bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-07-2020

B-log: 25 t/m 31 juli 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 20:19Vrijdag 31 juli:
Van harte gefeliciteerd, Zuster. Zes uur op. Nog geen uur later heb ik de werklaptob open. Het belooft een warme dag te worden, maar zo vroeg op de ochtend is het nog fijn fris in huis. Ik handel eerst een paar urgente zaken af. Dan heb ik nogal wat om uit te werken. Koffie met De Vrouw op het balkon. Verder aan de slag. Lunch. Afwasje. Dan wandel ik door de hitte langs het kanaal naar een supermarkt voor een paar kleinigheden. Nog even inloggen om te kijken of er urgente zaken zijn, maar om drie uur sluit ik toch echt af. Krant op het balkon. Tegen vijf uur ga ik avondeten maken. Het wordt een courgettesoep gevuld met spek, rundersaucijs, wortel, rode ui, bosui, gele courgette, parmesan en ei. Er is watermeloen na. We tafelen na. Dan afwas. Lezen op het balkon. Tegen acht uur even naar binnen om de webstek bij te werken. Dan weer op het balkon verder lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Live at WM Jazz (Judy Dyble), Vive (Annie Barbazza), Live at the Baked Potato (Soft Machine), Young Americans (David Bowie), Finer Moments (Frank Zappa), het eerste plaatje van Hammer It Out – The Anthology (Keith Emerson), Dream Theory In Malaya – Fourth World Volume 2 (Jon Hassell)Donderdag 30 juli:
Ik ben om half acht op de werkplek in Arnhem. Het is er rustig en ik heb veel te doen. Ook wat overleg. Geen pauzemogelijkheid tussen de middag. Volle en intensieve dag. Pas om half zes thuis. Krant. De Vrouw serveert een groenteschotel van ui, tuinboon en zoete aardappel met een stoof van kalf en wortel. Zeer smakelijk. Uitgebreid natafelen. Afwas. Lezen op het balkon. Even naar binnen voor webstek. Dan verder op balkon lezen en luisteren. Kwart over tien doodmoe naar bed.
Muziek vandaag: Green (Steve Hillage), Chamber Music From Hell (Chris Opperman)Woensdag 29 juli:
Zeven uur wakker en op. Koffie. De Vrouw gaat om half acht naar het werk. Webstek. Lezen en luisteren. Halverwege de ochtend loop ik naar de biowinkel en door de zon weer terug. Koffie. Lunch, afwasje, plee poetsen. Krant. De Vrouw is plots vroeg thuis, om half drie al. In de brievenbus zat mijn bestelde cd Chamber Music From Hell (Chris Opperman). We praten bij en dan ga ik een rondje wandelen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een knoflookyoghurtmayosaus, dan een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat, vervolgens een schotel van kastanjechampignons, rode ui, knoflook, aubergine en pompoen- en courgettespaghetti. Ten slotte bak ik biefstukken. Dit eten we op. Ook het nagerecht, een fruitsalade van watermeloen en blauwe bes, gaat op. Afwas. Dan ga ik een ronde hardlopen. Soepel gaat het niet, maar dat maakt niet uit; lopen is lekker. Thuis webstek, lezen en luisteren op het balkon. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: David Live (David Bowie), Fish Rising (Steve Hillage), L (Steve Hillage), Motivation Radio (Steve Hillage), Chamber Music From Hell (Chris Opperman), Live at WM Jazz (Judy Dyble), Ends (Giancarlo Erra)Dinsdag 28 juli:
De wekker gaat om vijf uur. Goed geslapen. Tweeënhalf uur later ben ik op de werkplek. Daar is het aanvankelijk stil en kan ik weer veel op orde brengen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Verderop in de middag een overleg en dan kan ik redelijk op tijd weer naar huis. Half zes ben ik er. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een schotel van varken, ui, chinese kool en diverse groente met daarnaast een frisse salade van bladsla, paprika en komkommer. We praten gedrieën weer bij. Afwas. Krant op het balkon. Dan binnen de webstek. Verder op het balkon lezen en luisteren. Tien uur ben ik heel moe. Intensieve en vermoeiende dag geweest.
Muziek vandaag: Live at the Baked Potato (Soft Machine), Vive (Annie Barbazza)Maandag 27 juli:
Half zes al wakker. Nou ja. Een uur later heb ik de werklaptob open. Tot twaalf uur weet ik al gigantisch veel bij te werken. Ook heb ik dan al een overleg gehad. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Erna wandel ik een rondje om het centrum. Het regent licht. Thuis gaat De Vrouw net naar het werk. Ik ga zelf ook weer aan het werk en om half vijf doe ik de werklaptob dicht. Even uitrusten. De krant lezen op het balkon, dus. Dan ga ik een ronde hardlopen. Morgen vroeg moet ik naar de werkplek in Arnhem, vandaar. Lopen gaat niet goed. Aanvankelijk regent het heel licht, maar al snel schijnt de zon en is het ronduit warm en benauwd. Nou ja. Thuis maak ik avondeten. Pasta koken, dan kastanjechampignons bakken, bosui erbij, courgette en rode pesto. Pasta erdoorheen, kaas eroverheen en eten. Afwasje en afval. Webstek, lezen en luisteren op het balkon. De Vrouw is er om half tien. Even bijpraten. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Tammikuinen Tammela (Uzva), The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (David Bowie), Alladin Sane (David Bowie), het tweede plaatje van de set Keith Emerson At The Movies (Vol. 2 – Italian Movies) (Keith Emerson), Brilliant Trees (David Sylvian), het derde plaatje van de set Keith Emerson At The Movies (Vol. 3 – Japanese Movies) (Keith Emerson), Camembert Electrique (Gong), Diamond Dogs (David Bowie), Live At The Royal Albert Hall (Snarky Puppy), Ends (Giancarlo Erra)Zondag 26 juli:
Niet goed geslapen. Weet niet waarom. Het is zo. Zeven uur uit bed. Nog geen uur later loop ik mijn ronde hard. Nogal moeizaam. Het lukt. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Was. Stofzuig. Ik lees de PROG uit op het balkon en ga dan een rondje om het centrum wandelen. Thuis maak ik avondeten: venkel uit de oven, een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, bladsla, alfalfa en kerstomaat. Ook bak ik lamsfilets. Nagerecht is een fruitsalade van watermeloen, appel en blauwe bes. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed met hem, hij is opgewekt en heeft niet eens veel te vertellen. Ik lees het artikel over Zappa in de MOJO (die De Vrouw vrijdag voor mij heeft meegenomen). Dan binnen webstek. Op het balkon verder lezen en luisteren tot het tien uur is. Goede vakantie gehad? Goede vakantie gehad.
Muziek vandaag: The Man Who Sold The World (David Bowie), Hunky Dory (David Bowie), het eerste plaatje van Keith Emerson At The Movies (Vol. 1 – American Movies) (Keith Emerson), Hidden Details (Soft Machine)Zaterdag 26 juli:
Kwart voor zeven wakker en op. Vijf kwartier later loop ik naar de markt voor fruit en groente en vis. Erna wandel ik naar de bioslager en biowinkel. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik lees in de PROG die donderdag binnen was. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een. Het gaat heel goed met hem, ook al heeft hij vier weken vakantie gekregen; hij werkt bij de Stadsakkers en is opgewekt. Mooi. Afwasje. Verder met foto’s. Alles is af en staat op de webstek. Ook mooi. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Dan een chili, gevuld met rundergehakt, knoflook, ui, paprika, peper, courgette, bruine en rode bonen. Dit eten we op. Ten slotte zet ik de fruitsalade op tafel: watermeloen, blauwe bes en framboos. Afwas. Nog een stuk krant lezen op het balkon. Dan binnen webstek en weer naar buiten om te lezen en te luisteren. Tien uur weer naar bed. (Weer in het ritme geraken.)
Muziek vandaag: Life Goes On (Carla Bley, Andy Sheppard & Steve Swallow), David Bowie (David Bowie), David Bowie (David Bowie), A Day At The Beach (Airbag), Emerson Plays Emerson (Keith Emerson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment