bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-05-2020

B-log: 23 t/m 29 mei 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:23Vrijdag 29 mei: zelfisolatie dag 78
Het is koud tijdens mijn ronde hardlopen, maar dat is niet erg. Lopen zelf gaat ook fijn. Zeven uur heb ik de werklaptob open en ben ik aan het werk. Allerlei kleine dingen. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan komt er post. Twee bestellingen: het nieuwe koffieapparaat (mix van filter en koffiepad) en mijn nieuwe schoenen. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. De Vrouw gaat een paar boodschappen doen; ik doe nog flink wat werkzaamheden. Lunch samen. Afwasje. Ik wandel door de zon om het groentepakket op te halen. Thuis weer een tijdje aan het werk en om half vijf doe ik de werklaptob dicht. Krant op het balkon. Ook lees ik de trilogie De aardkinderen (Jean M. Auel) uit. Deze kocht en las ik in 1990 en ik wist me er weinig tot niets meer van te herinneren; nu heb ik er een ander beeld bij. Leuk om te herlezen. De Vrouw maakt avondeten en serveert tandoori-kippenbouten met groente uit de oven en een frisse salade ernaast. Toe is er miniwatermeloen. Ik bel Onze Vader. Hij is opgewekt en het gaat heel goed. Zondagmiddag fiets ik naar hem toe. Voor het eerst in twaalf weken. Afwas en afval. Nog even lezen op het balkon. Dan naar binnen voor webstek, lezen en luisteren. Nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: The Void (Beardfish), Rejoice (Tony Allen & Hugh Masekela), Life Goes On (Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow), How Sweet To Be An Idiot (Neil Innes), +4626-COMFORTZONE (Beardfish), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)Donderdag 28 mei: zelfisolatie dag 77
Ik heb de bus van kwart voor zeven naar het werk in Arnhem. Met wat aansluiting gemist ben ik vijf kwartier later op de werkplek. Het is er doodstil. (Gelukkig.) Ik spreek wat collega’s en weet weer wat ik de laatste tijd mis. Verder een paar (online) overleggen. Tussendoor weer fiks op orde. Half twee heb ik een bus terug. Wederom niet zo goede aansluiting en bij Beekbergen is een ongeluk gebeurd, waardoor meer dan een half uur stilstaan. Kwart voor vier thuis. Nog even wat werken en een uur later sluit ik af. Ik zet de schotel met daarin het restant bataatwortelraapstelenstoemp van maandag en de overgebleven groentecurry van gisteren in de oven. Na een half uur haal ik hem eruit, strooi er parmesan over en eet de boel op.
Muziek vandaag: Rejoice (Tony Allen & Hugh Masekela), Life Goes On (Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow), How Sweet To Be An Idiot (Neil Innes), Live At The Royal Albert Hall (Snarky Puppy), Mammoth (Beardfish)Woensdag 27 mei: zelfisolatie dag 76
Kwart voor zeven ben ik buiten om mijn ronde hard te lopen. De lange route gaat prima. Thuis nog even een uurtje in bed. Dan koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. Ik wandel naar de biowinkel voor wat boodschappen. Meer koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. We lunchen binnen. Afwasje. Ik loop nog snel naar een supermarkt voor sla. Krant op de galerij. Dan fietsen we naar een sportzaak en daar koop ik nieuwe hardloopschoenen; het is weer tijd. We kijken nog even rond in andere winkels en rijden dan weer terug. Lezen op het balkon. De Vrouw bestelt een paar nieuwe mooie schoenen voor me. Ik maak avondeten. Kastanjechampignons bakken, bosui, paprika, courgette en linzen erbij, vervolgens wat bloem en melk, kerriekruiden en dan laat ik de groentecurry even pruttelen. Ondertussen bak ik kogelbiefstukken en zet het restant van de salade van eergisteren op tafel. We laten de boel ons goed smaken. Afwas te overzien. Ik lees op het balkon en ga rond half acht naar binnen. Webstek, mail, lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Live From Manticore Hall (Keith Emerson & Greg Lake), Destined Solitaire (Beardfish)Dinsdag 26 mei: zelfisolatie dag 75
De werklaptob is nog voor zeven uur open. Er is van alles dat ik in alle rust kan doen. Tussendoor zie ik nieuws dat Duitsland vanaf 15 juni de grens voor toeristen weer wil openen. Dat zou betekenen dat we onze vakantieplannen kunnen doorzetten, weliswaar zonder festival, maar met ons bezoek aan Stralsund, Binz en Bad Doberan. Halverwege de ochtend heb ik al twee overleggen gehad en drink ik koffie op de zonnige galerij; De Vrouw heeft mijn plekje in de werkkamer ingenomen voor een online werkoverleg. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Nog iets doen en dan samen lunch. Afwasje. Een uur heb ik een overleg; daarna ga ik een rondje buiten wandelen. Thuis weer verder werken en om kwart over vier sluit ik alles af. Krant op het balkon. De Vrouw maakt het avondeten en serveert tegen zes uur een krachtige en pittige tomatensoep en een uienplaattaart uit de oven. De Zoon helpt mee met opeten. We kletsen leuk bij. Afwas. Lezen op het balkon. Tegen acht uur naar binnen. Webstek, lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: La Fenice (Keith Jarrett), Sleeping In Traffic: Part One (Beardfish), Sleeping In Traffic: Part Two (Beardfish), Anno Domini High Definition (Riverside), Cuong Vu Trio meets Pat Metheny (Pat Metheny & Cuong Vu)Maandag 25 mei: zelfisolatie dag 74
Week elf. Kwart voor zes loop ik mijn ronde hard. Zomertenue. Het is droog maar grijs. Lopen gaat uitstekend. Zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat boodschappen doen en andere dingen. Ik heb overleg en werk verder. Meer koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan nog even overleg en vervolgens een rondje buiten lopen. Na een uurtje verder werken is het weer mooi voor vandaag. Krant op het balkon. Avondeten maken. Ik schil aardappels, bataten, wortels en een grote uit en kook die. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, koolrabi, peer en walnoot. Ook braad ik rundersaucijzen en warm ik het laatste beetje kaassaus op. De knollen giet ik af en stamp ik fijn; ik roer er een bos fijngesneden raapstelen doorheen. Aan tafel. Uitstekend eten. Afwas. Lezen en natafelen in de zon op het balkon. Dan binnen webstek, lezen en luisteren en om tien uur is maandag weer voorbij.
Muziek vandaag: het plaatje (Construct III) dat meekwam met The Continuum Recyclings (Bass Communion & Vadnaobmana), Fran En Plats Du Ej Kan Se (Beardfish), Mateli (Liisa & Tellu), The Sane Day (Beardfish), Darskapens Monotoni (Kaipa Da Capo), Memories In My Head (Riverside)Zondag 24 mei: zelfisolatie dag 73
Zes uur wakker en op. Koffie. Webstekken. Mail. Enzovoorts. Lezen. Koffie met De Vrouw. We zetten een was aan. Buiten lichte regen en kil. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Dan afwas en stofzuig. Even lezen. Als het wat droger is, wandel ik langs het kanaal naar een supermarkt voor wat kleinigheden. Het is stil op straat. Op de weg terug begint het weer licht te regenen. Als ik thuis ben, is het gewoon een fikse bui. Nog even iets lezen en luisteren en dan ga ik avondeten maken. Een salade van bladsla, bosui, koolrabi en komkommer. Courgette en tomaten met een basilicum-knoflookdressing uit de oven. Kalfslappen. De kaassaus van donderdag aangelengd en opgewarmd (of andersom, zie maar). Toe een cashewyoghurt met aardbeien. Natafelen. Afwas. Dan webstek, lezen en luisteren. Er is mail van Willem. Hij wil een boek ruilen en vertelt dat het niet goed gaat met zijn vrouw Truus. Ik schrik. Zij heeft onverklaarbare uitvalsverschijnselen en hij is al een paar maanden voltijds mantelzorger. Zorgelijk. Toch om tien uur slapen.
Muziek vandaag: de eerste drie plaatjes uit de 4cd-doos Untitled (Bass Communion), Live at the NCH (The Gloaming), World After History – A Pannonian-Mediterranean Round-Trip (Boris Kovac & La Campanella), Morgenlandfahrt (Dunkelbunt), Greasy Love Songs (Frank Zappa), Past The Evening Sun (Ring Van Möbius), Shrine Of New Generation Slaves (Riverside), het vierde plaatje uit de 4cd-doos Untitled (Bass Communion)Zaterdag 23 mei: zelfisolatie dag 72
Ik loop mijn ronde hard om zeven uur. Het is aangenaam, al staat er een aardige wind. Nog voor half negen ben ik op de markt voor groente en fruit. Erna wandel ik naar de bioslager en biowinkel. Tien uur koffie met De Vrouw op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om twaalf uur voor lunch. Het gaat goed met hem; hij kijkt ernaar uit dat hij weer aan het werk kan. Afwasje. Was. Lezen op het balkon. Op straat is het erg druk, alsof er niets meer is om rekening mee te houden. De Zwager komt even op theebezoek met De Neven. Meer lezen op het balkon. Half zes ga ik eten maken. Niet moeilijk. Eerst een salade van bosui, komkommer en tomaat (met het restje van donderdag), dan een schotel van rode ui, knoflook, peper, prei, aubergine en zoete aardappel. Ik bak steaks d’Avignon en warm de kaassaus van donderdag op. Verse aardbeien vormen het nagerecht. Afwas, afval. Nog een beetje lezen op het balkon. Kwart over acht naar binnen. Webstek, lezen, luisteren en het is bijna half elf als ik ga slapen.
Muziek vandaag: From Silence To Somewhere (Wobbler), Cenotaph (Bass Communion)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment