bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-05-2020

B-log: 16 t/m 22 mei 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 20:29Vrijdag 22 mei: zelfisolatie dag 71
Zes uur op. Een uur later is de werklaptob weer aan. Kalm aan de slag. Vooral heel veel opruimwerk. Koffie met De Vrouw op het balkon. Buiten is het aangenaam, maar niet zonnig. Meer koffie met De Vrouw. Dan eenvoudige lunch. Na een afwasje van niks wandel ik een rondje rond het centrum. Het is bewolkt, maar benauwd. In het centrum zelf is het heel druk met mensen, fietsen en beweging. Daardoor is het moeilijk om afstand te houden en het lijkt wel of de mensen er ook geen moeite meer voor doen. Terug nog een uur aan het werk. Om half vier sluit ik af. Lezen op het balkon. Zes uur loop ik naar het Arabische restaurant in de straat. De Vrouw heeft niet veel zin om te koken en daarom haal ik een kip- en falafelschotel. Het smaakt uitstekend. De afwas is zeer klein. Nog even lezen op het balkon, dan de webstek bijwerken, luisteren en verder lezen en kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje (de albums Barrett en Opel) uit de doos Crazy Diamond) (Syd Barrett), Haze Shrapnel (Bass Communion & Freiband), Headwind/Tailwind (Bass Communion & Freiband), Days Of Future Passed (The Moody Blues), 2 (The Gloaming), Love Fear And The Time Machine (Riverside), Philly ’76 (Frank Zappa)Donderdag 21 mei: Hemelvaartsdag – zelfisolatie dag 70
Dauwtrappen doe ik om zeven uur. Als ik begin met mijn ronde hardlopen weet ik dat het moeizaam zal gaan, maar het lukt me. Thuis nog een uurtje in bed. Oeps, ik merk dat ik mijn verhaal voor FOK! een week te vroeg heb ingepland. Nou ja, geen ramp. Dan komt het volgende pas over drie weken. Dan lezen op de galerij in de zon. Koffie met De Vrouw. Het is zonnig en zeer warm. Ik zet een was aan. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. Dan lunch. Simit, afbakbroodjes, sap, van alles. Afwasje. Op de galerij is de zon iets minder. Ik ga er zitten lezen. Tussendoor hang ik was op. Eind van de middag verhuis ik naar het balkon; daar schijnt de zon nog. En ik maak avondeten. Eerst bataat en aardappels koken. Ondertussen maak ik een fruitsalade van mango en appel en een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Ook maak ik een kaassaus en ten slotte bak ik kalfslappen. De bataat en aardappels stamp ik tot een mooie puree. Dit alles smaakt uitstekend. De fruitsalade is het nagerecht, samen met een kokokmelkcitroenbergamotyoghurt. Afwas. Lezen op het balkon. Rond acht uur webstek, lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje (het album The Madcap Laughs) uit de doos Crazy Diamond (Syd Barrett), Rain Tree Crow (Rain Tree Crow), Blackwater (cd single) (Rain Tree Crow)Woensdag 20 mei: zelfisolatie dag 69
Op om kwart over zes. Koffie. Zowaar een uurtje inloggen op het werk en wat urgente zaken afhandelen. Koffie met De Vrouw op de galerij. Aanvankelijk is het zonnig en aangenaam, maar als er een langgerekte wolk is wordt het fris en gaan we naar binnen. Halverwege de ochtend loop ik naar de biowinkel. Meer koffie met De Vrouw, nu wel in de zon op de galerij. Begin van de middag maak ik lunch. Die nuttigen we (goh). Afwasje. De Vrouw gaat naar het werk en ik loop een rondje (post, supermarkt) door het centrum. Thuis wat post afhandelen. Dan is het klaar voor vandaag. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelf. Ik bak een bosui, paprika en courgette. Vervolgens een klein potje tomatenpuree erbij en een restje kookroom. Italiaanse kruiden toevoegen en ten slotte roer ik er de overgebleven gekookte speltspaghetti van gisteren erdoorheen. Stevige hap, maar zeer goed. Afwasje. Krant, webstek, lezen en luisteren en om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), Write My Name In The Dust – The Anthology 1963-2002 (Peter Bardens), Electro Shock Therapy (Barracuda Triangle), On Lonely Towers (Barren Earth), Live at Nassau Coliseum ’78 (Emerson Lake & Palmer)Dinsdag 19 mei: zelfisolatie dag 68
Om kwart voor zes loop ik buiten mijn ronde hard. Het is niet koud, lopen gaat moeizaam maar ik red het. De werklaptob is om zeven uur open. Aan de slag dus weer. Vanmorgen eerst allerlei zaken op orde en uitwerken, dan een paar uur wat overleggen. Tussendoor koffie op de galerij in de zon. Lunch met De Vrouw, afwasje, rondje wandelen langs het kanaal. In de middag nog verder en om half vijf sluit ik alles af. Op de galerij lees ik de krant. Vervolgens maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Dan een fruitsalade van meloen, peer en blauwe bes. Ik bak spek en kastanjechampignons en paprika. Ik meng er kruidenkaas en wat amandelmelk doorheen. Ernaast kook ik speltspaghetti en die meng ik dan weer door de rest. De Zoon is er om kwart over zes. We eten alles op! Afwas. Vervolgens zien we de persconferentie van de minister-president en zijn knecht. Per 1 juni kunnen versoepelingen van de virusmaatregelen van kracht. We kunnen meer naar buiten, terrassen en horeca kunnen beperkt open, theaters, musea en concertzalen voor dertig bezoekers, enzovoorts. Het biedt wat perspectief. Tegelijkertijd is er grote kans op drukte en veel verplaatsingen en dat zou alles weer in de war kunnen schoppen. Webstek, lezen, luisteren en rond tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Flame (Richard Barbieri & Tim Bowness), het derde en vierde plaatje uit A History (Penguin Cafe Orchestra), Berlin – A Concert For The People (Barclay James Harvest), The Answer (Peter Bardens), Flags (Patrick Moraz & Bill Bruford), Runaljod – Yggdrasil (Wardruna)Maandag 18 mei: zelfisolatie dag 67
Week tien. Kwart voor zeven heb ik de werklaptob al open. Eerst allerlei felicitatieapps, mail en online berichten beantwoorden. Leuk. Om negen uur heb ik al heel veel gedaan. Koffie met De Vrouw. En weer verder. Nog meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan nog een half uurtje werken en vervolgens lunch samen met De Vrouw. Klein afwasje. De Vrouw gaat naar haar werk; ik wandel buiten een rondje door de zon. Nog twee uren werken en om half vijf sluit ik af. Ik lees de krant op het balkon en ga dan eten maken. Bosui bakken, kastanjechampignon, paprika, paar blaadjes eikenbladsla, dan eieren erbij. Gevulde omelet met het restant salade van gisteren. Goed vullend. Nog iets lezen in de zon op het balkon. Webstek, lezen en luisteren en om tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: Things Buried (Richard Barbieri), Stranger Inside (Richard Barbieri), The Unity Sessions (Pat Metheny), de eerste twee plaatjes van A History (Penguin Cafe Orchestra), Planets + Persona (Richard Barbieri), Refugee (Refugee), Runaljod – Gap Var Ginnunga (Wardruna)Zondag 17 mei: 55 jaar – zelfisolatie dag 66
Om kwart over zes maak ik mijn verjaardagsontbijtfoto. Vervolgens loop ik een ronde hard. De zon schijnt, het is mooi weer en ik kies voor de lange route. Die gaat uitstekend. Thuis nog een uur terug in bed. Dan op de galerij in de zon de krant lezen. Koffie met De Vrouw. Plots is de zon weg en dan is het kil. Binnen verder. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Van hem krijg ik het kookboek De wereld thuis (Mascha Lammes & Ronald Giphart) cadeau. Leuk! Afwas, was en stofzuig. Dan is de zon op de galerij even terug. Niet heel lang, dus weer naar binnen om daar verder te lezen. Half zes ga ik avondeten maken. Ik maak een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en kerstomaat. Ook bak ik aardappelpartjes en kogelbiefstukken en maak ik een knoflookyoghurtsaus. Het nagerecht is fors: er is tartufo, een salade van meloen, aardbei en blauwe bes, plus baklava. Toe maar. Afwas, afval. Dan ga ik nog even lezen op het balkon. Acht uur is de zon ook daar weg. Webstek, lezen en luisteren. Verjaardag afgelopen. Veel berichtjes en wensen van veel mensen. Mooi! Tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: 5 (Tony Banks), The Bell (iamthemorning), Moonchild – A Deep Journey Into The Poetry And Music Of Greg Lake (Annie Barbazza & Max Repetti), Methods Of Dance (Japan), High Voltage (Emerson Lake & Palmer), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 16 mei: zelfisolatie dag 65
Op om zeven uur. Half negen koop ik op de markt fruit en vis. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. Als de zon schijnt is het zeer aangenaam, maar vaak is het wat bewolkt en dan overheerst de kilte. Koffie met De Vrouw. Ik ga naar een postagentschap om voor De Vrouw een bestelling mondkapjes te verzenden. Thuis meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje. Vervolgens stap ik op de fiets en rijd ik naar twee supermarkten voor de laatste dingen. Als ik thuis kom, gaat De Vrouw naar haar werk. Ik ontspan, lees, luister, zie een muziekdvd. Half zes uur ga ik avondeten maken. Bosui bakken, champignons, paprika, Thaise currypasta, risottorijst, bouillon en vijfentwintig minuten koken en klaar. Rest salade van gisteren erbij. De curryrisotto is nogal scherp, maar goed. Afwasje. Dan verder met webstek, lezen, luisteren. Iets over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Six Pieces For Orchestra (Tony Banks), The Gloaming (The Gloaming), Live at WOMAD 1985 (Nusrat Fateh Ali Khan and Party), de dvd die mee kwam met San Patricio (The Chieftains featuring Ry Cooder), het concert The Spice Of Life (Kazumi Watanabe with Jeff Berlin & Bill Bruford), de dvd die mee kwam met Live at the Isle Of Wight Festival 1970 (The Who), Silhouettes (Klaus Schulze)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment