bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

31-07-2020

B-log: 1 t/m 7 augustus 2020

Filed under: B-log 2020 — bazbo @ 19:36Vrijdag 7 augustus:
Nog voor zes uur ga ik mijn ronde hardlopen. Het is al warm, maar lopen lukt aardig. De werklaptob heb ik om zeven uur open en in alle rust ga ik aan het werk. De Vrouw gaat om half negen naar haar werk. Koffie om tien uur. Verder werken. Koffie om half twaalf. Verder werken. Lunch om een uur. Half twee wandel ik door de hitte en haal ik het groentepakket op. Verder werken. Vier uur doe ik de werklaptob uit. Krant op het balkon. De Vrouw is er om half zes. Ik heb dan het avondeten bijna klaar. Een goed gevulde soep met ui, courgette, venkel, paprika, spek en rookworst. We gaan aan tafel, eten en praten bij. Toe is er ijs. Afwas en afval. Dan lezen op het balkon. Halverwege de avond even naar binnen voor webstek en mail. Dan op het balkon verder lezen en luisteren. Kwart over tien slapen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje van The Virgin Years 1977-1983 (Tangerine Dream), The Singles Collection (David Bowie), Green (Steve Hillage), Road Tapes Venue #2 – Finlandia Hall, Helsinki, Finland – 23, 24 August 1973 (Frank Zappa), Gone To Earth (David Sylvian)Donderdag 6 augustus:
Ik ben wakker om kwart voor zes en sta op. Nog geen uur later heb ik de werklaptob aan en ga ik aan de slag. Gisterenavond is er trouwens nogal wat commotie geweest in ons appartementencomplex. Blijkt dat een verdieping hoger er een brandmelding is geweest, waarop twee brandweerwagens, twee ambulances en drie politiewagens uitrukten. Het geheel vond plaats rond kwart voor elf. Ik heb er helemaal niets van meegekregen, ook al stonden alle balkonramen, balkondeuren, binnendeuren en alle verdere ramen wagenwijd open. Nou ja. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik heb een overleg met de medewerker die ik vanaf deze week ga ondersteunen bij haar taken en we maken een boel afspraken en we gaan zien hoe het loopt en waar we tegenaan gaan lopen. Tegen elf uur loop ik naar de biomarkt voor kaas en brood. Het is warm, maar nog niet de verwachte dertig graden. Thuis koffie en verder werken. De Vrouw gaat uit. Ik lunch rond een uur of een. En dan maar weer verder. Niet te snel, want het wordt nu wat warmer, ook binnen. De Vrouw komt weer terug. Vier uur sluit ik alles af. Krant op het balkon. Half zes ga ik avondeten maken. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Dan roerbak ik verschillende soorten vis, die leg ik even apart en ik bak rode ui, knoflook, courgette en wilde spinazie. Peper, zout en de vis erbovenop. Aan tafel. Toe is er watermeloen. Ik was af. We zien de persconferentie van onze minister-president en zijn knecht. Een waarschuwing: de besmettingen lopen weer op en we moeten ons daarom allemaal houden aan de ‘regels’. Dat doen wij al maanden, maar we zien om ons heen dat niet iedereen dat meer doet. Webstek en ten slotte lezen en luisteren op het balkon tot het tien uur is. Dan slapen.
Muziek vandaag: de drie plaatjes uit de doos The Virgin Years 1974-1978 (Tangerine Dream), Motivation Radio (Steve Hillage), Love Is (Steve Howe), Bruce Soord (Bruce Soord), Tonight (David Bowie), Chamber Music From Hell (Chris Opperman)Woensdag 5 augustus:
Mijn ronde hardlopen start ik om kwart voor zeven en ik kies de iets langere route. Dat is te optimistisch, want ik moet bijna aan het eind toch een wandelpauze houden. Niet erg. Het is lekker fris, dus lopen is fijn. Thuis nog even terug in bed. Dan de keuken en de plee poetsen. Koffie met De Vrouw op het balkon. Halverwege de ochtend wandel ik naar de biowinkel. Meer koffie met De Vrouw. Ik maak haar lunch en we eten samen. Om twee uur gaat zij naar het werk. Ik loop naar een supermarkt in het centrum voor de laatste dingen. Thuis zoek ik online naar een geschikte nieuwe pc, maar ik vind niet echt iets dat én fikse opslagruimte én een sd-kaartlezer heeft én betaalbaar is (én een dvd-brander heeft). Nou ja. Ondertussen is het wel half zes en hoogste tijd om eten voor mijzelf te maken. Spaghetti koken en afgieten, kastanjechampignons bakken, bosui erbij, courgette, puntpaprika, even doorbakken, dan groene pesto erdoorheen en de gekookte spaghetti, plus ten slotte een boel parmesan eroverheen. Ook is er nog salade over van maandagavond. Ik eet alles op en was alles af. Dan lees en luister ik, werk ik de webstek bij en lees en luister ik nog meer op het balkon en om tien uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: Scary Monsters (And Super Creeps) (David Bowie), L (Steve Hillage), Off The Shelf (Keith Emerson), A Day At The Beach (Airbag), Brian Davison’s Every Which Way (Every Which Way), Seeing Through Sounds – Pentimento Volume Two (Jon Hassell)Dinsdag 4 augustus:
De wekker gaat ‘gewoon’ om vijf uur. Nog geen uur later is de werklaptob klaar voor gebruik en doe ik wat korte en urgente dingen. Vijf kwartier later sluit ik hem weer af en pak ik de bus. In Arnhem loop ik naar een locatie voor een overleg. Na het overleg loop ik door bos en veld naar de vaste werkplek. Daar weer uitgebreid overleg. Halverwege de middag ga ik weer naar huis. Op de terugweg koop ik in het centrum van Arnhem Love Is (Steve Howe). Thuis krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een mooie schotel van courgettespaghetti, bonen, groene pesto en gegrilde kerstomaatjes met ribkarbonades erbij. Ook watermeloen. Met De Zoon lang natafelen over van alles. Het gesprek is zonder oordeel, zonder druk en dus leuk en ongedwongen. Afwas. Webstek. Dan lezen en luisteren op het balkon. Tien uur weer slapen.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), Love Is (Steve Howe), Seeing Through Sound – Pentimento Volume Two (Jon Hassell)Maandag 3 augustus:
De werklaptob is open om zeven uur. Ik heb dan al een ronde gehardloopt. Het was fris, maar fijn en lopen ging erg goed. Werken kan ik in alle rust. Koffie met De Vrouw op het balkon. Aan werk kan ik veel doen. Meer koffie. Lunch. Klein afwasje. Dan wandel ik een rondje half om en half door het centrum. Nog even verder met werken. Half vijf sluit ik af. Krant op het balkon. Dan avondeten maken. Eerst een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, wal- en pistachenoot. Dan een curry van rode ui, knoflook, zoete aardappel, aubergine en tomatenpuree. Ten slotte bak ik rundertartaartjes. We eten het op. Toe is er nog watermeloen. Afwas. Webstek en mail. Dan op het balkon lezen en luisteren. Tien uur slapen.
Muziek vandaag: Stage (David Bowie), Chamber Music From Hell (Chris Opperman), Alchemy – An Index Of Possibilities (David Sylvian), Saison 8 (Lazuli), Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra), het plaatje dat met de vorige PROG mee kwam (ik lig wat achter), Lodger (David Bowie), Fish Rising (Steve Hillage), Nocturne (Irmin Schmidt)Zondag 2 augustus:
Op om zeven uur. Webstek en mail. Koffie met De Vrouw op het balkon. Later nog meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor zondaglunch. Afwas en stofzuig. Lezen op het balkon. Halverwege de middag lopen we door het centrum. De Vrouw koopt nieuwe instappers voor in huis en we eten een ijscoupe in een ijssalon. Verder lezen op het balkon. Na vijf uur maak ik avondeten. Niet moeilijk. Aardappelrepen in de oven, lamsshoarma bakken en de sla van gisteren op tafel zetten. We eten het op. Watermeloen is het nagerecht. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Acht uur even naar binnen voor webstekken. Dan verder lezen op het balkon tot het tien uur is.
Muziek vandaag: Live at WM Jazz (Judy Dyble), Vive (Annie Barbazza), Low (David Bowie), “Heroes” (David Bowie), het tweede plaatje van Hammer It Out – The Anthology (Keith Emerson), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)Zaterdag 1 augustus:
Ik loop om half zeven buiten mijn ronde hard. Even lijkt het aangenaam, omdat het licht regent, maar al snel helpt dat ook al niet meer en is het warm en benauwd. Acht uur ben ik op de markt voor groente en fruit. Als ik terug loop, breekt de zon door en is het heel warm. Ik ga nog naar de bioslager en biowinkel. Half tien ben ik thuis. Daar is het koel. Koffie met De Vrouw op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Krant op het balkon. Halverwege de middag wandel ik een rondje om het centrum. Lezen op het balkon. Tegen vijven maak ik avondeten: een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en eikenbladsla met erbij uit de oven de groentetorentjes van aubergine, courgette en tomaat en ten slotte bak ik steaks d’avignon. Watermeloen is het nagerecht. Afwas. Lezen op het balkon. Rond acht uur even naar binnen voor webstek, maar al snel op het balkon verder lezen en luisteren. Kwart over tien te bed.
Muziek vandaag: Station To Station (inclusief Live At Nassau Coliseum ’76) (David Bowie), Flash Of The Spirit (Jon Hassell & Farafina)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment