bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

20-06-2020

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – zaterdag 20 juni 2020

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 19:56bazbo 0883: Steven Wilson – Insurgentes
En wat kocht ik dan vandaag op deze Record Store Day? Nou, dit. Het eerste soloalbum van Steven Wilson uit 2008. Dit is de remaster uit 2016. Op zijdes 1, 2 en 3 staat het album zoals we dat kennen. Op kant 4 staan de vier bonusstukken die eerder alleen te horen waren op de Deluxe Edition vierschijvendoos (die ik niet heb, potverdomme). Mooie aanwinst, dus. Wilson heeft in 2008 nog zijn band Porcupine Tree, maar zint op een solocarrière. Voor zijn eerste soloalbum kiest hij ervoor om iets heel anders te doen. Hij maakt een plaat in de stijl van shoegaze en garagerock, genres die hij zelf erg graag hoort. Het resultaat is een album dat ik bij eerste beluisteringen helemaal niet zo mooi vond, maar ik in de loop van de jaren steeds meer ben gaan waarderen. Veel van de muziek is opgenomen in Mexico (Insurgentes is een grote snelweg dwars door Mexico City) en veel foto’s uit de hoezen ook. De muziek is bij vlagen zeer duister en naargeestig. Hoogst prettig, wel.

0883bazbo 0882: DeWolff – Blizzard-Pruf (10″ single)
Toch een beetje Record Store Day vandaag! Ik kocht vanmorgen iets moois en dit was het RSD2020-cadeautje. DeWolff: altijd gaaf. De twee stukken op deze 10″ single zijn live opgenomen en direct op vinyl geperst (de zogenaamde ‘Direct To Disc’-techniek). Spannende zaak, dus. Er zitten een paar ‘foutjes’ in, maar daardoor is het wel zo spontaan. B-zijde Nothing’s Changing stond ook al op hun album The Tascam Tapes van eerder dit jaar, maar dit keer wel een echt drumstel (in plaats van een Casiootje) en Piso’s heuse Hammond, plus nu duurt het meer dan zeven minuten in plaats van nog geen twee. De A-kant is Made It To 27, ook van The Tascam Tapes en eveneens in een nieuwe jas. DeWolff: altijd gaaf. Lekkâh!

0882
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment