bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

29-05-2020

B-log: 30 mei t/m 5 juni 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:51Vrijdag 5 juni:
Kwart voor zes wakker. Een uur later ben ik aan het werk. Halverwege de ochtend koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. Om twaalf uur heb ik al heel veel werk verzet. Een half uur later lunchen we. Afwasje. Ik wandel naar buiten. Het is fris, grauw en bewolkt, maar wel droog. Daarna weer terug aan het werk. nu ligt er niet zo heel veel meer. De Vrouw gaat om half vier naar het werk. Ik sluit af. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst spaghetti koken, dan kastanjechampignons bakken, bosui en courgette erbij. Mengen met pasta en dan rode pesto erdoorheen roeren. Lekkâh. Afwasje. Webstek, lezen en luisteren. De Vrouw is er weer om acht uur. Ik ga twee uur later slapen.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje uit de set The Virgin Years 191977-1983 (Tangerine Dream), Young Lions (Adrian Belew), Inner Revolution (Adrian Belew), The Acoustic Adrian Belew (Adrian Belew), Here (Adrian Belew), Foly! (Habib Koité & Bamada), Bonfires Of Sao Joao (Forro In The Dark), The Experimental Guitar Series Volume 1: The Guitar As Orchestra (Adrian Belew), On The Threshold Of A Dream (The Moody Blues), Encores, Legends & Paradox – A Tribute To The Music Of ELP (allerlei), Silhouettes (Klaus Schulze)Donderdag 4 juni:
Kwart voor zes loop ik mijn ronde hard. Het is bewolkt en fiks fris en lopen gaat goed. Zeven uur heb ik de werklaptob open en ga ik aan het werk. Na tien uur koffie met De Vrouw. Ik heb nog allerlei overleg en om een uur lunchen we. Afwasje. Ik wandel een klein rondje door het centrum. De Vrouw gaat naar het werk; vanavond laat is ze er pas weer. Thuis nog even verder werken, inclusief overleg. Tot mijn verbazing komt De Vrouw thuis; er was vandaag overbezetting en morgen is er een gat in het rooster, dus heeft ze aangeboden morgen te werken in plaats van vandaag. Half vijf doe ik alles dicht en uit. Krant en het nieuwe werk van Willem op het balkon. De Vrouw warmt het restant chili van gisteren op en vult de salade van gisteren aan. We eten het op. Afwasje. Dan mails afhandelen, webstekken, lezen en luisteren. Tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: Die Beistelltische (Die Beistelltische), Kill Ugly Radio (Die Beistelltische), Lone Rhino / Twang Bar King (Adrian Belew), Mr. Music Head (Adrian Belew), Live at The Royal Albert Hall (Snarky Puppy), het eerste plaatje uit de set The Virgin Years 191977-1983 (Tangerine Dream)Woensdag 3 juni:
Half zeven wakker en op. Koffie. Webstekken. Rond tien uur wandel ik door de zon naar de biowinkel. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Er is een appbericht van ons vakantiehuis in Duitschland. We zijn er over een maand van harte welkom! Als inderdaad per 15 juni reizen naar Duitschland weer mogelijk is, dan gaat het lukken. Meer koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. De Vrouw gaat boodschappen doen. Ik lees (Marten Toonder de afgelopen dagen) op de galerij. Halverwege de middag gaan we verder op het balkon. Bij de post een nieuw boekwerk van Willem: mooi! Eind van de middag maak ik avondeten. Een salade van bosui, komkommer, radijs en appel. Een fruitsalade van watermeloen en aardbei. Een chili. We eten. Ik was af. We zien de persconferentie van de minister-president en zijn knecht en inderdaad: vanaf 15 juni kunnen we naar Duitschland reizen. Onze vakantie gaat echt door. Da’s mooi. Nog heel even lezen op het balkon, dan naar binnen. Webstekken, lezen en luisteren en om tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), ESP (Bee Gees), One Night Only (Bonus Disc Edition) (Bee Gees), Ahuila Maguilé (Frido ter Beek), het derde plaatje uit de set The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream)Dinsdag 2 juni:
Week twaalf. Nog voor zes uur start ik met mijn ronde hardlopen. De zon schijnt en het is bijzonder aangenaam. Zeven uur heb ik de werklaptob open en ga ik aan het werk. Heel veel is er niet, dus ik kan in rustig tempo allerlei inhaaldingen en opruimzaken doen. Koffie met De Vrouw. Die gaat naar de fysio en boodschappen doen. Ik werk verder. Tegen half een is ze terug. We lunchen. Afwasje. Ik wandel langs het kanaal en neem op de terugweg van een supermarkt wat dingen mee. Terug aan het werk. Kwart over vier sluit ik af. Krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert haar beroemde salade niçoise. Bijzonder goed gelukt weer. Watermeloen en aardbeien zijn het nagerecht. Afwas. Verder lezen op het balkon. Half negen naar binnen. Webstek, lezen en luisteren en iets na tien uur slapen.
Muziek vandaag: Life Goes On (Carla Bley with Andy Sheppard & Steve Swallow), Rejoice (Tony Allen & Hugh Masekela), Main Course (Bee Gees), Children Of The World (Bee Gees), Spirits Having Flown (Bee Gees), The Miami Years (Bee Gees), Live at Montreux 1997 (Emerson Lake & Palmer)Maandag 1 juni: Tweede pinksterdag
Zes uur op. Vanaf vandaag zijn er verdere versoepelingen van de virusmaatregelen van kracht. Er mag iets meer, we kunnen meer naar buiten. Stopt de zelfisolatie? En voorgoed? We hopen het. Koffie. Wat werkzaamheden voor Wirwar en een mail naar ons vakantiehuis in Duitsland met de vraag of we in juli welkom zijn. Koffie met De Vrouw in de felle zon op de galerij. Ook maak ik een broccolisoep voor De Vrouw. Half elf lunchen we. Da’s vroeg, want De Vrouw moet op tijd naar het werk om in te vallen wegens ziekte. Na de lunch krijgt ze bericht dat ze een uur later mag beginnen. Half een ben ik alleen. Ik lees De Bovenbazen (Marten Toonder) in de hete zon op de galerij (uit). Halverwege de middag ga ik een rondje lopen. Ik wandel om het centrum. Er is volk op straat, in de parken en op de terrassen, maar het valt me mee met de drukte. Ruimte zat. Thuis lees ik op het balkon. Rond half zes maak ik het restant broccolisoep (aangevuld met wat pasta) warm en eet het op. Afwasje. Verder lezen. De Vrouw is er om acht uur. Bijpraten, lezen, luisteren en om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Horizontal (Deluxe Edition) (Bee Gees), 3 (The Gloaming), Mr. Natural (Bee Gees), The Colour Of Spring (Talk Talk), Brother Where You Bound (Supertramp), Congress Shall Make No Law (Frank Zappa), Runaljod – Ragnarok (Wardruna)Zondag 31 mei: eerste pinksterdag – zelfisolatie dag 80
Kwart over zes op. Een uur later loop ik de lange route van mijn ronde hardlopen. Thuis nog even in bed. Dan echt op. Koffie en notentaart met De Vrouw op de galerij in de zon. Ik maak avondeten voor De Vrouw, die vanmiddag en vanavond naar het werk is. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas, stofzuig, was. Kwart over twee fiets ik – na bijna drie maanden – weer eens naar Onze Vader. Het gaat goed met hem en is blij dat ik er ben. Hij zit weer vol verhalen over het heden en verleden. Half vijf neem ik weer afscheid. Thuis ben ik alleen; De Vrouw is naar het werk en ik maak avondeten voor mijzelve. Kastanjechampignons bakken, broccoliroosjes erbij, bosui en een restje eikenbladsla. Dan drie eitjes erbij en laten stollen. Op een bord en bestrooien met parmesan. Zo op. Afwasje en afval. Dan werk ik de webstek bij, zie ik een muziekdvd, lees en luister ik en om kwart over tien ga ik naar bed.
Muziek vandaag: Bee Gees’ 1st (Deluxe Edition) (Bee Gees), de dvd die mee kwam met Mammoth (Beardfish), In Search Of The Lost Chord (The Moody Blues)Zaterdag 30 mei: zelfisolatie dag 79
Ik ben om kwart voor zes wakker. Redelijk geslapen. De afgelopen nachten veel wakker geweest, geen idee waarom. Hoofd vol, maar ben opgewekt, het gaat goed. Ik verdiep me eerst maar eens in het nieuwe koffieapparaat. Even na acht uur wandel ik naar de markt voor groente, fruit en vis. Daarna ga ik naar de bioslager en biosuper. Thuis maak ik het nieuwe koffieapparaat schoon en bereid ik de eerste dronk voor. Koffie met De Vrouw op de galerij. Het is inmiddels erg warm. Meer koffie met De Vrouw op de Galerij. De eenvoudige manier van koffiezetten werkt uitstekend; morgen eens kijken of we ook met gemalen koffie in de weer kunnen. De Zoon is er even na twaalven voor de lunch. Afwasje. Krant op de galerij. De Vrouw en ik wandelen nog even een rondje, kopen ergens schepijs en lopen door het centrum weer terug. Er zijn al volop maatregelen om eventuele drukte vanaf 1 juni (als de horeca en terrassen weer open mogen) de baas te kunnen. Lezen op het balkon. Tegen zessen ga ik avondeten maken. Eerst een salade van bosui, komkommer en appel, ondertussen blancheer ik groene asperges en dan bak ik aardappels en runderschnitzels. Ik drapeer de asperges over de salade en rasp daar parmesan overheen. We eten de boel op. Toe is er watermeloen en aardbei. Uitstekend. Afwas. Lezen op het balkon. Tegen acht uur ben ik weer binnen. Webstek, lezen en luisteren en nog voor half elf ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Munich 2016 (Keith Jarrett), Magnified (Beatrix Players), Live at Ronnie Scott’s (Jeff Beck), Nurses Song With Elephants (David Bedford)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment