bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-07-2020

Draai hier al je vinyl uit je platenkast – vrijdag 24 juli 2020

Filed under: Muziek - Draai al je vinyl — bazbo @ 19:20



bazbo 0886: The Spencer Davis Group – Somebody Help Me
Deze is van een jaar later, 1966 dus. Geen enorme hit geweest, wel een pakkend lied. Eveneens van de Flohmarkt een week geleden.

0886



bazbo 0885: The Spencer Davis Group – Keep On Running
Plaatje uit mijn geboortejaar! En wat een tijdloze en krachtige song is en blijft het! Ook een week geleden op de Flohmarkt gekauft.

0885



bazbo 0884: Bee Gees – Too Much Heaven
1978. Ik ben dertien jaar en heb mijn eerste twee vinylsingles gekocht. Paradise By The Dashboard Light en deze. Een jaar later, eind mei 1979, koop ik – met het geld van mijn verjaardag – de elpee Spirits Having Flown. Daar staat Too Much Heaven ook op. Mooi liedje. Rond die tijd ben ik nogal verliefd op een meisje van school. Ik ken haar: onze ouders zijn bevriend, we zien elkaar zondag in de kerk en we zijn zelfs een keer gezamenlijk met de gezinnen op vakantie geweest. We zitten soms op haar slaapkamer en luisteren naar muziek. Op een dag heb ik de eerste twee singles meegenomen. Ze vindt ze mooi. ‘Je mag ze wel hebben,’ zeg ik met mijn stomme kop. ‘Die van de Bee Gees staat ook al op de elpee die ik heb en van Meat Loaf koop ik ooit de hele elpee wel.’ Nou, Meat Loaf heb ik nooit gekocht en ik heb nog altijd spijt dat ik mijn eerste zelfgekochte vinyl heb weggegeven. Met het meisje werd het natuurlijk niets. Jaren later zag ik haar weer eens. Een week geleden (18 juli 2020) ben ik ergens in Noordoost-Duitschland en in een vlaag van ‘watzullenwevandaageensrustigaandoen’ belanden we op een heuse Flohmarkt. Te midden van alle zolderrommel en zelfgemaakte rotzooi staat een tafel met bakken vinyl. Geen Alle Dreizehn Lecker, maar heuse pop- en rockplaten. Ik kan niet te veel kopen, want de koffer is maar klein en zit al goed vol. En dus peuter ik er drie singles uit. Deze dus ook. Meer dan veertig jaar later heb ik mijn singletje weer terug. Het is absoluut geen zeldzaamheid en het hoesje is wat beschadigd, maar dat dondert me niet.

0884
• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment