bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

09-05-2020

B-log: 9 t/m 15 mei 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:49Vrijdag 15 mei: zelfisolatie dag 64
De werklaptob is om tien over zeven open en werkend. Ik heb al een ronde hardgelopen. Buiten kwam de zon op en was het koud. Lopen ging prima. Vandaag kan ik meer rust in het werk brengen. Geen afspraken, dus alle tijd om van alles uit te werken en te plannen en op te ruimen. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan wandel ik een rondje en haal ik het groentepakket op. Nog even wat werken en om half vijf doe ik de werklaptob dicht. Veel gedaan. Even de krant lezen, dan avondeten maken. Ik maak vallen van kalfsgehakt, braad die aan en bak dan uien, paprika en wilde spinazie mee. Gezeefde tomaten erbij, een blikje tomatenblokjes, wat kruiden en een tijdje laten inkoken. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en bladsla, plus een fruitsalade van mango, meloen, peer en blauwe bes. Uiteindelijk kook ik spliterwtenpasta en dan kunnen we aan tafel. Het is kwart voor zeven en drie kwartier later begin ik de afwas. Afval naar de container. Webstek, lezen en luisteren en kwart over tien ga ik weer naar bed.
Muziek vandaag: alle vier de plaatjes van The Last Waltz (The Band), The Band From Utopia – A Tribute To The Music Of Frank Zappa (The Band From Utopia), So Yuh Don’t Like Modern Art (Banned From Utopia), Two Sides Of Peter Banks (Peter Banks), KIN (Pat Metheny Unity Group), The Ghosts Of Prypiat (Steve Rothery)Donderdag 14 mei: zelfisolatie dag 63
Zeven uur ben ik al aan het werk. Het wordt een volle en hectische dag. Om negen uur heb ik al heel veel voorbereidend werk verricht. Dan overleg. Vervolgens hebben De Vrouw en ik een telefonische afspraak met onze financiële meneer die ons gaat helpen aan een nieuwe hypotheek. Drie kwartier later is bijna alles geregeld. Vervolgens nog stevig aan het werk. Half een een snelle lunch. De Vrouw gaat naar het werk. Van een tot vier zit ik onafgebroken in online overleggen. Daarna werk ik nog wat aantekeningen uit en na half vijf is het klaar. Met werk voor vandaag, dan. Morgen moet ik ermee verder. Even ontspannen met krant. Berichten zijn gunstig; mogelijk gaan per 1 juni de grenzen tussen de landen om ons heen meer open, ook voor toerisme, het zou betekenen dat we begin juni met de trein naar Noordoost-Duitsland kunnen reizen. Wie weet, wie weet. Dan maak ik avondeten. Ik warm het restant curry van gisterenavond op en bak nog falafel. Afwasje van vandaag. Dan bel ik Onze Vader. Het gaat nog altijd goed en al kunnen we elkaar al een tijdje niet ontmoeten, we houden het allemaal tegoed. Webstek, lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek: Soniasikri – A Day Of Music (Bebo Baldan), Warp (Jon Balke), The Band (The Band), The Ultimate Collection (Limited Edition) (Emerson Lake & Palmer), The Kyteman Orchestra (The Kyteman Orchestra), Folkesange (Myrkur)Woensdag 13 mei: zelfisolatie dag 62
Half zes op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Zon schijnt, maar het is fris. Niet erg. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Tien uur maak ik online kennis met de spelers van theatergroep Wirwar. Ik had ze natuurlijk al eens gezien en gesproken, maar nog niet in mijn hoedanigheid van lid van de werkgroep Wirwar. Na een kennismaking vertellen ze over de nieuwe voorstelling die ze in elkaar willen zetten. Mooi om te zien dat ze elkaar bevragen, opdrachten geven en aanmoedigen. Na drie kwartier is het klaar. Ik loop naar de biowinkel voor wat boodschappen. Meer koffie met De Vrouw. Die is ondertussen druk met het maken van mondkapjes en krijgt van allerlei mensen bestellingen. Een uur lunchen we. Afwasje. Ik loop nog naar een supermarkt voor de goede bladsla. Dan doe ik van alles voor Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein. Half zes ga ik avondeten maken. Eerst prepareer ik een fruitsalade van meloen, mango en blauwe bes. Dan maak ik een Thaise curry van runderreepjes, rode ui, knoflook, prei, paprika, courgette en kokosmelk. Goed gelukt, blijkt. Er is een nagerecht: ik vond tiramisu en ook die is goed. Afwas, afval. Dan werk ik de webstek bij, lees en luister ik. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje (het derde album) van Back Door – 8th Street Nites – Another Fine Mess (Back Door), What Heat (Bokanté & Metropole Orkest), The Tango Saloon (The Tango Saloon), Exorcising Ghosts (Japan), Femi Kuti (Femi Kuti), A La Panxa Del Bou (La Troba Kung-Fú), One Live Badger (Badger), Tap – The John Zorn Book Of Angels Vol 20 (Pat Metheny), Contrapasso (Seven Impale)Dinsdag 12 mei: zelfisolatie dag 61
Kwart voor zes uit bed. Een uur later is de werklaptob werkende. Acht uur is Rob er. Hij heeft twee jaar geleden onze badkamer en toiletruimte gerenoveerd en we hebben een paar onderhoudsklussen voor hem. Hij gaat een plan maken en laat ons dat spoedig weten. Tien minuten later is hij weer weg. Verder werken. Veel overleg, een interview en dat alles ook weer uitwerken. Koffie tussendoor. Lunch met De Vrouw, afwasje en even een rondje buiten lopen. Dan weer verder. Half vijf is het tijd om op te ruimen. Dat doe ik. Krant. De Zoon is er even na zes uur. De Vrouw serveert een geweldige schotel van groenten (tuinboon, paprika, artisjok) en risottorijst uit de oven, met ernaast hamburgers en een salade. Zeer goed. De Zoon heeft mooi bericht gehad: zoals het ernaar uitziet, gaat zijn ploeg vanaf 1 juni weer aan het werk. Hoe de ploeg zich precies aan de anderhalvemeter- en andere maatregelen moet houden, dat hoort hij binnenkort. Afwasje. Dan webstek, mail, lezen en luisteren. Tien uur ga ik weer naar bed.
Muziek vandaag: Concert Program (Penguin Cafe Orchestra), The Theory Of Everything (Ayreon), Azymuth ’85 (Azymuth), Betty Wright Live (Betty Wright), het eerste plaatje (de eerste twee albums) van Back Door – 8th Street Nites – Another Fine Mess (Back Door), Eye Of The Soundscape (Riverside)Maandag 11 mei: zelfisolatie dag 60
Week negen. Tien voor zes is het vrij fris buiten (handschoenen). Mijn ronde hardlopen gaat wat moeizaam, omdat ik in het begin veel tegenwind heb. Maar het lukt. Zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Verder werken. Nog meer koffie. De Vrouw gaat een boodschap doen. Ik werk en verzet veel ervan. Half een lunchen we. Een half uur later heb ik een overleg met de mensen van de werkgroep Wirwar. Mogelijk kunnen de spelers per 1 juli weer terecht voor hun theaterlessen. Na het overleg is de schoonmaakster in huis; ik werk gewoon verder. Half vijf ben ik alleen en doe ik de werklaptob dicht. Even ontspannen (krant), dan avondeten maken. Ik bak bosui, paprika en courgette, en apart falafel. Smakelijk! Kleine afwas. Webstek, lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: het vierde (Bananamour) en vijfde (The Confessions Of Dr. Dream And Other Stories) plaatje uit de set The Harvest Albums 1969-1974 (Kevin Ayers), The Orchestrion Project (Pat Metheny), Union Cafe (Penguin Cafe Orchestra), Into The Electric Castle (Ayreon), het derde plaatje van Lumpy Money (Frank Zappa)Zondag 10 mei: zelfisolatie dag 59
Even voor half zeven ga ik uit bed. Koffie. Mail afhandelen. Tegen negen uur ga ik op de galerij zitten lezen. Al snel is het aangenaam. Koffie met De Vrouw. Dan wandelen we een rondje langs het kanaal. Het is niet heel zonnig, maar de temperatuur is prima. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwassen en stofzuigen. Dan ga ik op de galerij zitten lezen. Half vier is het weer wat omgeslagen: het is bewolkt en het waait. Ik lees verder op het balkon. De Vrouw is druk bezig nieuwe mondkapjes te maken en ik mag even poseren. Half zes maak ik avondeten: ik bak rode ui, paprika, zoete aardappel en voeg daar ten slotte raapsteeltjes aan toe. Ook bak ik steak bavettes. Het weinige beetje salade van gisteren heb ik aangevuld met bosui, radijs, komkommer en tomaat. Het smaakt uitstekend. Afwas. Nog heel even lezen op het balkon, maar het is te zeer afgekoeld, dus even na zeven ben ik binnen. Webstek, lezen en luisteren en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: de eerste drie plaatjes (Joy Of A Toy, Shooting At The Moon en Whatevershebringswesing) uit de set The Harvest Years 1969-1970 (Kevin Ayers), het tweede plaatje uit de set Lumpy Money (Frank Zappa)Zaterdag 9 mei: zelfisolatie dag 58
Zes uur wakker en op. Kwart voor zeven loop ik buiten mijn ronde hard. Het is zonnig en het belooft een mooie dag te worden. Geen handschoenen aan. Lopen gaat moeizaam, maar het lukt. Half negen sta ik op de markt en koop groente en fruit. Erna ga ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw op de galerij. Lezen. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje. Dan loop ik langs het kanaal naar een supermarkt voor de laatste dingen. Krant op de galerij. Half vijf naar het balkon, daar is de zon. Een uurtje later maak ik avondeten: eenvoudige zaterdagmaaltijd: een salade van bosui, radijs, komkommer en tomaat, ik bak lamsshoarma en aardappelen. Nagerecht is een fruitsalade van galiameloen, appel en aardbei. De boel smaakt prima. Afwas. Nog even lezen op het balkon. Kwart voor acht webstek, lezen en luisteren. Er komen berichten dat we misschien in juli kunnen reizen naar Duitsland. Dat zou mooi zijn. Aan de andere kant is het vandaag overal weer drukker geweest dan vorig weekend. Ik heb er geen invloed op en kan alleen hopen dat het goed gaat. Half elf weer slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set Lumpy Money (Frank Zappa), Auri (Auri), Ends (Giancarlo Erra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment