bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

20-06-2020

B-log: 20 t/m 26 juni 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 20:14Vrijdag 26 juni:
Zes uur loop ik mijn ronde hard. Zelfde verhaal: in het begin is het koel, maar halverwege heel warm en benauwd en wordt het niet gemakkelijk meer. Toch loop ik de ronde uit. Zeven uur ben ik aan het werk. Ik heb veel ingepland om te doen, maar dat kan ik allemaal in rustig tempo doen. Is wel nodig, dat rustige, want het is al snel weer erg warm. Gelukkig waait het redelijk door in huis. Koffie met De Vrouw op het balkon. De Vrouw gaat uit. Ik werk door, drink ondertussen koffie. Lunch met De Vrouw om half twee. Afwasje. Dan wandel ik een rondje en haal ik het groentepakket op. Buiten is het zeer warm. Thuis nog een uurtje verder werken en om vier uur is het allemaal gedaan voor vandaag. Krant op het balkon. De Vrouw heeft avondeten gemaakt en serveert procureurslappen met een stoemp van zoete aardappel, tuinboon en chorizo. Zeer smakelijk. Toe is er watermeloen. Afwasje. Lezen op het balkon. Het is zonnig en benauwd en heet en nu wordt het donker bewolkt. Binnen werk ik een uurtje aan webstekken, dan ga ik op het balkon verder met lezen en luisteren en om kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: Nocturne (Irmin Schmidt), Discourses (Jon Balke), Master Of Reality (Black Sabbath), Blackfield (Blackfield), Blackfield II (Blackfield), Sabbath Bloody Sabbath (Black Sabbath), Psurroundabout Ride (The Dukes Of Stratosphear), Rated PG (Peter Gabriel), het derde plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa)Donderdag 25 juni:
Half zeven zit ik in de bus. Mundkäpchen en al. Reis verloopt voorspoedig. Op de werkplek aan de slag, plus ik spreek fijn allerlei collega’s. Her en der ook overleg. Kwart over drie ga ik naar huis. Op de terugweg in het centrum van Arnhem ren ik de plaatselijke platenwinkel in en: jawel hoor. Het vier cd’s tellende doosje The Mothers 1970 (Frank Zappa) dat morgen verschijnt is er al. Vier uur thuis. De Vrouw is er nog heel even; een half uur later vertrekt zij naar werk. Ik lees de krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Niet heel moeilijk. Ik gooi het restje gekookte kikkererwtenpasta in de pan waar het restant groentesoep zit die ik gisteren voor De Vrouw heb gemaakt en warm dat op. Een fiks bord eet ik. Dan is het me verder heel veel te warm. Ontspannen. Webstek. Lezen, luisteren. Om kwart over tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: A Day At The Beach (Airbag), de eerste twee plaatjes uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), Discourses (Jon Balke), Nocturne (Irmin Schmidt)Woensdag 24 juni:
Kwart voor zes wakker en op. Drie kwartier later loop ik mijn ronde hard. Aanvankelijk is het aangenaam koel, maar aan het eind wordt het al warm en benauwd. Thuis nog een uurtje terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Dan wandel ik door de warmte naar de biowinkel. Erna ga ik naar een andere supermarkt. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Dan lunch. Afwasje. Ik ruim de schade op van een fles koolzuurhoudende limonade die in de vriezer kapot gevroren is. Oeps. Lezen op het balkon. De Vrouw bestelt voor mij de nieuwe plaat Chamber Music From Hell bij de componist zelve (Chris Opperman). Meer ontspannen en lezen op het balkon. Nog voor vijf uur ga ik eten maken. Eerst het avondeten voor De Vrouw voor morgen, dan de dis voor vanavond. Voor morgen een goed gevulde soep (spek, ui, wortel, champignons, doperwten). Voor vandaag een salade van bosui, komkommer, peer met het restant van eergisteren, plus een schotel van rode ui, courgette, doperwt, kikkererwtenpasta en rode pesto. Ook bak ik rundertartaar. We eten de boel op. Afwas. Dan zien we de persconferentie van de minister-president met zijn knecht. Vanaf 1 juli kunnen we zonder enige problemen met de trein. Dat is mooi. Nog wat lezen op het balkon; dan naar binnen. Webstekken, lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Black Sabbath (Black Sabbath), Paranoid (Black Sabbath), Inferno – The Complete Original Motion Picture Soundtrack Recording (Keith Emerson)Dinsdag 23 juni:
Wakker en op om kwart voor zes. Dik een uur later ben ik aan het werk. De Vrouw gaat om half negen naar haar werk. Ik heb allerlei overleg, drink koffie tussendoor en doe veel werkzaamheden. De Vrouw is terug van haar werk. Ook lunch ik. Eén uur wandel ik een rondje buiten. Het is al flink warm vandaag. Een uur later ben ik alweer in overleg. Kwart over vier is het allemaal klaar en sluit ik af. Ik ben zeer moe en mijn hoofd zit vol. Donderdag verder. Uitblazen en krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een mooie kalfsgoulash met broccolirijst. Toe is er ijs en bonbon. Afwasje. Dan wat mail afhandelen en vervolgens lezen op het balkon. Het is zeer aangenaam. Half negen naar binnen. Webstekken, lezen en luisteren. Nog voor half elf lig ik in bed.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), Silhouettes (Klaus Schulze), Amorica (The Black Crowes), Three Snakes And One Charm (The Black Crowes), de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de set Carnegie Hall (Frank Zappa)Maandag 22 juni:
Week vijftien? Week vijftien. Vandaag is het maandag. Om zeven uur is de werklaptob open en ben ik aan het werk. Een uur daarvoor liep ik buiten mijn ronde hard. Ging prima, al was het moeizaam en aan het eind zeer benauwd. In een paar uren tijd kan ik al heel veel werk verzetten, waardoor het de rest van de dag redelijk rustig kan. Koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. Later meer koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. Lunch met De Vrouw. Afwas. Ik wandel een rondje. Verder werken en om half vijf sluit ik af. Even uitrusten op het balkon. Dan de oven (weer) aan. Vanmiddag lagen er bieten in te roosteren; nu garen kippenbouten. Ik maak een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en paprika. Van de geroosterde bieten snijd ik reepjes en die bedek ik met dille en een mengsel van crème frâiche en mierikswortel. We eten de boel op. Afwas en afval. We handelen wat mail af. Ik lees op het balkon tot half negen. Dan naar binnen. Webstekken, lezen en luisteren. Even na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Mercedes Benz (Jimmy Carl Black & The X-Tra Combo), Hamburger Midnight (B.E.P. = Jimmy Carl Black, Roy Estrada & Mick Pini), Shake Your Money Maker (The Black Crowes), The Southern Harmony And Musical Company (The Black Crowes), Oppy Music Vol. 1: Purple Crayon (Chris Opperman), Honky (Keith Emerson), Concepts Of Non-Linear Time (Chris Opperman)Zondag 21 juni:
Zomer. Opstaan om half zeven. Koffie, webstek. Lezen op het balkon in de zon. De Vrouw heeft een vaderdagcadeau: een enorme doos bonbons. En ik ben niet eens haar vader, noch had ik die kunnen zijn. Koffie met De Vrouw op het balkon in de zon. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om een uur voor lunch. Hij brengt een vaderdagcadeau mee: het boekje Wie waarlijk leeft (Ronald Giphart). Leuk! Afwas. Stofzuig. Ik lees het boekje op het balkon. Half zes ga ik avondeten maken. Een salade van bosui, koolrabi, komkommer, wilde tomaat, peer en walnoot. Ik bak aardappels en lamsshoarma. We eten het op. Aardbeien toe. Afwas en afval. Ik bel Onze Vader. Het gaat op zich goed, al maakt hij zich zorgen dat hij steeds slechter ziet en steeds meer hulp nodig heeft en over het komende controleonderzoek volgende week. Ik lees op het balkon. Half negen naar binnen. Webstek, lezen en luisteren en om tien uur slapen.
Muziek vandaag: Skuggsjá – A Piece For Mind & Mirror (Ivar Bjørnson & Einar Selvik), Hugsjá (Ivar Bjørnson & Einar Selvik), Frames (Keith Tippett’s Ark)Zaterdag 20 juni:
Kwart voor zes op. Een uur later loop ik mijn ronde hard. Dat gaat lekker. Nog voor acht uur ben ik op de markt voor fruit en groente. Erna loop ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie op het balkon. Dan wandel ik naar de plaatselijke platenwinkel. Het zou vandaag (uitgestelde) Record Store Day zijn, maar ook die is uitgesteld. Niettemin, allerlei platenzaken doen er toch iets aan, al is het klein. Zowaar, ik vind de vinylversie van Insurgentes (Steven Wilson) en krijg er de 10″ single Blizzard-Pruf (DeWolff) bij cadeau. Leuk. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Krant op de galerij. Halverwege de middag loop ik naar een hifiwinkel. Het is heel druk in het centrum. In de hifiwinkel vraag ik of ze een vervangende naald voor mijn draaitafel hebben. Daar moet eerst onderzoek naar gedaan, of die is bij te bestellen. Dinsdag of woensdag weet ik meer. Ach zo. Meer lezen op het balkon. Eind van de middag ga ik avondeten maken. Niet moeilijk. Knoflookyoghurtmago. Een enorme salade van bosui, koolrabi, mais, eikenbladsla, komkommer, wilde tomaat. Biefstuk. Er is ijs en aardbei toe. Afwas. Lezen op het balkon. Acht uur naar binnen. Webstek, lezen en luisteren. Half elf slapen.
Muziek vandaag: Vulnicura Strings (Björk), Blizzard-Pruf (DeWolff), Insurgentes (vinyl) (Steven Wilson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment