw. Dan gaat De Vrouw boodschappen doen. Ik werk verder en lunch. Een uur spreek ik de werkgroep van Wirwar over de voortgang. Opnieuw komen we een stuk verder. Ook overleg voor het werk. Pas om drie uur heb ik even niets en wandel ik een rondje buiten. Het is donker en grijs, niet heel koud, maar het regent heel lichtjes. Na een half uur ben ik weer binnen en terug aan het werk. Er is overleg en ik doe verslaglegging en dat moet vandaag nog af dus pas na half zes doe ik de werklaptob dicht. Goede, maar lange en intensieve dag. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert bamisoep. De Zoon is zichtbaar vrolijker; hij kon vandaag naar zijn vrijwilligerswerk. Afwasje. Dan webstekken, lezen en luisteren. Tien uur slapen, want doodmoe.
Muziek vandaag: The Best Of The Private Tapes (Ash Ra Tempel / Ash Ra / Manuel Göttsching), Asia (Asia), Alpha (Asia), Upojenie (Pat Metheny & Anna Marie Jopek), Assemblage (Japan), het eerste plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr)Maandag 27 april: Koningsdag – zelfisolatie dag 46
Zeven uur loop ik buiten mijn ronde hard. Thuis nog even terug in bed. Dan op, lezen en luisteren. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. We wandelen even het centrum in; De Vrouw heeft een boodschapje nodig. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in De Zon. Dan ga ik het hoekje van het plafond op het balkon opnieuw witten; er zijn opnieuw vochtplekken doorheen gekomen, vandaar. Lunch. Afwasje, afval, nog een keer het plafond schilderen. Nu is het weer mooi egaal wit. Opruimen. Dan lees ik op de galerij. Het is warm. Na vieren is de zon weg en verhuizen we naar het balkon. Begin van de avond lopen we naar de Turkse bakkerij en lunchroom in de straat en halen een broodje falafel en een schotel döner. Thuis eten we het op. Toch een beetje koningsdaggevoel. Afwasje. Nog kort lezen op het balkon, dan webstek bijwerken, lezen en luisteren. Tien uur ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Big City Secrets (Joseph Arthur), Come To Where I’m From (Joseph Arthur), From This Place (Pat Metheny)Zondag 26 april: zelfisolatie dag 45
Het is half zeven en ik sta op. Koffie, webstek, lezen. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. We wandelen een rondje, langs de Grift en het spoor en dan via een omweggetje weer terug. Meer koffie op de galerij in de zon. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje en stofzuig. Dan verder lezen op de galerij. Tegen vier uur is de zon er weg en verhuis ik naar het balkon. Half zes ga ik avondeten maken. Niet moeilijk: ik vul het kleine beetje overgebleven salade van gisteren aan met komkommer en kerstomaat, bak aardappelpartjes en steaks d’Avignon. Aardbeien toe. Afwas. Nog even in de zon op het balkon. Acht uur naar binnen. Webstek (ik kan weer twitterberichten invoegen, dus moet even anderhalve week bijwerken), lezen en luisteren en om tien uur is de zondag voorbij.
Muziek vandaag: BTTB (Ryuichi Sakamoto), The Book Of The Dead (Ars Nova), Biogenesis Project (Ars Nova), One Shot Deal (Frank Zappa), Boggamasta (Flat Earth Society)Zaterdag 25 april: zelfisolatie dag 44
Zeven loop ik mijn ronde hard. Het gaat niet gemakkelijk, maar ik red het. Erna markt, bioslager, biowinkel. Koffie met De Vrouw. Wat huishoudelijke dingen, dan probeer ik of we op de galerij kunnen zitten. Het is fris, maar als de zon schijnt, lukt het. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Het nieuws dat hij vanaf dinsdag naar zijn vrijwilligerswerk kan, maakt dat hij gelijk al anders is: minder prikkelbaar, vrolijker. Afwasje en afval. Dan lezen op de galerij in de zon. Eind van de middag verhuis ik naar het balkon. Rond half zes maak ik avondeten: eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en appel, vervolgens warm ik de tomatensaus van gisteren op (aangevuld met wat kikkererwten) en bak ik lamsfilets. Dit eten we op en het smaakt goed. Afwasje. Lezen op het balkon. Half acht naar binnen. Webstek, lezen, luisteren. Iets na tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: The Aristocrats (The Aristocrats), The Goddess Of Darkness (Ars Nova), Quiet Life (Japan)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment