bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-06-2020

B-log: 13 t/m 19 juni 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:48Vrijdag 19 juni:
Kwart voor zes op. Een uur later is de werklaptob open en ben ik aan het werk. Half tien koffie met De Vrouw op de galerij in de hete zon. De Vrouw gaat op stap en ik ga verder met werken. Koffie tussendoor. Half een neem ik pauze. De Vrouw is er om een uur weer. We lunchen. Afwasje en dan wandel ik een rondje om het centrum Het is zonnig en zelfs warm. Nog hee leven verder werken en om drie uur sluit ik af. Even ontspannen op het balkon. De Vrouw gaat eind van de middag op stap. Ik lees, maak eten voor mijzelve (omelet gevuld met bosui en paprika), doe een afwas en breng een pakketje naar Willem. Thuis webstek, lezen en luisteren en nog voor half elf ga ik weer slapen.
Muziek vandaag: Medúlla (Björk), Volta (Björk), Biophilia (Björk), Forever Comes To An End (Bjorn Riis), Romantic Warrior (Return To Forever), Live In Concert (Emerson Lake & Powell), Rejoice (Tony Allen & Hugh Masekela), Vulnicura (Björk), Live at The Royal Albert Hall (Snarky Puppy)Donderdag 18 juni:
Als ik wakker word, regent het buiten lichtjes, maar tijdens mijn ronde hardlopen is het weer droog. Dat lopen gaat ietwat moeizaam: het is warm en benauwd en ik heb een korte wandelpauze nodig. Zeven uur aan het werk. Drie kwartier later weer stoppen. Ik wandel naar de praktijk van de mondhygiëniste. Beetje aangepast, maar toch gewone behandeling. Ik ben weer schoon. Thuis aan het werk. Koffie met De Vrouw op het balkon. Verder werken. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Verder werken. Lunch. Afwas. Ik loop een rondje langs het kanaal en om het centrum. Verder werken. Half vijf ben ik klaar voor vandaag. Even rust op het balkon. Iets na half zes wandelen we naar een restaurant in de buurt. Daar zitten we rustig en eten we het verrassingsmenu. Voor mij gebakken peer met gorgonzola, portabello gevuld met spinazie en geitenkaas, plus gegrilde ananas met chocolade-ijs. Het smaakt voortreffelijk. Half negen weer thuis. Even lezen op het balkon, dan naar binnen. Webstek, lezen, luisteren en om kwart over tien lig ik weer in bed.
Muziek vandaag: Debut Live (Björk), Post Live (Björk), Homogenic Live (Björk), Vespertine Live (Björk), Seventh Sojourn (The Moody Blues)Woensdag 17 juni:
Kwart over zes op. Webstek, lezen. Koffie met De Vrouw op het balkon. De Vrouw gaat de deur uit voor boodschap en dergelijke. Koffie op het balkon. Er is post: Aar heeft iets leuks gekocht op een markt in Turkije; kostte maar tien of twintig lira. Ik wandel naar de biowinkel. Het is warm en benauwd en bij vlagen zonnig. De schoonmaak is er en als zij weg is, lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Lezen op het balkon. Vijf uur ga ik eten maken. Ik leg aardappelpartjes op een bakplaat, bestrooi ze met paprikapoeder en Italiaanse kruiden en sprenkel er olijfolie overheen. De bakplaat zet ik vijfentwintig minuten in een op 200C voorverwarmde oven. Ik snijd twee rode uien in ringen, een halve courgette in dunne plakken en twee trostomaten in achten. Die leg ik op de bakplaat naast de aardappelen. De aardappelen draai ik om. De bakplaat gaat nog twintig minuten in de oven. Ook warm ik (voorgegaarde) makreel op (als je er verse witvis bij wilt, moet je die samen met de groente op de bakplaat leggen). Ik prepareer een salade van bosui, radijs, komkommer en appel. Als alles op tafel staat, eten we er flink van. Afwas. Lezen op het balkon. Om half negen is het donker (het regent) en ga ik naar binnen. Webstek, lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Telegram (Björk), Homogenic (Björk), Vespertine (Björk), Blueprint (Keith Tippett), Feeding The Monkies At Ma Maison (Frank Zappa)Dinsdag 16 juni:
Nog voor zes uur loop ik buiten mijn ronde hard. Het lijkt heel dreigend, maar het valt alleszins mee. Lopen gaat niet heel gemakkelijk, maar het lukt. Zeven uur heb ik de werklaptob open en aan. Koffie met de Vrouw op de galerij. Later koffie met De Vrouw op het balkon. Lunch met De Vrouw. Dan overleg. Afwasje en vervolgens loop ik een rondje. Dan nog een tijdje aan de slag. Half vijf sluit ik af. Krant. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert hamburgers met een tomatenbonensaus en een salade van wortel, paprika en mais. Zeer smakelijk allemaal. Afwas. Dan lezen op het balkon. Half negen naar binnen. Webstek, lezen, luisteren en om tien uur weer naar bed.
Muziek vandaag: Gling-Gló (Björk Gudmundsdóttir & trió Gudmundar Ingólfssonar), Debut (Björk), Big Time Sensuality (cd single) (Björk), The Best Mixes Of The Album-Debut For All The People Who Don’t Buy White-Labels (Björk), Post (Björk), Every Good Boy Deserves Flavour (The Moody Blues), It’s Oh So Quiet (cd single 1) (Björk), It’s Oh So Quiet (cd single 2) (Björk), Isobel (cd single) (Björk), The Sprocket Sessions – An Unofficial Bootleg (Emerson Lake & Powell)Maandag 15 juni:
Zes uur op. Nog geen uur later is de werklaptob aan en ben ik aan het werk. Er is niet heel veel, dus ik kan in alle rust van alles doen. Koffie met De Vrouw op de galerij. Meer koffie met De Vrouw. Eind van de ochtend een overleg. Lunch. Afwasje. Ik wandel door de zon naar de biowinkel. Dan weer verder werken. De Vrouw is vanmiddag uit. Half vijf doe ik de werklaptob uit. Uitrusten en lezen op het balkon. De Vrouw is er rond half zes. Ik ga avondeten maken. Niet moeilijk: een salade van bosui, koolrabi, komkommer, wilde tomaatjes en peer. Ondertussen staat het restant andijviestoemp van gisteren op te warmen in de oven. Ten slotte bak ik steaks d’Avignon. We praten leuk bij. Afwas. Krant op het balkon en ander leeswerk. Half negen naar binnen. Webstek, lezen en luisteren tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Septober Energy (Keith Tippett’s Centipede), Merchants Of Light (Big Big Train), Grand Tour (Big Big Train), Peace In Our Time (Big Country), Big Rude Jake (Big Rude Jake), Into The Maelstrom (2cd Limited Edition) (Bigelf)

_

Zondag 14 juni:
Half zeven loop ik buiten mijn ronde hard. Ik kies de langere zomerroute, maar moet op de helft een wandelpauze nemen. Het is heel benauwd en lekker doorlopen lukt niet. Thuis nog even terug in bed. Dan lezen op de galerij. Koffie met De Vrouw op de galerij. Het is weer aardig warm en we verhuizen naar het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Ik wandel een rondje om het centrum heen. De lucht wordt dreigend, het is benauwd en er steekt wind op. Als ik binnen ben, gaat het regenen. Ik begin vast met avondeten: kalfsvlees in de tajine met tomatensaus. Later maak ik een stoemp van aardappel en andijvie. We zitten op tijd aan tafel. De boel smaakt goed en er blijft voldoende over om morgen een kliekendag te realiseren. Aardbeien toe. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Half negen naar binnen. Webstek, lezen en luisteren en om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Emerson Lake & Powell (Emerson Lake & Powell), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 13 juni:
Kwart over zes op. Koffie en webstekken. Acht uur ga ik naar de markt voor groenten, fruit en vis. Erna loop ik naar de bioslager. Koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. Het is er erg warm. Dus naar het balkon. Daar meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Lezen op de galerij. Na een tijdje is het weer te warm, dus naar het balkon. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Een salade van rode ui, komkommer, bindsla en wilde tomaatjes. Dan maak ik een risotto met snijbiet. Ten slotte bak ik lamsboutlappen. Het smaakt uitstekend, vooral de snijbietrisotto is goed gelukt. Toe zijn er nog aardbeien. Afwasje. Lezen op het balkon. Kwart voor negen naar binnen. Webstek, lezen en luisteren en om kwart over tien weer slapen.
Muziek vandaag: The Second Brightest Star (Big Big Train), Merry Christmas (cd single) (Big Big Train), Swan Hunter (cd single) (Big Big Train), Rapid Eye Movement (Riverside), Rapid Eye Movement II (Riverside)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment