bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-06-2020

Bas, Willem, Aad en ik – 4 juni 2020

Filed under: BWi&A BWA&i BAW&i ABW&i — bazbo @ 18:48

Bas:

Jelui,  

Kijk aan, we hebben onze eigen schrijf- en leesclub ontwikkeld. Bij gelegenheid kunnen we in een ruime huiskamer teksten aan elkander declameren, met inachtneming van de coronamaatregelen. Als de toiletten maar weer open zijn. Misschien is De Walvis een geschikte locatie waar we op ruime afstand van elkander kunnen aanliggen. Ieder beter idee is welkom. (Er zijn er nogal wat.)  

Voor wie hem heeft gemist is hier een van mijn laatste werkjes. Klik op deze link. (Vertrouwt u mij, als u klikt, komt u niet op een pagina waar u uw bankgegevens moet invullen, pincode moet prijsgeven of bevallige dames kunt aanschouwen.) Graag uw correcties en aanvullingen, danwel vernietigende lofuitingen. Of – indien je het weer beter kunt – bewijs daarvan.  

Zelf moet ik nog even verder lezen in het boekwerk dat ik tot mijn grote vreugde gisteren mocht ontvangen. Het is helaas door de auteur niet gesigneerd (de lamstraal!), maar ik krijg hem nog wel.  

Een verder vervolg van deze postwisseling is mooi, maar heeft geen haast. Ben benieuwd wie als eerste op ‘allen beantwoorden’ durft te klikken.
Met groeten en een plezierige nachtrust.     

de b    

P.S. Nog een korte praktische vraag. Weet een van jullie misschien hoe ik een zeer dik boek bij iemand door de brievenbus gepropt krijg? Ik overweeg om het boek in allerlei katernen te verdelen en hem dus in meerdere stukken door de gleuf te schuiven. Moet ik dan ieder afzonderlijk katern signeren? Ik vraag het voor een vriend.

Aad:

Mijne heren,

Heb op verzoek van Reinier nog even aan Femke gedacht. Vind dat haar achternaam zo langzamerhand een beetje als ‘halsmisdaad’ gaat klinken. Hoop dat het rookadvies een vredespijp betrof. Vond het terras eerlijk gezegd ook wat aan de kleine kant. Vind dat we haar niet al te lang op de nek moeten zitten (dat is de heer Floyd in eerder stadium ook niet in de koude kleren gaan zitten. Of juist wel?).
Mijn schrijvende hand functioneert momenteel overwegend virus-gestuurd (zie bijgevoegd bewijsmateriaal/ een evident gevalletje van #PoetryToo).

Toch nog even een Coronavrij toetje: (“Het is een limerick, slimmerik!”).
Ik schreef het als een vlugge vingeroefening daags nadat ik mocht vernemen wat Paul McCartneys geheugensteuntje financieel had opgebracht.

Hey Jude
Voordat je het nieuws hoorde had je
Hey Jude nog gedraaid zonder dat je
met weemoed en spijt
en met rauw zelfverwijt
ooit dacht aan een weggegooid kladje

Heer Bas, laat u desgewenst naar eigen keuze maar een en ander in uw web verstrikt raken.
Gegroet Bas, Willem en ik

Ik ook

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment