bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-06-2020

B-log: 27 juni t/m 3 juli 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 20:00Vrijdag 3 juli:
Zes uur op. Een uur later ben ik aan het werk. Twee uur later heb ik alles afgerond en overgedragen. Vakantie. Vreemd: in februari had ik heel sterk het gevoel: wat ben ik toe aan vakantie. (De laatste echte vakantie was de zomer, verder alleen een weekend Heerlen eind november.) Sinds ik thuiswerk, is dat gevoel verdwenen. Pas de laatste twee weken, nu de vakantie inderdaad dichterbij komt, is het verlangen naar vakantie weer sterker geworden. Nu is het dan zover. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel langs het kanaal naar een supermarkt. Thuis koffie en lezen op het balkon. De Vrouw is er weer om half een en we lunchen. Afwasje. Lezen op het balkon. De Zwager komt langs met De Neven. Vier uur is het weer stil. De Vrouw gaat naar het werk om half vijf. Webstek, lezen. Dan maak ik avondeten. Spaghetti koken, dan kastanjechampignons bakken, bosui erbij, courgette en ten slotte een tomatenbasilicumsaus. Parmesan eroverheen. Zeer goed. Afwasje. Webstek, dan lezen en luisteren op het balkon. PROG uit. Kwart over tien lig ik in bed.
Muziek vandaag: Nocturne (Irmin Schmidt), The Acoustic Motorbike (Luka Bloom), Before Sleep Comes (Luka Bloom), 78 r.p.m. (Blue Flamingo), Concepts Of Non-Linear Time (Chris Opperman), The Lost Demos EP (Jon Anderson & The Warriors), Blizzard-Pruf (DeWolff), Congo Jazz (Blue Flamingo), CMS African Records – A Search For CMS (Blue Flamingo), het eerste plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), Oxygene Trilogy (Jean-Michel Jarre)Donderdag 2 juli:
Kwart voor zes loop ik mijn ronde hard. Het gaat prima. Buiten is het aangenaam en er staat veel minder wind. Vijf kwartier later heb ik de werklaptob open en ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw op het balkon. Half elf wandel ik naar de biowinkel en de biomarkt. Meer koffie met De Vrouw, dan nog even aan het werk. Rond een uur lunchen we. Afwasje. Volop aan het werk. Ik rond van alles af. Drie uur nog een laatste overleg. Half vijf sluit ik mijn werklaptob af. Krant op het balkon. Daarna ga ik avondeten maken. Ik blancheer broccoli. Ondertussen maak ik de salade: bosui, komkommer en het restant van gisteren. Dan bak ik chorizo, rode ui, gele paprika en de broccoli. Ten slotte voeg ik rookworst toe. Ik zet alles op tafel en we eten het op. Afwas. Ik bel Onze Vader. Hij vertelt uitgebreid over het onderzoek en de voorbereidingen ervoor. Zaterdag zoeken we hem op. Lezen op het balkon in de PROG die ik gisteren kocht, maar vandaag via de post ook binnen kwam. Nou ja. Binnen webstekken, dan weer naar het balkon om te lezen en te luisteren. Iets na tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Utopia (Björk), Zink (Bloem de Ligny), Riverside (Luka Bloom), het tweede plaatje van In A Lifetime (Clannad), Road Tapes Venue #1 (Frank Zappa), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath)Woensdag 1 juli:
Welja. Om half acht ben ik op de werkplek in Arnhem en begint een volle ochtend. Overleg, afronden, enzovoorts. Begin van de middag ga ik wel weer naar huis. Op de terugweg koop ik in de muziekwinkel nog de eindelijk verschenen Jazz Sabbath (Jazz Sabbath) en op het station de laatste PROG (stel dat ik ook deze niet thuis bezorgd krijg). Half vier thuis. Krant op het balkon. Half vijf fiets ik naar een winkelcentrum. Bij de audicien laat ik mijn gehoorondersteuning updaten en opschonen. Binnen een half uur sta ik weer buiten en fiets ik naar huis. Daar maak ik avondeten. Ik bak champignons, courgette en (door De Vrouw geblancheerde) peultjes. Ook bak ik runderchipolata. Ernaast maak ik een salade van rode sla, komkommer, bosui en tomaat. Toe is er een fruitsalade van watermeloen en kruisbes. Het smaakt goed. Veel natafelen. Dan afwas en afval. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon. Tien uur slapen!
Muziek vandaag: Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), het eerste plaatje van In A Lifetime (Clannad)Dinsdag 30 juni:
Zeven uur ben ik aan het werk. Kwart voor zes liep ik buiten mijn ronde hard. Het was nog bijna donker en het waaide, waardoor ik een flink deel van de route fikse tegenwind had. Dat maakte lopen moeilijk, maar ik redde het prima. Ook vandaag belooft weer een drukke werkdag te zijn. Om negen uur heb ik al heel veel gedaan. Dat wat overleg. Om twaalf uur heb ik al mijn geplande voorbereidende werkzaamheden af. Nu alleen nog wat overleg. Maar eerst lunch met De Vrouw. Snel afwasje en dan een overleg. Erna wandel ik even naar buiten. Dan weer fiks aan het werk. Half vijf sluit ik af. Krant op het balkon. De Zus appt dat het onderzoek van Onze Vader goed is verlopen: er was een klein poliepje en dat is gelijk verwijderd; de officiële uitslag is pas over tweeënhalve week. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een mooie ei-tuinboon-paprikataart en een plaattaart met ui. Afwas. Lezen op het balkon. Na negen uur naar binnen. Webstek. Dan om tien uur slapen. De dagen zijn veelal hetzelfde, maar het vooruitzicht op vakantie is goed.
Muziek vandaag: Andando El Tiempo (Carla Bley with Andy Sheppard & Steve Swallow), Life Goes On (Carla Bley with Andy Sheppard & Steve Swallow), Blind Faith (Blind Faith), No Rain (cd single) (Blind Melon), Fourth World Vol. 1 – Possible Musics (Jon Hassell & Brian Eno)Maandag 29 juni:
Week zestien. Vandaag is het maandag. Kwart voor zeven is de werklaptob aan en ben ik aan het werk. Om half tien heb ik al veel gedaan. Koffie met De Vrouw op de galerij. En weer verder. Ook allerlei overleg. Dan lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. De Vrouw gaat naar het werk. Ik werk weer lekker door en heb aan het eind van de middag nog een overleg ook. Vijf uur klaar. Even uitrusten. Zes uur maak ik avondeten. Ik doe niet moeilijk. Ik warm de saus van gisteren op en doe daar de vanmorgen gekookte spliterwtenpasta bij. Ook is er nog wat fruitsalade. Afwasje van niks. Webstekken, krant, lezen en luisteren. De Vrouw is er om kwart voor tien. Heel even bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Discourses (Jon Balke), Vernal Equinox (Jon Hassell), Nexus (Virgil & Steve Howe), Welcome To My DNA (Blackfield), Blackfield IV (Blackfield), Blackfield V (Blackfield), Crystal Machine (Tim Blake), Psurroundabout Ride (The Dukes Of Stratosphear), Blake’s New Jerusalem (Tim Blake), Escalator Over The Hill (Carla Bley & Paul Haines),Zondag 28 juni:
Half acht loop ik buiten mijn ronde hard. Het lijkt aardig afgekoeld, maar al snel blijkt het toch nog wat warm. Bovendien heb ik op een lang stuk ferme tegenwind. Het gaat dus niet gemakkelijk en ik moet even een wandelpauze nemen. Thuis nog even terug in bed. Koffie en webstek. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas en stofzuig. We wandelen langs het kanaal naar een supermarkt en weer terug. Lezen op het balkon. Aan het eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs en komkommer, dan een saus van rundergehakt, ui, peper, paprika en tomaten. Ten slotte kook ik courgette- en pompoenspaghetti. Hoe eenvoudig ook; het smaakt voortreffelijk. Toe is er een fruitsalade van watermeloen, ananas, aardbei en kruisbes. Afwas. Lezen op het balkon. Ook webstek. Dan luisteren en weer verder lezen op het balkon. Iets na tien uur is het weekend voorbij.
Muziek vandaag: Piano Portraits (Rick Wakeman), NYC – Blackfield Live in New York City (Blackfield), Nocturne (Irmin Schmidt), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 27 juni:
Kwart over zes wakker en op. Koffie. Lezen op het balkon. Het heeft vannacht geregend, maar het is nog altijd warm in huis. Ik loop om acht uur op de markt voor fruit en groente. De Vrouw gaat naar het werk. Ik loop naar de bioslager en biowinkel. Het is zeer benauwd buiten. Thuis koffie. Brood halen bij de bakkerij in de straat. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. We lunchen (goh). Afwasje. Ik wandel een rondje langs het centrum. Het is weer heel erg druk op straat en ik ben snel weer thuis. Ik maak een Instagramaccount voor Wirwar aan en verzend de stukken voor het overleg van de werkgroep van volgende week. Krant op het balkon. De Vrouw is er om half zes weer. Even bijpraten op het balkon. Dan ga ik avondeten maken. Niet heel moeilijk, daar is het veel te warm voor. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, radijs en tomaat. Dan bak ik aardappelpartjes en kalfsschnitzels. Toe is er een fruitsalade van watermeloen, ananas en aardbei. Zeer fijn, allemaal. Afwas. Lezen op het balkon. Kwart voor negen naar binnen. Mail, webstek, lezen en luisteren. Nog voor half elf ga ik slapen.
Muziek vandaag: Discourses (Jon Balke), A Day At The Beach (Airbag), het vierde plaatje uit de doos The Mothers 1970 (Frank Zappa), Psurroundabout Ride (The Dukes Of Stratosphear), het derde en vierde plaatje (de tweede show) uit de set Carnegie Hall (Frank Zappa), Fish Out Of Water (Chris Squire), Sleepwalking (Mariana Semkina)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment